severian 17552 Napisano Mart 22, 2018 Integrisan, 8339 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam Rusiju prešao sa kraja na kraj, svašta nešto, i mnogo ih volim, slični smo, pričam jezik, osećam se tamo skoro kao kući. Ali Rus mi ne može biti bliži od Poljaka, Čeha i Slovaka. Ta plemena su mi sličnija. Još više sam kući u Brnu i na Tatrama. A tek ze Slovenca i Makedonca, pa tu sam stvarno kući. Kad dođem do Hrvata, Bosanaca i Crnogoraca više, mirne duše, ne mogu da ih razlikujem od sebe samog po bilo kom osnovu. Oni su mi, mi smo oni (u prvoj aproksimaciji ). Ne znam šta svetske teorije zavere kažu na temu, ali ja se tako osećam. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17552 Napisano Mart 22, 2018 Integrisan, 8339 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, sasa ns 1 je napisao: bugari su čisti sloveni jedino im je naziv ostao od tatara Jesu, al' za malo... (to ih doduše ne čini ni boljima, ni gorima nego što jesu). Ali evo, ubrojaćemo i braću Bugare, ne menja suštinu teze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16203 Napisano Mart 22, 2018 Misbehave Responsibly, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, severian said: Pa nisu SLoveni. Asimilaciju ne priznajem Šio mi ga Đura, pa mi ga tesno skroji nane Ni Srbi nisu čistokrvni Sloveni kada se zaviri malo u DNK. "Genetika otkriva da smo najsličniji Makedoncima, Grcima i Mađarima" оф' корс, алес шега Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17552 Napisano Mart 22, 2018 Integrisan, 8339 postova Prijavi odgovor kao problematičan E to si u pravu 100%. Inače, moja omiljena tema za posle 3 piva, u raspravi sa sagovornikom jakog nacionalnog naboja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Mart 22, 2018 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Cemu vi pridajte znacaj... Uzeli da se voze. Nek se voze. Koliko su oni bitni i sta to mogu da promene ili urade..? NISTA, cela prica beznacajna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3100 Napisano Mart 22, 2018 Drug član, 1061 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Samo što su ti neki malo zarivali nož u leđa, jedva čekali da te dokusure i nacionalni identitet im se svodi da "nismo Srbi i sve nam je drugačije", i svakom tvom neprijatelju bili prijatelj..Ostalo stvarno OK, braća najrođenija i to... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17552 Napisano Mart 22, 2018 Integrisan, 8339 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, marko13 je napisao: edit: obrisano, zbog radi toga što je sagovornik u pravu... Besmislena rasprava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Mart 22, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, zika56 said: A ovi drugi glume "milosredne anđele" po celom svetu i to nikom ne smeta? Inace operacija na Jugoslaviju 1999. se nije zvala Milosrdni andjeo. Da li su nasi novinari napravili gresku u prevodu (sumnjam) ili je to namerno izvedeno. Operacija je imala oficijalni naziv Operation Allied Force a USA je imala naziv Noble Anvil. Nigde veze sa andjelom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 334 Napisano Mart 22, 2018 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Miloš A je napisao: Da, pravoslavaca u Rusiji ima samo 58 miliona, ostalo su muslimani, razni drugi hrišćani, budisti, protestanti, katolici, Jevreji itd: https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Russia pravoslavaca u Rusiji ima oko 100 miliona,20 miliona u Rumuniji itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16203 Napisano Mart 22, 2018 Misbehave Responsibly, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, hard_rock said: Inace operacija na Jugoslaviju 1999. .... .... Nigde veze sa andjelom. To je suština. Naziv je beznačajan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Mart 22, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, drs said: To je suština. Naziv je beznačajan. To sam napisao cisto sto pratim tako neke teme koje me zanimaju, narocito u vezi rata, Drugi svetski i slicno. Cisto da ne ispadne nesto da ja opravdavam intervenciju ili nesto tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 22, 2018 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, hard_rock je napisao: Inace operacija na Jugoslaviju 1999. se nije zvala Milosrdni andjeo. Da li su nasi novinari napravili gresku u prevodu (sumnjam) ili je to namerno izvedeno. Operacija je imala oficijalni naziv Operation Allied Force a USA je imala naziv Noble Anvil. Nigde veze sa andjelom. tačno je to za andjela,naša propaganda da se dodatno ocrni neprijatelj. I naši komunisti nisu bili baš naivni.Hteli da uzmu Trst ,a poslali celu diviziju u Drač-Albanija i to je glavni razlog rezolucije inforbiroa a ovi naši baš to preskošiće da kažu. Nijedan južnoslovenski narod nema vise od 20 % slovenske krvi a to neznači sa recimo hrvat to nije iako je drugog porekla ali tolko -hiljade godina davno da se više nemože računati.Problem su ove nove pobegulje kolko seže kolektivno sećanje koji grade identitet na nečemu nepostojećem. Zamislite tu promenu od 1940-45. Država 90% seoska svi teški vernici posle rata skoro svi poklonici komunističke ideologije.Montenigeri čak i da nisu srpskog porekla postali su pre hiljadu ipo godina i sad Makedonci pre 100 godina celokupna elita tvrdi da su bugari pa za 15-20 godina odjednom etnički maekodonci,do pre 25 godina isto.Sad odjednom nisu sloveni-projekt elite da ih odvoji od bilo kog tudjeg uticaja a nekako je baš lepo biti rodjak aleksandra makedonskog. To je odlika slabih naroda koji gledaju od ručka do ručka. Zamislite da bugari ili recimo madjari koji su u originalu bili mali crni sa kosim očima-bilo ih je u zakarpatju do pre 100 godina kažu mi smo sad plavi i visoki sa plavim očima mi nismo madjari mi smo srbi i slovaci ajde da promenimo identitet.To je tačno madjari su po krvi više sloveni nego što su to južni sloveni. Zato je sve to tako zato što je nacija moderna tvorevina od pre 150 godina a mi pokušavamo da naciju kako je sad pojmimo predstavimo da je oduvek bilo tako što nije tačno. Klasično srpsko prezime Jovanović je od Jova -cincari nije srpskog porekla što neznači da Jovanovići nisu danas srbi. Tako može da se raspravlja unazad do praistorije i da se sve relitavizira ali neznači da netreba da se bori za svoj narod 3 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Mart 22, 2018 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo mi je teško da pratim tok tvojih misli (bar u ovom napisanom). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 567 Napisano Mart 22, 2018 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Dobra tema za susret sa Noćnim vukovima!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7767 Napisano Mart 22, 2018 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Mart 22, 2018 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan А нормалних стопала нема? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7767 Napisano Mart 22, 2018 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Kakva su normalna??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17050 Napisano Mart 22, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, ser je napisao: Kakva su normalna??? Prljava. 2 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Mart 23, 2018 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Dosli.bili.i otisli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Mart 23, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, ser said: Ja sam u zlatnoj sredini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2680 Napisano Mart 26, 2018 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan On 23.3.2018. at 10:58, ivica744 je napisao: Dosli.bili.i otisli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2680 Napisano Mart 26, 2018 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Nisu otisli danas iz B.Crkve idu za BG, a sutra za Rusiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Mart 26, 2018 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Dane Deda je napisao: Nisu otisli danas iz B.Crkve idu za BG, a sutra za Rusiju. Odnosilo se na posetu Valjevu☺ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Mart 27, 2018 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Ček, a nisu dolazili u CG?!Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Jun 26, 2018 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Vidovdanska turneja Nocnih Vukova 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...