Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Burgman 650

Recommended Posts

• Integrisan, 9547 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Ljubav nekad....mora da boli :)

Par puta imao sam sreće da naletim na sjebane (probijene) namotaje gde sam samo senzor iskoristio.

Nije čest slučaj da zvekne senzor ali eto jbg desi se.

Honda SW400/600 ima senzor van namotaja, kupi se kao zaseban deo....pametno rešeno.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 3 postova

Pozdrav. Posle dugog razgledanja guma, na kraju sam nasao (a da imaju na stanju) samo Dunlop ScootSmart, 160-60/14 65H zadnju i 120-70/15 56S prednju za mog starog Burgmana 650. Ovo S me plasi, jer je krajnja brzina gume 180km/s. Sta mislite, da li cu pogresiti? Vrlo su retke H prednje (tehnicki, morao bih da rasparim proizvodjace guma posto samo 2 imaju na stanju prednje H, a ko ce razmisljati koliko silikona ima u jednoj, da li ce se iste klase guma isto i ponasati na putu zbog sara itd.), a cekao bih dugo da poruce iz Francuske, Engleske itd.

Promenio član Molani1781990

• U prolazu, 3 postova

Kolega, mozda me se secas (razgovarali smo jednom telefonom), ja sam (kao i ti) dugogodisnji hard vozac maxi scootera (Sym GTS 250, Atlantic 500 Classic, Burgman 650), znaci vozim svuda i koristim ga pri visim brzinama vrlo cesto. Vozio sam ja i oko 200 Burgmana na magistrali, pa mi otisao spaner lanca bregaste taj dan. Hahaha... Mada im je to boljka, a i svaki kilometar sat laze. Ne bih vozio preko 180, iako mi je dobro ocuvana masina i ide preko fabricke brzine po cajgeru. Da li mislis da onda mogu da uzmem City Grip 2 obe u S? Fabricke za osvezeni Burgman su Battlax u H i njih imam da uzmem, ali u S. Te bi mi i odgovarale, posto su obe AllSeason. Dva puta sam dobio gume, pa se nisam udubljivao, a sad sam se malo zaplasio, misljenja sam laickog oko guma da one do 210 bolje trpe i nize brzine. Trenutne na motoru, potrosene, su obe H Dunlop. Sta mi predlazete da radim?

• BJB Maxi Scooter Club, 6352 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Vidi, to što na cajgeru pokazuje i što je stvarna brzina, pri tim brzinama ume da se razlikuje dobrano i sam znaš... Tih 200 na cajgeru je teško preko stvarnih 170-175. Druga stvar: ako je proizvodjač naveo da su "do 180 kmh", to nikako ne znači da bi se na 185 raspale. Osiguraju se oni tu itekako. Sve ostalo je tvoja odluka...

• U prolazu, 3 postova

Neki prizvodjaci pisu u specifikacijama cifru realne brzine (Burgman je na 177), pa cajger pokazuje 5-10% vise u realnosti. Kada pokaze 200, oko 180-185 ide motor po GPS-u. Raspitao sam se i sa drugom po forumima i kod par ljudi iz branse danas, bitno je i da oblik gume odgovara, da se ne bi trosila ta ista guma i deformisala mnogo brze. Suzuki je u saradnji sa Bridgestone firmom i razvila tu gumu, jer je Burgman po snazi tada i gabaritima uopste atipican, pa su se gume na starijem modelu brzo habale. TH01 Front guma bi po pravilu trebala da se stavi isto u H, a 56 je do 220kg u mirovanju, pa su oni proracunali 65H nazad i ova napred. Sve ostalo ne vrsi posao, zato su se meni brzo istrosile gume, kao i vecini, i greben gume tu igra ulogu, a i najbolje se ponasa motor sa preporucenim. Uz novije gume sa vise silikona gume sa visim razredom brzine nisu toliko tvrde kao nekad, pa prijanjaju odlicno. I logicno je da ce inercijom guma S da se brze trosi i pri ubrzanju i pri tipa 150, ne samo na 180. Nisam ni mislio da ce da se raspadnu, ali ce da im se skrati zivotni vek dobrano. Nasao sam u Engleskoj, pa cu malo duze cekati, ali duplo manje od vecine, posto mi je otac kamiondzija po EU, pa ce se guma dostaviti preko kolege. Mislio sam da je neko zasao u konkretnu tematiku, pa sam postavio pitanje. U svakom slucaju, hvala na odgovoru. Ziveli!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja