wedzi 0 Napisano Octobar 29, 2016 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav kolege vlasnik sam honde varadero 125 ccm i od skoro mi se pojavio problem sa lupkanjem u masini.Djeluje kao da je nesto otpusteno u masini,posto nisam uspio da nadjem na internetu o konstrukciji iste resih da vam se obratim valjda ce mi neko pomoc da utvrdim o cemu se radi.Sumnjao sam da nisu lezajevi ali posto se dodavanjem gasa ne pojacava lupkanje mislim da to nije.Ne znam da li postoji lanac,posto sam vidio da na modelu od 1000 ccm on postoji.Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6795 Napisano Octobar 29, 2016 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ne samo da postoji lanac, nego bi trebalo da budu dva. Za svaki cilindar po jedan. Najbezbolnija varijanta je da se stelovanjem ventila eliminise taj zvuk. Ako je problem uopste tu...mislim ne cujemo sta to lupa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 29, 2016 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Varadero 125 je u pitanju, jedan razvodni lanac Kad kažeš da se lupkanje ne pojačava sa dodavanjem gasa, misliš ne postaje glasnije, a da li se ubrzava? Možeš li snimiti zvuk, ako imaš neki uređaj sa kvalitetnim mikrofonom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Octobar 29, 2016 (promenjeno) Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Varadero je V2, ima dva lanca Jel se cuje nesto slicno ovome https://www.youtube.com/watch?v=JepTiVjwPZY ? Edit: Mozes da odredis iz kog dela motora dolazi zvuk srafcigerom naslonjenim na uho. https://www.youtube.com/watch?v=U927cYhQXB4 Promenio Octobar 29, 2016 član Nikola535 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 29, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Varadero 125 je u pitanju, jedan razvodni lanac Kad kažeš da se lupkanje ne pojačava sa dodavanjem gasa, misliš ne postaje glasnije, a da li se ubrzava? Možeš li snimiti zvuk, ako imaš neki uređaj sa kvalitetnim mikrofonom v2 sa jednim lacem tesko. . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 29, 2016 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Varadero 125 je u pitanju, jedan razvodni lanac Kad kažeš da se lupkanje ne pojačava sa dodavanjem gasa, misliš ne postaje glasnije, a da li se ubrzava? Možeš li snimiti zvuk, ako imaš neki uređaj sa kvalitetnim mikrofonom v2 sa jednim lacem tesko. . v2 od 125kubika, a ja mislio da je jedan cilindar, baš zato što je 125kubika, pa reko jedan lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wedzi 0 Napisano Octobar 29, 2016 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan Varadero je V2, ima dva lanca Jel se cuje nesto slicno ovome https://www.youtube.com/watch?v=JepTiVjwPZY ? Edit: Mozes da odredis iz kog dela motora dolazi zvuk srafcigerom naslonjenim na uho. https://www.youtube.com/watch?v=U927cYhQXB4 ovakvu sliku imam ali važi za mašinu od 1ooo ccm pa zato kažem da li je konstrukcija ista sa 125 ccm?a zvuk je sličan ovome na youtubu i dolazi iz iste zone pa sam posumnjao na lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wedzi 0 Napisano Octobar 29, 2016 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan zaboravio sam da napomenem da je u pitanju limited edition ali mislim da nema veze u konstrukciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wedzi 0 Napisano Octobar 29, 2016 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan Varadero 125 je u pitanju, jedan razvodni lanac Kad kažeš da se lupkanje ne pojačava sa dodavanjem gasa, misliš ne postaje glasnije, a da li se ubrzava? Možeš li snimiti zvuk, ako imaš neki uređaj sa kvalitetnim mikrofonom v2 sa jednim lacem tesko. . mislio sam da ne ubrzava a ni glasnoća se ne pojačava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Octobar 29, 2016 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Imas ovde u komentarima sta je bilo bas u ovom konkretnom slucaju na snimku. "If its of any help to others, the noise was a failing bearing on the front cylinder camshaft. Had both bearings replaced as a matter of caution!" Lezaj bregaste prednjeg cilindra. Moze da bude isto, ne mora da znaci, odvezi kod nekoga da to proveri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...