Sasha P 6551 Napisano Mart 27, 2017 MotoDJIR.com, 1355 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan aravno da kada bude sunčan dan,ne može baš sve da bude potaman. Prva stvar ujutro je bio odlazak u BMW servis u Villachu.I bio je malo duži odgovor,ali bi na prost nemački sve to znvučalo ovako: "Nein,nicht,kaput..." Na malo duži srpski prevod."Da curi ti amortizer,mi nemamo delova,a i da imamo prvi slobodan termin je u četvrtak. Ostani,mi možemo da poručimo pa ćeš taman doći na red." Hvala,ali ne hvala! Sreća u maloj nesreći je da me je prethodnu noć jedan momak koga sam upoznao prethodne godine na OFF ROAD takmičenju na Tari pozvao da svratim u Cirih na kafu. A pošto nisam imao nijednu pametniju ideju u tom trenutku,ja njega lepo pozovem,izložim problem...i posle 5 min dobijem odgovor:"Dođi u Cirih,imaju delova,naćićemo način da uđeš preko reda i moj si gost. Spavaš kod mene kući." E,da ste videli moj osmeh.Mada ja sam već bio rešio da vozim ceo put sa ovakvim amortizerom,pa ko duže izdrži. Shodno svemu navedenom...krećem,prvo u nabavku u LIDL,danas se jede s nogu,ima mnogo kilometara za ovaj dan i četiri države treba da promenim. Austrija,Italija,pa opet Austrija,Lihenštajn,Švajcarska Ovde ti prelasci granica izgledaju tako jednostavno.Kod nas čim se malo jače zaletiš do Bosne,odmah traže neke papire zelene boje. A sve ostalo... Prvi deo puta uz samu granicu Austrija - Italija.Prelepi predeli,malo beline i malo više zelenila.Samo Hajdi što ne iskoči iza neke kuće. Ulazak u italiju i prolazak pored skijaških centara.Sve belo i Alberto Tomba u najavi. Posle opet ulazak u Austriju i prolazak pored Insbruka. Lihenštajn...samo sam presekao put ka Švajcarskoj.Ništa posebno. Ustvari nikakva zamerka.Sve čisto i na svom mestu. I nigde nikoga.Vozio sam 30 tak km i video sam 10 automobila i dva pešaka. Možda u susednoj državi ima neko dobro zezanje pa su svi otišli tamo.Lihenštajnski matine ponedeljkom,čuven u celom svetu! Oznaka LIHENŠAJNA je FLi ove tablice vidim prvi put u životu. Lično sam prvi put u Švajcarskoj.Jedino razočarenje je što nije iskočila ljubičasta krava,a tražio sam je pogledom. Milan(domaćin),me je lepo ugostio,čak sam dobio i dve sobe. Jednu za mene,a drugu za motor. Ja da spavam,a on da curi od muke. Sutra ćemo ga popravit,pa idemo dalje... Bazel,Ženeva,Francuska... P.S. Najveći problem kod svih ovih predela kroz koje sam prolazio danas jeste što fotografija ne može da pokaže tu lepotu.Na svaku stranu koju pogledaš ode pogled koji se vrati mnogostruko lepši. Ima pogled od šta da se odbije. Sutra će pogled malo i da zapliva ili da odskače od čuvena jezera u ovim krajevima. 1 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 239 Napisano Mart 27, 2017 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Puno sreće i lepih i bezbednih kilometara ti želim! Pratim Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Mart 28, 2017 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Kasno palim, ali sada redovno pratim, SRECNO imenjace. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Mart 28, 2017 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Kao u CG, u petu ubaciš pa si u drugoj državi Mali predlog, aj stavljaj karte da pratimo, ovako se selim sa foruma na maps svaku drugu rečenicu Pun gas i polako! Sent from my iPad using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vroc-Kapo 1950 Napisano Mart 28, 2017 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: Vela Luka , HR, Stavanger, No, Dubai UAE Motocikl: K1600GT SE 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je sramota za BMW u Villachu, svi njihovi servisi bi trebali uzimati tranzit putnike