Jump to content

Moto Zajednica

Pojacane kontrole - VOZITE OPREZNO

Recommended Posts

• Drug član, 1779 postova

Danas me zaustavi marsovac,a ja jos uvek nemam A,polozio sam testove a za voznju ko za inat uvek neke obaveze

neodlozne.Oce prijavu da mi pise i ja na finjaka tuc,muc izadjoh sa 2000 din manjka iz mog a u plusuu njegovog

dzepa.O cemu pricati i o kakvoj bezbednosti.Kad su svi oni korumirani.

Za korupciju su potrebne dve strane. Sto nisi trazio da ti pise prijavu? Kazna je od 5000 do 20000din i miran si.

Lalajko kazi mi da li ovo stvarno ozbiljno mislis da je trebao da trazi da mu napise prijavu bas me zanima

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1854 postova

lalajko je u pravu, za mito su potrebne 2 strane. nas covek da mito 2 hiljade i misli da je prosao besplatno jer pobogu nije platio kaznu.

druga stvar ne mogu se svi prekrsaji sankcionisati. a za neku vozacku kulturu ipak treba vremena.

inace, mislim da prvo treba krenemo od sebe i da se naucimo da vozimo po propisima koliko toliko. najveci broj ljudi ipak gine zbog brze voznje i nenosenja opreme.

• U prolazu, 90 postova

Dobro je kada imas uslova da se dogovoris. Opasni su ovi novi radari sto snimaju, a svaka stanica je dobila po 2 komada.

Ne znaju ni "kolegama" kako da srede.

Inace nisam neki speed freak, ali prekoracenja brzine se desavavaju svakodnevno sa ovim smesnim ogranicenjima brzine.

• Svrati ponekad, 323 postova

I mene danas spasila majka korupcija ;D, inace bio sam snimljen kod Zrenjanina sa tim novim radarom (zaboravio da upalim jammere >:(), dozvoljeno 80 a uhvatio me i snimio na 170 ali mu je bila dovoljna jedna hiljadarka da izbrise snimak, cak sam se i zacudio kako je malo uzeo s'obzirom da je bilo malo vece prekoracenje (a policajac je imao visok cin).

Ja imam dodatni problem sto sam prijavljen u CG pa imaju pravo odma da me privedu kod sudije na skraceni postupak pa stalno nosim pasos (srpski) i ne pokazujem licnu kartu a imam 2 dozvole (kad sam vadio crnogorsku prijavio sam nestanak srpske...), ali kad me provere preko stanice onda moram da vadim jos jednu crvenu ::)........

Toliko sto se tice policije i koliko rade svoj posao, nemojte molim vas da ovde pricamo bajke, sve ja razumem da propagiramo sigurnu voznju ali se preteruje u nekim stvarima, budimo realni.

E sad, sto se tice tih novih radara sa kamerama, to su vam najobicniji lasrski radari samo im je dodata kamera, i nije tacno da imaju problem da poniste snimak, veoma lako izbrisu sta ne zele da pokazuju. Takav je slucaj i sa presretacima (imam iskustva iz CG i HR), isto sve mozes ladno da pocastis malo pa da izbrisu snimak, licno proverio mnogo puta.

A sto se tice korupcije, meni stvarno nikako ne mogu da udju u glavu komentari nekih clanova ??? Kao da oni nikada nisu castili pandura da ne ostanu bez dozvole ili da im ne pise kaznu od 6.000 kad mogu da ga caste 1.000 (svima bolje).

Ne zelim ponovo da strcim sa komentarima ali ovo mi je jako cudno, ne znam sta ostali misle ali ja ne kapiram...

Inace sam pobornik toga da uvek idem linijom manjeg otpora ako nikoga ne ugrozavam, sto mi je i logicno ali izgleda ne svakome.

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Honda VT 600 Shadow Kymco People S 200i

Naslov teme pokazuje nas stav prema celokupnom problemu saobracajne kulture u nas.

