vexpopuli 5 Napisano April 1, 2008 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi se ovde zale kako motori nece da im upale, ne radi im anlaser itd a ja evo da se pozalim da radi i previse. Motor je 1994. ZZR 600e Elem, problem se javio nakon blazeg pada u krivini pre 2 dana, nista strasno, nije ni ogreban motor samo se naravno ugasio sam verovatno zbog pustanja kvacila. Nakon toga je bilo malo problema sa vracanjem u neutralnu, morao sam par puta da mu pipkam menjac gore dole ali se ok vratilo. Naravno nije hteo ni da upali sto opet nije nista cudno, pokusao sam nekoliko puta da ga verglam i corak, al dobro strpio sam se 10min i upalio je bez ikakvih problema. Vozio sam ga jos par kilometara i palio, gasio jos 2-3 puta od tad bez frke. Negde 4. put sam ga upalio i primetio da motor ima cudan zvuk, tj cuje se sve uobicajno ali i kao da nesto malo grebe (veoma slabo se culo al na srecu nisam ogluveo toliko jos po koncertima) Kad sam brze bolje okrenuo kljuc da ga ugasim ukapirao sam sta se to culo, jos par sekundi nakon okretanja kljuca (i izvlacenja iz brave) culo se verglanje anlasera kao da ga palim. Znaci on je taj put upalio motor, nastavio da radi dok je motor radio, i jos par sekundi nakon sto sam ugasio. I tako par puta, palim, ista stvar, ugasim, opet se cuje. Posle neki 3. put upali normalno ugasim ga ne cuje se definitivno, rekoh ajde zaglavio se nesto bio... neka ga. Vozio sam ga jos malo taj dan, juce isto palio (i gasio) bez problema. Onda dam motor drugu da vezba kretanje stajanje malo jer planira i on da polaze. On se zezne i nesto naglije pusti kvacilo bez davanja gasa i motor mu se ugasi I posle toga KOMEDIJA!! To je negde u 9 uvece bilo, upali on motor opet, ja stojim par metara dalje al cujem opet taj zvuk, kazem mu ugasi ga. Pokusa on, al motor ne slusa, hoce da zivi! Ovaj put nije samo par sekundi nego roka li roka anlaser, ja popizdeo rekoh ode mi sad akumulator u k.... ako se pre toga nesto ne zapali jos. Kljuc van brave, kill switch na off a on radi li radi... i sta cu ubacim opet kljuc dam mu malo gasa i on ga upali i nastavi da radi i dalje. Tako par puta pali gasi, al ne da se... Sad se razmisljam koliko mi treba da otrcim po kljuc, skinem sediste, odsrafim 4 srafa da stignem do akumulatora i iskljucim ga i kazem ma zajebi crci ce do tad... A komsije izlaze i gledaju koja to budala muci motor i toliko dugo ga pali (uz glasan zvuk startovanja su isle i moje psovke naravno). I tek mi onda padne na pamet da probam obrnut pristup, ako ga je kvacilo pokvarilo, ono ce da ga i zaustavi valjda. I tako izvucem opet kljuc i ugasim switch, on i dalje vergla, ja ga ubacim u prvu pusim lepo kvacilo i krk, prestane KONACNO! Probam jos dva puta i isto sve, jedino na kvacilo u prvoj sam uspeo da ga ucutkam. Odguram ga lepo do garaze i od tad nisam jos probavao, u poslovima sam nekim. Sta bi to moglo da bude, ja se iskreno nadam da je mozda neka zica samo u kontaktu jer ako nije kuku lele, ne daje mi se bas par 100e za opravku toga, ionako moram jos da nastelujem ventile i karburator mozda, ulje menjam, a uskoro i gume... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano April 1, 2008 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan verovatno ti zalepi relej anlasera, tako da mu je sve jedno vadio ti kljuc ili ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano April 1, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan sigurno je relej anlasera,to je onaj automat na koji se povezuje debeli + kabl sa akumulatora,kad ti opet alnaser ostane ukljucen udari necim po automatu da rastavi i da prestane da vergla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano April 2, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Da, verovatno je relej. I meni se jednom desilo slicno, samo je tu bio drug koji je vec imao iskustva pa je samo skinuo sediste i sredio stvar. A ja gledam i ne verujem. Kasnije kada mi se zeznula brava za skidanje sedista, samo sam se nadao da se ne ponovi isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vexpopuli 5 Napisano April 4, 2008 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, posto sam nesto odsutan poslom iscimam druga da uzme kljuceve i da ga proba cisto da vidim jel i dalje sve isto. I on mi kaze, ne radi uopste, ima kontakt, svetla rade ali nece da pali. Ja poceo vec da se grizem, i kazem dobro, sad moram da teglim do majstora nekako, necu sam da se petljam oko toga sigurno. Razmisljam se kako je mogao sam od sebe da se pokvari, a akumulator je ok, onda mi padne na pamet da nije ukljucio prekidac, naravno nije Ali opet isto nazalost, ali bar radi anlaser. Ovaj put ne mora da se nasilno gasi vec je samo okrenuo kljuc i verglao je jos sekund dva i ugasio se. Verovatno je automat, jos od par ljudi sam cuo isto, zahvaljujem se i na odgovorima ovde. Interesuje me da li mora da se menja automat i koliko je to tesko nabaviti kod nas, tj. koliko se ceka na nesto tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 579 Napisano April 5, 2008 Drug član, 1350 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je automat, jos od par ljudi sam cuo isto, zahvaljujem se i na odgovorima ovde. Interesuje me da li mora da se menja automat i koliko je to tesko nabaviti kod nas, tj. koliko se ceka na nesto tako? Moguće je automat a moguće i kontakt bravica - probaj s donje strane cilindra udariti kontakt bravicu prema gore. Probaj pa javi, simptomi slični znaju biti i kad bravica pomješa kontakte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano April 5, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan jedino kad je bravica u pitanju onda se na kill switch gasi i anlaser.ja sam kod sebe stavio automat od skutera,polovan kinez 1000 din i radi super Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vexpopuli 5 Napisano April 22, 2008 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E samo da javim da jeste bio relej, servirirao sam kod majstor Joce motor juce i sad besprekorno pali pa i kad se ugasi na kvacilo. Desilo mi se i to par puta jer sad kao da vozim novi motor... vaga je totalno dugacija a motor radi idle na nizem broju obrtaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...