Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS & Adv

Recommended Posts

• Zainteresovan, 578 postova

Da, sujetan sam pa sam ga prodao. :D
Ma kazem opet, strasan motor al meni jednostavno ne odgovara. Ja ne putujem motorom nego volim tu i tamo malo progasati po okolici, a za to mi je jedan naked savrsen. Osim toga, na ovome nije bilo nista za sarafiti i to mi je uje**lo zimu. Kaze moja zena da je meni najpametnije kupiti pola motora, a drugu polu sam sastaviti :D

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2516 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 2 minuta, Nole Bg je napisao:

@Darko Mihajlovic, Strašan motor, ali nije za mene reče čovek, to si izgleda propustio. Poštujem svačije mišljenje, svako ima pravo na svoj izbor i to je sve legitimnoemoji6.png

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

Da ne verujes, zapratio sam ovaj oglas...

E sad , nema puno oklopa , nema nista wunderkuracpalac pa me privukao....

Ajde podeli oglas tamo tim tvojim sektasima , pa me obraduj u pp , moze , ne moze i to tako

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

BMW r 1200 gs LCD r1200gs TFT, 2018. godište, Touring, vozilo prešlo 55484 km, Kraljevo. Cena...

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1641 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Nema poente uzeti touring motor, a da se vozis po i okolo grada. Greota ako ne okrenes makar 12.000km po sezoni...

Probao sam vise naked-a, slabijih i onih blizu 200ks, to nije za mene. Ne svidja mi se. Ne vozikam se 100km u krug...

Kad sam sa malog Stroma seo na GS-a osecao sam se kao kod kuce, samo je sve unapredjeno i radi duplo bolje, jace. Razliku u tezini uopste nisam osetio, a razlika je blizu 40kg...

Jos uvek mi je 650 adekvatan motor. Spakujem se i relativno komforno se prevezem 600-700km, obidjem sve i svasta, zabavan je u krivinama, meni dovoljno... Neko drugi ce reci i za GS da mu slabo ide, da je dosadan itd itd... Sve zavisi kako ko i gde vozi...

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 7263 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Mene zeza donji deo ledja nakon voznje a ranije nije.

E sad je pitanje: slabo se vozim i slabi ledjni misici, ostareo, ne odgovara polozaj ili tvrdoca.

To bi jedan GS sigurno popravio.

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1176 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ko će da vozi, voziće i Pedu, ko neće ne pomažu ni Triple Black Wunderlich Revit.

Tu je npr. zanimljiv kontrast kod GS-ova, lako je naći 3 godine star i sa 5000 i sa 90 000km :) 

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 578 postova
pre 57 minuta, Rider000 je napisao:

Nema poente uzeti touring motor, a da se vozis po i okolo grada.

A eto, htio sam i to probati, cisto da ga skinem sa liste :D

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6881 postova
  • Motocikl: đački pešački
Pre 2 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

Da ne verujes, zapratio sam ovaj oglas...

E sad , nema puno oklopa , nema nista wunderkuracpalac pa me privukao....

Ajde podeli oglas tamo tim tvojim sektasima , pa me obraduj u pp , moze , ne moze i to tako

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

BMW r 1200 gs LCD r1200gs TFT, 2018. godište, Touring, vozilo prešlo 55484 km, Kraljevo. Cena...

Opsežan servis je na 60k, zato se prodaju na toj nekoj kilometraži.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Andragog, 5622 postova
  • Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450

Ne zezej Đunto, par litara tečnosti je taj servis.... mrdaju, pipkaju, drmaju, kao nešto vide a lepo naplate ! :oda2:

• Haha 1

Pre 1 sat, đunta je napisao:

Opsežan servis je na 60k, zato se prodaju na toj nekoj kilometraži.

Mene malo buni zadnja slika. 

2022 imao 52.000 km , a cetiri godine kasnije 55.000 ..malo mi je to,ono ..

• Zbunjen 1

Pre 3 sati, srbac je napisao:

Ne zezej Đunto, par litara tečnosti je taj servis.... mrdaju, pipkaju, drmaju, kao nešto vide a lepo naplate ! :oda2:

I to što kažeš, većina pod održavanjem podrazumeva zamenu ulja i filtera, eventualno vazduha.

Pre 1 sat, Darko Mihajlovic je napisao:

Mene malo buni zadnja slika. 

2022 imao 52.000 km , a cetiri godine kasnije 55.000 ..malo mi je to,ono ..

Sve je u igri kad su polovnjaci u pitanju. To što je iz Švice i ima istoriju nije od velikog značaja. Po kupovini polovnjaka, servis je da kažem obavezan pa šta se nađe, a nađe se uglavnom dosta, ako je pun kriterijum. Nije bitna kilometraža toliko kod BMWa, gledaj da ima što više opreme i da ti se sviđa motor na oko, a ne da li je servisiran ili ne, smatraj da nije. 

pre 2 minuta, Bojan_Jgd je napisao:

Razvukao lik kilometražu zbog tog velikog servisa na 60K 🙃

Tako je, radni sat je bio 130 Franaka pre neku godinu, sad je verovatno više,  dan ili dva u servisu košta muški. 

• Sviđa mi se 1

Pre 1 sat, đunta je napisao:

Nije bitna kilometraža toliko kod BMWa, gledaj da ima što više opreme i da ti se sviđa motor na oko

Kilometrazu gledam da nije velika bas bas , zbog evemtualne prodaje za par godina...znam kako se u srba gleda motor sa 100+ k km...

A oprema ...verovatno me privukao ovaj moped jer nema puno tih cevurina oko motora , nema bezbroj wunderkuracpalac stvari . 

Ja ovde samo jos top kofer , i toliko od opreme ..sta jos ?!

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2198 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Čovek koji je glavu izgubio zbog sitnog zvuka koji napravi kofer preko neravnina i koji je na kraju preko pola sveta poručio originalnu ploču za Kawasaki.

Čovek koji je VFR1200 prodao zbog retardiranog zvuka agregata.

Čovek koji je zbog kuckanja naočara za sunce u kaseti doživeo umalo nervni slom i prodao auto.

Taj čovek kupuje boxer agregat 😂

Dobro, nije baš čovek.... Ali....

• Sviđa mi se 4
  • Haha 3

pre 15 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

znam kako se u srba gleda motor sa 100+ k km...

Kod BMW je ipak drugojačije. Ja sam svojevremeno uzeo primerak sa 170k, kad sam ga posle prodavao zbog zdravstvenih tegoba, prodadoh ga očas posla, moj dobar klijent iz zezanja prodao sa 190k, lane prodade jedan sa 105k, pa sad hoće da ga uzme u zameni nazad a da da noviji i sa manjom kilometražom.p

• Andragog, 5622 postova

Sada je drugačije, skoro svaki drugi motor na oglasu je GS1200, nema vise toliko kupaca, sve se teze prodaje !

Da bi se prodalo, mora cena značajno dole, inače je venčanica !

Promenio član srbac
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2198 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 2 minuta, srbac je napisao:

Sada je drugačije, skoro svaki drugi motor na oglasu je GS1200, nema vise toliko kupaca, sve se teze prodaje !

Da bi se prodalo, mora cena značajno dole, inače je venčanica !

Ovome potpomaže i kineska ofanziva

• Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 1

Pre sat vremena, ProMaster je napisao:

Ovome potpomaže i kineska ofanziva

Dilema je kineski novi ili polovan BMW. Evo samo jedan pokazatelj. Radio sam  točak od  Kineza, konstruktivno je isti tip kao za BMW, radi ga i isti proizvođač, ali je neshvatljivo lošiji, toliko da sam odbio da radim parnjak, namučio sam se i utrošio silno vreme. Ako je tako za sve,  nije ni za džabe. 

• Drug član, 1641 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Pratim malo oglase ako nesto izleti...

Gledam da nije bas puno preko 60k km jer cu kroz 2 godine sigurno okrenuti makar 25-30k km. 

Ali vidim da sto se GSa tice dosta primeraka ima sa preko 100k km na oglasima i da ljudi kupuju, dok ostali motori sa preko 60k km stoje mesecima na oglasima. 

• Podržavam 1

Pa nema šta, agregat i menjač traju neograničeno, kvačilo jako dugo, na vodenjaku nešto malo kraće ali i dalje zavidno dugo. Iznad 100k se mogu očekivati diskovi za zamenu, uzmu se zamensk Brembo ili TRW a ne original Brembo, mogu i kineski, amortizer po neki, reparira se,  prednje vešanje valja servis još ranije, ja kad uradim na svoj način, davao sam interval od 60k, pa se ispostavilo da nema potrebe i sad ide na 100k, samo se menjaju prahobrani jer ispucaju, mogu i zamenski. Kardan, ha, tu nema pravila, u petak ću da menjam na R1250GSA, 27.000km svega. Pregledo i već je počeo da se oseća, predložih da ode u zastupnički servis jer je pod fabričkim opozivom. Ali vraga, menjan mu je na 10k, znači prešo svega 17k. Ali iznenađenje, BMW je oborio cenu vratila i sad košta oko  135e, zamena relativno laka, tako da ni to nije neki izdatak. Mnogi će se pitati kako je to moguće, jeste, fabričko podmazivanje je loše, zatim tuče se čekićem. Ne znam jel i za vazdušnog cena oborena, moj bivši R1200GS ima sad 190k a vratilo ko novo, a i ono se fino reparira. Praktično se sve da doterati za relativno razuman novac i onda čovek ima jako pouzdan BMW i koji ima da traje i traje, a kad se hoće da se proda, to bude lako. To je jednostavno tako i ne znam kako će se imidž promeniti, jer su utisci kad se provoza kako se iznelo u par predhodnih postova. Izuzetno je retko da nekom ne legne motor.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

Pre 2 sati, ProMaster je napisao:

Čovek koji je glavu izgubio zbog sitnog zvuka koji napravi kofer preko neravnina i koji je na kraju preko pola sveta poručio originalnu ploču za Kawasaki.

Čovek koji je VFR1200 prodao zbog retardiranog zvuka agregata.

Čovek koji je zbog kuckanja naočara za sunce u kaseti doživeo umalo nervni slom i prodao auto.

Taj čovek kupuje boxer agregat 😂

Dobro, nije baš čovek.... Ali....

To je taj jedan peder koji te zna ...

😂🥰

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 5622 postova

Kako konjske snage rastu, smanjuje se vek trajanja kardana. A ako je 135e onda je jeftiniji od lanca i lančanika 👍

Promenio član srbac
  • Zbunjen 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 7263 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
1 hour ago, đunta said:

Dilema je kineski novi ili polovan BMW. Evo samo jedan pokazatelj. Radio sam  točak od  Kineza, konstruktivno je isti tip kao za BMW, radi ga i isti proizvođač, ali je neshvatljivo lošiji, toliko da sam odbio da radim parnjak, namučio sam se i utrošio silno vreme. Ako je tako za sve,  nije ni za džabe. 

Nisu Kinezi ni blizu BMW-u ali je istina, prodaja polovnjaka je usporila zbog dosta povoljnih novih kineza.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja