donmarkoni® 268 Napisano Maj 30, 2017 drumski ratnik, 169 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Tražio sam i nisam našao temu sa preporukama za održavanje belih, odnosno generelno svetlih tekstilnih jakni, ili druge garderobe, kad smo već kod toga. Kupio sam jaknu, mnogo mi se svidela, a i slaže mi se uz motor, jedina mana je što se beli delovi mnogo prljaju. Nakon prvog paranja sam bele delove naprskao Balistol Pluvonin sprejem koji daje vodoodbojnost, a kao i odbija prljavštinu da manje prijanja na tekstil, međutim slaba vajda. Voleo bih da čujem i neke vaše preporuke, a i ja ću potražiti još neka rešenja u vidu nekih drugih sprejeva i sredstava koja se stavljaju prilikom pranja, pa ću izložiti zapažanja. Pozdrav drugari! P.S. Svako ko pomisli da sam samo hteo da se pohvalim novom jaknom, reći ću mu samo jedno: nije daleko od istine. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Maj 30, 2017 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam takvu jaknu, kupljena u MASS-u. Mislim da je bila oko 200e, a sada se vidim prodaje po oglasima za 120e na KP. Fina letnja jaknica. Ja sam imao crnu. Belu moto garderobu izbegavam bas zbog toga sto to belo posle prve voznje uvek bude prljavo i sivo. Bela jakna mi je vise kao za neki "fenseraj" i za izlazak u grad u hladnijim danima. Sto se tice koze, to je druga prica, uzmes vlazan sundjer i prebrises, ali kod tekstilnih stvari, to uvek bude prljavo i masno. Ja i sada imam jakne sa Fluo delovima, ali to je uvek sve nesto isprskano sa nekim sitnim tackicama, dal od musica ili mozda kao neko ulje, nemam pojma. Redovno je perem, ali dosta toga ne moze da se skine. Zato, cizme, rukavice, pantalone i jakna gledam da su uvek tamnijih boja - crno. A i uklapa mi se uvek i uz svaki motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Maj 30, 2017 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li mozes da nadjes, ali ja moju belu tekstilnu jaknu pre pranja naprskam sa K2R sprejom, ostavim 15 minuta da deluje i operem u masini obavezno sa pretpranjem. A evo i koji je model jakne - skoro skroz bela. Inace generalno odmah posle voznje za bilo koju jaknu (koznu ili tekstilnu) i za kacigu i vizir koristim vlazne maramice za bebe. Cudo jedno kako lepo skidaju svakakva g****a koja se nakupe i plus ne razmazuju nista od toga. Samo je bitno da maramice nisu mnogo tanke i mnogo natopljene tim cudom sto ih pravi vlaznim ili da ostavljaju bele tragove. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 268 Napisano Maj 30, 2017 drumski ratnik, 169 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan K2R? Bas ću da potražim... Nego, napiši koje maramice, da ne moram da isprobavam. Stavi zvezdicu umesto nekog slova, da ti ne naplate reklamu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Maj 30, 2017 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam u Srbiji, tako da ti nista ne znaci. U svakom slucaju probao sam vise razlicitih iz raznih supermarketa (njihove marke) i pronasao koje mi odgovaraju. Ima dobrih i u Srbiji, samo treba probati.. zrtvujes par malih pakovanja. U svakom slucaju su i one losije odlicne za brisanje bilo koje prljavstine, cak i kupatila, ako ti ne odgovaraju za moto opremu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Maj 30, 2017 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Šta je to K2R? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Maj 30, 2017 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neki italijan je smislio formulu 50-ih godina, a sada je Henkelova marka. https://www.henkel-lifetimes.at/k2r/k2r-fleckenmittel-aufheller/flecken-spray/ http://www.casahenkel.it/detersivo-lavatrice/additivi-per-il-bucato/k2r-smacchiatore-spray-100-ml.html http://www.k2r.fr/produits/1 https://www.amazon.co.uk/Kilrock-K2R-Stain-Remover-Spray/dp/B0053453Z0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Maj 31, 2017 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Aaaa. E hvala. Sad mi je jasno. Sprej za skidanje fleka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Maj 31, 2017 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Quote @donmarkoni® Nego, napiši koje maramice, da ne moram da isprobavam. Stavi zvezdicu umesto nekog slova, da ti ne naplate reklamu. Ma nema frke. Moj kum kada je video sta ja sve brisem s njima (jakne, cipele, kupatilo, tastaturu, unutrasnjost auta, motor, vizir itd. itd.) je vec uradio testiranje u Beogradu i on sad koristi ove na slici, posto ga pitah kako da pomognemo kolegi motoristi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 268 Napisano Maj 31, 2017 drumski ratnik, 169 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, СајберГастарбајтер je napisao: Ma nema frke. Moj kum kada je video sta ja sve brisem s njima (jakne, cipele, kupatilo, tastaturu, unutrasnjost auta, motor, vizir itd. itd.) je vec uradio testiranje u Beogradu i on sad koristi ove na slici, posto ga pitah kako da pomognemo kolegi motoristi. E hvala kolega! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...