chuky 94 Napisano Avgust 9, 2023 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Kladovo Motocikl: Suzuki INTRUDER C800 VOLUSIA Prijavi odgovor kao problematičan On 29. 7. 2023. at 13:51, Sasha P je napisao: Ako nekoga bude interesovalo da napravim rutu koju može da ubaci u Garmin i vozi se, neka mi piše. A ovde ću napisati intinerere koji mogu da VAm pomognu u samom putovanju. Meni je ovo 4-ti put da sam na toj lokaciji. Transfarašgan sam prošao samo jednom, a Transalpinu 3 puta. Beograd - Pančevo - Bela Crkva(dobro poznato i sve pravo, do granice) Anina - Božovići (krivina na krivinu, kroz nacionalni park Semenik i putevima sa minimalno saobraćaja i odličnim asfaltom) Božovići - Baile Hercualne ( magistralni put) Baile Herculane - Targu Juiu ( 2/3 puta lošiji asfalt, ali lepe krivine i šuma sa malo saobraćaja, Na kraju prolasci kroz mesta) Targu Juiu - Petrosani Petrosani - Brezoi ( put sa odličnim krivinama, asfaltom, koji na polovini preseca Transalpinu) Brezoi - Sibiu = Transfarašgan - 150+ km krivina, šume, jezera, medveda i uživanja. Kratke krivine, dobar asfalt, lakat krivine, mnoštvo restorana uz put. Nije loše da sipate gorivo pošto do Sibiua nema pumpi za gorivo. Medvedi - prethodnih puta ih nije bilo, ali sada na 5 mesta, slobodno šetaju pored puta. Na jednom mestu medvedica sa dva mladunčeta. Total 7 medveda uz put. Neću posebno da pišem i opisujem put. Put se penje malo iznad 2000m. Gore je bilo i magle i kiše. Ako nekoga interesuje, rado ću da uđem i u detalje. Ne bih da kvarim temu, samo dopuna informacija... Sale, Brezoi - Sibiu je put E81, to je magistrala koja spaja Ramniku Valča - Sibiu... Transfagarašan nosi oznaku 7c i proteže se od mesta Kurtea de arđeš pa na sever. Ne sumnjam da ne znaš ali ti je možda promaklo pa da ljudi ne prodju tom magistralom, E81, i pomisle da su prošli Transfagarašanom... Veliki pozdrav iz Kladova 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Jul 20 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...