Velimlje2 706 Napisano Novembar 12, 2016 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi jasno zasto tako razmisljate ?? Vozacke dozvole ? drzava regulise cenu registracija , isto ima jos milion primera .... zasto bi tehnicki pregled , kojeg drzava predpisuje , bio drugciji ??? zaista ne razumem ... nije da ja sam hocu da pravim tehnicki pregled , za moju dusu , pre dalekog puta , pa mogu da odem kod jednog ili drugog mehanicara , jedan skuplji , jedan jeftiniji ..... a mogu i da se nadam da ce sve da bude OK Ja mislim da je u vecini drzava slicno , cena tehnickog je ista , znaci predpisana , voleo bi da znam gde nije tako ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Novembar 12, 2016 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan vozačka dozvola je državni dokument. ko i lična karta.tehnički pregled je usluga, koju država ne pruža. ako ako oće da propisuje cene, privatnim tehničkim pregledima, ili cene nekih drugih, usluga ili proizvoda, čiji su vlasnici slobodni preduzetnici, to se onda zove fašizam. na vidim razlog, zašto bi ovaj komentar, bio obrisan, kao jedan od prethodnih, zbog upottrbr reči, koja je naziv za jedan ekonomski model. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Novembar 12, 2016 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan @Lug Pa koliki bi taj drzavni aparat bio da je i tehnicki pregled drzavna firma ??? Predpisuje drzava i cenu Sava hleba privatnicima , jel i to spada pod fas.... Znam za Englesku , ziveo sam tamo , MOT , kako zovu tehnicki pregled vrse privatne firme koje za to imaju dozvolu od drzave i naplacuju po predpisanoj ceni taj pregled Ne razumem ... Na tim firmama je da pregovore musterije da kod njih odklone nedostatke na vozilima , jer su vecinoma ti servisi za pregled u sustini mehanicke radionice Zaista mislim da nisi u pravu , a mozda ja gresim .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Novembar 12, 2016 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne zove se fašizam. Sreća pa ne znaš šta je to. Pretera ga sad. Ako je Velimlje2 u pravu onda je UK fašistička država. Druga je stvar ako je tako doživljavamo P.S. To se zove državni intervencionizam i u manjoj ili većoj meri je zastupljen u svim oblicima državne organizacije na svetu. Što manje to se ekonomija jedne zemlje smatra liberalnijom. Da podsetim da je ultra liberalni pristup u USA 2008. godine blago zagolicao ceo svet, na radost šake japi top menadžera sa Wall Street-a Težak off... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Novembar 12, 2016 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Kritikujem drzavu, ako mislis da nema potrebe kritikovati ovu drzavu nisam siguran da zivimo u istoj. Ne kazem ja da ne treba kritikovati , ali ovo mi vise lici na ono kad nekome pokazes prst .... a on poludi tehnicki pregled ??????? Zivim i ja u Srbiji , evo vec peta godina , jedino sto ne radim i ne zaradujem ovde , sreca moja ... Malo je to duza prica ( u koju ne zelim da ulazim ) , ali mnogo kritike na racun vlasti ( ne sve ) su gluposti ... ostatak socializma .... zasto ja nemam , kako to da nemam , kad cu da imam i ko ce to da mi obezbedi .... dok ja cesem dupe i gledam Pink ... a svi gledaju siguran posao , opstina ili tako nesto , gde je miran do penzije ... da se sto manje ili nista radi ... a sve lencuga na lencugu .... oni koji rade kako treba , zaraduju i dobro zive preskocili su tu glupavu vest za tehnicki pregled ... Naslusao sam se gluposti ovih pet godina .... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Novembar 12, 2016 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Pa i amerikanci koji nemaju tehnicki pregled , kod njih svaka kanta polu ispravna , koju bi bilo gde u evropi skinuli sa puta moze da se vozi ... imaju u nekim od svojih drzava takozvani test emisije , znaci 3 minuta , samo izmere izduvne gasove na leru znam da Ilinois i Indiana imaju to i mos mislit , cena je predpisana sa strane drzave ???