elielieli 2 Napisano April 10, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima Da ne duzim pricu skacem odmah na problematiku. Prica je takva da imam 17 godina i skupio sam polovinu para za opremu i prvi motor koji mi se dopada(posle dosta istrazivanja o istom)- Honda vt shadow 125. Mislim da je dobar izbor jer ne kosta puno, kvalitetne je izrade i mogu sam da ga kupim od svojih para i da naucim dosta o njemu i o voznji(ako imate boljih predloga i saveta otvoren sam za sve). Ono sto je problem jeste da ulazim i sukob sa ocem jer on misli da je novi motor bolja i sigurnija opcija (sa cime se ja slazem ako je neko vec u mogucnosti naravno) koji naravno i dosta vise kosta i za koji bi mi bila potrebna njihova pomoc oko novca. Misljenja sam: bajo moj ako vec hoces tu dodatnu mogucnost svog prevoza onda kupi sam:) Moj plan je da skupim jos preostalo novca i odem na svoju ruku. Otvoren sam da cujem sta vi ljudi mislite;) Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13581 Napisano April 10, 2017 Ne silazi, 7589 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican stav, bice ti koristan i u drugim aspektima zivota. Go ahead! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elielieli 2 Napisano April 10, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Odlican stav, bice ti koristan i u drugim aspektima zivota. Go ahead! Cenim odgovor i nekako mislim da je tako najodgovornije sa moje strane Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano April 10, 2017 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan A i više ćeš paziti i čuvati mahinu kad je ti sam kupiš, od početka je tvoga truda delo. Što je više budeš čuvao i pazio, bolje će te služiti. Motor ti je kao žena udje ti pod kožu i gotov si . Srećno sa kupovinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7451 Napisano April 10, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi polovan, gledaj da je ocuvan. Posle godinu do dve, pozeleces da uzmes nesto jace a izgubices minimalno na vrednosti. Narocito ti japanski kruzeri drze cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2092 Napisano April 10, 2017 Drug član, 1077 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Srecno druze, vodi racuna sto se tice davanja kesa, gledaj neki model koji kasnije mozes da prodas a da ne izgubis dosta para. Jer verujem da ces se brzo naviknuti na 125 ccm pa ces ubrzo (3-4 god) traziti i nesto jace. Nisam vozio Shadow 125, ali verujem da je odlican motor za tebe, uostalom na njemu ces nauciti sve sto treba da znas o motoru, i u ovom periodu gradis licnost bajkera. Zelim ti sve najbolje u odabiru motora. :-) Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2092 Napisano April 10, 2017 Drug član, 1077 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam ja kucao odgovor kolega hard_rock je napisao gotovo isti odgovor kao i ja, sto znaci da ako nas poslusas neces pogresiti, odmah imas dva ista saveta, i u startu ti je lakse da odaberes pravi motor. Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elielieli 2 Napisano April 10, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A i više ćeš paziti i čuvati mahinu kad je ti sam kupiš, od početka je tvoga truda delo. Što je više budeš čuvao i pazio, bolje će te služiti. Motor ti je kao žena udje ti pod kožu i gotov si . Srećno sa kupovinom.Postujem misljenje i daje mi motiv da idem sa svojom odlukom:) Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elielieli 2 Napisano April 10, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi polovan, gledaj da je ocuvan. Posle godinu do dve, pozeleces da uzmes nesto jace a izgubices minimalno na vrednosti. Narocito ti japanski kruzeri drze cenu.Slazem se i mislim sa mogu da napredujem tako, hvala Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elielieli 2 Napisano April 10, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam ja kucao odgovor kolega hard_rock je napisao gotovo isti odgovor kao i ja, sto znaci da ako nas poslusas neces pogresiti, odmah imas dva ista saveta, i u startu ti je lakse da odaberes pravi motor. Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока Hvala Vam puno, to mi daje polet iskreno da idem za svojom odlukom, jako cenim date savete i nadam se da ce sve biti dobro.. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2746 Napisano April 10, 2017 Drug član, 1313 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja odradio isto tako pre par meseci. Skupio novac, upisao se na obuku za A2, dok je obuka trajala kupio motor, kupio svu opremu i evo teram sad, juče i danas ~320km. Ono što kolege nisu pomenule je i to da ćeš ovakvim pristupom i stavom u očima starijih delovati zrelije i ozbiljnije. Dakle samo napred. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elielieli 2 Napisano April 10, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja odradio isto tako pre par meseci. Skupio novac, upisao se na obuku za A2, dok je obuka trajala kupio motor, kupio svu opremu i evo teram sad, juče i danas ~320km. Ono što kolege nisu pomenule je i to da ćeš ovakvim pristupom i stavom u očima starijih delovati zrelije i ozbiljnije. Dakle samo napred. Jako cenim dat savet i smatram da cu tako i sebe poboljsati, hvala:) Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Siquera 5 Napisano April 10, 2017 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred! Po meni je bolje uzeti plovnu mašinu iz više rezloga, kolege su ti već pomenule neke od njih, a jedan od po meni bitnijih je taj da ćeš uz polovan motor mnogo više naučiti o mehanici, kako se, kada i šta menja. Nov motor uglavnom teraš u servis zbog garancije. Što se izbora prvog motora tiče, verujem da si prelomio i samo napred, ali ako se još uvek "pronalaziš" baci pogled na Yamahu XT125X, nešto najslađe što sam vozio od 125 kubika . Milina 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elielieli 2 Napisano April 11, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred! Po meni je bolje uzeti plovnu mašinu iz više rezloga, kolege su ti već pomenule neke od njih, a jedan od po meni bitnijih je taj da ćeš uz polovan motor mnogo više naučiti o mehanici, kako se, kada i šta menja. Nov motor uglavnom teraš u servis zbog garancije. Što se izbora prvog motora tiče, verujem da si prelomio i samo napred, ali ako se još uvek "pronalaziš" baci pogled na Yamahu XT125X, nešto najslađe što sam vozio od 125 kubika . Milina Mnogo ti hvala, istog sam misljenja sto se tice toga da o motoru treba da naucim prvo i sigurno cu baciti pogled na yamahicu Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 363 Napisano April 11, 2017 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Moj savjet tebi i svima koji počinju kao maloljetni (a i sam sam tako poče prije 20 godina). Položiti pa tek onda voziti (opuštenije je i samim tim sigurnije). Kupiti sam svoj motor pa makar i lošiji (opet kada sam kupiš opuštenije je, u pravilu starija mašina pa naučiš mnogo toga oko motora i mehanike, a kasnije će trebati to znanje, lakše se proda i manje padaš na cijeni...) Kupiti manji motor (lakše se vozi, manje troši...) Kupiti opremu u kompletu i u skladu sa mogućnostima, pogledati i novu i polovnu, kacigu u pravilu kupiti novu ili od nekog koga poznaješ. Lagano prelaziti na veći motor i probati različite modele (kod mene je išlo ovako: tomos, vespa, beverly, nakedi, spotrski, enduro touring i touring, rezultat je da naked-e i danas obožavam, ali znam da ne mogu da mi služe za ono što mi treba, a da imam dva motora ne mogu pa je priča ostala i po svemu sudeći ostaće na enduro touring i touring. Zaključak je da shvatiš razliku, razumiješ druge motocikliste i naučiš šta ti treba) Plan koji ima je odličan, neka ti je sa srećom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elielieli 2 Napisano April 11, 2017 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Moj savjet tebi i svima koji počinju kao maloljetni (a i sam sam tako poče prije 20 godina). Položiti pa tek onda voziti (opuštenije je i samim tim sigurnije). Kupiti sam svoj motor pa makar i lošiji (opet kada sam kupiš opuštenije je, u pravilu starija mašina pa naučiš mnogo toga oko motora i mehanike, a kasnije će trebati to znanje, lakše se proda i manje padaš na cijeni...) Kupiti manji motor (lakše se vozi, manje troši...) Kupiti opremu u kompletu i u skladu sa mogućnostima, pogledati i novu i polovnu, kacigu u pravilu kupiti novu ili od nekog koga poznaješ. Lagano prelaziti na veći motor i probati različite modele (kod mene je išlo ovako: tomos, vespa, beverly, nakedi, spotrski, enduro touring i touring, rezultat je da naked-e i danas obožavam, ali znam da ne mogu da mi služe za ono što mi treba, a da imam dva motora ne mogu pa je priča ostala i po svemu sudeći ostaće na enduro touring i touring. Zaključak je da shvatiš razliku, razumiješ druge motocikliste i naučiš šta ti treba) Plan koji ima je odličan, neka ti je sa srećom Hvala na svemu rečenom i imacu sigurno sve to na umu prilikom kupovine prvog motora i otiskivanja u taj svet Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...