Jump to content

Moto Zajednica

Приче из радионице - Мали Ћаћа

Recommended Posts

• Ne silazi, 4973 postova

Значи постоји могучност за сверично брусање и вече ролнице. Него у кесици су ролнице и шајбна која стоји у средини, или две шајбне које стоје пре и после ролница?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4487 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори
Pre 23 sati, Krokodilo je napisao:

Значи постоји могучност за сверично брусање и вече ролнице. Него у кесици су ролнице и шајбна која стоји у средини, или две шајбне које стоје пре и после ролница?

Подлошке стоје са спољне стране сваки клипљаче кад се упресује болцен у радилицу. За радилицу имају подлошке друге мере и дебљине

• Sviđa mi se 2

Подлошке стоје са спољне стране сваки клипљаче кад се упресује болцен у радилицу. За радилицу имају подлошке друге мере и дебљине
Ако добро разумем при обраде клипњача, дебљина ролница је иста али мења се веча болцна на радилици која је дебља само у средини. Делови који улазе у тегове су стандардни. Уствари кад мислиш на подлошке радилице, мислиш на лежече. Е сада дали су лежечи NJ или класика кугличасти?

• Podržavam 1

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори
Pre 7 sati, Krokodilo je napisao:

Ако добро разумем при обраде клипњача, дебљина ролница је иста али мења се веча болцна на радилици која је дебља само у средини. Делови који улазе у тегове су стандардни. Уствари кад мислиш на подлошке радилице, мислиш на лежече. Е сада дали су лежечи NJ или класика кугличасти?

Да мења се болцен ако може да се купи тј. ако има било ко на стању. А ако нема може да се промени биксна у великој песници. Лежајеви су ваљкасти или игличасти. Има два типа где кошуљица има дворедни ваљкасти лешај и где кошуљица има једноредни игличасти лежај. 

• Sviđa mi se 2

А шта се дешава ако се оштети болцна клипњаче и ето мора да се мења. Које је решење ако нове нема?

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 298 postova
  • Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g.

Kod svakog kotrlajuceg lezaja ostecenje prvo nastupa na manjem precniku,zbog razlicite obimne brzine spoljnjeg i unutrasnjeg prstena pa rolnica na manjem precniku proklizava

i tu prvo nastaje ostecenje,zato na manjem precniku pocinje inspekcija lezaja! Isto vazi i za 

kuglice!Inace.moguce je napraviti osovinu prema potrebnoj dimenziji,ne kazem da je jednostavno,ali moguce je!

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pre 2 sati, Krokodilo je napisao:

А шта се дешава ако се оштети болцна клипњаче и ето мора да се мења. Које је решење ако нове нема?

Има фирма Перту у Аустралији зове се Ви Ту. Њима се пошаље и они све то среде. Ви Ту је једина фирма на свету који праве резервне делове за ове старе дукатије. Многи се хвале да и они праве, а у ствари купују делове од Ви Ту и препакују.😁😁😁

• Sviđa mi se 1

pre 4 minuta, triton je napisao:

Kod svakog kotrlajuceg lezaja ostecenje prvo nastupa na manjem precniku,zbog razlicite obimne brzine spoljnjeg i unutrasnjeg prstena pa rolnica na manjem precniku proklizava

i tu prvo nastaje ostecenje,zato na manjem precniku pocinje inspekcija lezaja! Isto vazi i za 

kuglice!Inace.moguce je napraviti osovinu prema potrebnoj dimenziji,ne kazem da je jednostavno,ali moguce je!

Тачно тако 😀😀😀

То око навременог откривања оштечења код лежаја може у Канади где постоји навика и стандард да се повремено посечује сервис и темељно провери агрегат. Овде на Балкану моторцикли никако да преџу 60 000км па и произведени 1983че. И све то зариба на стајању у гаражи

• Haha 1

pre 57 minuta, Krokodilo je napisao:

То око навременог откривања оштечења код лежаја може у Канади где постоји навика и стандард да се повремено посечује сервис и темељно провери агрегат. Овде на Балкану моторцикли никако да преџу 60 000км па и произведени 1983че. И све то зариба на стајању у гаражиemoji41.png

Друг имаш криву слику власника мотора у Канади!