Umesto da glasi "Vozite oprezno-Uvek!!" postavljac teme nas upozorava da je kontrola pojacana i da zbog toga obratimo paznju i postujemo  zakon.Po istoj logici nakon prestanka pojacane kontrole-GAS!!!

Citajuci postove u crnoj hronici i gledajuci kako se desetkujemo( u dobrom delu svojom krivicom) hvata me bes, bes zbog nemoci da svim tim mladim i ne tako mladim ljudima pomognem da sacuvaju svoje zivote.Samo pogledajte masine na kojima su poginuli i bice vam jasno.Mozda gresim ali velika vecina je vozila jako brze i jake masine.Kad ste zadnji put culi da je neki choperas poginuo?OK, znam da je to stvar opredelenja i afiniteta uz jos ponesto, ali uz to ide i rizik.Da ti momci nisu vozili 150 po gradu nego 50 koliko je dozvoljeno, morali bi biti stvarno kurate srece pa da im se desi to sto im se desilo.A koja je svrha voznje od 50 po gradu kad ih niko nece videti,i koji su onda oni frajeri i face,ribice nece biti impresionirane,ne trese se ceo grad od urlika motora,jebes takvu voznju.Nego GAS!! Automobilisti nas stvarno ne zarezuju, fakat.Ali i kad nas zarezuju, kako da te vidi kada krene da skrece, kad mu se ti sa pola kilometra pojavis  iza auta za tri sekunde?Juce , pun Nis "motorista" koji od opreme imaju majicu i naocare! 9. April!!Alooo!

Tako, da se ne lazemo, nista se nece promeniti u nasoj svesti, na zalost. Takva nam semka.Ko si trazi tatka, ce si ga i nadje.

Aj', u zdravlje.

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Ma sve je to lepo, ali kad hocu da vozim 40, ja sednem na bicikl.Zasto bilo ko kupuje motor koji ide preko 120 kad po propisima ne sme da ga vozi brze! Mi ovim pricama necemo promeniti pandure, uvek su bili korumpirani i uvek ce biti (meni to i ne smeta previse). Aj nek mi neko kaze da oni brinu o nasoj sigurnosti na putu. Rade bre ono sto moraju, a moraju da napisu odredjen broj kazni u toku dana i da pojacano kontrolisu motoriste kad im sef naredi jer se desilo neko sranje... Koliko puta je motorista stradao zbog greske motoriste?! Dobro je to sto ce novi klinci na motorima na ovakvim mestima moci da procitaju neke pametne i vrlo korisne savete. Svaki put kada vidim na skuteru klinca bez kacige pokazem mu da je stavi, i na moje cudo obicno je stave (oni sto je nose na laktu)Njih treba opametiti a za pandure nemam lepe reci. Dok citam neke komentare, pomislim da neki ovde paze i da ne zgaze nekog mrava dok su na 2 tocka.

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

Abdulah, da li je moguce da ti za visestruka prekoracenja brzine krivis policiju?

svestan sam da je u ovoj zemlji nacionalni sport kriviti druge za sve svoje probleme ali stvarno....

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Izvinjavam se unapred sto cu odgovoriti na ovo, a nisam Abdulllah. Da, indirektno je kriva policija! Naravno, ne samo policija, ali naravno da su krivi! Ako covek ide 200 tamo gde je ogranicenje 60 ili 80, (pri tom, naravno, ne ugrozava nikoga?!?) i izvuce se sa 1000 din, ko je tu kriv? Policajac! Zasto? Zato sto je dopustio da ovaj i sutra ide 200 (nikog ne ugrozavajuci) i tako u krug. Policija treba da radi svoj posao i tu prestaju svake filozofske diskusije. Njihov posao je da rade na bezbednosti u saobracaju. Da li sada postoji bezbednost u saobracaju?

Ukoliko cemo se oslanjati na svest, savest i znanje prosecnog srpskog vozaca: 1. kukala nam majka, 2. sta ce nam policija onda.

ok, neka je policija kriva

sad imamo situaciju da policija krene da kontrolise i ovde se odmah pojavi 10 ljudi kojima to nije ok posto bi oni to bolje radili....

smesno

pokusajte da  preskocite svoj interes kada odredjujete sta je ok a sta ne

istovremeno, neki ljudi bi da policija kontrolise ali ne da kontrolise bajkere, da kontrolise ali da ne uzima pare koje im prekrsioci nude, i sve tako, uslov do uslova

i onda, jednog lepog dana, kada se ispuni nemoguci uslovi, onda ce oni mozda, MOZDA poceti da postuju zakon

tuzno

• Drug član, 1414 postova

Postavljac teme vozi oprezno- uvek, samo ne moze da postavi u naslovu takav zahtev, jer ce pola ljudi odmah napisati "ti ces da mi kazes kako da vozim", pa moram da ih zaplasim necim, makar i pojacanim kontrolama, a od oprezne voznje ce svi imati korist, sigurno je, a pare u dzepu :D. Sto se mene tice ogranicio bi brzinu motora i auta na 150 pa razlika ostaje samo na ubrzanjima. To je vec neka druga tema, ali koliko ljudi, toliko cudi, uvek se neko ne slaze ??? :o ;)

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Pa vidi, upravo se o tome i radi. Nebitno je da li ce sutra njih 10 reci da bi to bolje radili, ili sta vec. Poenta je u tome da policija radi svoj posao. Ne verujem da bilo gde u svetu policija uziva naklonost i ljubav gradjana, niti je njihov posao da se svidjaju ljudima, nego da svojim aktivnostima ucine da se kriminal u bilo kom obliku ne isplati. Sada je situacija takva da mozes za male pare da radis sta hoces. Znaci, neka oni rade svoj posao. Ako im je mala plata nek menjaju posao. Vrlo jednostavno. Da se razumemo, nece se svideti ni tebi ni meni kad nam napise kaznu za nenosenje prve pomoci, ili voznju zutom trakom ili prekoracenje brzine za 10 km/h, ali bitno je da svako ima pravnu sigurnost, sto znaci, znas sta te ceka ako prekrsis zakon, pa ti izvoli. I da to vazi za svakoga. Ma jednostavno je to.

magicna rec je odgovornost

ako vozim prebrzo ili krsim zakon, necu posle da kazem da je kriv policajac, drzava ili zena sto me iznervirala

ako potplatim policiju, jako je gadno posle da pricam kako ona eto lose radi svoj posao jer je potkupljiva ali nakon sto je meni to odgovaralo

i sve tako... :)

[nisam 100% po PSu, ali ne bih time da se hvalim, desava mi se da prekrsim zakon ali kad me uhvate ne pricam da je drugi kriv]

ok, neka je policija kriva

sad imamo situaciju da policija krene da kontrolise i ovde se odmah pojavi 10 ljudi kojima to nije ok posto bi oni to bolje radili....

smesno

pokusajte da  preskocite svoj interes kada odredjujete sta je ok a sta ne

istovremeno, neki ljudi bi da policija kontrolise ali ne da kontrolise bajkere, da kontrolise ali da ne uzima pare koje im prekrsioci nude, i sve tako, uslov do uslova

i onda, jednog lepog dana, kada se ispuni nemoguci uslovi, onda ce oni mozda, MOZDA poceti da postuju zakon

tuzno

Crna mrljo bez ljutnje ali mislim da pogresno postavljas stvari.Niko nije protiv kontrole ,niti ko moze da je spreci.Ovde se pojavljuje drugi problem sa policijom.Znaci oni do pre nekoliko dana nisu mrdali repom da nekog kontrolisu bilo syta kacige ,prekoracenja a sad kad je poginuo decko eto ih odmah kao oni ce sad da nadoknade propusteno.Epa  k.... ce da nadoknade.Decko je poginuo i njihove glupe kontrole ga nece vratiti niti ce imati efekta kod nekoga ko odsrafljuje gas.Opet strada onaj ko staje ko je ispravam skoro 100% ,njemu se pisu kazne itd.Zasto ovo pisem .pa zato sto ce za nekoliko dana opet sve po starom umesto da policija ako vec hoce da suzbije riskantnu voznju vrsi konstantne kontrole nizeg inteziteta tj da je stalnoi prisutna da onaj ko hoce da prekoraci brzinu zna da moze da izgubi dozvolu ili da plati debelu kazne.Sve dok policija ne pocne tako da radi slaba fajda od ove nazovi kontrole .To nije nikakv kontrola to je cista zajebancija motociklista tj trazenje  dezurnog krivca ,cista glupost i zamajavanje kao nesto se radi.

zasto bi bilo ljutnje? koliko vidim sasvim kulturno pricamo

nazalost, upravo ti postavljas stvari pogresno

ako nisi protiv kontrole, sta znaci kad napises da ove kontrole nece imati efekta, da su samo zamajavanje, da sluze za pronalazenje dezurnog krivca itd?

zakon [kao i trudnoca :D] ne poznaju pojam skoro 100%, ili si prekrsio zakon ili nisi.

kada napises da je kontrola cista zajebancija i glupost, ti zapravo vredjas necije napore da stvari makar za jedan promil poboljsaju.

pre svega, ja nemem informaciju da su pojacane kontrole posledica ove poslednje pogibije.

ako je to tacno, onda je po meni to pozitivna reakcija policije.

zamislimo situaciju da nisu reagovali uopste. sta bi onda ti rekao? ja bih tada rekao da njih stvarno ne interesuje sigurnost.

ovako, ako jesu poostrili kontrole zbog nesrece, onda ne mozemo reci da ih bas briga

zasto bi bilo ljutnje? koliko vidim sasvim kulturno pricamo

nazalost, upravo ti postavljas stvari pogresno

ako nisi protiv kontrole, sta znaci kad napises da ove kontrole nece imati efekta, da su samo zamajavanje, da sluze za pronalazenje dezurnog krivca itd?

zakon [kao i trudnoca :D] ne poznaju pojam skoro 100%, ili si prekrsio zakon ili nisi.

kada napises da je kontrola cista zajebancija i glupost, ti zapravo vredjas necije napore da stvari makar za jedan promil poboljsaju.

pre svega, ja nemem informaciju da su pojacane kontrole posledica ove poslednje pogibije.

ako je to tacno, onda je po meni to pozitivna reakcija policije.

zamislimo situaciju da nisu reagovali uopste. sta bi onda ti rekao? ja bih tada rekao da njih stvarno ne interesuje sigurnost.

ovako, ako jesu poostrili kontrole zbog nesrece, onda ne mozemo reci da ih bas briga

Mislim da nisi procitao sve sto sam napisao a ja ne bih da se ponavljam po treci put

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: BMW GS1200 ADV

citat:Opet strada onaj ko staje ko je ispravam skoro 100% ,njemu se pisu kazne itd.

E to se meni upravo juce desilo.

Naime, jesam kriv ali vrlo malo.

02.04.2008 istekla mi je registracija. Zbog obaveza na poslu nisam stigao da odem u drugu opstinu da odjavim tablice. To sam uradio tek juce.

Posle toga sam otisao da uradim tehnicki ( bez tablica).Zaustavili me i pisali prijavu.Nisam ni hteo da im nudim par ( za korupciju trebaju dve stran,zar ne). Kao, ako to stvarno bude tako sutra registrovano sudija ce presuditi u tvoju korist. ( To je ona prica da moraju da imaju fond kazni napisan na dan ) Pa sto je onda pisete ako ce je sudija oboriti? U trenutku dok meni pisu prosla su tri motora ukupne starosti 120 godina ( apn 4 ). Vozaci bez kaciga ( naravno ) a smem da potpisem da nijedan nema saobracajnu. Al nema veze ja sam vozio 50,imao kacigu, A kategoriju...al kola se obicno tu i lome.

Nije mi krivo zbog postupka kaznjavanja i treba, al mi je krivo sto ne mogu da prepoznaju kome treba da pisu a kome iz opravdanih razloga treba progledati kroz prste. Al da znaju vise verovatno nebi bili panduri.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3184 postova
  • Motocikl: 4x4

slicno se desilo mom ortaku, samo sto je on sve uplatio, i otisao u sup da mu overe saobracajnu, ali je tamo bila guzva i nije stigao da to zavrsi do kraja radnog vremena, a cekao je par sati u redu (sup cukarica na banovom brdu, samo za izbegavanje). Na njegovo insistiranje i galamu i jos je naisao na poznanika iz kraja koji radi tamo, ostavio je sve papire i rekli su mu da dojde ujutru i da ce sve biti zavrseno. Kada je sutradan krenuo po saobracajnu, zaustave ga , on im sve detaljno objasni i napisu mu prijavu za neregistrovan motor. Paradoks je sto je u saobracajnu upisan jucerasnji datum. Bas me zanima kako ce da reaguje sudija.

• Zainteresovan, 981 postova

citat:Opet strada  onaj ko staje ko je ispravam skoro 100% ,njemu se pisu kazne itd.

E to se meni upravo juce desilo.

Naime, jesam kriv ali vrlo malo.

02.04.2008 istekla mi je registracija. Zbog obaveza na poslu nisam stigao da odem u drugu opstinu da odjavim tablice. To sam uradio tek juce.

Posle toga sam otisao da uradim tehnicki ( bez tablica).Zaustavili me i pisali prijavu.Nisam ni hteo da im nudim par ( za korupciju trebaju dve stran,zar ne). Kao, ako to stvarno bude tako sutra registrovano sudija ce presuditi u tvoju korist. ( To je ona prica da moraju da imaju fond kazni napisan na dan ) Pa sto je onda pisete ako ce je sudija oboriti? U trenutku dok meni pisu prosla su tri motora ukupne starosti 120 godina ( apn 4 ). Vozaci bez kaciga ( naravno ) a smem da potpisem da nijedan nema saobracajnu. Al nema veze ja sam vozio 50,imao kacigu, A kategoriju...al kola se obicno tu i lome.

Nije mi krivo zbog postupka kaznjavanja i treba, al mi je krivo sto ne mogu da prepoznaju kome treba da pisu a kome iz opravdanih razloga treba progledati kroz prste. Al da znaju vise verovatno nebi bili panduri.

???

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Abdulah, da li je moguce da ti za visestruka prekoracenja brzine krivis policiju?

svestan sam da je u ovoj zemlji nacionalni sport kriviti druge za sve svoje probleme ali stvarno....

Vidim da nisi bas lepo procitao moje postove...

Ne krivim ja nikoga sa svoje probleme ali krivim policiju jer ne radi svoj posao kako treba. Ponavljam, ne pricam SAMO o motorima! Kako objasniti situaciju kad se covek zakucao u autobus jer je jurcao 200 na sat. Nece njega niko spreciti da juri ako mu napise kaznu za prljave tablice, naprotiv, samo ce ga iziritirati i eto sranja. Pogledaj ti ponovo moj post i obrati paznju na deo kada kazem da problem treba saseci u korenu! Niko te ne moze spreciti da juris kao lud, cim sednes na masinu put je tvoj, ali treba e-d-u-k-o-v-a-t-i ljude da do sranja ne bi doslo. Kasno je laprdati o tome sta je trebalo ili kako bi trebalo kad je covek mrtav. A sto se tice problema u saobracaju... Ako panduri, sa sve pratecim ministarstvima i celokupnom birokratijom, nisu krivi a ko jeste? Ja? Neko sa ovog foruma? Neko drugi? Niko sam ne moze snositi celokupnu odgovornost za tako nesto, ja je samo prebacujem na onoga ko je za to nadlezan a to je policija.

Nemoj samo da mi kazes da odobravam krsenje zakona, ali moras shvatiti da u ovakvoj situaciji treba biti fleksibilan. To ne znaci slepo se pridrzavati zakona i voziti "kao po jajima" ali ne znaci ni da treba svako da radi sta hoce. Nadam se da su stvari malo jasnije.  Pozz  :)

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Moj stari voli da kaže, a to je kako kažu bapska, koja veli: "Jedan dinar sam ne zvecka." Kada se pogleda ovo, onda bi trebalo da se shvati da je potreban još jedan dinar.

Šta hoću da kažem? Hoću da kažem da je krivica naša (obratiti pažnju da kažem naša, a ne onih kojih više nema, što zbog svoje to zbog tuđe grešeke, odnosno tuđih grešaka, jer se svi mi ugledamo jedni na druge, na ovaj ili onaj način), koliko i krivica policije. Da elaboriram sad ovo što se tiče nas, ali i ono što se tiče policije. Gledano iz mog ugla, naravno...

Dakle, naša krivica je nepoštovanje propisa (da nabrojim samo neka bitnija, a sigurno ih ima više - prekoračenje brzine preko 10% (zato što će 10% da istoleriše svako i pusti te uz opomenu, sigurno), preticanje preko pune linije i na nedozvoljenim mjestima, obilaženje sa desne strane i tako dalje).

Krivica policije je kampanjsko i svojevoljno sprovođenje zakona. Dužnost, pravo i obaveza policije je da sprovodi zakon koji propisuje dužnosti i obaveze ponašanja u saobraćaju, tj. vožnje.

Kao što sam ranije rekao u jednoj temi, to je zatvoren krug, koji prestaje da funkcioniše onog momenta kad neko prestane da se pridržava onoga što i kako treba da radi. Naša je dužnost i obaveza da vozimo u okviru pravnih propisa, dakle da ih poštujemo, a dužnost i obaveza policije je da one koji krše te propise kažnjava.

Dok god se ovo poštuje, dotle je saobraćaj regularan, ali i bez saobraćajki i gubljenja ljudskih života. Onog momenta kada bilo koja strana, dakle bilo oni koji samo učestvuju ili/i oni koji učestvuju, kontrolišu i kažnjavaju, prestane da poštuje zakon, odnosno da ga ne sprovodi, dolazimo u situaciju koju imamo - vozi ko kako hoće, a policija prividno radi ono što treba da radi.

Prema tome, da bi se crna hronika smanjila, pa možda čak i nestala (utopija), policija mora da radi svoj posao. Mora! Tek onda se mogu očekivati promjene i u ponašanju u saobraćaju, kao i u ponašanju ljudi. Dok god bude bilo moguće dati jednu ili nekoliko crvenih saobraćajcu, dotle će se i moći voziti ko kako hoće i želi. Takođe, jedna od osnovnih premisa zakonodavstva koja u Srbiji ne vrijedi već duži period vremena, jeste da su svi ljudi pred zakonom jednaki. Iako je ovo krajnje utopijski stav i u potpunosti nedostižan, treba prema njemu da se teži. Sadašnja situacija tome uopšte ne teži, niti ima naznaka da će da mu se teži.

Ono što treba da se desi jeste da se promijeni način razmišljanja i rada policije. Da kontrola kada izađe na cestu, da se onda zaustavljaju SVI. A ne po proizvoljnom izboru. Mala digresija vezana za ovo. Bio sam u Švici prije nekoliko godina nekih mjesec dana. Na moje pitanje, zašto na nekom dijelu puta stoji kolona automobila i jedno policijsko vozilo, ovaj mi je odgovorio da je kontrola saobraćaja. Šta rade - kontrolišu dubinu šare na gumama. Dakle, nije zaustavljen samo Jugić u poluraspadnom stanju, već i taksista, već i Mercedes, već i BMW, novi automobili. Nije bilo odokativne metode, nije bilo dogovaranja, nije bilo fušarenja. Dosljednost principu zakona do samo kraja.

E sad, taj nivo dosljednosti policije zakonu u isto vrijeme podrazumijeva i ispravnu vožnju u saglasnosti sa zakonom o saobraćaju i bezbjednost, odnosno ne postoji opcija koja očekuje nepoštovanje tih istih propisa. Dakle, od svih učesnika u saobraćaju se očekuje poštovanje saobraćajnih propisa.

Da ne ponavljam, sezonske akcije policije zbog osjećaja obaveze da treba nešto da se uradi u datom trenutku, ne vode nikuda. Ta "akcija" je zapravo ono što oni treba da rade svaki dan. Ne zaboravite da je njihov posao kontrolisanje poštovanja zakona, a zakon nema radno vrijeme. Dakle, zaključak koji ja mogu da izvedem je da policija ne radi svoj posao. Barem ne onako kako treba i u onoj mjeri koliko treba, jer da ga radi kako treba onda bi npr. okretanje na duploj liniji bilo misaona imenica. Za svakoga ko učestvuje u saobraćaju. Onda ne bi bilo prolazaka na crveno, ne bi bilo polukružnih okretanja u kojima vozač automobila završi manevar parkiran uz ivičnjak pored krajnje desne trake (uglavnom žute u gradu). Ne bi bilo oduzimanja prednosti svega onoga zbog čega postoji crna hronika.

Možda sam ja preveliki idealista i utopista, ali je ovo istina. Nažalost. Kako našu, tako i onih koji više nisu sa nama.

Čuvajte se.

Pozdrav.

Djole

• Ne silazi, 5546 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Meni se desilo isto pre par godina. Preko zime sam sredjivao bike i posto je bio rasklopljen nisam ga registrovao. Kada smo ga sastavili, bila je nedelja i ja isteram od majstora da vidim kako radi i da li je sve u redu, jer je trebalo sutradan da ga registrujem. Pri tom naidjem na pandura mentola koji mi napise kaznu za voznju neregistrovanog motora.

Bas me zanima kako je zakonodavac predvideo ove situacije kad isteras motor od majstora-mora da se proba, zar ne.Ili od majstora do tehnickog ili do kuce, obzirom da se desava da tokom zimskog sredjivanja istekne registracija.

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Meni se desilo isto pre par godina. Preko zime sam sredjivao bike i posto je bio rasklopljen nisam ga registrovao. Kada smo ga sastavili, bila je nedelja i ja isteram od majstora da vidim kako radi i da li je sve u redu, jer je trebalo sutradan da ga registrujem. Pri tom naidjem na pandura mentola koji mi napise kaznu za voznju neregistrovanog motora.

Bas me zanima kako je zakonodavac predvideo ove situacije kad isteras motor od majstora-mora da se proba, zar ne.Ili od majstora do tehnickog ili do kuce, obzirom da se desava da tokom zimskog sredjivanja istekne registracija.

Po toj logici bi i kola mogla da se voze neregistrovana zato sto idu kod majstora, od majstora, na tehnicki, sa tehnickog...

Uvek se moze natovariti na slep (i auto i motor) u takvim situacijama... ne kazem da je dobro resenje, ali je trenutno jedino zakonski raspolozivo...

Naravno, kad bi dostigli malo visi nivo i saobracajne kulture i propisa, verujem da bi to moglo da se resi privremenim potvrdama, dozvolama za voznju neregistrovanog vozila pod odredjenim uslovima.

Do tada, bilo kakva voznja, bilo gde, neregistrovanog vozila je PREKRSAJ.

I ja sam par puta morao voziti neregistrovan motor (posle odjave tablica), i oba puta sam bio svestan da mi sleduje kazna ako me zaustave...

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

I još nešto vezano za edukaciju. Naše auto škole i način sticanja vozačke dozvole definitivno mora da se promijeni.

Svježa dva primjera.

Prvi primjer je od neki dan iz gradske dužve. Novi Yaris, neke zlatkaste boje, mlađa ženska osoba za volanom. Cijeli grad je prošla sa skupljenim lijevim i desnim retrovizorom.

Drugi primjer je do juče. Vraćam se oko pola 7 popodne iz Pančeva i na pančevačkom putu je mlađa ženska osoba sa crvenim Citroenom C1, prošla na crveno na sve i jednom semaforu.

Po meni je ovo nedopustivo i očigledno da su vozačke dozvole kupljene i/ili zarađene...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja