Jump to content

Moto Zajednica

ZX.10 PROBLEM

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 171 postova

DALI NEKO ZNA KOJI JE RAZLOG NEMIRNOG RADA MOTORA NA LERU  I KAD JE VRUC TESKO PALI

I JOS JEDNO PITANJE  PISTAV ZVUK KOJI DOLAZI IZ MASINE KOD ZX 10 1990 GOD DALI JE TO NORMALNO ,IMAM OSJECAJ KAO DA DOLAZI IZ DINAME

ODNEDAVNO SAM POSTAO VLASNIK ZX10 TAKO DA NEMAM ISKUSTVO SA NJIM

UNAPRIJED HVALA

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022

Pa kod mog komsije Kawa zxr 750 isto brlja i tesko pali kad se zagreje pa sad menja svecice i steluje karburatore i ventile pa mozda i kod tebe nesto slicno .Pozdrav

• Svrati ponekad, 299 postova

zameni svecice,proveri filter vazduha i karburatore,a moze i elektricar da ti proveri elektroniku ako od ovoga nista ne pomogne mada ne bi trebala da je elektronika,ona ima drugacije simptome

• In memoriam, 69 postova
  • Motocikl: GS850G

Tiho pistanje je normalno kod tog modela.Tako radi.Uradi sinhronizaciju karburatora.Moguce je da su malo izrisovani siberi,pa te i to muci.Takodje normalna pojava kod zx10.Proveri kompresiju i zazor ventila.Vece razlike u pritisku izmedju cilindara znaju da prave slicne probleme.

• Drug član, 1854 postova

nas clan Squriel je imao taj model pa mu posalji poruku, kazu da je tim motorima boljka lanac koji spaja radilicu i kvacilo. ali kao sto rekoh raspitaj se kod squriela, a mozes i kod vladezx11.

Proveri ekscentar  antivibracionog vratila, a verovatno ti neki karburator ukapava (verovatno usled godina)

mozes li mi malo bolje pojasniti kako da pogledam  neki tvrde da je u pitanju karburacija i stelanje ventila jel motor kad se zagrije na radnu tem,tesko pali ponekad upali odmah kako kad

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

verovatno ga gusi gorivo kada se zagreje,pa ga moras paliti sa punim gasom dok ne sastavi,moguce da je zapusen filter vazduha,moguce da je veliki nivo,ili su resstelovani karburatori...u svakom slucaju sve to vodi visku goriva u cilindrima

verovatno ga gusi gorivo kada se zagreje,pa ga moras paliti sa punim gasom dok ne sastavi,moguce da je zapusen filter vazduha,moguce da je veliki nivo,ili su resstelovani karburatori...u svakom slucaju sve to vodi visku goriva u cilindrima

znaci po tebi to nema nikakve veze sa svjecicama

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

znas kako ,od jace smese tj kada presisa kao sto je slucaj kod tebe verovatno,srecice probiju pa ne rade ok kada su malo vlazne,ali kada upali,i  kada ga zavrnes po gasu one prkinu i rade,ngk je posebno osetljiv na visak goriva.isto se i meni desavalo,ostavim presisa,upalim ga tesko sa punim gasom ,radi lose preskace ne rade svi cilindri,malo zavrnem gas on proradi,ostavim ga na leru opet pocne neka svecica da zeza.tako dok nisam sredio karburatore izbegavao sam da ga ostavljam da radi dugo na leru,znaci probaj prvo sa zamenom svecica,ako nastavi resavaj i karburatore dok ne propadnu i nove svecice

• Svrati ponekad, 208 postova

DALI NEKO ZNA KOJI JE RAZLOG NEMIRNOG RADA MOTORA NA LERU  I KAD JE VRUC TESKO PALI

I JOS JEDNO PITANJE  PISTAV ZVUK KOJI DOLAZI IZ MASINE KOD ZX 10 1990 GOD DALI JE TO NORMALNO ,IMAM OSJECAJ KAO DA DOLAZI IZ DINAME

UNAPRIJED HVALA

Vidim da imas problem sa nemirnim radom "kawe"  što  99%  uzrokuju raštelovani karburatori, znači, idi do prvog servisa da ti našteluju

karburatore (vakumometrom)  i provere membrane ako nisi zamenio svećice zameni i njih .....

Pištavi zvuk je karakterističan za ovaj model ali on se čuje na auspuh, obavezno proveri lanac španera jer kad on dotraje može da izazove

puno veće havarije (iz ličnog iskustva)  redovno menjanje ulja i filtera i bog da te vidi ... pozdrav  :) 

UNAPRIJED HVALA

Vidim da imas problem sa nemirnim radom "kawe"  što  99%  uzrokuju raštelovani karburatori, znači, idi do prvog servisa da ti našteluju

karburatore (vakumometrom)  i provere membrane ako nisi zamenio svećice zameni i njih .....

Pištavi zvuk je karakterističan za ovaj model ali on se čuje na auspuh, obavezno proveri lanac španera jer kad on dotraje može da izazove

puno veće havarije (iz ličnog iskustva)   redovno menjanje ulja i filtera i bog da te vidi ... pozdrav  :) 

puno vam hvala sto se trudite da mi pomognete posto sam odnedavno postao vlasnik zx10 nista neznam o tom motoru ja sam mu promjenio ulje i filter svjecice nisam jos gledao sam ih izgledaju mi stare bog zna kad su mjenjane .prvi korak koji cu da napravim narucicu svjecice ako ni to ne pomogne otici cu do servisa da mi sinhroniziraju karburatore

pistanje koje proizvodi motor nije bas tiho ali taj zvuk dolazi negdje iz sredine motra imam osjecaj kao iz diname ,na koji nacin da prekontrolisem spaner ilanac ,i dali negdje postoji manual za zx,10 da se skine sa interneta

• Svrati ponekad, 208 postova

Evo ti link..  http://www.tradebit.com/filedetail.php/812250-Documents-eBooks 

ne verujem da sam možeš da proceniš dotrajalost lanca španera pa ti savetujem da to odradiš u servisu...

Ja ga menjam na 15 hiljada km  dok neki serviseri savetuju na 20 hiljada km... sve zavisi od stila vižnje  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja