nemo 3154 Napisano Januar 12, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Posetili smo svetsku poznatu preradu kože. Tu se koža prerađuje na prirodni naćin, sve boje su organske. Na ulazu u fabriku koja sastoji od niza kotlova sa različitim bojama, dobili smo grančicu mente da bi lakše podnosili neprijatan miris. U vreme kada smo mi posetili preradu kože, miris nije bio jak tako da smo mogli bez mente. Ne mogu zamisliti kako je tu leti na temperaturi od nekih 40 stepeni (u hladovini). »Fabriku« smo razgledali sa terase trgovine. Vodič nas je vodio u razne radnje da nešto kupimo a on da kasnije pokupi proviziju. Na kraju smo svi bili zadovoljni. Na kraju treba ići kroz trgovinu. Iako su prodavaći nudili robu kao naj jeftiniju u gradu, kasnije smo se uverili, da na drugim mestima ista roba je osetno jeftinija. Ja za malo da sam kupio jaknu. Treba priznati, koža je mekana i lepo obrađena, ali ipak... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 12, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Naš domaćin vodio nas je u razne radnje da nešto kupimo a on da kasnije pokupi proviziju. Na kraju smo svi bili zadovoljni. Marjan se celo vreme pravio da ga interesuje berberska marama... Poseta argan uljari i kozmetičkom salonu. Od argan ulja prave se kreme, sapuni... sa nebroj različitih mirisa i aroma. Simpatična devojka ubedila nas je da svako kupi po nešto. Mirjam je probala i masažu lica Marjan nikako da skine pogled sa djevojke, Neko vreme čak se kolebao da ide na masažu... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 12, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Prilično izmoreni rizikovali smo trovanje i ovaj put prošli bez problema Posle "rućka" produžili smo lavirintom Medine Ovaj magarac imao je registarski broj. Ne znam da li ima i saobračajnu dozvolu 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 12, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Posle podne bila je na programu i poseta školi za izradu keramičnih mozaika. Srećom da smo bili motorima u Maroku inaće bi pazarili neke velike vaze, fontane… Tek za uspomenu ja sam uzeo tri mala tadžina za so, biber i tucanu papričicu. U povratku u hotel fotkao sam nekoliko detalja van Medine. Gazde hotela, uz mene vlasnikov sin, sa desne strane "direktor". 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Januar 13, 2017 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan So far so ...good Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roksy 42 Napisano Januar 14, 2017 U prolazu, 11 postova Lokacija: nova gorica Motocikl: bmw r 1200 gs Prijavi odgovor kao problematičan Kao uvjek i sad stvarno lepo napisano, a još lepše slike. Jedva ćekam nastavak, sedim u prvom redu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 14, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego napustimo Fes da napomenem: Slike koje sam postavio predstavljaju Medinu, znaći stari deo grada unutar zidina. Da ne bi neko na bazi tih slika stekao utisak, da je Fes samo to, treba napomenuti, da je Fes ogroman, moderan grad, Ville Nouvelle ili "New City, komercialni centar regiona. Popularnost Fesa je posebno porasla od kada je kralj Mohammed VI oženio građanku Fesa Salmu Bennani. Ujutru pakovanje, doručak i pokret prema jugu. Cilj nam je bila Merzouga, na ivici gde poćinju dine i gde se može osetiti ukus Sahare. Vožnja prema Merzougi bila je ispočetka zanimljiva, kasnije prilično monotona. Od Fesa je odmah počeo uspon na 1690 metara do grada Irfane. On je poznat kao marokanska Švajcarska. Tu je ski centar, što zvući pomalo čudno, ali zimi ima dosta snega. Arhitektura je alpska, kuće imaju tipičan alpski krov. U drugim delovima zemlje kuće su bez krova. http://www.amusingplanet.com/2014/11/ifrane-switzerland-of-morocco.html Uz put često smo nailazili na rampe kojima zatvaraju put kada padne sneg. Očito su rampe jeftinije neo da se čisti put, ne znam… Prvu pauza bila je u društvu majmuna. Oni tu žive "na slobodi" i skaću po drveću, po drumu, usput ukradi po koji slatkiš nepažljivim turistima... Od tu dalje sledio je manji spust da bi se nakon toga opet penjali na 2200 metara. Sledio je »celodnevni spust« do Merzouge (480 metara). Put je u glavnom bio ravan, asfalt odličan. Vozili smo kroz gradove Azrou, Midelt, Errachidia, Lamaarka, Erfoud da bi kasno posle podne stigli u Merzougu. S desna u levo... Možda je roda iz naših krajeva, na zimskom odmoru... 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Januar 14, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Odlicne slike Nemo , sa zanimanjem pratim ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crveni 2 Napisano Januar 14, 2017 U prolazu, 12 postova Lokacija: slovan Motocikl: aprilija Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 14, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Lokalci ne voze samo tricikle i dvotaktne krševe… Vozili smo neko vreme zajedno da bi nam kasnije oni pokazali ko je brži… Mi smo laganice vozili dalje... pažljivo pratili pravac da negde ne zalutamo... Gde god smo se zaustavili, odmah se našao lokalac, pozdravio nas sa »welcome in Morocco« i bio »na usluzi«. Razgovor sa njima uvek bio je zanimljiv. Gde god je voda, sve je zeleno... Stari dobri hiljadutrista Tu se lepo vidi efekat navodnjavanja Još jedan sportsko-kulturni objekat. Kralj brine o edukaciji Škola... Temperatura 30 Visina 962m Overloaded... nema nijedan da nije Ovlašteni servis... overava garanciju Monotona vožnja po ravnini prilično nas je uspavala. Marjan se u jednom trenutku našao na suprotnoj traci i jedva se izvukao. To je bilo zadnje upozorenje, da treba napraviti pauzu. Skrenuli smo sa puta i ušli u hotel. Pored lepog eksterijera i interijera poseban kvalitet je bio u tome da su služili pivo. Ali ne obično pivo »Speciale«, nego odlično (skupo) pivo Casablanca. Sa nekoliko boca povratili smo energiju i produžili prema Merzougi Vreme za molitvu Sprovod... nadam se da ne vređam što sam stavio ovu fotografiju. Što se meni učinilo neuobičajnim je, da je pola ljudi uz sebe guralo bicikl Merzouga. U daljini nadiru se dine Da bi stigli do našeg hotela morali smo skrenuti sa asfalta i preći na makadam. To je bio naš prvi dodir sa sitnim peskom i uvertira vožnje sledećih dana. Hotel je bio uredan, bez nekog ekstra konfora, većera klasična, tadžin (ne baš po mom ukusu)… Flaša Jamesona išla je od ruke do ruke... Taj dan smo prešli 487 km, vozili 7 sati, odmarali 3 sata, najveća visina bila je 2.196m 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Januar 14, 2017 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan jeli to Joža dobio koji kg.ili je pivo odradilo svoje. baš vam je bilo ljepo, zavidim vam onako pozitivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 14, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan jeli to Joža dobio koji kg.ili je pivo odradilo svoje. baš vam je bilo ljepo, zavidim vam onako pozitivno. Loš objektiv foto aparata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roksy 42 Napisano Januar 14, 2017 U prolazu, 11 postova Lokacija: nova gorica Motocikl: bmw r 1200 gs Prijavi odgovor kao problematičan jeli to Joža dobio koji kg.ili je pivo odradilo svoje. baš vam je bilo ljepo, zavidim vam onako pozitivno. Dobio Mile dobio; ma ne samo koji, prevbiše jih je. Trebalo bi skinuti, ma šta ču, kad rad vidim pun tanjir. Zapravo najprije pun, posle prazan. Malo sam se ulenio, u tome je problem. Tešim se tome, da ipak možda objektiv ili nevešt čovek koji slika nešto krivo svira. A što se zavidanja tiče, ništa se sa tome ne obterečuj, bilo je kad kad i zaj...Inače pa, veruj mi, putovanje odlično. Puno pozitivizma, zafrkancije, lepih razgleda i doživljaja koje čovek nikad ne moža zaboravit. Društvo fenomenalno, uživancija na višku. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bato ADV 409 Napisano Januar 14, 2017 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Milo mi je da vidim da smo bili u istom hotelu u Sahari.. Moj drugar sa suprugom i ja smo bili motorima u avgustu.. Odseli smo bas u tom hotelu, a po preporuci lika iz Fesa koji je pored tebe na jednoj od fotografija.. Sa uzivanjem se prisecam i pratim.. Pozdrav iz Novog Sada! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Januar 15, 2017 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan jeli to Joža dobio koji kg.ili je pivo odradilo svoje. baš vam je bilo ljepo, zavidim vam onako pozitivno. Dobio Mile dobio; ma ne samo koji, prevbiše jih je. Trebalo bi skinuti, ma šta ču, kad rad vidim pun tanjir. Zapravo najprije pun, posle prazan. Malo sam se ulenio, u tome je problem. Tešim se tome, da ipak možda objektiv ili nevešt čovek koji slika nešto krivo svira. A što se zavidanja tiče, ništa se sa tome ne obterečuj, bilo je kad kad i zaj...Inače pa, veruj mi, putovanje odlično. Puno pozitivizma, zafrkancije, lepih razgleda i doživljaja koje čovek nikad ne moža zaboravit. Društvo fenomenalno, uživancija na višku. moracu te uzeti kod sebe dva tjedna da postimo sa ribom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 15, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Dan u koji smo se probudili bio je planiran za obilazak Merzouge a posle podne za odlazak u Saharu i noćenju ispod milijardu zvezda. Posle doručka otišli smo da vidimo Merzougu. To je gradić, potpuno turistički orientisan. Nude vođene ture sa džipovima, enduro motorima, iznajmuju skije i bordove za spuštanje po pesku, u ponudi je i jahanje kamila… kafane svuda… Rakelina majica - u pravom okruženju Prihvatljiva cena za dve porcije, 12€ 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 15, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Vratili smo se u naš hotel. Tamo nas je čekao Hasan sa četiri kamile, da nas povede u oazu gde ćemo noćiti. Hasan je veoma prijatan ćovek, sa puno energije i humora. Za nas je to bio prvi susret sa kamilama. Penjanje na kamilu je posebna procedura. Kamila čući i u tom položaju treba se popeti na samar. I treba se dobro držati samara. Hasan je tada dao znak i kamila je počela da se diže. Prvo na zadnje a zatim na prednje noge. Prilikom ustajanja, kamila je puštala glas velike nevolje, ljutnje ili tome slično. Ja sam to shvatio kao poruku, da nisam dobrodošao na njenim leđima… Nakon uzjahanja, Hasan je formirao karavanu i pešice krenuo. Kako nam je objasnio, kamila neće da ide sama od sebe, nego treba neko da je »vuće«. Zato su kamile u karavanu vezane jedna na drugu a napred ide »pešak«. Interesantne životinje. Uživali smo u jahanju, sunce se polako spustilo ka hirizontu, pretvarajući dine u crveno-braon kulisu. U daljini videli smo turiste kako se penju da isprate zalazak sunca... Nakon sat i po, stigli smo u oazu. Tamo je bilo nekoliko kampova, ograđenog prostora sa šatorima i u sredini »trpezarija« ispod vedra neba. Naš kamp je bio napušten, mi smo očekivali da će tamo biti neko sa većerom… Dok smo mi prošetali po oazi, Hasan je »parkirao« kamile, opet u karavan stilu, pri čemu je svakoj kamili vezao prednju nogu tako da nije mogla da se podigne. Ne znam kako bi na taj metod fiksiranja gledali aktivisti društva za borbu protiv mućenja životinja. Hasan je uz to da je vodić kamila i kuvar i pospremačica kreveta. Za čas je spremio većeru, tadžin, najbolji od svih koje smo probali u Maroku. I dok smo mi većerali, sredio nam je »krevete«. Nismo hteli da spavamo u šatoru pa je krevete postavio u sredini kampa, ispod vedra neba. Ja sam sa razlogom poneo stativ za kameru. Nebo je bilo potpuno vedro sa beskonačnim brojem zvezda. Uspeo sam napraviti nekoliko slika (ekspozicije su bile prilično duge) pre nego sam potonuo u saharski san. 1 1 19 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Januar 15, 2017 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Kako dobre fotke!!! Hvala vi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmwgs 57 Napisano Januar 15, 2017 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: NG Motocikl: bmw r1200gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno pravi dozivljaj...super Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tocak... 17 Napisano Januar 15, 2017 Svrati ponekad, 82 postova Lokacija: Kotor Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nastasovic 89 Napisano Januar 15, 2017 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: selo vojska Motocikl: suzuki bandit 1200s Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Januar 15, 2017 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem na pohvalama. Trudiću se i dalje. Prića o Maroku nastavlja se... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan026 22 Napisano Januar 15, 2017 Svrati ponekad, 111 postova Motocikl: yamaha fzs 1000,yamaha mbk 125 Prijavi odgovor kao problematičan prelepe slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Perkele 41 Napisano Januar 15, 2017 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1634 Napisano Januar 15, 2017 Drug član, 1325 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan ODLICNO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...