Jump to content

Moto Zajednica

Pravna procedura zamene motocikla(motor za motor)

Recommended Posts

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Znaci, mene je kupoprodajni ugovor sa porezom, prepisom, novim tablicama, saobracajnom i registracijom izaslo sve 33000 dinara...pa vi vozite motor...

A koliko od toga je otišlo na samu registraciju? Uskoro treba da pravim sličnu priču, pa me interesuje koliko bi me okvirno sve to iskoštalo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Znaci, mene je kupoprodajni ugovor sa porezom, prepisom, novim tablicama, saobracajnom i registracijom izaslo sve 33000 dinara...pa vi vozite motor...

A koliko od toga je otišlo na samu registraciju? Uskoro treba da pravim sličnu priču, pa me interesuje koliko bi me okvirno sve to iskoštalo.
Sama registracija je oko 19000 bez tablica, saobracajne i prepisa...

• Drug član, 1090 postova

aha, osim u tri beogradske opstine, koliko smo skoro zakljucili. Ja to nisam mogao da uradim na NBG-u. 

E ja sam tako uradio sa skuterom. Vozio ga na ovlašćenje do isteka rege pa su mi kod Lošmija napravili KP ugovor. Ja sam imao samo ovlašćenje. Jedino je bivši vlasnik platio porez ranije. A prenos sam izvršio tamo iza novog Merkatora. Dakle sam,bez vlasnika.

• Svrati ponekad, 300 postova
  • Motocikl: Honda SW 400

LJudi ne lupajte gluposti, onaj ko ima ovlašćenje može sve da završi bez vlasnika SVE. Ovlašćenje i služi da bi ovlašćena osoba nešto odradila za vlasnika koji je sprečen, leži bolestan u krevetu na primer. Šta bi bilo da ta ovlašćena osoba može da završi 99% posla a ne može onaj 1%, ovlaćenje bi bilo bezvredno jer ne može da završi posao za koji je ovlaćen.

Auto sam kupio u Subotici, vozio na ovlašćenje i kada je došlo vreme da se mora produžiti registracija otišao sam do agencije i napravio kupoprodajni ugovor sam sa sobom, u opštini se potpisao ka kupac i kao prodavac tj. ovlašćena osoba od strane vlasnika, sve završio sam, vratio tablice, odjavio vozilo i sve ostalo, isto tako i sam odradio i sa motorom. Nema vijanja vlasnika za ništa ako te je ovlastio da nešto odradiš za njega.

Kliknite na link koji sam postavio, nije teško, vidite da i zakon tako kaže. 

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova
  • Motocikl: K1600GT

Moze ali ako je na pumomoci napisano izmedju ostalog i odjava tablica. Meni je neki retard jednom radio punomoc i nisam obratio paznju da nije naznacena odjava tablica i nisam mogao da oh odjavim. Znaci pogledajte obavezno mora da stoji stavka o odjavi tablica.

• Drug član, 1090 postova

@ Bocca

Sve sam uradio bez vlasnika. Ja sam njega video samo na dan kada sam kupio skuter. A prenos sam završio posle 6 meseci sa ovlašćenjem. 

P.S. ovo što kaže Zeka se podrazumeva naravno. Mora da bude navedeno tačno šta možeš sa punomoćjem.

Ovlašćenje naravno važi samo za one radnje za koje ste ovlašćeni, to se valjda podrazumeva.

Druze, pre nego sto pocnes da iznosis neke tvrdnje, prvo ih proveri pa onda nesto tvrdi. Meni je u ovlastenju bilo navedeno da mogu SVE da uradim sa vozilom (znaci i odjavu i prodaju i upotrebu i prepis), ali to SVE ne uvazavaju sve opstine i SUP-ovi u opstinama jednako. Tako je negde moguce biti i kupac i prodavac u istom ugovoru, a negde to ne dozvoljavaju.

• Svrati ponekad, 300 postova
  • Motocikl: Honda SW 400

Ovlašćenje naravno važi samo za one radnje za koje ste ovlašćeni, to se valjda podrazumeva.

Druze, pre nego sto pocnes da iznosis neke tvrdnje, prvo ih proveri pa onda nesto tvrdi. Meni je u ovlastenju bilo navedeno da mogu SVE da uradim sa vozilom (znaci i odjavu i prodaju i upotrebu i prepis), ali to SVE ne uvazavaju sve opstine i SUP-ovi u opstinama jednako. Tako je negde moguce biti i kupac i prodavac u istom ugovoru, a negde to ne dozvoljavaju.

Kao što kaže Skyrunner, ako naletiš na

Micu Ubicu, šaltersku službenicu koja ne zna da radi svoj posao onda možeš i loše da prođeš ako se ne žališ šefu i sve isteraš do kraja sad i odmah.

• Svrati ponekad, 361 postova
  • Motocikl: Yamaha YBR250

Samo lepo navesti u ovlašćenju, pojedinačno i nema problema. Ako stavite apsolutna prava i sve pravne radnje, nađe se po neko ko zeza. 

Dakle:

- upravljati mojim motornim vozilom u zemlji i inostranstvu
- izvršiti tehnicki pregled i registrovati ga
- prijaviti i odjaviti
- izvršiti prenos vlasništva na svoje ime
- prodati ga i izvršiti prenos vlasništva na ime kupca
- naplatiti osiguranje nastale štete kod osiguravajuceg društva

Samo lepo navesti u ovlašćenju, pojedinačno i nema problema. Ako stavite apsolutna prava i sve pravne radnje, nađe se po neko ko zeza.

Dakle:

- upravljati mojim motornim vozilom u zemlji i inostranstvu

- izvršiti tehnicki pregled i registrovati ga

- prijaviti i odjaviti

- izvršiti prenos vlasništva na svoje ime

- prodati ga i izvršiti prenos vlasništva na ime kupca

- naplatiti osiguranje nastale štete kod osiguravajuceg društva

Sve je to bilo napisano u ovlastenju koje sam ja dobio, ali i pored toga mi nisu dozvolili da se ja potpisem kao kupac i kao prodavac. I dobio sam odgovor iz Sup-a da u drugim gradovima dozvoljavaju to, ali ovde ne moze. Kada sam ih pitao zasto oni ne dozvoljavaju, a npr. u Backoj Palanci moze sve to dabse odradi, dobio sam odgovor: "pa ti, decko, idi u Backu Palanku pa tamo registruj motor". A ako se zameris radnici u Sup-u postoji mogucnost da ce ti ubuduce traziti dlaku u jajetu za sve zivo sto bi kod njih radio...i to samo zato sto im se moze...
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 361 postova
  • Motocikl: Yamaha YBR250

Sve je to bilo napisano u ovlastenju koje sam ja dobio, ali i pored toga mi nisu dozvolili da se ja potpisem kao kupac i kao prodavac. I dobio sam odgovor iz Sup-a da u drugim gradovima dozvoljavaju to, ali ovde ne moze. Kada sam ih pitao zasto oni ne dozvoljavaju, a npr. u Backoj Palanci moze sve to dabse odradi, dobio sam odgovor: "pa ti, decko, idi u Backu Palanku pa tamo registruj motor". A ako se zameris radnici u Sup-u postoji mogucnost da ce ti ubuduce traziti dlaku u jajetu za sve zivo sto bi kod njih radio...i to samo zato sto im se moze...

Onda si naleteo na neku zeznutu ili se nisi dovoljno ljubazno izvinio kada si prišao šalteru prvi put....

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja