Borhez 85 Napisano Jun 15, 2017 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege forumasi, Imam u planu da ovu sezonu otpocnem jednim od ova dva motora pa bih voelo da cujem utiske vas koji ste ih vozili/posedovali . Sledece nedelje bi trebao otici na probnu voznju.Blagu prednost dajem BMW-u, malo zbog imidza, kvaliteta, sestostepenog menjaca, potrosnje a i imam jedan bas ocuvan primerak . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Jun 15, 2017 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Prepucavanje u najavi.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3739 Napisano Jun 15, 2017 Astro Puki krsi sva pravila!, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Telelever, paralever, integralni ABS. mene bi to opredelilio RT malo laksi ali i malo slabiji. Max brzina RT-a 204kmh a ST-a oko 220kmh. ST verovatno nesto veci obrtni moment ali RT ga ima bas dosta,ST vise KS,mada i RT ima dovoljno.Doduse toga uvek treba A ti probaj pa vidi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 803 Napisano Jun 15, 2017 Zainteresovan, 778 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, Borhez je napisao: Sledece nedelje bi trebao otici na probnu voznju.Blagu prednost dajem BMW-u, malo zbog imidza, kvaliteta, sestostepenog menjaca, potrosnje a i imam jedan bas ocuvan primerak . Ovo daje dovoljnu prednost BMW-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jun 15, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Borhez je napisao: Pozdrav kolege forumasi, Imam u planu da ovu sezonu otpocnem jednim od ova dva motora pa bih voelo da cujem utiske vas koji ste ih vozili/posedovali . Sledece nedelje bi trebao otici na probnu voznju.Blagu prednost dajem BMW-u, malo zbog imidza, kvaliteta, sestostepenog menjaca, potrosnje a i imam jedan bas ocuvan primerak . Bas si neki saljivdjija. Pan Evropa bolja za dvije klase od RT-a. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borhez 85 Napisano Jun 15, 2017 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan U cemu je bolja? Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Jun 15, 2017 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bas ovih dana hteo da otvorim temu ali za 1200rt vs st1300 . Hondu jos nisam terao pa mi rade crvici za nekom zamenom za sledecu sezonu. Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Jun 15, 2017 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan sedeo na oba. probao ih u krugu firme i ovako malo cackao na tehnickom. ST>RT po mom jako skromnom iskustvu. iskreno mislim da je ST za 2 koplja bolji motor (po tom istom ogranicenom iskustvu). btw> ne znam odakle info da je max brzina 220 za ST...nadam se da je greska. ja sa starom st1100 idem lagano iznad 220 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jun 15, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Borhez je napisao: U cemu je bolja? Sent from my iPhone using Tapatalk Kratko: U svemu, pa ti razmisljaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Jun 16, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Neznam dali pricas engleski .... http://advrider.com/index.php?threads/bmw-r1150rt-vs-st1300.66061/ imas post br.17 , lik sa nikom T-1 , vozio oba , cini se dosta realno uporedenje a mozes i kolegu Utjerivaca da slusas i kupis Hondu .... on je bio kratak i jasan ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Jun 16, 2017 Very Funny Rider, 1125 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/15/2017 at 12:42, Borhez je napisao: Pozdrav kolege forumasi, Imam u planu da ovu sezonu otpocnem jednim od ova dva motora pa bih voelo da cujem utiske vas koji ste ih vozili/posedovali . Sledece nedelje bi trebao otici na probnu voznju.Blagu prednost dajem BMW-u, malo zbog imidza, kvaliteta, sestostepenog menjaca, potrosnje a i imam jedan bas ocuvan primerak . To što daješ prednost BMW'u zbog imidža je skroz u redu. BMW ima definitivno bolji imidž.Kvalitet. Tu si se prevario. Ova motora su VEOMA kvalitetna. Suvišno je diskutovati o tome. RT i ST prelaze boga oca kilometraže.Menjač. Ovde si u pravu. 6 brzina fali na ST-u. Ja na VFR-u imam 6 brzina i trenutno sam u potrazi za sedmom Potrošnja. Oba motora troše oko 5.5-6 litara. Kao savet ću ti samo reći da kupiš onaj koji ti se više svidja. Koji ti više leži. Težina tim motorima je jedino zbog čega sam ja pobegao od tih motora. 300kg gurati unazad na blagoj uzbrdici je slično samoubistvu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 512 Napisano Jun 16, 2017 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan ...kupuje motor prvom misli a onda i recenicom..... prednost dajem BMW-u, malo zbog imidza .....i sta onda dalje pricati i objasnjavati sta je bolje i zasto je bolje...horor.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 988 Napisano Jun 16, 2017 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan ......ili ne bi bile poznate 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Jun 16, 2017 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam imao sličnu dilemu. Opredelio sam se za Pan Evropu i nisam se pokajao. Imam drugare koji voze BMW-e i čak ni oni nemaju primedbe na moju Hondicu . Sa potrošnjom je super, povozna je i lako se s njom manevriše u vožnji. Na gabarite se brzo privikneš. E sad guranje uz brdo 300 kg..... pa ne znam brate da li bi je neko normalan gurao nego lepo okreneš i vratiš se nizbrdo 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Jun 16, 2017 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sistem BMW vešanja je unikatan, pojedini ga ni ne vole, potrebno je neko vreme privikavanja da bi se doneo zaključak, blic krug nije dovoljan. 6 stepen na BMW-u je štedni, overdrive, nije vučni, na malim brzinama može samo naškoditi kvačilu i menjaču, integrisani kočioni sistem, tačnije partly integral, je jednak funkcionalno kao na seriji 1.2 do modela 2007 kad je izbačen iz ugradnje kao kvarljiv, nepouzdan i nebezbedan, radi se o elektro hidrauličnom servo ABS-u. RT je ne baš zanemarljivo lakši, nešto kraći iako ne na račun komfora, bolje se kreće po lošoj podlozi, nešto je okretniji i na neki način univerzalnije upotrebe iako prvenstveno turing, dok ST je praktično više linijski. ST je jako kvalitetan motor i nema mesta nipodaštavanju, nesporan je kod oba motora, koče i idu zavidnom putnom brzinom oba, Honda radi uglađeno naspram BMW-a koji pa opet ima svoj šarm pa ko se na šta zalepi. Lično opredeljenje je primarno, kao drugo, pretežna namena upotrebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Jun 17, 2017 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem potrebu sa 6tom brzinom na STu. Na STu su i 4ta i 5ta brzina overdrive. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Jun 20, 2017 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedan stari video u kojem biraju najbolji turing motor napravljen negde do 2003... Oba motora koje razmatraš su u testu,pa pogledaj i vidi utiske i kritike od "profesionalaca" koji su vozili i probali gomilu motora svih klasa i kategorija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Jun 21, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Mindžake Merava je napisao: Jedan stari video u kojem biraju najbolji turing motor napravljen negde do 2003... Oba motora koje razmatraš su u testu,pa pogledaj i vidi utiske i kritike od "profesionalaca" koji su vozili i probali gomilu motora svih klasa i kategorija. To je bilo pre ovog http://www.motorcyclenews.com/news/2007/april/apr2707paneuropeansposerseriousrisksayscoroner-/ posle toga su se englezi malo ohladili od Pana .. i vecina onih koje su imali policija i ambulantne jedinice prodata je ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jun 21, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan To prisac o Englezima...Najvecim svjetskim mutikasama! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Jun 21, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Utjerivac je napisao: To prisac o Englezima...Najvecim svjetskim mutikasama! Ma sve ima objasnjenje , kad nama nesto nije po volji , jedino jos masone da okrivimo .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Jun 21, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Ja za sebe znam , posle tog clanka , nema sile da vozim Pan European , koliko god bila mala sansa da se to desi , a izgleda i nije bas mala .... mozda zato jer sam tih godina bio u Engleskoj i o tome vise citao ... Jebes kardan , pukne , izgori , procuri ... al ostanes ziv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jun 21, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Ja odavno imam stres od BMW-ovog boxer motora koji kad mu das gas zaljulja cijeli motor, tako da sto se tice serije R hvala i dovidjenja. K-a seriju nisam vozio i ne bi se izjasnjavao po pitanju horizontalca 4 cilindra, a vertikalac je vjerovatno kao i svaki drugi japanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borhez 85 Napisano Jun 26, 2017 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan On 6/16/2017 at 6:57 PM, srbenda said: ...kupuje motor prvom misli a onda i recenicom..... prednost dajem BMW-u, malo zbog imidza .....i sta onda dalje pricati i objasnjavati sta je bolje i zasto je bolje...horor.... Motor pre svega kupujem novcem. Blagu prednost koju sam dao BMW-u, zasniva se na procitanim clanicama, testovima, iskustva vlasnika itd.Ako kazem dajem blagu prednost ne znaci i odlicio sam. I ne vidim kakve to veze ima sto prednost dajem BMW-u? Evo posle isprobana tri motora, situacija se pomalo menja. RT mi je odlican motor ali vise mi se svidja ugladjenost i snaga Honde. Imidz znaci kvalitet, sarm boxer motora, resenje ogibljenja, itd a ne samo plavi propeler :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Jun 26, 2017 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Φοβοῦ τοὺς Δαναοὺς (BMW) καὶ δῶρα φέροντας - "Ne vjeruj Danajcima (BMW-ašima) ni kad darove nose." Stih iz Vergilijeve Eneide koji u izvornom obliku glasi (Quidquid id est BMW) timeo Danaos et dona ferentes. Još su stari Grci znali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6034 Napisano Jun 26, 2017 Drug član, 4141 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro he čitati tuda iskustva, ali svoje osobno stičeš lrobnom vožnjom malo dužom od one po krugu firmeVozim motor a nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...