Зашто мислиш да су власници мотора најгори на Балкану? 

• Sviđa mi se 1

Друг имаш криву слику власника мотора у Канади!
Зашто мислиш да су власници мотора најгори на Балкану? 
Зашто? Зато што и јесу, не познајем овдашњег муштерију који би прихватио сличну операцију на свом Дукатију као ову коју радиш. Не кажем да финансиска моч није фактор али ако веч јашеш таквог коња.........Балканац би вратио километаражу бар 20 000, ставио дебље уље а можда и адитив и на оглас: продаје се као нов, направљен велики сервис уље, филтер, очишчен и подмазан ланац. Чак ако би се одлучио да одради ово, сигурно не би "кучи" веч у Грчкој, Бугарској или негде другде да се не зна да је отваран, јер то је на Балкану минус који смањује цену. И да не кењам даље јер ово и није тема у твојој радионици. Поздрав и хвала што одговораш на моја питања иако морам да признам да се доста и контролишем

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

On 13. 1. 2025. at 13:06, Krokodilo je napisao:

Зашто? Зато што и јесу, не познајем овдашњег муштерију који би прихватио сличну операцију на свом Дукатију као ову коју радиш. Види немогу да се сложим са тобом у овој реченици. Само зато што сам пропутовао много и видео много и само зато што нас сматрају да смо неписменои и да немамо интелигенцију.

Не кажем да финансиска моч није фактор али ако веч јашеш таквог коња Да то је сигурно један од фактора и ту  нема полемике .........Балканац би вратио километаражу бар 20 000 Ја мислим да би вратио на нулу ако може. Нажалост то је једна од стваро које ми се не свиђају, а много се хвале на сва уста уз ракоји или кафу како то раде , ставио дебље уље а можда и адитив и на оглас: продаје се као нов, направљен велики сервис уље, филтер, очишчен и подмазан ланацemoji41.pngхахахаха  сви имају змију у џепу. Чак ако би се одлучио да одради ово, сигурно не би "кучи" веч у Грчкој, Бугарској или негде другде да се не зна да је отваран, јер то је на Балкану минус који смањује цену Тај начин размишљања ми никада није био јасан. А да будем искрен ти грци или бугари па и аустријанци и немаци су ужас од мајстора, што мислиш зашто увозе радну стангу не због плачања него због знања и других ствари које нису за ову темуНи Луиџи не може да сјебе колико они могу, а наплате у залту. И да не кењам даље јер ово и није тема у твојој радионици. Поздрав и хвала што одговораш на моја питања иако морам да признам да се доста и контролишемemoji41.png Нема проблема ту смо да се помогнемо ако може.

Овде има људи свих вела. Најшкртији су сви из европе, а ту предњаће британци и ирци, па сви латини, па индуси , пакистанци и сви ту около њих, а кинези и остала им родбина не зна се ко је гори... па после њих источни блок од пољака, словака, маџара, руса до наших и њихових 😂😂😂... 

А сви воле да возе Априлију, Дукати или МВ Агусту 😉

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 604 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Dobro je da smo barem u nekom poređenju poslednji.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Овде има људи свих вела. Најшкртији су сви из европе, а ту предњће британци и ирци, па сви латини, па индуси , пакистанци и сви ту около њих, а кинези и остала им родбина не зна се ко је гори... па после њих источни блок од пољака, словака, маџара, руса до наших и њихових ... 
А сви воле да возе Априлију, Дукати или МВ Агусту
Ау, толико је лоше? Онда извињавам се јавно свим овдашњим

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

pre 10 minuta, Krokodilo je napisao:

Ау, толико је лоше? Онда извињавам се јавно свим овдашњимemoji41.png

Нема шта да се извињаваш 😀

pre 17 minuta, maza1 je napisao:

Dobro je da smo barem u nekom poređenju poslednji.

И да смо најгори да горих нема ја то никада јавно неби признао 😀

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Нема шта да се извињаваш
Ма зезање мало, рано по сабајле што ми кажемо у МК.

• Podržavam 1

pre 8 minuta, Krokodilo je napisao:

Ма зезање мало, рано по сабајле што ми кажемо у МК.

Разумемо се 😀😀😀

• Sviđa mi se 1

2013 МВ Агуста Ф4 РР. Мотор је стајао испод цераде из куће 3-4 године. Владник жели да поврати мотор у живот и да га вози ове године. Сад радимо 24,000км сервис, па кад то завршимо морамо да сервисирамо задњи амортизер као и амортизер волана. Па нове гуме итд...

20250110_143113.jpg

20250110_143119.jpg

20250110_143117.jpg

• Sviđa mi se 6
  • Tužan 1

Шта се све ради на 24000 у оквиру сервисног интервала, овде сигурно има + све и свашта због запуштености?

• Podržavam 1

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: Uly

I još jedno (meni) interesantno pitanje... Jesu li ovo sve motori koji su čekali po nekoliko meseci pa i pola godine da dođu na red?

Ovoj MV A F4 nije bio problem čekati kad se ionako nije vozila godinama, ali kako dođu na red redovna održavanja za motore koji se često voze? Zakažu termin unapred, odprilike kad će im biti servisni interval, ili takve primaš redovno a ne pišeš o njima?

• Podržavam 1

Pre 7 sati, Krokodilo je napisao:

Шта се све ради на 24000 у оквиру сервисног интервала, овде сигурно има + све и свашта због запуштености?

Како се то каже код нас. Велики сервис😀

Провера зазора вентила, замена; свих заптивки и гумица, свећица, филтера вадуха, филтера горива, уља и филтера за уље, кочионе течности, расхладне течности, провера целог мотора, баланцирање усисних грана, сервисирање огибљења (јер је олинс на овом моделу), сервисирање главчине задњег точка, сервисирање лежајева волана.... и било шта још се нађе или затреба 😀

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

On 15. 1. 2025. at 2:53, PremieRacing je napisao:

I još jedno (meni) interesantno pitanje... Jesu li ovo sve motori koji su čekali po nekoliko meseci pa i pola godine da dođu na red?

Ovoj MV A F4 nije bio problem čekati kad se ionako nije vozila godinama, ali kako dođu na red redovna održavanja za motore koji se često voze? Zakažu termin unapred, odprilike kad će im biti servisni interval, ili takve primaš redovno a ne pišeš o njima?

Мој сервис има посла целе године не да се хвалим него је тако. Регуларне сервисе обављамо нон-стоп, а велике једном недељно, ремонтовање агрегата то радимо преко зиме. Због недостатка стручног кадра у машинској обради неки агрегати су код мене 3 године а и неки мотори. Коначно ћу их завршити до пролећа, велики проблем је око делова што нико у канади нема ништа на лагеру и све долази извана. 

Ја послујем тако што треба да се закаже и сада већ заказујем за април,а кад дође април вероватно ће бити септембар или октобар. Због недостатка делова, стручног кадра, пара итд... мој посао је постао оно шта се каже 24/7. И кад сам код куће са породицом ја радим да би ми радни дан прошао у што мањем ометању и да би завршио оно на чему радим. 

Тачно тако, сви више мање заказују сервисе по распореду сервисних интервала. Деси се понекад да дођу на рецимо подешавање огибљења, а у ствари агрегат ради као трактор. Па морам и то да поправим. 

Овде постављам слике само које су интересантне 😀

• Sviđa mi se 11
  • Hvala 1

Сајам мотора Ванкувер 2025. Одлучили смо ове године да пропустимо сајам и излагање наш фирме због обавез и да снагу и пре уложимо у припреме за ову сезону. Такођер желимо да испоштујемо све странке и да им завршимо моторе у обечаном року. Али смо излошили мој тркачи мотор на штанду нашег локалног тркачег клуба

Glip_2551151788171679.jpeg

• Sviđa mi se 15

Screenshot_20250117_205000_Instagram.thumb.jpg.f30bf7edac994f9b00493deb807ec639.jpg

• Sviđa mi se 10

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja