kowach 96 Napisano Avgust 19, 2017 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: NIš Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Postovane kolege, stigo mi je na pocetku sezone dugo ocekivani KTM 990 Adventure R 2012. Od dovozenja iz Svice, preko garaziranja kod prijatelja (gde su mu zamenjeni auspusi), spedicije itd, pojavio se problem sa elektronikom. Naime ne radi brzinomer (pokazuje 0), ne pomeraju se km na digitalnom brojacu, trip 1 i 2 takodje ne rade... i nesto sto me zacudilo i ukazuje na neku drugaciju gresku je ne radi pokazivac stepeni okoline. Vlasnik od kog sam kupio motor kaze da mu se desilo da mu pokazivac nije radio kad mu oslabeo akumulator, pri zameni istog proradio je, ali ovde je akumulator ok, pali ko mina. Ovde u Nisu niko nece ni da proba da popravi... Da li neko zna o cemu se radi ili moze da mi preporuci nekog ko moze da resi problem (po mogucstvu da je blizu Nisa). Unapred zahvalan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neso_Zlatibor 126 Napisano Avgust 20, 2017 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Zlatibor Motocikl: KTM 1290 SUPER ADVENTURE S Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, na ovom forumu izgleda da odgovora nema. Imao sam 990. Najbolje ti je da se učlaniš na forum advrider. Tamo imaš odgovor na to i na sva buduća pitanja u vezi sa motorom. Ima podforum za 950&990PozdravSent from my E6653 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Avgust 20, 2017 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Kowach, Može da bude svašta od nečeg bezazlenog do ozbiljnijeg problema pa treba uraditi neke provere na instalaciji za početak. Vidim da Tuneecu SW podržava i tvoj motor tako da ti je to zgodan alat za Dijagnostiku iako u osnovi sa njim mapiraš ECU. Ukratko ako nisi koristio to je besplatni SW koji instaliraš na laptop i nabaviš kabal sa interfejsom i konektorom za tvoj KTM i tada možeš preko laptopa da "pričaš" sa ECU. Na sajtu imaš sve instrukcije kao i mape za tvoj motor ako ikada zatreba. Svakako ako se zakačiš treba prvo da uradiš upload i čuvanje mape koja je sada u ECU. http://www.tuneecu.com/TuneECU_En/diags2.html http://www.tuneecu.com/TuneECU_En/index.html Kabal http://lonelec.co.uk/index.php?route=product/product&path=57_25&product_id=53 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kowach 96 Napisano Avgust 24, 2017 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: NIš Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan hvala, javljam kad resim problem sta je bilo ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kowach 96 Napisano Septembar 28, 2017 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: NIš Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Kad je problem samo u km satu, resava se privremeno zamenom senzora za ABS posto su identicni prednji i zadnj (dok ne kupite drugi oko 50-60e) u tom slucaju vam ne radi abs na zadnjem tocku sto nije veliki problem. ali posto meni nisu radili ni stepeni - problem je bio u satu, usla je vlaga i oksidirala ploca (moze da se pozna po sitnim tackicama koje se pojave sa unutrasnje strane sata, kao prasina). Cisto ako neko ima slican problem da ne bije glavu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...