serdjo972 161 Napisano Octobar 3, 2016 U prolazu, 25 postova Lokacija: kolubarski leskovac Motocikl: BMW F650 GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav braco i sestre bajkeri !!! evo resih da napisem jos jedan kratak putopis da krenem... Prvi dan : krajem avgusta, sacekavsi da se iskristalizuje vreme i da supruga odvoji dva dana za voznju, najzad, 25.08.2016 oko 10 casova ujutru krenusmo na ovo dugo planirano putovanje...Put je vodio preko arandjelovca i topole do kragujevca a zatim preko Ratkovca do Rekovca gde smo stali po prvi put da se masine malo odmore i rashlade . Posle jedno pola sata odmoranja zadnjica kretosmo put Krusevca grada . Posedesmo malo ispred narodnog muzeja a zatim osmotrismo mapu Lazarevog starog grada a zatim do crkve Lazarice gde u miru i tisini provedosmo nekih 15ak minuta dok je ispred neki cica nagazio neku babu ... Krenuli smo do centra da nesto pojedemo a ja iskoristio nepaznju organa reda da se slikam pored spomenika ... Niko drugi nego Samanta, glavom i bradom ...Kaze da joj licim na nekog glumca pa izrazi zelju da se slika ... Kada smo se malo okrepili, nastavismo put dalje, preko Djunisa i Deligrada do Aleksinca, izbegavajuci autoput u sirokom luku ... Negde pre Soko Banje smo stali da sipamo gorivo i da protegnemo noge ... Ipak nismo krenuli na tu stranu vec preko Knjazevca i Boljevca do Rtnja ... Cilj mog dolaska na Rtanj je bio da ponovo vidim mesto gde sam pre 30 godina, kao ucenik sedmog razreda bio na radnoj akciji (PRA Rtanj '86)...Pored slika koje su ovde, nemam snage bilo sta da kazem osim da smo mi vrlo cudan narod ... Sa nekom setom u dusi uputismo se put Zajecara ne bismo li svratili do Romulijane ... Meni od svega najzanimljiviji bio on ... Imalo je jos da se vozi tako da se nismo dugo zadrzali na ovom nalazistu vec pravac Bor ili tacnije do Borskog jezera .. Malo kuliranja i odlazak na pocinak ... To mu bese sve za prvi dan...400 km, zasluzen san i odmor... Drugi dan : Svanjiva jutro sa pogledom na carapu, tj na predivno jezero .. Poranili smo jer nas je malo mucila glad a nisam bio raspolozen da u hotelu Jezero placam pljesku 450,oo niti da jedem kojekakve keksove u malenoj prodavnici kod auto kampa...Ovom prilikom pozdravljam Icu i bas mi je krivo sto se nismo videli...Elem, pravac Negotin i potraga za pekarom ... Dok se supruga borila sa nekim kiflicama, ja sam otresao dva bureka i krecemo dalje...Nema odmora dok traje obnova ... Onda smo odlucili da nema stajanja do ... Pratilo nas je lepo vreme ... Uputili smo se prema Kladovu da vidimo ... Dok ja kroz prozor gledam Rumuniju , supruga slika umetnicka dela ... Na putu prema Tekiji naidjosmo na tablu i nasmejasmo se od srece jer je nasa boginja Dijana tada bila u Kotoru ... Do Tekije smo uzivali u predivnim predelima ... U Tekiji smo svratili do nasih prijatelja, Sonje i Nikole, Malo popricali a onda otisli do restorana sa cije terase se pruzao divan pogled na mocni Dunav .... E a onda je krenuo najlepsi deo za voznju a Decibel nam se smejao preko puta ... Evo, cutacu sve do Srebrnog jezera... E onda na Srebrnom jezeru ja resio da obradujem zeludac a zena me cudno gledala a ja lep ko slika ... Resih da se pridruzim muzicarima i htedoh da maznem ovo prevozno sredstvo ali mi ovo lepse izgledalo i ucinilo mi se komfornije ... Kako kaze ona : Cvece se cvecu raduje ali moja masina me je dozivala da krenemo tako da preko krenusmo kuci.... I drugi dan napravismo 400 km...Dva dana 800 km, dva dana uzivanja, lepog vremena i hvala Bogu bez problema zavrsismo ovu nasu voznju...Tek nekako sada ponovo prozivljavam ovo putovanje jer je ubrzo posle ovoga usledilo, naravno jos voznji...Pozdrav do sledeceg puta 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Octobar 4, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast komsija, odlicna tura! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serdjo972 161 Napisano Octobar 4, 2016 U prolazu, 25 postova Lokacija: kolubarski leskovac Motocikl: BMW F650 GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast komsija, odlicna tura! zahvaljujem komso Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1214 Napisano Octobar 4, 2016 Zainteresovan, 920 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Bas lepa voznja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Octobar 4, 2016 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Свака част , мало је напорније по 400 км дневно али добро сте се навозали и нисте штедели сличице 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Octobar 4, 2016 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se da ste uživali u putovanju, a to vam je i bio cilj. Samo mi nešto ne idu starke za vikend vožnju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Octobar 4, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan bas dobro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milx 129 Napisano Octobar 4, 2016 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan ODLICNOOOO!!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Octobar 4, 2016 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Браво за руту. Свака част. Уживали сте. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velvetwolf 465 Napisano Octobar 4, 2016 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Kop Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Dobra tura, dobre slike! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...