preko reda, barem sam ja tako vidio u Splitu da rade, i to mi je skroz u redu. A i da nemaju dijelova za njihov najpopularniji proizvod isto nema smisla. Ajmo dalje, sretno 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Mart 28, 2017 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Sretan put i neka te GS sa osmehom vrati kući Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neso_Zlatibor 126 Napisano Mart 28, 2017 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Zlatibor Motocikl: KTM 1290 SUPER ADVENTURE S Prijavi odgovor kao problematičan Sale, ima Milan KTM 990 u garaži. Pozajmi motor i završi put bez popravki 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Mart 28, 2017 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hajde ljudi,u pitanju je semering,skoro pa da je sve jedno na kom je motoru,dovoljno je da se napravi ris od kojekakve ostre gluposti i eto njesra.Tako da pustite tu podelu na marku motora. Sale,cekamo te sa vecerasnjim,nadam se dobrim vestima i putopisanijem. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Mart 28, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako se slučajno ne javi, to je zato jer se prejeo... ne mož' diše jedva podiže nogu preko motora... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6551 Napisano Mart 28, 2017 MotoDJIR.com, 1355 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Hladno jutro u Cirihu. Za Švedsku(ali važi i za Švajcarsku) je u jednoj meni omiljenoj emisiji rečeno: “Hladno,ali standard!” I ovde je bilo tako. Do servisa smo krenuli oko 7.30h ujutro Pre toga doručak kod mog domaćina Milana. Vruća gibanica I jogurt. Temperatura 2’C Ja u farmerkama na motoru. Patike I kratke čarape. Laki perjani prsluk za brze intervencije u gradu. Sa radija ide neka setna muzika… Hladno,ali standard. Na svakom ćošku,krivini,zgradi se vidi uređenost. Vidi se red I disciplina,koje po mom ličnom mišljenju ima I suviše. Da li je Cirih lep – jeste. Da li je skup – to ne znam da opišem! Da li može da se vozi motor potpuno opušteno bez bojazni da ima rupe,rizle ili mladih Šumahera – može. Da li moraju da se poštuju ograničenja brzine! Mora! I to u kilometer. A ono što je najveći problem,kada izađete na auto put,ako vozite duže vreme sporije od maksimalnog ograničenja,lako može da se dogodi da Vas policija zaustavi I pita da li je sve u redu? Danas sam čuo toliko činjenica o Švajcarskoj…Lepih,ali I onih surovih,da bih lično svakome preporučio…nema potrebe da dolazite ovde! Milane,nemoj da se ljutiš,ali ja bih lično imao osećaj kao da sam zarobljen od strane nevidljivog neprijatelja koji samo čeka da napravim grešku I kao želi da mi ruku zavuče u džep. A ruka je već pružena,sa dlanom na gore. Lokacija – BMW servis za motocikle. Kilometara – 15 Vreme – 20min Utisak – odličan Seviser – prvo smo mu izložili problem,na šta je on rekao NEIN! Sve je puno I nema mesta. Milan je na finom nemačkom pokušavao da ga zamoli,ali on je još finije rekao više puta NEIN. Ja stojim sa strane I sa mojim skromnim znanjem nemačkog jezika shvatam šta pričaju. Onda kažem Milanu,reci mu sledeće: “U pravilniku BMW-a,a posebno navedeno za motocikle,svaki BMW ovlašćeni servis na planeti je dužan da preko svakog reda primi putnika sa problemom na motociklu!” Milan to prenese,fini gospodin nestade(na savetovanje sa šefom) I vraća se da nam kaže da dođemo u 11.30h Švajcarska(škola)-Nemačka(pravila) –via Srbija. Cena popravke – Znate ono kada poručujete pesmu u kafani,a muzičar dođe I kaže: “ Pa gde tu najskuplju poručuješ? I da li znaš u kojoj si kafani? Ovde je sve 4 x skuplje!” U svakom slučaju,motor je popravljen. Milan I ja otišli po opremu I na kratku kafu pred rastanak. Nastavljam ka Bazelu. Tamo treba da se nađem sa još jednim momkom. Poznajemo se sa moto foruma,a ja ne znam ni kako se zove. Ispade da je I on Milan. Na forumu BJB (Gumi5 ) Odmoaćio se ovde,pre godinu dana došao. Pobegao iz Bosne,tj.pojurio za nekom finom devojkom I ostao ovde. Skoro se oženio,zbog radne dozvole,a da bi stvarno pokazao da voli tu devojku,pravi I svadbu 20.5. Ne ovde već “…Dobra noć Banja Luko,nismo se videli dugo,da li to beše čast…?” Mali brodić na slici je savršenstvo jeftinog prevoza preko reke RAJNE. Jako sajlom je vezan za drugu sajlu razvučenu preko reke,a rečna struja ga prevlači sa jedne na drugu stranu. Samo se usmeri kormilo.I sve to za 1.5 chf Milan(Gumi5) je je proveo kroz Bazel,ispričao malo o gradu,ono što je znao I na kraju rekao: Idemo na ručak Nemačku. To je 10km odavde,a tri puta je jeftinije.” Grčki restoran. Odličan sulvaki,giros I na kraju kolači. Sa malo salate I neka čaša UZO-a. Puno zahvalnosti I jednom I drugom Milanu! Pomogli ste da ovaj sunčan dan dobije svoj savršeni oblik. Mada osmeh ima nesavršenu krivu liniju,ovo liči najviše na to. Trenutno sam smešten na periferiji grada Lorrach. Sutra polako ulazim u Francusku. Izbegavanje auto puteva I vožnja obroncima Alpa. Cij za sutrašnji dan je negde iza LION-a. A prekosutra sam u gostima kod mog druga TJERIJA. Pylagarde – 200 km od Bordoa,200km od Tuluza I 2000km od Beograda. 1 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Mart 28, 2017 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Sale, samo napred. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Mart 28, 2017 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Laku noc covece.Ogroman pozdrav za Tjerija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4018 Napisano Mart 29, 2017 Nemanja Stojanović, 1368 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Tijeri kao lek za stres. Sedi malo u bašti, slušaj ptice i samo pusti sve da ode uz vetar što šuška lišće. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6551 Napisano Mart 29, 2017 MotoDJIR.com, 1355 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Dođu dani kada pametan zaćuti,a problemi nestanu. Danas se stvarno nisam bunio.Baš nikome,pa ni samom sebi. Savršen dan,tj.onakav dan koji se zamišlja kada se vozi motor i zbog čega se vozi motor. Temperatura: od 17'C do 21'CPutevi: krivudaviPredeli: pretežno šumoviti,sa prolascima kroz mala prazna mesta.Iskreno,nikako mi ne ide u glavu,gde nestani svi ti ljudi?Danas sam prošao kroz gomilu manjih,srednjih i malo većih gradova...nema ljudi!Opet neki matine,a ja ne znam gde!? Savršeni predeli koji ne mogu da se opišu,već se teško i doživljavaju. Ima ih suviše...Šume,proplaci,skijališta,lepi gradići,uzvisine,doline,a asfalt...kao Sintelon u kesi,lepi i utiče na osećanja. Lokacija: Obronci Alpa,francuska strana na granici sa švajcarskom.Muzika: brzaVožnja: lagana i sa osmehomBroj kilometara: skoro 500Auto put: Nekih 50km,samo da zaobiđem ulazak u grad LIONViza kartica: Imam,ali mi nije trebala Za početak da se pohvalim,od jutros sam član "Internacionalnog udruženja hostela"(ako neko zna lepši prevod,slobodno). Šta to znači...ništa!Svaki put kada spavam u nekom hostelu ili motelu koji je član ove grupacije, ja dobijem pečat i posle 6 pečata mogu svima da pričam da sam počasni član. Sada sam samo običan član. U svakom slučaju,ja sam sada veoma umoran.Ali nasmejan.Sve je u redu,amortizer ne curi,motor prede i moram da priznam sa ovim lokalnim gorivom,vrlo malo troši. Jedina zamerka u današnjem danu je neverovatna gužva na obilaznici oko LIONA. Branik na branik.I ja sve kao fin,idem u koloni,ostalo mi to od Švajcarske,a onda vidim kako kolege voze između kola,skutere. Tako i ja...i to je ono što mi nikada nećemo imati u Srbij,ja nailazim a kola se razmaknu i veliki broj vozača kroz prozor maše da prođem.Eeeeee...to je u Srbiji toliko retko da se meri u promilima. Fotografija ima,ali sam se više bazirao na snimanje videa. Trenutno sam u motelu sa simboličnim nazivom.F1To je lanac motela. Jeftinih. I simpatično opremljenih za putnike prolaznike. Sutra nekih 300-350 km do mog druga Tjerija. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Mart 29, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Е баш ми је драго да је данашњи дан тако прошао,надам се да су проблеми које си имао једини које ћеш имати у овој својој авантури. Срећан пут и уживај 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5810 Napisano Mart 29, 2017 Svakom po zasluzi, 12404 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Srećno dobri Sale i uživaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Mart 29, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Sasa odlicno , pratim bilo bi super , makar kad se vratis kuci ako sad ne stizes , da nam das neke mape ... gde je ta skakaonica ?? Sve najbolje !! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Mart 29, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pošalji mi gpx ili koji već log imaš da pogledam... Drago mi je da si poslušao i krenuo tuda, i moj je cilj provozati se granicom do Ženeve u narednim sedmicama... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vroc-Kapo 1950 Napisano Mart 30, 2017 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: Vela Luka , HR, Stavanger, No, Dubai UAE Motocikl: K1600GT SE 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno napisano, taman koliko treba. A za ovaj hostelling card, ipak imas 10% popusta na cijenu, plus jos nesto svasta : https://www.hihostels.com/tripbooks/hi-membership-benefits-223464 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6551 Napisano Mart 30, 2017 MotoDJIR.com, 1355 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Sasa odlicno , pratim bilo bi super , makar kad se vratis kuci ako sad ne stizes , da nam das neke mape ... gde je ta skakaonica ?? Sve najbolje !! Sve pišem naknadno,biće još materijala. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6551 Napisano Mart 30, 2017 MotoDJIR.com, 1355 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno napisano, taman koliko treba. A za ovaj hostelling card, ipak imas 10% popusta na cijenu, plus jos nesto svasta : https://www.hihostels.com/tripbooks/hi-membership-benefits-223464 Znam druže da nešto ima,ali nisam stigao da istražujem. U principu,mora nešto da ima...bar "Hvala" na e-mail adresu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6551 Napisano Mart 30, 2017 MotoDJIR.com, 1355 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Pošalji mi gpx ili koji već log imaš da pogledam... Drago mi je da si poslušao i krenuo tuda, i moj je cilj provozati se granicom do Ženeve u narednim sedmicama... Saljem GPX Posalji mail na Viber. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vroc-Kapo 1950 Napisano Mart 30, 2017 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: Vela Luka , HR, Stavanger, No, Dubai UAE Motocikl: K1600GT SE 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno napisano, taman koliko treba. A za ovaj hostelling card, ipak imas 10% popusta na cijenu, plus jos nesto svasta : https://www.hihostels.com/tripbooks/hi-membership-benefits-223464 Znam druže da nešto ima,ali nisam stigao da istražujem. U principu,mora nešto da ima...bar "Hvala" na e-mail adresu. Nema na cemu. Samo su ti krivo upisali expiry date ako si tek jucer uzeo karticu, trebalo je do 31.12.2017, ovako izgleda da je istekla prije 3 mjeseca :-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6551 Napisano Mart 30, 2017 MotoDJIR.com, 1355 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zašto svi mi koji vozimo motore ne dolazimo u ove krajeve?Ovde je jednostavno savršeno za vožnju.Nema gužve,savršene krivine,neopisivi predeli.Lično znam da nije ništa bolje od Grosgloknera,Madone di Kampiljo,Paso Tonale,Paso Sela ili bilo kojeg pasa - prelaza na Alpima,Dolomitima ili Tirolu. Možda i znam odgovor ali hteo sam da ga postavim...Ovo je suviše daleko od SRB. Da bi se stiglo do ovih predela potrebno je dva - tri dana ozbiljne vožnje. Sunčan dan,opet,malo auto-puta da se zaobiđe Sent Etijen.A posle sve lokalni putevi.Krajnji cilj PYLAGARDE - 350km PrelaziŠumeReke JezeraPašnjaciZamkovi i kuće koje liče na male zamkove Ručak na kamenom mostiću.Samo žubor obližnje reke.Na meniju: dimljeni losos,cherry paradajz i brie sir.Kad sam već ovde da se ponašam lokalno. Jedina stvar koja je pokvarila ceo dan,ulazeći u jedan grad,na kružnom toku me tako iseče kolima neki deda,da ne znam kako sam ga izbegao. Ja već u kružnom toku,a on kada sam se približio kreće da ulazi.Malo prikočio,malo još oborio i prošao...za dlaku.A stariji gospodin,maše u znak pozdrava.Ali to nije ono što kvari dan,navikao sam na kretene.Na sledećem kružnom toku,auto udario dete na skuteru. Po mojoj proceni, 12-14god.Motokros kaciga.Pomera se,pričaju sa njim. Oko 17h sam stigao na lokaciju. Moj drug Tjeri. Odlična večera!Domaće vino,lokalna pršuta i naravno sir.Da bilo je tu i nekih salata i još nekog mesa.Ali pršuta,sir,vino.. Sutra ostajem ovde,malo da odmorim. Prethodnih dana je bilo sve nekako na štopericu. Subota ujutro...AndoraNedelja ... Bilbao Sve zavisi od vremenske prognoze.Andora je 2000m nadmorske visine.Može da bude snega(njega se ne bojim) i leda(njega se bojim) Trenutno 2800km od polaska iz BGD-a. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Mart 30, 2017 (promenjeno) Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Dragi Sasa , prognoza ( ako se ova obistini ) ne izgleda bas najbolje sad stoji subota max 5 , min -2 , a nedelja max 4 , min -3 , sa kisom .... http://www.accuweather.com/en/ad/andorra-la-vella/2097/weekend-weather/2097 drzim palceve da se to promeni .... Dopuna ... ovo ti je prognoza za glavni grad , Andorra la Vella , koji je na nadmorskoj visini 1023 metara vremenska prognoza za ski centar El Pas de la Casa ti je na visini 2043 metara gde je i ulaz u tunel pod vrhom , prognoza na ovom linku http://www.accuweather.com/en/ad/el-pas-de-la-casa/1113470/weekend-weather/1113470 tunel se naplacuje , neznam koliko , ja kad sam bio isao sam gore na sam prelaz , ako ne ides u tunel , Port d'Envalira , visina 2408 metara ... Dopuna 2 ako ti se vreme pokvari , mozes u drugi , nizi tunel , malo okolo ali mnogo nize , pa onda sa donje strane u Andoru , ako bas neces da je propustis ... umesto 46 kilometra https://www.google.co.uk/maps/dir/42.6560598,1.8356881/42.5066398,1.5346019/@42.5602102,1.4635556,11z?hl=en onda imas 106 km https://www.google.co.uk/maps/dir/42.6563872,1.8356828/42.4258172,1.9208057/42.5065754,1.5341458/@42.5241237,1.5634677,11z/data=!4m2!4m1!3e0?hl=en ulaz u tunel Puymorens ti je sa severne strane nizi , na 1515 m , putarina za kola je takoreci ista , pa to nije razlog da tu opciju zaobides ... mada ni na spanskoj strani nije neko vreme ... http://www.accuweather.com/en/es/puigcerda/304699/weekend-weather/304699 Toliko .... sa srecom !! Promenio Mart 30, 2017 član Velimlje2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...