Danijel91 32 Napisano Februar 3, 2018 U prolazu, 51 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, resio sam da prepravim obicno stop svetlo i da ugradim led trakice, pa reko da uslikam i na kraju ako ispadne sve kako treba da podelim sa vama: 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 3, 2018 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prosto narucio LED sijalice sa Aliexpresa koje pasu u grlo. Cekam da stignu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Februar 3, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na ideji, verujem da se vidi bolje nego obična sijalica Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel91 32 Napisano Februar 3, 2018 U prolazu, 51 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Najmanji je problem da se kupi nesto gotovo ( ako imas para), ali je meni merak da nesto napravim sam, da lepo izgleda a uz to jos da bude i funkcionalno, ja mislim da jace svetli, zaboravio sam da uslikam sa obicnom sijalicom pa da uporedim. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16323 Napisano Februar 3, 2018 Integrisan, 9391 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan U bravo kolega, svidja mi se, dobro si odradio Rekao bi, mozda gresim, da si stavio led trake koje daju belo svetlo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel91 32 Napisano Februar 3, 2018 U prolazu, 51 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, najobicnije bele led diode. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16323 Napisano Februar 3, 2018 Integrisan, 9391 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan E vidiš tu ti je greška, ako te ne mrzi, umesto belih stavi crvene. Videćeš kolika je razlika jer sad ti "vuče" na nešto između narandžaste i crvene boje, kad staviš led koji svetli crveno tad ispadne kako treba (jbg i ja se nekad tako zeznuo pa prepravio). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15416 Napisano Februar 3, 2018 moto merkat °°, 4964 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nadovezao bih se na Satelisovu sugestiju i preporucio,ukoliko se odlucis da stavljas crvenu,za poziciju uzmes 3528 a stop 5050. Dobro izgleda a moze i savrseno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel91 32 Napisano Februar 3, 2018 U prolazu, 51 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, videcu to da prepravim, na ove bele sam naleteo i njih sam uzeo, a evo i slike uvece kako svetli: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Februar 3, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Najmanji je problem da se kupi nesto gotovo ( ako imas para), ali je meni merak da nesto napravim sam, da lepo izgleda a uz to jos da bude i funkcionalno, ja mislim da jace svetli, zaboravio sam da uslikam sa obicnom sijalicom pa da uporedim.Za ove reči ću te jednog dana, kada se upoznamo, častiti čime želiš. Apsolutno se slažem s tobom, treba biti kreativan i raditi nešto sebi za dušu ako te to čini srećnim .Slažem se s kolegama, moglo je sa različitim trakama, ali i ovako je ok. Kada budeš imao vremena, rešićeš. . . Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16323 Napisano Februar 4, 2018 Integrisan, 9391 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Danijel91 je napisao: Hvala, videcu to da prepravim, na ove bele sam naleteo i njih sam uzeo, a evo i slike uvece kako svetli: Da da, to je to.....zameni za crvene i bice mnogo lepse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 13, 2018 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako izgleda sad. Ja sam zadovoljan. Isto svetle kao obicne, mozda je pozicija malko jaca. Ali kontrast je instant. Plus manja potrosnja struje. Videcemo koliko ce trajati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mita22 9 Napisano Februar 15, 2018 U prolazu, 40 postova Lokacija: beograd-rakovica Motocikl: suzuki burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja sam se malo igrao sa led trakama,ovako izgleda kad je upaljena pozicija Photos.zip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mita22 9 Napisano Februar 15, 2018 U prolazu, 40 postova Lokacija: beograd-rakovica Motocikl: suzuki burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan a ovo je kad se stisne kocnicaovako izgleda sa pozicijom od spredai sa upaljenim srednjim svetlima(ugradio sam projektore u far Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mita22 9 Napisano Februar 15, 2018 U prolazu, 40 postova Lokacija: beograd-rakovica Motocikl: suzuki burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan i ova je sa migavcima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Februar 16, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si samo, ako je bilo moguće staviti narandžaste migavce, ali inače super ideja, treba da svetlimo što više, da nas ovi na 4 točka što bolje vide. Mene čovek letos i pored 96 dioda stop svetla, koje mu biju u zenicu oka, ćušnu otpozadi. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris19 112 Napisano Februar 18, 2018 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: Yamaha 535 Prijavi odgovor kao problematičan sviđa mi se kako je urađeno, samo da me neko uputi da li treba možda atest za poziciju i stop svetlo, čuo sam da treba ali nisa proveravao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16323 Napisano Februar 18, 2018 Integrisan, 9391 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Svaka modifikacija koja se izvrši tj deo koji se ugradi, po zakonu treba imati sertifikat gde piše da je to regulrano, ispitano bla bla.....u suprotnom nisi regularan u saobraćaju (mislim da je tako, možda grešim). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Februar 18, 2018 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost @Satelis je potpuno u pravu. Ako hoćemo da budemo 100% regularni onda je to poprilično komplikovano, čak se mora tražiti i saglasnost proizvođača što je ponekad nemoguće dobiti. Na sreću panduri nas još uvek ne diraju ali ako im bude rečeno da nas pocepaju onda će to i uraditi, kao sada automobile sa folijom na staklima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 18, 2018 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ali folije smanjuju bezbednost, ovo povecava. Ne verujem da ce cimati za ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15416 Napisano Februar 18, 2018 moto merkat °°, 4964 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ova ledizacija kofera se moze smatrati "delimicno" legalnom,uredjaji za osvetljavanje na vozilima moraju biti homologovani a sve te plastikice,ukoliko uzmemo markirane kofere imaju homologaciju,samo treba zadovoljiti uslov da boja bude zakonom propisana. Za poziciju i stop svetlo koristiti crvene led diode da bi davale crvenu svetlost a za migavce koristiti bele koje ce u radu biti narandzaste (nije bas po zakonu ali je najblize zutoj). Dnevna svetla (koja uglavnom nisu homologovana) spojiti tako da se nocu mogu ugasiti,izuzetno su jaka da bi imala efekta za dnevnu voznju ali to nocu odlazi u drugu krajnost i smeta ostalim vozacima,sto nas licno izlaze opasnosti da zaslepimo vozaca koji nam dolazi u susret i ugrozimo sebe,vozila koja fabricki imaju ugradjena dnevna svetla,ukljucivanjem glavnog tj kratkog sijaju smanjenim intezitetom. Sto se tice zatamnjivanja fabricke signalizacije,licno sam za sprej namenjen za to ali ga umereno naneti,moze se dobiti na estetici bez narusavanja osnovne funkcije a opet mozemo biti "delimicno" legalni jer i homologacija ostaje jasno vidljiva,sto nije slucaj sa folijom + folija bitno smanjuje intezitet svetla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15416 Napisano Februar 18, 2018 moto merkat °°, 4964 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kada vec kolegi izOFFovah temu,da zavrsim u tom duhu. Motor mi je komplet u dve boje crno-crveno pa stoga migavci takvi zuti bas odudaraju,sprej za stopaljke,obavezno vodena smirgla 2000 da povrsina bude hrapavija i sprej ne otpadne,slike zavrsenog posla,migavac u radu i na kraju jasno vidljiva homologacija: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Februar 21, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ova ledizacija kofera se moze smatrati "delimicno" legalnom,uredjaji za osvetljavanje na vozilima moraju biti homologovani a sve te plastikice,ukoliko uzmemo markirane kofere imaju homologaciju,samo treba zadovoljiti uslov da boja bude zakonom propisana. Za poziciju i stop svetlo koristiti crvene led diode da bi davale crvenu svetlost a za migavce koristiti bele koje ce u radu biti narandzaste (nije bas po zakonu ali je najblize zutoj).Kolega, za stop svetla ti ne trebaju crveni led-ovi, ukoliko je plastika crvena. Za migavce, jednostavno staviš žutu led traku pa kroz te crvene plastike dobiješ sve što je potrebno ;-) Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15416 Napisano Februar 21, 2018 moto merkat °°, 4964 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Štef je napisao: Kolega, za stop svetla ti ne trebaju crveni led-ovi, ukoliko je plastika crvena. Nevolem roza 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Februar 21, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nevolem roza Problem je što su te cevene led trake slabe snage. Preturih sve po BGu, ne nađe jače od 7-9w. Bele imaš i od 14-18w. :-) Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...