Jump to content

Moto Zajednica

Shark s900 il exo510

Recommended Posts

• Zainteresovan, 947 postova
  • Motocikl: Cbf 1000

Bio sam danas u yamaha barel radnji. Na akciji su im sve kacige. Shark s700 kosta oko 18000 zavisno od boje. Uz nju se dobija pinlock i ima naocare ,ali mora podbradak da se dokupi koji kosta 1200din. Skwal kosta 25000,ona takodje ima pinlock i ima naocare koje su vece nego na s700 i cini mi se kvalitetnije pa je gledanje mnogo jasnije. Pobradak ide uz njih gratis. Skwal mi deluje kvalitetnije i ono sto mi se svidja ima diode napred i nazad za obelezavanje. Kalup je drugacije pa tako s700 mi odgovara M,a kod skwal mi treba L. Akcija je tek pocela i imaku veliki izbor velicina i boja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: gsxr 750 k8

milos-v Koju si Skwal model probao? Meni se svidja Instict ali pise da nema na stanju. Isto nosim M velicinu Scorpion, obim glave je 57. Da li mislim da bi i meni trebala L vel?

Ne mogu da probam ni jednu kacigu pa moram ovako da se raspitujem ;)

Ja sam probao spinax ali samo zbog velicine,inace  i meni se najvise svidja instinct. Meni je obim glave 58. mislim da bi i tebi L bila ok. Meni je L onako prilicno tesna,M ne mogu ni da navucem a da se ne "povredim". U velicini L ima instinct na stanju,pitao sam bas za nju jer mi se svidja.

Zab sam da kazem da su kod skwal viziri znacajno deblji/masivniji nego kod s700. 

• Svrati ponekad, 257 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adv

Kakva su vam iskustva sa shark s700, zanimaju me oni koji voze naked i nemaju baš neku zaštitu od vetra, kakva je na većim brzinama itd.? Planiram da uzmem neku novu kacigu, a pošto mi je budžet ne toliko jak ova akcija u barelu mi je dobrodošla pa sam bacio pik na s700.

• U prolazu, 8 postova

Sutra cu da se informisem detaljnije sada kad znam da ima Instict. Samo nzm oko velicine jer kod Scorpiona exo 400 nosim M i ona mi je bas knap a kod AGV K3 mi je L velika toliko da mi bas landara zbog cega je i menjam...Kazes ima dosta razlike u odnosu na S 700?!

P.S. da se ne prezivas Vuckovic?

• Јахач змајева, 1537 postova

Imam EXO510, više nego zadovoljan... kaciga ugobna, odlično balansirana a ventilacija savršena...

Malo mi stišće obraze ali kako vozim jako malo onda je nisam još "razgazio"... 

Zamjerim joj uzak ulaz da izvinete, ali kada je na glavi onda nema da odozdo nekuda "provjetrava" upravo zbog ludo uskog ulaza...

• Astro Puki krsi sva pravila!, 953 postova
  • Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50, X max 125

Ja imam shark openline a to je flip up verzija s900. Udobna je to je jedina pozitivna odlika.vetar dosta sisti i imam isti utisak kao Bruno. Mada moja je flip up pa je sistanje vetra jos gore. Ne bih je kupio ponovo. 2 x mi je bila u servisu.

Skval je bas lepa, udobna i ima dosta siroko vidno polje,one diode koje bas lepo izgledaju,cvikeri za sunce...

• Zainteresovan, 969 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom

Zamjerim joj uzak ulaz da izvinete

Nije valjda? Ja sam se baš bio zagrejao za nju, a ta osobina mi najviše smeta na Nolan N86. Probaću je svakako.

• Јахач змајева, 1537 postova

Ja sam se vremenom navikao da mi tih 3 sekunde dok glava ne prođe u kacigu ne smeta uopšte u odnosu na to da posle ne čujem nikakav vjetar, duvanje, pištanje. šištanje...

Prije mi je u staru kacigu vjetar ulazio kod brade u kacigu jer je dole "zjapila"... u ovoj sam k'o hermetički zatvoren... nema nikakvih smetnji i vanjskih uticaja...

• Bivši baksuz :), 599 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Ja nosim SKWAL nekih godinu dana, kupljena je u Poljskoj (i tada je bila jefnitija nego ovde sada).

Uz nju imate prostora za Sharkow interkom (ukoliko nekom treba).

Naočare su dobre, pinlock radi posao kako treba.

Podbradak i air deflector iznad nosa rade posao.

Ono što mi smeta je vizir koji je masivan, pa imam malo problema prilikom podizanja, a ima malo zakrilce za podizanje, pa treba čovek da se navikne. Takođe, sistem za kačenje na kacigu mi se ne dopada.

Kaciga nije naročito tiha. I, vodite računa o tome kako pakujete usb priključak, jer ume da nažulja glavu ako se ne postavi kako treba.

Diode mogu da rade neprestano i da trepću, autonomija je do 5-6 sati.

Prethodno sam nosio SCORPION EXO500 i HJC IS17, i ova ni malo ne zaostaje u odnosu na njih.

ja sam kupio skwal u yamahi barel. tada sam probao s600,s700,skwal i speed R. s900 nisam ,tako da ne mogu da ti pomognem u konkretnom pitanju. Ako te zanima nesto od ovoga pitaj 

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

pa imam opciju da porucim s900 ili skwal kacigu. Sobzirom da vozim enduro, nisam preterano zahtevan po pitanju kacige, ali mi je bitno da ima pinlock i naocare. Pa se razmisljam dal je bolje uzeti s900, ukoliko skwal odskace samo po led signalizaciji, i ustedeti nekih 50ak evrica...

Skwal mi mnogo kvalitetnije izgleda od s600 i s700,udobnija mi je na glavi i naocare su mnogo bolje. Velicina samih naocara kod skwala obuhvata skoro ceo video krug i sama plastika kroz koju se gleda je bolja,ne pravi izoblocavanja i sl. sto se desava na ova 2pomenuta modela. U barelu nisu imali s900 pa nisam mogao da probam

• U prolazu, 8 postova

@milos-V i ja sam uzeo skwal i zanima me kako se kod tebe podize vizir? Ne znam da li sto je nova kaciga ali vizir se teze otvara jednom rukom, onako se malo zakrivi kada ga otvaram i desava se to da kada je zatvoren ima malo prostora pri dnu. Inace plastika na viziru jeste nesto deblja nego kod mojih prethodnih kaciga ali ne verujem da je do toga. 

Eto, cisto me zanimaju tvoji utisci...

I kod mene se isto malo teze otvara i zakrivi se malo. Debljina vizira je cini mi se drasticno veca nego na drugim kacigama. Kad sam skidao vizir da postavim pinlock deluje mi da je sve veoma cvrsto i da kad dodje do tog zakrviljenja da se nece nista desiti. Kada se zatvara ,lagano se zatvori do donje diht gume koja je malo deblja pa mora malo jace da se navuce vizir preko nje da dobro zadihtuje

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja