tihi.ue 0 Napisano Februar 21, 2018 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sevojno Motocikl: suzuki gsx600f Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, pokušavao sam da pretražim po forumu ali ne nađoh. Interesuje me koje ulje sipati u motor iz naslova, motor je 1995 godište. Hvala i pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 469 Napisano Februar 21, 2018 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Motul 5100, mislim da bi 15w50 gradacija bila ok obzirom da je stariji motor, trebalo bi da ima kod nas u KIT komercu na autobuskoj, ako ne, mozes naruciti stici ce sutradan kod njih u radnju, postarina se u tom slucaju ne placa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tihi.ue 0 Napisano Februar 21, 2018 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sevojno Motocikl: suzuki gsx600f Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno zemljak, ima to sigurno u kit komercu. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1822 Napisano Februar 21, 2018 Drug član, 2845 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Motul 5000 nije potrebno 5100 Optima Motortaktol Ili bilo koja polusintetika za motor. Gradacija 10-40 ako se vozi samo leti onda čak i 20-50 https://www.motul.com/rs/sr/lubricants/recommendations/006dff078c785d5e158e19f9a9f6354c?type_name=GSX+600+EF%2FF+(1987-1997) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurovic S. 57 Napisano Februar 21, 2018 U prolazu, 61 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Suzuki GSF 600S Prijavi odgovor kao problematičan Tihi, sto kaze kolega, imas Motul 5000 u KIT , jeftinije je za 500 din po litru sigurno u odnosu na 5100... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 20425 Napisano Februar 21, 2018 Integrisan, 9145 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo sa motulom 5000 je neobicno, cena lepa ali kada motor dodje na radnu temperaturu cudno se kvacilo ponasa, ne da se dozirati, sve je resto ok, zvuk masine lep ali kvacilo drugacije. Ne hvata, ne hvata pa odjednom "ujede" da se slikovito izrazim Prijatelj se na isto zali, r6 u pitanju.. Elf polu sintetika 10w40 u Profac-u nije los izbor za zdrav agregat, 550/din po litru, 680din/L 10w50 sintetika... Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurovic S. 57 Napisano Februar 21, 2018 U prolazu, 61 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Suzuki GSF 600S Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, N.F.S. je napisao: Moje iskustvo sa motulom 5000 je neobicno, cena lepa ali kada motor dodje na radnu temperaturu cudno se kvacilo ponasa, ne da se dozirati, sve je resto ok, zvuk masine lep ali kvacilo drugacije. Ne hvata, ne hvata pa odjednom "ujede" da se slikovito izrazim Prijatelj se na isto zali, r6 u pitanju.. Elf polu sintetika 10w40 u Profac-u nije los izbor za zdrav agregat, 550/din po litru, 680din/L 10w50 sintetika... Pozdrav Nenad. Moguce na prefinjenom Hondinom menjacu osetiti razliku, kod starih Suzana to se cuje ko sekira vazda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1822 Napisano Februar 21, 2018 Drug član, 2845 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Višegrad i optima 6 maraka litar.Za taj motor pun pogodak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3066 Napisano Februar 22, 2018 Ne silazi, 2912 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, JevtaNS je napisao: Višegrad i optima 6 maraka litar.Za taj motor pun pogodak ako se sećam sa modriča nema JASO standard protiv proklizavanja kvačila pa nije za motore koji imaju mokro kvačilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1822 Napisano Februar 22, 2018 Drug član, 2845 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan https://modricaoil.com/Product/Read/MOTOTAKTOL-RACING-4T-SAE-15W-50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3066 Napisano Februar 22, 2018 Ne silazi, 2912 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, JevtaNS je napisao: https://modricaoil.com/Product/Read/MOTOTAKTOL-RACING-4T-SAE-15W-50 piše da može u kvačilo u tekstu a standard nema-veoma neobično kao kad bi rekao crno je belo.Ali ima standard za benzince automobile.Tačka stinjavanja jako visoka kao da je menjačko ulje za auta samo minus 21 a treba minus 30. index viskoznosti mali za polusintetiku znači jako brzo degradira.Uglavnom ulje najniže kategorije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1822 Napisano Februar 22, 2018 Drug član, 2845 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ti to iz iskustva probanja ili iz iskustva prodaje drugih ulja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1621 Napisano Februar 22, 2018 Drug član, 1700 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Ako vozis i po hladnom ovo 10-50 deluje ok ako ti je bitna i cena. Ja sam nesto elf ispustio iz vida ali mogao bih opet da ga probam po toj ceni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3066 Napisano Februar 22, 2018 Ne silazi, 2912 postova Prijavi odgovor kao problematičan t pre 32 minuta, JevtaNS je napisao: Jel ti to iz iskustva probanja ili iz iskustva prodaje drugih ulja? tako piše na modričinom sajtu.A uporedjujući sa nekim standardnim vrednostima za polusintetiku 15w-50 došao sam do tog zaključka da je sve lošije od normale naročito ta tačka stinjavanja.Kao da su pogrešili pa napisali -21 umesto -31 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1822 Napisano Februar 22, 2018 Drug član, 2845 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Optima je 15-50 i skroz je u klasi takvih ulja. Kome odgovara gušće ulje to je pun pogodak. A za stare uljare kojima je proizvođač predvideo mineralno ulje ovo je više nego dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street fighter 2000 0 Napisano Februar 23, 2018 U prolazu, 1 post Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: Suzuki GSX600F Prijavi odgovor kao problematičan Imas Ipone r4000rs 10w40,10w50,15w50 i 20w50 cena varira od mesta do mesta ali oko 1000 din. se krece cena za litar na kantu od 4 litra. Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 23, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/21/2018 at 13:54, N.F.S. je napisao: Moje iskustvo sa motulom 5000 je neobicno, cena lepa ali kada motor dodje na radnu temperaturu cudno se kvacilo ponasa, ne da se dozirati, sve je resto ok, zvuk masine lep ali kvacilo drugacije. Ne hvata, ne hvata pa odjednom "ujede" da se slikovito izrazim Prijatelj se na isto zali, r6 u pitanju.. Elf polu sintetika 10w40 u Profac-u nije los izbor za zdrav agregat, 550/din po litru, 680din/L 10w50 sintetika... Pozdrav Nenad. Ja sad u CB-a sipao Motul 5000 10w40. Nisam primetio taj problem sa kvačilom... doduše nisam ga puno ni vozio još... Jel si ti taj problem odmah po sipanju primetio ili posle određenog broja kilometara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 20425 Napisano Februar 23, 2018 Integrisan, 9145 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ja sad u CB-a sipao Motul 5000 10w40. Nisam primetio taj problem sa kvačilom... doduše nisam ga puno ni vozio još... Jel si ti taj problem odmah po sipanju primetio ili posle određenog broja kilometara?U prvoj voznji, cim je doslo na radnu temperaturu... Zamenom istog problem je nestao.Sent from my SCH-I545 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 23, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, N.F.S. je napisao: U prvoj voznji, cim je doslo na radnu temperaturu... Zamenom istog problem je nestao. Sent from my SCH-I545 using Tapatalk Aham... Ja sam na mom menjao i lamele i opruge sad, možda i zbog toga (još uvek) nemam tih problema... Pratiću situaciju pa da znam šta može biti ako mi se to počne dešavati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...