PaPaja 1182 Napisano Januar 11, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da necu da pisem o ovoj letosnjoj voznjici, sve me nesto mrzi. Ali vozi mi se motor i trenutno sam zaludan na poslu, pa pogledah opet slike. Pa ajde da okacim mozda nekome bude zanimljivo Kao i za ostale voznjice ove godine, pocelo je sa pricom sa Bobijem, Darkom I Milosem : “Ajde negde da se vozimo, gde cemo, kad cemo…” Dogovorimo se opusteno, ajmo malo do Bosne,Crne gore, Hrvatske… Neki okvirni plan je dogovoren, u ponedeljak ujutru 24.7 krenemo ka Ostrogu i Trebinju Dare i Milos bi do Ostroga a Bobi i ja smo davno prerasli duhovnu fazu i usli u godine kad nam se ne spava u vrecama nego u krevetima, pa smo resili da za pocetak odemo u Trebinje i da se odamo prizemnim zadovoljstvima. Drugi dan je plan bio da se okupimo i spustimo malo do mora i kupamo bar jedan dan a posle toga da krenemo malo preko Dubrovnika i Mostara ka Sarajevu i tako dalje… Nekoliko dana pred polazak pade mi na pamet da su moji prijatelji Duska i Novak na Korculi celog leta i da me odavno zovu da svratim i kako bi bas bilo lepo da i to nekako uklopim. Posle malo razmisljanja i dogovora sa Duskom, resim da krenem u subotu, 2 dana pre ostalih, da odem do Korcule, malo vidim ostrvo, a onda se u ponedeljak vratim do Trebinja i nadjem sa ostalima. Oko svega toga sam se malo dvoumio ali je na kraju ispalo da mi je taj dan i tih oko 600km do Korcule bio najbolji ove godine u kojoj sam presao oko 8-9000 km . 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 11, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan 1.Dan Budim se rano ujutru, planirao sam rano da krenem, bar u 6 , ali budim se od nestrpljenja ranije. Transalp je spakovan i bez kafe i dorucka krecem oko 5, plan je da popijem kafu u Visegradu pored mosta Ruta za ovaj dan je : Mirijevo, Valjevo, Bajina basta, Tara, Visegrad, Trebinje, Dubrovnik, Peljesac, Orebic – Korcula. Krecem lagano kroz grad prema izlazu i Ibarskoj, odvajam se kod pumpe desno ka Valjevu, vozim lagano jos neprobudjen skroz. Negde na jednom pravcu pre Valjeva se naglo budim jer jedan majstor namotava kombi naglo levo ispred mene, bez zmigavca naravno. Lezem na kocnice, koje na Transalpu i nisu bas svetla tacka, uspevam da ukocim,budim se skroz i posle pominjanja sve familije nepoznatom junaku nastavljam dalje ka Valjevu. Posle Valjeva, krecem uzbrdo pored brane i preko Debelog brda , rano je jutro i malo je hladnije nego u dosadasnjem delu puta, malo se zakopcavam jer sam krenuo u letnjoj jakni ali sve je o.k Jul je, leto, okolina je lepa, svi koji su prolazili vec znaju, ne staje mi se da slikam nego vozim dalje, zacrtao sam prvu stanicu Visegrad. Spustam se nizbrdo, stizem i prolazim kroz Bajinu bastu i krecem ka Tari, priroda jos lepsa, saobracaja nema, motor radi super i sve je divno, put je tek poceo 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5601 Napisano Januar 11, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan To komso legendo, odlican pocetak,... cekamo nastavak.Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 11, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Tara mi je super i mnogo volim da idem i da lutam okolo ali ovaj put nigde ne stajem, osim na kratko na Mokroj gori da pritegnem malo opremu i namestim ponesto. Posle Mokre gore je put kojim nisam isao do sada pa mi je jos zanimljivije, granica i ulazak u Bosnu konacno, put ka Visegradu i stizem, gledam gde je sta, ali lako je, ima i putokaz i izbijam pravo na most 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 11, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Posle toga se setam mostom, odavno zelim da dodjem ali eto nikako, sada prvi put. Dakle to je to, prisecam se romana i opisa, uporedjujem sa onim kako sam to zamisljao. Nailaze neke devojke, pitaju da ih slikam, pa slikaju one mene, pa se slikamo svi Pricamo ko je odakle i gde ce i na kraju se ispostavlja da su i one sa Mirijeva Idu do Sarajeva, vozikaju se autom… Mozda bih ostao jos da se druzim ali sam nestrpljiv i krecem dalje Prelazim Drinu i sipam gorivo na pumpi, na mostu a posle I na pumpi srecem momka i devojku iz Kragujevca na Caponordu, dosli da se prosetaju do Visegrada i odose nazad . 