vukus 0 Napisano April 11, 2008 U prolazu, 50 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo pronasao sam ovaj extra link...lik je od pocetka do kraja opisao pravljenje aluminijumskih kofera... http://rtw.xtz660.googlepages.com/alluboxes Ja se razmisljam da odradim jedne po njegovom receptu...velicine:40x35x20.... Lim bi me za to kostao oko 3000din,secenje istog i savijanje za poklopac oko 1000din....i posle toga ostaje spajanje,bravice,i sistem kojim bi ih kacio na nosace... Mislim da se isplati upustiti se u tu avanturu....sta vi mislite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vukus 0 Napisano April 11, 2008 U prolazu, 50 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad sam zvao jeep commerce...1,5mm ploca 1m x 2m je 3000din , 2mm ploca je 4000din....mislim da je 1,5mm sasvim dovoljno L profil 30x30mm je 600din za 6 metara...sto je sasvim dovoljno Secenje lima je 40 dinara udarac,a savijanje 70din. Znaci suma,sumarum,za dimenziju 40x35x20 sav materijal,secenje,i savijajne 50eur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 11, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa lepo odradjeno samo sto mislim da je lepse koristiti sarani aluminijum a i lepsa mu je i sjajnija podloga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 11, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je 1,5 tanko i da ce da zveci 2mm tu i tamo,ja bi najpre radio od 3mm,tavljao i sa unutrasnje strane da nebi zvecalo i bilo bi cvrsce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 11, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je 1,5 tanko i da ce da zveci 2mm tu i tamo,ja bi najpre radio od 3mm,tavljao i sa unutrasnje strane da nebi zvecalo i bilo bi cvrsce Koliko bi bili teski ti od 3mm?????? 1.5mm je dovoljno. Ako se lepo montiraju idobro odrade poklopci t.j. zaprivanje ili uzlebljanje, nece da zveci i klapara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 11, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan nisam rekao celi nego dno od 3mm,tek sad avideh da sam taj deo izostavio iz prethodnog posta ,a u svakom slucaju je aluminijum u pitanju tako da nebi bili previse teski,u svakom slucaju da leze na mom motoru ja bih pravio na taj nacin vise volim da su cvrsci,a=nego da se lim uvija i da zveci,mada ima kofera koji su radjeni i od alu lima ispod 1mm tako da je to sve stvar ukusa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano April 11, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan 1.5mm je i vise nego dovoljno, pogotovo sto imaju L profili... Koferi i ne treba da budu preterano kruti, jer prilikom pada nesto mora da pukne, pa bolje kofer nego ram... Dobro izgledaju a sistem za kacenje je genijalan, svaka cast na ideji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano April 11, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan I vise nego super!!! Kacenje je jako dobro i jednostavno, a koferi izgledaju dovoljno cvrsti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano April 11, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije jasno kako osigurava da se koferi ne "setaju", tj. da se ne izvlace iz donjih sarki. Osigurava li necim "zakljucavanje"? Inace, sve je za 10 ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 12, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ima onaj katanac veliki plavi cini mi se za osiguranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vukus 0 Napisano April 12, 2008 U prolazu, 50 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa gore idu one dve kao kuke,a dole idu sharke...e sad vidis kako je na nosacima ostavio gore kao dva mala roga,da vire...znaci on kad stavlja kofer,gore ga zakaci za kuke,dole ga uvuce u sharke..i onda stavi onaj katanac..tako da kofer moze da se krece par milimetara levo,desno na sharkama..ali ne moze potpuno da se svuce na stranu...i time ga je zastitio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano April 13, 2008 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan A sto je uopste dole stavio sarke... Zar nije bolje da je dole napravio trecu (i cetvrtu) fixnu tacku i onda kad montira kofer odozgo, odmah ga nabode direktno u fixnu poziciju... Ili je bas poenta da kofer ne bude maximalno fixiran? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 13, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je 1,5 mm sasvim dovoljno,,naravno bolji bi bili od 2 ;)mada mi se nesv idja ta setnja od 2 3 mm,,kad ih ucvrsti,,verovatno zveckaju us put,,trebalo bi ga staviti na neke gumice da nema tu setnju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano April 13, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan A sto je uopste dole stavio sarke... Zar nije bolje da je dole napravio trecu (i cetvrtu) fixnu tacku i onda kad montira kofer odozgo, odmah ga nabode direktno u fixnu poziciju... Ili je bas poenta da kofer ne bude maximalno fixiran? Treba da bude fiksiran i ne treba da bude deblji od 2 milimetra, jer ce biti tezak kao tuc :o. I kad ga fiksira da ubaci osigurac koji bi sprecio skakutanje kofera...ma videcete kad se ciko vrati sa puta, pravim jedan komplet alu kofera ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano April 13, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan A sto je uopste dole stavio sarke... Zar nije bolje da je dole napravio trecu (i cetvrtu) fixnu tacku i onda kad montira kofer odozgo, odmah ga nabode direktno u fixnu poziciju... Ili je bas poenta da kofer ne bude maximalno fixiran? Ne treba da mrda, tj treba da je maksimalno fiksiran... To pomeranje koje ima sa ovim sistemom nije toliki problem (napred nazad, gledano kada sedis na motoru). Najveci problem bi bio pomeranje kofera gore-dole, tj kada bi treskao po rupama, jer bi onda udarci imali mnogo vecu silu. Sarke su najednostavnije resenje tog problema, da se izbegne skakanje kofera u odnosu na nosac po rupama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano April 14, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan ne svidja mi se jedino sto vire unutra glupe pop nitne, to je zesci shit. Taj problem kada bi se resio bilo bi vrh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano April 14, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi ga tapacirao iznutra sa 1cm sundjera i eko-kozom i resen problem ruznih nitni koje moghu da izgrebu stvari. I resen problem lupanja metal o metal Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano April 14, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Obicno se uz te kofere kad se kupuju od Touratecha ili nekog poznatijeg proizvodjaca, dobijaju torbe koje stoje u koferima. Oni i nisu predvideli da stvari stoje samo u goloj kutiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano April 14, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da stoje i bes te unutrasnje torbe i sa. Zavisi od licnih afiniteta. Torba je komotnije kada se ide po hotelima, a za iskljucivo prirodu je isti djavo, cak se lakse i pakuej bez te torbe. Te nitne bi pocepale torbu, tako da to nije resenje problema nitni koje vire unutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vukus 0 Napisano April 15, 2008 U prolazu, 50 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa to se lako reshi...postoji gomila varijanti...mozes da uzmes gumene trake,pa njih da zalepis preko...ili da napravis kao male cepice od gume,i super lepkom zalepis preko svae nitne....ili bilo sta mekano,gumeno,kako god...stavis preko tih ostrih ivica...(i marica:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano April 15, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije to to... Mora da bude onako, picanski ravne ivice Mozda bi pre i naopacke okrenuo pop nitne pa onda sa spoljne strane resavao problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano April 15, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Sta je covek koristio da prekrije ivice na coskovima (da li je ono kupovao ili pravio)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano April 15, 2008 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije to to... Mora da bude onako, picanski ravne ivice Mozda bi pre i naopacke okrenuo pop nitne pa onda sa spoljne strane resavao problem... Dane@ vidi ovaj ručni rad, zar nije picanski. Napravio je član foruma adventurer.com.hr iz Vinkovaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano April 15, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, samo sto za ovo treba aparat za varenje aluminijuma, a to retko ko ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano April 15, 2008 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Ništa nije vario sve je spojio pop-nitnama. A, da ne zaboravim, to je na KLE-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...