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2410 Napisano Novembar 12, 2016 Andragog, 4982 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Matematika je jednostavna, toliko vozila puta PDV (500din) jednako je suma koju drzava želi da uzme. Zašto, zato što im treba :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Novembar 12, 2016 (promenjeno) Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan pa kako se onda zove sistem u kome država reguliše cene proizvoda i usluga, slobodnih preduzetnika!? taj, državni intervencionizam, kako neko reče,ima dve varijante; prva kad su kapitalna dobra u privatnom vlasništvu, ali upravlja država, i druga kada su u državnom vlasništvu, i upravlja država, to se zove komunizam, nekadašnji sovjetski savez, a ono prvo je fašizam, kao u musolinijevoj italiji. danas je to relativizovano, pa se umilno naziva državnim intervencioizmom, zbog negativne konotacije fašizma i komunizma. šta ti je moda. Promenio Novembar 12, 2016 član Lug 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Novembar 12, 2016 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Kritikujem drzavu, ako mislis da nema potrebe kritikovati ovu drzavu nisam siguran da zivimo u istoj. Ne kazem ja da ne treba kritikovati , ali ovo mi vise lici na ono kad nekome pokazes prst .... a on poludi Nikakav srednji prst, apsolutno ne vidim zato bi ...Ovo mi za sad lici na normalnu diskusiju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Novembar 12, 2016 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Jeste brate Lug, u pravu si :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Novembar 12, 2016 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Kritikujem drzavu, ako mislis da nema potrebe kritikovati ovu drzavu nisam siguran da zivimo u istoj. Ne kazem ja da ne treba kritikovati , ali ovo mi vise lici na ono kad nekome pokazes prst .... a on poludi tehnicki pregled ??????? Zivim i ja u Srbiji , evo vec peta godina , jedino sto ne radim i ne zaradujem ovde , sreca moja ... Malo je to duza prica ( u koju ne zelim da ulazim ) , ali mnogo kritike na racun vlasti ( ne sve ) su gluposti ... ostatak socializma .... zasto ja nemam , kako to da nemam , kad cu da imam i ko ce to da mi obezbedi .... dok ja cesem dupe i gledam Pink ... a svi gledaju siguran posao , opstina ili tako nesto , gde je miran do penzije ... da se sto manje ili nista radi ... a sve lencuga na lencugu .... oni koji rade kako treba , zaraduju i dobro zive preskocili su tu glupavu vest za tehnicki pregled ... Naslusao sam se gluposti ovih pet godina .... Vucicu , ti li si ? 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Novembar 12, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Zivo me zanima koliko ucesnika ove diskusije radi kao mali preduzetnik ili kao @markoizkule zna kako mali preduzetnici funkcionisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Novembar 13, 2016 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Vucicu , ti li si ? Dobar , bas dobar odgovor !! plus od mene !! inace , ovo nije Vucic , ovde Simo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Novembar 13, 2016 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Zivo me zanima koliko ucesnika ove diskusije radi kao mali preduzetnik ili kao @markoizkule zna kako mali preduzetnici funkcionisu Taj sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Novembar 13, 2016 Drug član, 2999 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ima i toga da drzava odredjivanjem min cene pokusava da omoguci teh. pregledima da isplate novo ulaganje u opremu.... I da teh. pregled zaradjuje od tehnickog pregleda vozila i odgovara za taj posao.... A ne da zive od procenta polise koji dobijaju od osiguravaca, i onda pustaju sve i svasta, cesto i bez pregleda..... Koji uzgred neki i NE naplacuju, da bi privukli sto vise vozila.