Dilijev 1 Napisano Februar 3, 2018 U prolazu, 8 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: MZ etz 150 \ MZ ts 250\1 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! treba mi pomoc oko MZ ts 250\1 . kada mu dam gas gusi se i gorivo prosto guta , dali da obratim paznju na struju ili na karburator? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 3, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Preliva ti karburator verovatno. Iglica ti je losa koja bi trebala da zatvori dotog goriva. Ili ako ti je rezervoar rdjav, onda su ti i karburatori puni rdje pa to ometa rad. Ako ti zaliva svecice one mogu zato da crkavaju pa da mislis da je problem sa strujom. A tebe u stvari sve vreme zeza karburator. Ja nisam mehanicar. Samo sam vozio Jawu nekad davno. Pa otud znam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 4, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, MarkosGB je napisao: Karburator najčešći problem MZ , od čestih majstora i štelovanja karburator strada. Zanimljivo mišljenje, ali se ne slažem sa njim ! Jel bi ti " MarkosGB " mogao nekako da nam obrazložiš ovo što si napisao i ubediš nas da je to tako ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 4, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Nema to veze sa zapadnom, istočnom, severnom il južnom Evropom. Karburator ne strada od " čestih majstora " ( što god to značilo ) niti od štelovanja. Karburator jednostavno strada od erozije. Brzina usisnih gasova ( mešavina goriva i vazduha ) kod SUS motora je oko 25 metara u sekundi. Pri toj brzini se karburator " jede " iznutra. To je mikronski i ne može se primetiti, ali nakon nekoliko godina rada se primeti da je šiber u karburatoru dobio luft i da se motor ne može uštelovati da lepo radi. Tad je potrebno promeniti šiber i iglu karburatora, a poželjno je i sve dizne i venturijevu cevčicu ( englezi je zovu " tuba " ). Motor će opet lepo raditi. Za MZ se svi ovi delovi mogu kupiti radi zamene, a i za ostale motocikle ( Yamaha super tenera je poznata po propadanju tih tuba. Zbog majstora karburator neće propasti ako je majstor pravi. Ako je to neko ko samo sebe naziva " majstorom " - taj će sjebati i osovinu od točka, pa i karburator . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Februar 5, 2018 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Treba proveriti i cesto uzrok problema : probusen plovak ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dilijev 1 Napisano Februar 5, 2018 U prolazu, 8 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: MZ etz 150 \ MZ ts 250\1 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobojko 8 Napisano Februar 6, 2018 U prolazu, 98 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan olaksaj sebi muke i promeni karb. honda nsr, od aprilije, ako si u mogucnosti od nekog KTM-a. MZ karburator je dobar dok je nov ali posle nekog vremena strada a da neprimetis. Nov karb za njega skup Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dilijev 1 Napisano Februar 6, 2018 U prolazu, 8 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: MZ etz 150 \ MZ ts 250\1 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima! Uspeo sam da resim problrm.Otpala gumica na sauhu -deo koi se srafi u karburatoru. Neko je to vec pomenuo i dao mi ideju da pogledam. HVALA!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...