N.F.S. 21634 Napisano Jun 9, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan U isto vreme post Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 9, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Dal" ce biti glupo da na ovaj nosac montiram givi plocu (a vec sam razbusio ) Amortizacija dovedena u normalu, kako ljudi voze a bez da nasteluju nije mi jasno, toliko je preupravljanje imala... Da je ne vozis! Sada na guvernalu nema nikakvog otimanja, skreces a on neutralan, odrzava liniju bez korekcije (ili guranja guvernala ka spolja u nagibu, to me uzasava kada osetima a dosta je motora tako "nastelovano" ) 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Jun 9, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, N.F.S. je napisao: Dal" ce biti glupo da na ovaj nosac montiram givi plocu Zasto glupo? Svakako ce lepse stajati bilo koji kofer od onog fabrickog.. Pre sat vremena, N.F.S. je napisao: Sada na guvernalu nema nikakvog otimanja, skreces a on neutralan, odrzava liniju bez korekcije Kako se steluju takve stvari? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 9, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Loshmi82 je napisao: Kako se steluju takve stvari? Prvo i osnovno dovede se ogibljenje u radno stanje! To podrazumeva demontazu "koski" nazad, provera/podmazivanje ili zamena iglicastih lezajeva... Sve mora da se sa sto manje otpora pomera. Napred, ispiranje stapova, provera klizaca (osmirglan teflon gde mesing "progledava" znaci urgentnu zamenu), novo ulje... Onda se trazi "sag", kod ovako socijalnog ogibljenja to je nesto teze, ako fali bas malo moze se napred pod opruge podbaciti podloska (kod mene trenutno 10mm) ili zamena opruge. Pozeljno i neki ventil (da se povrat i sabijanje kultivisu), "ketridz emulator". Nazad takodje nema mnogo cega za cackati , samo nategnutost opruge u vidu dve matice (zavijanjem sabijas, gornjom maticom ociguras). Uspeo sam da dovedem vozno u normalu ali cu svakako (bar nazad) staviti neki kvalitetniji amortizer. Do tada evo jos par fotki upravo skljocnutih, moras joj sa naocarima prici 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5289 Napisano Jun 9, 2023 Drug član, 1891 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. kako se manifestuje preupravljanje i kako sag utiče na to ? Šta se dešava kad recimo imaš mnogo veći sag od idealnog (pretpostavljam da je za ovakve motore oko 25% hoda, za enduro ide 30 - 35% ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 9, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Joooj previse sam puta kucao o tome... Geometrija motocikla sa vozacem na njemu mora biti neutralna (kod eRR-ova mozda i blago niza prednjica zarad brze promene pravca). DakleM ukratko, kada je geometrija poremecena i motocikl "sedi" visoko nazad (znaci nisko napred) u kruznom toku npr. a ako vozis levi krug stalno ces levom rukom morati da guras guvernal ka spolja, u desno kako bi putanju odrzao, takva situacija dovodi i do "nervoznijeg" reagovanja na inpute vozaca. = Preupravljanje. Druga situacija je kontra, geonetrija sa tezistem prebacenim na zadnji tocak, vozis levi krug ali motocikl "zeli" da se uspravi i prosiri putanju, konstantno ga moras na guvernalu korigovati i levom rukom vuci (desnom gurati) ka unutrasnjosti krivine. =Podupravljanje. To je bez da ulazimo u promenu ponasanja pri kocenju, ponasanju na pravcu i osecaju sigurnosti! Geometrija balansirana je tek kada (opet) vozis krug u levo, iniciras skretanje, uhvatis ugao i to je to, mozes u nedogled voziti bez korekcije. =Neutralno upravljanje 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 9, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo osnova i smernica pa ko zeli neka se edukuje. Voznja motocikla kome verujes i cije ce ponasanje biti ne svojevoljno vec onako kako mu zadas je ono pravo! Motorcycle Suspension Guide WWW.SUPERBIKE-COACH.COM Motorcycle suspension guide by Can Akkaya of the Superbike-Coach Corp 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano Jun 9, 2023 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan @Loshmi82 Ja ne volim da stavljam kofer, vozim bez, samo kad idem negde dalje ja ga stavim, ne znam da li zato sto je moja Integra bela ali ne mogu da zamislim neki drugi kofer sem ovog belog da joj bolje stoji, a i ovaj kolegin lepo stoji bas se lepo slaze uz motor,ne znam zasto ti je fabricki ruzan ako si mislio na kofer. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 9, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako izgledaju samo drzaci/rukohvati bez nosaca kofera. Uz ovo sediste (Sliku poslao Ivica iz Nisa, njegov rad) izgledace top! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Jun 9, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan @tanexpa sta znam...nekako mi nije oku ugodan... Pricam o ovom modelu kofera sa "grbom".. Onaj na verziji 750 mi je odlican.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Jun 9, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S.hvala ... Mislio sam da postoji neko "lako" podesavanje koje vozac neznanjem sam poremeti.