zaludan 9586 Napisano Jul 17, 2017 4_tocka_i_karoserija, 2029 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna je l' postoji neka ovakva aplikacija? Ukratko - ako hocu da idem BG-Nis preko Novog Sada da mogu to nekako da ubacim u rutu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2774 Napisano Jul 17, 2017 Drug član, 1313 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Google Maps to može, mada generalno i svaka valjana navigacija bi trebala da podržava definisanje više tački puta. iGO takođe podržava ovako nešto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9586 Napisano Jul 17, 2017 4_tocka_i_karoserija, 2029 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan OK, sam sam kriv sto nisam naglasio - nesto sa offline mapama, sto ce reci da nije google maps. iGo je i dalje azuran? Mislim, ima nove mape? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 697 Napisano Jul 17, 2017 Svrati ponekad, 339 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Google maps ti isto ima mogućnost offline mapa. Sam selektuješ koju oblast želiš i... voila! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 426 Napisano Jul 17, 2017 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Ali Google maps je prilično tvrdoglav i neprecizan. Ne možeš da izabereš kategoriju puta koji želiš (pa će te odvesti i preko makadama, ili čak stazama između polja sa suncokretom i polja sa kukuruzom koja u nekom trenutku prestaje da bude staza i postaje pšenično polje). Google mape su OK za gradske zone i magistralne puteve, ali stvarno nije praktičan za touring po zaseocima i manje prometnim saobraćajnicama. Uz to, funkcija slanja putanje na telefon, nakon što putanju mukotrpno lepo isplanirate i odaberete tačno puteve kojima želite da prođete, istu resetuje na najkraću i pljune na sav trud... Desilo mi se, na kraju sam shvatio da na računaru mogu samo da isplaniram i zapišem mesta kojima želim da prođem, a onda u toku vožnje kucam mesto po mesto na mapama na telefonu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Jul 17, 2017 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, .milke. said: Uz to, funkcija slanja putanje na telefon, nakon što putanju mukotrpno lepo isplanirate i odaberete tačno puteve kojima želite da prođete, istu resetuje na najkraću i pljune na sav trud... Desilo mi se, na kraju sam shvatio da na računaru mogu samo da isplaniram i zapišem mesta kojima želim da prođem, a onda u toku vožnje kucam mesto po mesto na mapama na telefonu... Kolega ovo sto si napisao je delimicno tacno, jer mi se desavalo pre, ali posle nekog azuriranja kako podesim na kompu tako mi bude i na mobilnom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1054 Napisano Jul 18, 2017 Drug član, 1107 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Treba biti oprezan sa guglom i zbog neazuriranosti mapa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Jul 18, 2017 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sygic radi tačno to što kolegi treba. Može definisati rutu po želji, može unapred da je pripremi, snimi i kasnije vozi po toj ruti, mape su vrlo ažurne itd... Aplikacija je besplatna prvih mesec dana ako se dobro sećam a posle se plaća opcija za glasovno navođenje (i moguće još neke napredne opcije). Kome to ne treba, može da nastavi da koristi besplatno. Ja sam posle isteka besplatnog perioda vrlo rado kupio ovu aplikaciju - mislim da sam platio oko 17 EUR i u cenu su uključene mape za celokupnu Evropu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9586 Napisano Jul 19, 2017 4_tocka_i_karoserija, 2029 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 7/17/2017 at 21:31, Sveti Atila je napisao: Google maps ti isto ima mogućnost offline mapa. Sam selektuješ koju oblast želiš i... voila! Da, ako unapred znam koja oblast mi treba, a u toj varijanti je Garminov Mapsource (ili Basecamp - zavisi ko je na šta navikao) neprevaziđen. On 7/17/2017 at 22:53, .milke. je napisao: Ali Google maps je prilično tvrdoglav i neprecizan. Ne možeš da izabereš kategoriju puta koji želiš (pa će te odvesti i preko makadama, ili čak stazama između polja sa suncokretom i polja sa kukuruzom koja u nekom trenutku prestaje da bude staza i postaje pšenično polje). Google mape su OK za gradske zone i magistralne puteve, ali stvarno nije praktičan za touring po zaseocima i manje prometnim saobraćajnicama. Bojim se da ja ovo slučaj sa svim mapama otkad je Infoteam prestao da ačurira SCGRoute za Garmina. Ne znam kakvo je stanje sa iGO mapama (upitah gore ranije, ali niko ne odgovara), ali svi ostali koriste Teleatlas ili Here mape (nekadasnji Navteq) kojima ti sporedni putevi (makar po Srbiji) izgleda uopšte nisu bitni. Pre par godina sam bio u kontaktu sa lokalnom kancelarijom za Here mape oko ažuriranja njihove mape, i na moje primedbe da nešto što je samo ugažena staza ne bi trebalo unositi u mapu odgovoriše mi da "svaki put mora da se unese", a da ga oni onda klasifikuju. To što to i nije put već "pšenično polje" im i nije delovalo naročito bitno, pa sam ja odustao od dalje komunikacije. On 7/18/2017 at 14:53, icatenej je napisao: Sygic radi tačno to što kolegi treba. Baš tako, mnogo hvala!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anakin 52 Napisano Jul 19, 2017 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha tdm 3vd Prijavi odgovor kao problematičan ima igo za telefon na marketu https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nng.igo.primong.igoworld&hl=sr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9586 Napisano Jul 23, 2017 4_tocka_i_karoserija, 2029 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 7/19/2017 at 21:58, Maticsasa je napisao: ima igo za telefon na marketu Znam da ima, ali ne znam kakvi su sa mapama poslednjih godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stuyoman 0 Napisano Jul 23, 2017 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam da ima, ali ne znam kakvi su sa mapama poslednjih godina.kolko znam igo koristi navteq mape, isto kao i here maps. samo je po meni igo aplikacija daleko naprednija i ima mnogo više opcija od svih koje sam probao, tako da sam je prošle godine i platio preko play stora nakon isteka trial periodaSent from my SM-J320F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2774 Napisano Jul 24, 2017 Drug član, 1313 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, stuyoman said: kolko znam igo koristi navteq mape, isto kao i here maps. Ma iGO može da 'proguta' mape raznih provajdera. Za Srbiju je generalno bila najkompletnija Contrast-ova mapa, budući da je reč o lokalnom provajderu. Međutim, oni su 2014. godine izbacili poslednju verziju i nakon toga više nisu ažurirali mapu. Ažurirane mape drugih provajdera su međutim dostupne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stuyoman 0 Napisano Jul 24, 2017 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma iGO može da 'proguta' mape raznih provajdera. Za Srbiju je generalno bila najkompletnija Contrast-ova mapa, budući da je reč o lokalnom provajderu. Međutim, oni su 2014. godine izbacili poslednju verziju i nakon toga više nisu ažurirali mapu. Ažurirane mape drugih provajdera su međutim dostupne.koristio sam par godina contrast za srbiju, do te poslednje verzijeimao sam igo sa "zaliva" koji mi je ranije šljakao odlično, ali sa poslednja dva telefona je dosta bagovao i pucao. tako da sam na kraju skinuo sa prodavnice i platio. inače navteq je prvobitno kupila Nokia i napravila brend HERE, koji je pre dve godine prodat konzorcijumu audija, bmw i daimlera... Sent from my SM-J320F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1303 Napisano Jul 25, 2017 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan za Igo HERE mape od 24012017 dostupne i preko torrenta, ubacio prosli vikend Srbiju-vozao Niš Knjaževac i bio iznenadjen da su uspeli da za predeo Tresibabe sve nove znakove ubace u mapu (ono tipa ogranicenje, opasna krivina ulevo itd) koja je neverovatno tačna, probao je i u lokalu, za one uličice koje su meni trebale, nasao i posle promene naziva tako da mi se čini da je dosta lepo azurirana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...