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Novembar 13, 2016 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da malo vratim istoriju pre x godina kad nije bilo privatnih tehničkih pregleda a većina ih je bila u sistemu ondašnjeg AMSJ-a. Kad dođe auto na pregled, prvo uplati cenu koštanja pa onda ulazi u prostor za gledanje i ako se nađe nepravilnost mora se otkloniti tu na licu mesta, obično je bilo tu i majstora i neke lakše stvari su se rešavale odmah uz naplatu naravno, ako to nije moguće ili vlasnik neće, ide kući da sam rešava ali je ponovo morao da plati za tehnički pregled. Početkom letnje sezone su svi tehnički pregledi davali kontrolni pregled i to besplatno, vrlo mali odziv je bio i to je još tad govorilo o nesavesnosti vozača. I onda se čašćavalo da se pusti neki lakši nedostatak il omogućavalo da se auto opravi negde u toku dana i ne naplati ponovo pregled, uvođenjem privatnih pregleda koji su nikli ko pečurke posle kiše sve to srozalo i to je danas kakvo jeste, ne kod svih, ali oštriji tehnički tavore jer svi idu gde znaju da će da prođu. Propisana cena sumnjam da će da promeni išta, opet će se naći način da se neki iznos umanju, formalnim odricanjem dela provizije od polise ili raznoraznim besplatnim uslugama tako da će u praksi da bude isto ko i do sad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4908 Napisano Novembar 13, 2016 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, drugo je kad je propisana maksimalna cena(to je ono kad Velmilje priča o hlebu) a drugo je kad te neko tera da radiš nešto a za to propiše minimalnu cenu. To je već lopocština svoje vrste. Isto, nije mi jasno to mešanje poreza koji se plaća državi i plaćanje za uslugu koja veze sa državom nema 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Novembar 13, 2016 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan možda oće da uteraju u PDV, one koji nisu. ako ima takvih. http://ft1p.rs/sta-je-pdv-ko-mora-da-placa-taj-porez/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Novembar 13, 2016 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Vucicu , ti li si ? Dobar , bas dobar odgovor !! plus od mene !! inace , ovo nije Vucic , ovde Simo Nista licno ali citajuci tvoj post sad sam i siguran a nekad sam sumljao da svi koji primaju platu negde sastrane da uz platu dobiju ovakav tekst svaki put i moraju da ga nauce napamet . Svaki gastarbajter kog poznajem prica isto tako "sve lencuga na lencugu" "svi gledaju siguran posao , opstina ili tako nesto" "oni koji rade kako treba , zaraduju i dobro zive" A inace si potpuno u pravu , svi koji su otisli odavde u Svajc. Nemack. Austr . su ustvari pobegli od posla , nece da rade nego otisli tamo da po parkovima piju pivo. Lenji srbi beze od posla , das mu posao 300 sati mesecno i das mu 25,000 din i njemu opet ne valja , lenj nece da radi , kod svabe nema to tako nego se radi .. Ko moja komsinica na trafici za 11,000 , dali joj pelene da ne mora u wc i slobodan dan za novu godinu ali jok opet se ona buni i moras da joj pretis otkazom svaki dan , kuka kaze oce siguran poso , strasno . "zaraduju i dobro zive preskocili su tu glupavu vest za tehnicki pregled" I oni ali i ovi sto ne zaradjuju nista su tek onako presli preko te vesti jer je postalo potpuno normalno da ova drzava radi kako hoce i vise se niko ne cudi za takve poteze . pa sa nista vecom burom je proslo poskupljenje osiguranja 45% da bi se cupali posle Obrenovca 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Novembar 13, 2016 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Peco , neznam dali sam zasluzio kritike , ali ako ti tako kazes ... Nisam hteo da preteram sa kritikom , ako jesam , ja se izvinjavam Od nigde ja ne primam plate , nisam drzavljanin Srbije i niko mi nikad nije rekao sta da kazem Ali sam licno prosao mnogo toga , nista preterano strasno , ali dovoljno da mogu da zauzmem svoj stav Toliko , izvinjavam se jos jednom ako sam nekog uvredio ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Novembar 13, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ima i toga da drzava odredjivanjem min cene pokusava da omoguci teh. pregledima da isplate novo ulaganje u opremu.... I da teh. pregled zaradjuje od tehnickog pregleda vozila i odgovara za taj posao.... A ne da zive od procenta polise koji dobijaju od osiguravaca, i onda pustaju sve i svasta, cesto i bez pregleda..... Koji uzgred neki i NE naplacuju, da bi privukli sto vise vozila.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Novembar 13, 2016 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Peco , neznam dali sam zasluzio kritike , ali ako ti tako kazes ... Nisam hteo da preteram sa kritikom , ako jesam , ja se izvinjavam Ma nisi uvredio niti kazem da je do tebe , nego mi je zanimljiv fenomen da svako ko prima platu vecu od 500e prica kako su srbi ljenji i kukaju a nece da rade .. Nije do tebe bez brige Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Novembar 13, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Ima i onih koji zaradjuju platu,a ne samo da primaju platu,@Peco nikakva kritika niti nesto negativno,samo mi malo zaparalo usi ono "ko prima platu" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Novembar 13, 2016 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Ima i onih koji zaradjuju platu,a ne samo da primaju platu,@Peco nikakva kritika niti nesto negativno,samo mi malo zaparalo usi ono "ko prima platu" aha da na to sam i mislio , svi zaradjuju platu , zaradjuju - primaju na isto se misli , ono jes da u praksi nije bas tako ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Novembar 13, 2016 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Peco , neznam dali sam zasluzio kritike , ali ako ti tako kazes ... Nisam hteo da preteram sa kritikom , ako jesam , ja se izvinjavam Ma nisi uvredio niti kazem da je do tebe , nego mi je zanimljiv fenomen da svako ko prima platu vecu od 500e prica kako su srbi ljenji i kukaju a nece da rade .. Nije do tebe bez brige Nisam bas hteo da kazem da su Srbi lenji , nista vise ili manje od drugih Vise sam sa tim zasto ja nemam , kako to da nemam , kad cu da imam i ko ce to da mi obezbedi .... dok ja cesem dupe i gledam Pink ... hteo valjda da kazem da vlada neka apatija ili kako da to nazovemo , ljudi primaju male plate , nezadovoljni su , a jos postoji secanje na neka bolja vremena ... primer , nije bas najbolji , ali prvi kojeg se setim , prosli put neka zena drvlje i kamenje protiv drzave jer su njenoj kcerci dali rok nekih par meseci na ovu operaciju za dioptriju kako li se zove Lasik ili sta vec ... Pazi , operacija nije potrebna , i ja nosim naocare , znaci cisto bez preke potrebe , ne placa takoreci nista , a buni se zbog roka od par meseci Svi mi dobro znamo da moze bolje , svesni smo toga , ali malo ko hoce da prizna sebi gde zivi , kakva su vremena globalno i kroz sta je ova drzava prosla , a iskreno , posmatrajuci sa strane , zadivljen sam koliko je Srbija jaka posle svega sto se na ovim prostorima izdesavalo ... mozda mnogo toga nije trebalo da se desi , ali desilo se .... Nema te vlasti na svetu koja moze preko noci , dekretom da svima digne plate na 1000 Eura , nazalost Niti kazem da je ova ili bilo koja druga predhodna vlast najbolja , mada verujem da je bilo kudikamo gorih od ove sadasnje ... Moze li bolje , hvala bugu uvek moze , ali pod 1 - ne moze preko noci 2 - to kosta pa kad moras da platis neki namet , taksu ili neku drugu glupost koju smisle , moras jedino da se zapitas - koriste li oni te pare koliko - toliko OK ili ne ? nema idealne vlade na ovom svetu... a ne zasto moram da platim jednom godisnje 20 eura Svestan sam toga da pogotovu nekom mladem koji radi za neke male pare i ne vidi perspektivu , ne vidi izlaz is svoje situacije , kad mu kazu evo dodatnih 20 eura nameta nije bas svejedno , ali nije nikako u pravu da drzavu zove fasis.... zbog toga I na mislim nikome da prodajem parole bolje radi , niti bilo koga nameravam da nazovem lencugom itd ... svako neka vidi za sebe najbolje sta moze da uradi , kako ce i gde ce a sve drzave smisljaju kako da uzmu pare , sem mozda ovih arapa , oni se valjaju u nafti .... ali sa njima ne mozemo da se uporedujemo ... Molim te samo da se ne ljutis , ja se nadam da smo ovu razpravu zavrsili , ajde da pricamo o motorima .... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...