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano Jun 9, 2023 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. To sam i ja uradio na svojoj, iako oni fabricki rukohvati koji nisu u sklopu drzaca jos lepse izgledaju.nije lose ni ovo resenje@Loshmi82 Sta znam, ovi su iste boje kao motor,perla bela sa kristalima koji se presijavaju na suncu ali o ukusima ne treba raspravljati.Ja svakako vise volim kada nema kofera i sa kracim napred viziromSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 10, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uhh kaaako izgleda u ovim bojama! Prelepa integra... Probao je malo, noviji model, rekao bih da u "D" modu nesto kasnije saltuje od ove moje... Zagledam u krug i primetih da su prednja kociona kljesta razlicita, kod mene je integrala sa tri kociona klipa, kod njega odvojen sistem, dvoklipna kljesta... Nemam sliku samo kljesta ali vidi se razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 11, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 15, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kako vam se ovo svidja? Za sada mi je favorit https://factory.racing/products/tappezzeria-italia-honda-integra-750-comfort-seat-cover-nagua-3?pr_prod_strat=collection_fallback&pr_rec_id=d87111111&pr_rec_pid=7774303486166&pr_ref_pid=7774297948374&pr_seq=uniform 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wildserbian 264 Napisano Jun 15, 2023 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Moja integra se podmazuje Motorexom 10w30.. to je bilo u njoj kad je uzeta pa se nastavilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wildserbian 264 Napisano Jun 15, 2023 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, N.F.S. je napisao: Kako vam se ovo svidja? Za sada mi je favorit https://factory.racing/products/tappezzeria-italia-honda-integra-750-comfort-seat-cover-nagua-3?pr_prod_strat=collection_fallback&pr_rec_id=d87111111&pr_rec_pid=7774303486166&pr_ref_pid=7774297948374&pr_seq=uniform Ova sedista izgledaju TOP ali su i cene vrhunske.. dodas 10% carinskih usluga na cenu sa postarinom, plus kad sve to saberes na to jos 20% PDV-a.. Ne pitaj kako znam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano Jun 15, 2023 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Lepo izgledaSent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Jun 15, 2023 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Odbiće pdv njihov ako ide za Srbiju ali ce te nasi odrati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 16, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... sto se voznje tice ja sam se sav pogubio Prekidaci na levoj strani se ne slazu sa stecenim navikama, kada hocu da "svirnem" (a to bas cesto hocu ) ja saltam u nizu, prikocim da propustim pesaka, usporim zbog necega i mesto ablendera pogadjate, saltujem u visi stepen prenosa Kljuc mi ostaje u bravi stalno, refleks izvlacenja je unisten povlacenjem rucne (u mojoj glavi to je to, odradio sam radnje koje treba, sada odoh). Na pumpi se okrecem u stilu "gde je rezervoar?!?", stopli/cep ne zavijam, samo spustim sediste... Kada u rucnom modu saltujem, stisnem rucicu kocnice sa leve strane (kao da je kvacilo), umalo ne popadasmo u par sporih okretanja! Pogon blaaago "kasni", znaci treba malo privikavanja, dodati gas tik pre nego sto se noga sa zemlje podigne (a odmah skreces pod ostrim uglom). To je od smetnji za sada resto mi se svidja bas! Nemam osecaj kao da sam na skuteru, brzine su tu, veliki tockovi, upravljivost... Voznja sa manje "rada" Po savetu drugara koji je dugo vozio, koristim stalno "S" mod sa mojim inputom u vidu saltanja na gore u trenutku kada smatram da treba, tacno na sredini izmedju modova, "D" saltuje izmedju 2 i 2.5K obrtaja, "S" na oko 5K... Ja u visu dodajem tako oko 4000. Potrosnja me i dalje odusevljava, manje trosi od sw400 a brze ide. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Jun 16, 2023 (promenjeno) Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja stvar koju samo integra ima od svih DCT je zadnja kocnica gore. Obe noge slobodne ako vozis po klizavom ili dzombama. Ako ikad uzmem nesto vece DCT instaliracu je gore. Ja je korsitim kao kvacilo pri sporim manevrima i naglom skretanju: das gas i drzis zadnju, tako mogu da stojim u mestu sa nogama podignutim. To kod skutera ne mozes zbog kaisa, ovde ne smeta. Problem saltanja je kod novijeg modela resen sa S1S2S3, kod starije moras malo da se igras sa salterom. I ja na S2 vracam u nizu pred krivinu ali mi redovno prebaci u vecu u sred skretanja sto bas i nije prijatno ali ne smeta. Navici ces se brzo. Promenio Jun 16, 2023 član SQTR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 16, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Zeza me ovo vreme, jedva cekam da se malo vozim i usavrsim se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Jun 16, 2023 (promenjeno) Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Zao mi je lanca ali ja ga teram i po mokrom, samo da ne pada. Nastavak za prednji blatobran znaci jer prska po katalizatoru pa ce da ti se oseca kao da gori guma. To ti prednji tocak nabacuje vodu sa ostatcima gume sa asvalta. Promenio Jun 16, 2023 član SQTR 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 16, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Produzetak blatobrana narucen, stavio sam i neki nosac telefona dok mi ne stigne ovaj sto pod vizirom stoji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Jun 16, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, SQTR je napisao: Zao mi je lanca ali ja ga teram i po mokrom, samo da ne pada. Nastavak za prednji blatobran znaci jer prska po katalizatoru pa ce da ti se oseca kao da gori guma. To ti prednji tocak nabacuje vodu sa ostatcima gume sa asvalta. Tako sam se i ja tripovao na skuteru...svaki cas njuskam... Bio sam ubedjen da neka instalacija tinja...dok nisam skapirao da zapravo sa auspuha dopire taj miris.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...