Mondial 36 Napisano April 12, 2018 Svrati ponekad, 196 postova Motocikl: mondial mct 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nalazio sam ovakve baterije-stabilizatore pa me zanima dali je neko ovo probao na svom motoru i dali ista pomaze? http://www.electronickitschool.com/2016/08/build-capacitor-bank-circuit-for.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 12, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne varam automobili novijih generacija koji imaji start/stop sistem (cim stane na semafor,ugasi se,kad pustis kocnicu ili stisnes kvacilo,upali se) zbog tog ucestalog anlasovanja imaju nesto slicno , kako ne bi akumulator trpeo ta silna paljenja koriste se te "capacitor banks". Ovi su verovatno samo ukrali ideju, mada mi ovo previse jednostavno izgleda.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mondial 36 Napisano April 12, 2018 Svrati ponekad, 196 postova Motocikl: mondial mct 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i jeste jednostavno Jer kondenzator ima ulogu da zadrzi struju i to je to.Ovaj sistem bi bio dobar jer su akumlatori kod nas nekvalitetni + lose punjenje i brzo propadnu.Mislim da bi pomogao dosta u cuvanju akumulatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 12, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno će se javiti neko ko je kompetentniji elektroničar, ali ovde vidim da su komponente po specifikaciji i na fotografiji različite - na fotografiji je kondenzator 25V, a u specifikaciji 16V. Pretpostaljam da će poznavoci reći da treba biti veći definisan napon komponenti jer ne znamo tačno koji sve peekovi mogu da se pojave, a njemu je jedna od namena da pegla peekove. Mislim da ima da se kupe i pojedinačni kondenzaotori većeg kapaciteta koji funkcionišu isto kao i ovi paralelno vezani, tako da ne razumem prednosti ove gradnje. Start/stop sistem su unapredili integrisanjem anlasera u zamajac ili tako nekog efikasnijeg sistema. Nisam čuo da se koriste kondenzatori nego AGM akumulatori. Za motorcikle ima već Li-ion baterija po relativno razumnoj ceni. Inače, tokom dužeg vremena će se kondenzatori velikog kapaciteta pokazati kao potrošač u odnosu na akumulator, pa će isprazniti akumulator motora (verovatno može da se izračuna koliko brzo). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mondial 36 Napisano April 13, 2018 Svrati ponekad, 196 postova Motocikl: mondial mct 250 Prijavi odgovor kao problematičan To sto je kondenzator 25v to znaci da trpi struju do 25v.Meni samo nije jasno zasto se stavlja led dioda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 13, 2018 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Mondial je napisao: To sto je kondenzator 25v to znaci da trpi struju do 25v.Meni samo nije jasno zasto se stavlja led dioda? Napon do 25V LE dioda - da znaš da radi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mondial 36 Napisano April 13, 2018 Svrati ponekad, 196 postova Motocikl: mondial mct 250 Prijavi odgovor kao problematičan Imam neke kondenzatore pa cu pokusati da napravim pa cu okaciti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 474 Napisano April 24, 2018 Zainteresovan, 432 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan kondenzatori mogu da produze vek bateriji. Brzo se pune, al se brzo i prazne. Kad je akumulator slab i ugradite tj. povezete jedan kondenzator na aku od motocikla od recimo 1500mili farada, on pomaze laksem paljenu motora. Kad akumulator totalno crkne, onda ni kondenzator nema odakle da povuce struju posle duzeg vremena stajanja. Proizvode se maxvel kondenzatori od 3000mili farada pa se poveze oko 6 komada sa pratecom elektronikom, i odlicno rade za auto, kamion i sl..... Teoretski kad bi auto ili motor vozili svaki dan, aku vam i ne bi bio potreban. Ali ako nepalite auto 4-5 dana onda se kondenzator isprazni i nema struju potrebnu za paljenje. Ima dosta ovoga na you tube, pa pogledajte.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3076 Napisano April 24, 2018 8-bit, 1898 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kao što Štampar reče, ono gore sa linka ne služi ničemu. Za nešto upotrebljivo vam treba "supercap" https://en.wikipedia.org/wiki/Supercapacitor, ali onda ne govorimo o uštedi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mondial 36 Napisano April 26, 2018 Svrati ponekad, 196 postova Motocikl: mondial mct 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja cu probati da napravim pa cu videti dali ima nekih promena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...