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 11, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Krecem putem uz Drinu, vozim malo lagano pa malo brze pa opet lagano, gledam okolinu a i gledam ima li nekih radara i patrola Mnogo je lepo, vec planiram kako moram opet nekad da prodjem ali jos laganije. Prolazim kroz Gorazde, dva radara, jedan na ulazu jedan na izlazu ali me ignorisu totalno, mislim da ih motori ne zanimaju… Put je super, posebno mi je bio zanimljiv posle Foce i preko Tjentista, nema ni guzve… Na Tjentistu stajem kod spomenika, malo slikam i doruckujem . Posle dorucka krecem dalje, lepo je sve, prisecam se partizanskih filmova, srecan sam sto sam konacno tu. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 11, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Vozim dalje, razgledam okolinu, stajem malo kod jezera i tako sve do Bileca Kod kasarne slikam i secam se raznih prica o cuvenoj ŠROP , saljem stricu sliku Prolazim kros Mosko, secam se prica o jagnjetini, vidim puno motora parkirano ispred kafane ali nastavljam dalje. Ulazim u Trebinje ali ne stajem, bice vremena kasnije za neki dan, stajem na pumpi na izlazu, hvatam i neki wi-fi iz kafica pored, javljam se gde sam. Idem dalje ka granici, i pitam se da li ce biti guzva, to je jedino bilo nepoznato u planiranju koliko cu se zadrzati na granici. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 11, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ispred granice prilicna kolona, stajem na kraj, skidam jaknu, kacigu, rukavice da se malo rashladim pa planiram da vidim da li mogu da se promuvam pored automobila. Samo sto sam stao nailaze tip i riba na NC750, obuceni lagano za plazu u papucama Vidim ode on pored kolone bez ikakvog ustrucavanja, upalim i krenem za njim, na prvoj granici stadosmo odmah ispred kucice, niko nista ne kaze, prodjosmo dalje. Izmedju dve granice tek kolona, prelazimo sve i stajemo ispred hrvatske kucice, 2-3 automobila ispred. Samo sto smo stali, pricam malo sa njima, krenuli na plazu kaze lik, pita me nisam valjda mislio da cekam red, kaze samo opusteno. Dok mi pricamo vidim ide ka nama hrvatski carinik, rekoh u sebi sad ce nesto da prikenja verovatno ili ko zna sta. Medjutim baja samo pita jel guzva, kolika je kolona sa bosanske strane i kaze aj samo propustite ovaj jedan auto, nailazi neki njegov sa mercedesom, propustimo ga i predjemo granicu bez problema. Posle granice samo nizbrdo skoro do Dubrovnika, raskomotim se i pustim ga na ler lagano, nije velika nizbrdica, taman za razgledanje okoline, kolona dugacka i sa hrvatske strane. Spustim se tako do mora i krenem ka Dubrovniku, sve nepoznato i zanimljivo, ulazim stari grad, svuda guzva, stajem malo, slikam. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Januar 11, 2018 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Super pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Januar 11, 2018 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan "da se okupimo i spustimo malo do mora i kupamo bar jedan dan" posteno, jedno kupanje godisnje je i vise nego dovoljno... "Nailaze neke devojke, pitaju da ih slikam, pa slikaju one mene, pa se slikamo svi" Ovo deluje kao zaplet za neki svedski akcioni film... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano Januar 11, 2018 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 11, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Na izlazu iz Dubrovnika zanimljiv most Idem dalje jadranskom magistralom, lepo je, ne zurim, idem ka Peljescu. Mnogo lepo... Na Peljescu lepota, more, vinogradi, mnogo mi se svidja. Vozim bas lagano i zveram okolo, stajem opet na jednom mestu da pojedem sendvic. Ston i zidine. Idem ka Orebicu, tamo je trajekt za Korculu. U Orebicu dolazim do luke, vidim kolona automobila ceka trajekt, seljacki naravno prelazim sve i stajem na pocetak kolone, niko nema problem izgleda sa tim iako su BG table na motoru. Menjam malo para, kupujem kartu za trajekt koji uskoro dolazi, ulazim, parkiram se, penjem se na gornju palubu i gledam moreee, dan je bas kakav treba da bude u julu, nije prevelika vrucina, more je mirno.. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 11, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Stizem na Korculu i prisecam se uputstava od Duske kako da ih nadjem, nalazim ih lako, Duskin cale mi pokazuje gde da se parkiram, meni izgleda malo nesigurno da ga ostavljam tu preko noci ali mu verujem, covek kaze nema problema. Na ovakvom mestu ga ne bih ostavljao u Beogradu ali ovde jesam, Mozda su ga zato i ukrali u Mirijevu a na Korculi je bio ovde u mraku dve noci i niko ga nije ni pipnuo cak sam zaboravio i da ga zakljucam. Raspakujem se kod porodice Filippi, ceka me hladno pivo i svasta nesto za jelo, bas kako volim Pricam sa domacinima i uzivam, lagano i lepo predjenih 600 km 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5601 Napisano Januar 11, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Taj dan sto si pesao bila je prava ruta za uzivanje u voznji i lek za dusu i telo. Prosao vise puta autom ali ove god boze zdravlje ako legne siver planiram obavezno. Pajo kapa dole. PratimПослато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Januar 11, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan A ja se pitam odakle mi poznat motor, kad ono (na žalost), onaj što ga pede*i ukradoše. Smor. Sorry. . .Pratim putopis, ide ti to pisanije odlično, a što Nole kaže, možda ove godine i prođem tuda. .Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽUVI 31 Napisano Januar 11, 2018 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: YAMAHA FJ1200 Prijavi odgovor kao problematičan istu turu odradili i gđa. i ja samo krajem avgusta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzoni kle 34 Napisano Januar 12, 2018 U prolazu, 80 postova Lokacija: beograd Motocikl: bmw r1250 gsa Prijavi odgovor kao problematičan pajo, bravo odlicno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15782 Napisano Januar 12, 2018 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Inače, Paja je blažen međ ženama, treba da vidite njegove koleginice, sve su izmedju 22 do 30 leta i sve vole da se voze na dva točka.Piči Pajče, radujem se nastavku. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Januar 12, 2018 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 12, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Vikend provodim na Korculi. Mnogo je lepo i moram ponovo da dodjem da provedem malo vise vremena. Svidja mi se kombinacija vinograda i mora. Hrana od domacih zivotinja, hobotnica ulovljena dan pre. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Januar 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan @SatelisMogao bi Pajče da podeli te koleginice malo Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 12, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo je i prijatno na Korculi, iako sam spavao u ulici zanimljivog imena Nikakvih problema nisam imao ni ja ni moj motor sa BG tablicama. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Januar 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo druze...cekamo nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 12, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan 3.dan - ponedeljak Krecem sa Korcule da se nadjem sa drugarima u Trebinju. Ponovo trajekt, Orebic, voznja preko Peljesca Iznad uvale i kampa Prapratno svracam na kafu u jedan restorancic sa lepim pogledom i nadrkanim kelnerom. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Januar 12, 2018 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo uz more do Dubrovnika Posto imam vremena jer sa Bobijem treba da se nadjem tek popodne u Trebinju gde smo rezervisali smestaj, vozim ka Cavtatu lagano uz razgledanje . 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...