Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki srad

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: suzuki gsxr 750

Pozz svima , imam suzuki srad 750 i vec duzi vremenski period me zeza napajanje akumulatora promijenio sam regler ( kupio nov) akumulator mi pokazuje 12.3 V dok motor nije upaljen.Do je motor hladan upalim bez problema vozim neko vrijeme nakon toga ne moze uopste alnaser da se pokrene, nakon izvjesnog vremena ( 40 minuta) upalim bez problema. Uocio sam jos da kad upalim motor napon na akumulatoru ne prelazi 12.5 V a onda se postepeno poce podizati do 14V i opet poslije pocne da opada .Sumnjam jos i na stator da li neko zna kako ga  mogu ispitati .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

ja mislim da ti je anlaser u problemu,mozda je nagoreo ili nesto slicno , jer on obicno zeza kad je vruc-zagrejan

probaj kad je vruc motor, da prespojis na kablove da vidis dal hoce lepo da zavergla

mene je to zezalo,hladan okrene ko lud,posle 20ak min voznje ugasim i kad treba da upali on nemoze da zavergla(kao da nema snage akumulator). onda sam pretresao komplet instalaciju misleci da negde gubi masu i trazio kvar mesec dana,sve dok nisam skinuo i otvorio anlaser i video koliko je nagoreo rotor,bacio kupio nov i resio problem

• nekrunisani kralj moto cigana, 3191 postova
  • Motocikl: 4x4

imene slično zeza zzr, samo što puni ok. Rekli su mi da anlaser neće da zavergla  jer nema znagu da pokrene klipove kada posle vožnje ostane bogata smeša u cilindrima, kada odstoji , upali. A snagu nema zbog akumulatora ili je anlaser loš.

• Drug član, 1576 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Da nije bendix,freilauf il nesto u tom delu, Tu dolazi do velikog sirenja i skupljanja materijala narocito kada je vruc ili hladan. Probaj osim saveta koje ovde dobijes, Youtube i cika googla, ja sam tako ponesto resio na hondi, sigurno ima nekog sa slicnim problemom..ili majstor:)

• U prolazu, 0 postova

probao sam upalit kad je zagrijan tako sto uzmem drugi akumulator i prespojim i svaki put upali bez problema sto znaci iskljucio sam mogucnost  kvara alnasera

Da,ali ima jedna stvar

Ti si verovatno prespajao na akumulator dosta veci od auta ,koji ima mnogo vise ampera i mnogo vecu udarnu snagu. I to onda opet nije merodavno.

Tako sam i ja mucio muku,prespojim ga na auto i on upali na dodir. I to je sve tako bilo konfuzija sve dok ga nisam zapalio skroz(anlaser). Onda sam porucio drugi zavrnuo i problem sa paljenjem dok je vruc je prestao.

• U prolazu, 0 postova

miksamgm.. poslusao sam te danas uzmem od drugara alnaser ispravan postavim na svoj motor i opet se isto desava , ja i dalje sumnjam na stator mozda mi previse dopunjava akumulator ili ne puni uopste

stator je spoljasnji deo anlasera,rotor unutrasnji

na punjenje uticu namotaji,magnet(alternator na autima) i regler koji kontrolise jacinu punjenja(dal prepunjava ili nepuni dovoljno) on regulise da napon bude oko 14.4V u punjenju(dok je upaljen motor)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja