Jump to content

Moto Zajednica

donmarkoni®

Članovi
 • Broj tema i poruka

  134
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

146 Excelent

O članu donmarkoni®

 • Rank
  drumski ratnik
 • Rođendan 22.03.1977.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd - Zemun
 • Motocikl
  Honda NC750X DCT

Poslednji posetioci profila

597 profile views
 1. donmarkoni®

  Ukradena Moto Guzzi Breva 750

  Sve što je potrebno da preovladaju zli, je da dobri ne rade ništa.
 2. donmarkoni®

  Majlovac 01.09.2018

  Verujem da ti samo ja još falim da ti mudrujem, ali ti govorim iz najbolje namere: ključna kost ne treba da trpi dok kočiš, odnosno motor moraš da držiš nogama (kolenima, butinama), a ne rukama. Ja to vežbam tako što sklonim levu ruku i samo desnom držim upravljač dok jako kočim. Brz oporavak ti želim!
 3. donmarkoni®

  Policijski zapisnici

  Drugari, nemo' da tupite "onako", kad moram da kažem tako, nego pročitajte literaturu, pa se suprotstavite gde možete i prihvatite ono što ste "izglasali", odnosno trpite ono protiv čega se niste bunili. ZAKON O LIČNOJ KARTI ZAKON O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI ZAKON O KOMUNALNOJ POLICIJI ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU Ovlašćena lica za utvrđivanje identiteta građana Ajuzdravlje!
 4. donmarkoni®

  Majlovac 01.09.2018

  Podržavam, kolega. Zato sam i zakačio onaj link o trail braking-u gde se lepo vidi promena upravljivosti motora pri kočenju i dodavanju gasa. Da ne pričamo dalje o brzini pri udaru, odnosno zakonima fizike koje si prikladno spomenuo. Druže, to i ja kažem: svaka čast svakome ko ispoštuje sve potrebne radnje na vreme u toj sekundi ili dve. Ali takođe ne gubim želju da to budem i ja (jednog dana), niti gubim interesovanje za unapređivanjem svoje vožnje, svakodnevno razmišljanje o pravilnom postupanju i vežbanje reakcija, pretvaranje teorije u praksu. Iskustvo... Smatram da se iskustvo ne stiče "samo" vožnjom, nego vožnjom uz vežbu, analizu i korekciju svojih postupaka. I usput, nisi mnogo stariji od mene, tako da pusti godine. Želim tebi i supruzi brzo vraćanje u sedlo!
 5. donmarkoni®

  Majlovac 01.09.2018

  Druže, žao mi je što moram da ti kažem, ali apsolutno nisi u pravu. Govorim iz iskustva, posle pada sa motocikla bez ABS-a, kao i više uspešnih izbegavanja prepreke u toku kočenja sa motociklom sa ABS-om. Prouči malo "trail braking". Evo ti jedan dobar video: Why You Need to Be Trail Braking | Motorcycle Trail Braking Explained Takođe, "countersteering" funkcioniše i pri jakom i naglom kočenju: Consequences of not understanding Counter-steering on a motorcycle Ne želim da se raspravljam, niti da ti menjam mišljenje, odnosno namećem svoje. Nadam se da ćeš ga sam promeniti.
 6. donmarkoni®

  Oduzimanje prednosti - Bežanijska kosa

  Gde je to postavljeno? Nisam video...
 7. Jutros prolazim preko Bežanijske kose i vidim oboren motocikl u Marka Čelebonovića od Partizanske avijacije ka Kvantaškoj pijaci na raskrsnici sa sporednom ulicom. Policajci koji su stajali na licu mesta sa vozačem automobila čekajući ekipu za uviđaj, kažu da je motociklista bio dobro, ali da ga je odvezla hitna pomoć za svaki slučaj na preglede. Takođe su mi rekli šta se desilo, odnosno da je u pitanju oduzimanje prednosti, tako da vam iznosim činjenice iz druge ruke, a ne pretpostavke. U pitanju je nova Afrika Twin, šarena (crveno, plavo, bela) sa alu koferom i kreš barovima. Zamolili su me da ne slikam, jer nije još došla ekipa za uviđaj, tako da sam uslišio njihovu molbu, te nemam slike da bi pokušali da prepoznate motor. Ako neko ima više informacija, molim da napiše. Hvala unapred i čuvajte se.
 8. donmarkoni®

  Železnička stanica 22.8.2018.

  Voziš bolje posle jednog piva...?* Potrebnija sreća (nego umeće i iskustvo, logičko razmišljanje i predviđanje)... ?* Hobi...?* (Ja vozim motor svaki dan od snega do snega i uživam u svakom trenutku, čak i dok idem na posao). Moram ti reći druže da si me veoma razočarao sa ova dva posta, ali to ne treba da te je briga. Razmišljao sam se da li uopšte da pišem nešto... Ali dugo te znam ovde i kao drugu i kolegi smatram da sa morao. Aj'uzdravlje! (*retoričko pitanje - ne zahteva odgovor)
 9. donmarkoni®

  Aranđelovac 09.08.2018.

  Ne znam šta reći... Ne želim da pretpostavljam... Ali, drugari, kolege, molim vas sve, vezujte kacige kad ih stavite na glavu. Celo leto gledam motocikliste bez kacige, sa FF kacigom na vrh glave (ako znate o čemu pričam), kao i sa ne vezanim kacigama. Ne vezana kaciga spada sa glave prilikom prvog udarca motocikla u vozilo/prepreku, a onda glava bez kacige udara... Čuvajte se...
 10. donmarkoni®

  ABS sistem na suvom,cistom putu.

  Hahaha... Ulete pre mene... E jesi nindža Žiko!
 11. donmarkoni®

  ABS sistem na suvom,cistom putu.

  Nemoj se ljutiti, ali tu nisi u pravu. Kad guma počne da gori, a to je svaki put kad točak blokira, počne i da gubi svojstva i samim tim se smanjuje prijanjanje.
 12. donmarkoni®

  ABS sistem na suvom,cistom putu.

  Nadam se da nećeš da se naljutiš na mene, nije mi to namera, ali loše si procenio. Gume po asfaltu mnogo bolje koče nego metal, plastika, tekstil, ili ne daj Bože koža, tako da ćeš uvek kraći zaustavni put imati kočenjem, a nikako padanjem i suljanjem po asfaltu.
 13. donmarkoni®

  Smederevski put 20.05.2018. 09.00h

  U otežavajućim, odnosno olakšavajućim okolnostima. Da li ćeš da upoznaš unutrašnjos zatvora, ili nećeš. Da li ćeš da daš puno para na advokate, ili neće ništa da te košta.
 14. donmarkoni®

  Smederevski put 20.05.2018. 09.00h

  Po mom mišljenju nisi u pravu, ali se dobro sećaš da se već vodila diskusija o tome. Ja sam tada "okačio" nekoliko odsečaka iz zakona koji definišu javno mesto i da snimanje na javnom mestu nije zabanjeno, te nije potrebno nikoga obaveštavati o tome. Ne mogu sad da tražim, niti kačim ponovo, ali možeš da potražiš... Živeo! P.S. Evo našao sam lako: snimanje na javnom mestu
 15. donmarkoni®

  Smederevski put 20.05.2018. 09.00h

  Krivični postupak je neminovan, znam iz ličnog iskustva, pre 16 godina udario sam pešaka autom. Noć, van pešačkog, između vozila, on pijan, ja ne, brzina u ograničenju, itd, itd... Sve u moju korist, nikakav prekršaj nisam napravio, nikakva kazna za mene, ali... Nanošenje teških telesnih povreda, krivično delo, osam meseci zatvora, zamenjeno sa dve godine uslovne. Ah... Da... Umalo da zaboravim da dodam... Seo sam u kola i obišao ga u urgentnom, a posle sam opet seo u kola i otišao svojim putem... Nisam otišao u manastir da se zamonašim, nisam se samokažnjavao bičevanjem po leđima, nisam plakao za njegovom sudbinom... Nastavio sam svoj život, uz neprekidno razmišljanje sledeće dve godine (nakon presude) da li će opet neka budaletina da mi izleti pod točkove i da ovaj put stvarno završim u ćorci... i da izgubim posao... i da svi koji zavise od mene pate, emotivno i materijalno... Čuvajte svoje bližnje, pa sebe, ili sebe pa svoje bližnje, zavisi do koga vam je više stalo. A onda čuvajte i druge...
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja