Jump to content

Moto Zajednica

Tomos Atx Problem sa karburatorom

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Tomos ATX

Pozdrav svima,nov sam na forumu,pa izvinite ako sam postavio temu na pogresnom mestu. 
E ovako,imam tomos ATX,i imam problem sa karburatorom,znaci sve radi i ostalo,ali kad mu dam gas do daske on pocne da izbacuje benzin iz njega po malo,do cega je to? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

moraš da doliješ kompresiju.

Kako mislis da dolijem? Sta treba uraditi,odnosno kako doliti kompresiju?

Auuuuu

Po slikama bih rekao da ti je taj karburator za kantu

Al sačekaj da se javi majstor bokilić, da on kaže treba li tu dolivat i kompresiju ili ne

• Podržavam 1

• U prolazu, 7 postova

Auuuuu

Al sačekaj da se javi majstor bokilić, da on kaže treba li tu dolivat i kompresiju ili ne

Posto sam amater za popravku motora,tek sam poceo da ucim,kako doliti kompresiju? 

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Auuuuu

• U prolazu, 7 postova

Lepo baci taj karburator jer bing ne valja kupi nesto pristojno tipa mikunijev ili delortov.bingovi su poznati po nestabilnom radu cas rade ok cas guse i prelivaju.i poseti ovaj sajt-tomos srbija ili http://www.tomossrbija.com/forum/index.php

Jel moguce i da gubi snagu nakon predjenih 2-3 km,dali je to isto mozda zbog karburatora?

• Ja sam FAP mašina, 755 postova
  • Motocikl: apn 6 i Transalp

Moze tako da stoji karburator, al motor da vozis navaljen u desnu stranu, i dodaj mu pomocne  tockice i nece vise da ti preliva.

• Zainteresovan, 339 postova
  • Motocikl: TDM 900

Lepo ubacis cilindar sa sve oklopom od apenca kao i karburator.skines go.no od fabrickog auspuha i ubacis klasican laser ayspuh,i onda imas ekstra motorce koje ide brze i bolje vuce a ne greje ko atx.ima ovih delova po oglasima a i celi apenci bez papira su 100-ak evra.ako ne planiras da ga zadrzavas zameni samo karb jer ovo je nesto budzeno

Lepo ubacis cilindar sa sve oklopom od apenca kao i karburator.skines go.no od fabrickog auspuha i ubacis klasican laser ayspuh,i onda imas ekstra motorce koje ide brze i bolje vuce a ne greje ko atx.ima ovih delova po oglasima a i celi apenci bez papira su 100-ak evra.ako ne planiras da ga zadrzavas zameni samo karb jer ovo je nesto budzeno

Lepo baci taj karburator jer bing ne valja kupi nesto pristojno tipa mikunijev ili delortov.bingovi su poznati po nestabilnom radu cas rade ok cas guse i prelivaju.i poseti ovaj sajt-tomos srbija ili http://www.tomossrbija.com/forum/index.php

Jel moguce i da gubi snagu nakon predjenih 2-3 km,dali je to isto mozda zbog karburatora?
Ako ti je fabricki auspuh skini ga i ocisti pa probaj

• motoras, 2460 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Na slikama se slabo vidi,ali mi se cini da je ovde cilindar sa kosim usisom. Moguce da zato ne moze da se namesti karburator u normalan polozaj jer smeta nosač motora.. Taj cilindar ide na apn ram,a tu bi trebalo staviti atx,bt ili kao sto kolega rece apn cilindar. I karb izgleda lose. Tačnije kao siber da je potrošen. Dobra bi bila kombinacija sa apn ili atx cilindrom i karburatorom od apn i neki rezonantni auspuh za bt. Ili bt set-up koji uvek zadovoljava...

Nista ne treba dolivati...

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Nemas ti problem sa karburatorom vec ti je ceo motor problematican ! Ovo na tvom avataru je ATX ( pretpostavljam tvoj ) . Karburator ti je od T 15 - stari tip ( a izgleda ko da su ga sutirali po ulici ) , a cilindar ti je takodje od T 15 - stari tip sa kosim usisom.  Ko zna sta i od cega su delovi u samom motoru ( klip, radilica, paljenje . . . ) ! 

Ako mislis da se sa ovim vozis bez problema, nadji nekog dobrog majstora, skinite masinu i rasturite pa sklopite da to valja i kako treba. Ovako ces samo da se patis drndajuci se oko karburatora, a ko zna sta mu jos fali ! 

• U prolazu, 7 postova

Hvala na savetima,kad sam ga kupio bio sam skoknuo do jednog majstora,rekao mi je da je menjac i masina u perfektnom stanju,samo treba malo to da se zastiti,radim puno. Sad svakako jos malo neka gura pa ce da ide na farbanje i generalka da mu se radi komplet.

Atx je inace prvi motor koji sam sam kupio.iskreno bt je majka za njega,vozio sam ga jedno vreme sa cilindrom od pumpe za vodu 42 klip cini mi se,uglavnom resio sam sve ubacivanjem karburatora i cilindra od apenca sa oklopom i ventilatorom i najjeftinijim laser auspuhom.evo ga kod mene u gradu jos se vozi a prodao sam ga pre 14 god.

• motoras, 2460 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Atx je inace prvi motor koji sam sam kupio.iskreno bt je majka za njega,vozio sam ga jedno vreme sa cilindrom od pumpe za vodu 42 klip cini mi se,uglavnom resio sam sve ubacivanjem karburatora i cilindra od apenca sa oklopom i ventilatorom i najjeftinijim laser auspuhom.evo ga kod mene u gradu jos se vozi a prodao sam ga pre 14 god.

To treba da otkupis nazad. Neka stoji... Leba ne traži. ..

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

inace ovaj ilindar sa kosim usisom je t t15sl i to su odlicni cilindri.kada je. dobrom stanju ide bolje nego klasican 15 cilindar

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja