Vuja 36 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si sam pravio sedište? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 6, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si sam pravio sedište? Prvo sam po obliku svog du**ta napravio model od kartona, pa zatim to precrtao na 2-mm lim. Posekao, obrusio, zakrivio, oblozio sundjerom iz starog MZ sedista i odneo kod cika Drakceta da ga oblozi debelom kozom. Koza ce biti tamno braon boje a na sastavima ce imati one pletene detalje, za sta je cika Drakce majstor. Inace ovaj stari svilajnacki majstor je napravio najveci opanak na svetu 6m dugacak i 2 m sirok !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 6, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Daj sliku opanka ! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Januar 6, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Daj sliku opanka ! ;D ;D ;D Pa stvarno svaka mu čast, ako ima mogućnosti to treba videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 6, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Jeli bre pa jel' se ovde govori o MOM bobberu ili o Drakcetovom dzinovskom opanku...? ;D ;D Salim se naravno, cika Drakce zasluzuje da se o njemu govori, deda je, iako mator ima energiju koja pokrece citavu njegovu opancarsku radionicu, stvarno SVAKA MU CAST. Evo juce sam u jednim dnevnim novinama pisao o njemu i njegovoj nameri da animira mlade ljude da nastave da prave Srpske opanke i da odrzavaju tradiciju izvornog opancarstva!! Evo slike opanka, a na ovoj adresi ( http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2007/01/31/srpski/R07013001.shtml ) je tekst o detaljima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojakis 4 Napisano Januar 7, 2009 U prolazu, 49 postova Lokacija: KRAGUJEVAC Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se da je pravi majstor,svaka mu cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Januar 7, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ostao sam bez teksta. U pravu je čovek, ovaj zanat ne sme da odumre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 7, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Jel mozemo mi od Drakceta da iznajmimo taj Opanak, pa da idemo na splavarenje sa njim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, juce sam dobio pravi poklon za Novu Godinu :) Majstor Drakce je zavrsio sediste, odusevio sam seeeeeeeeee...! Inace, ja sam mu nosio nekoliko slika skinutih sa neta kako bih coveku koji do sada nikada nije radio sediste objasnio sta zelim. Na tim sedistima, kako mi je Drakce kasnije objasnio je vez koznim oputama univerzalan, tzv. "krstasti vez" dok je za Srbiju karakteristican tzv. Srpski vez odnosno u narodu i medju majstorima poznat kao "dupla vrdzana" kojim se u Srbiji vec vise od 200 godina pravi kozna obuca, tasne, prsluci i ostalo. E takvim vezom je majstor Drakce uradio moje sediste...Sta misilite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Zajebo te Drakče, tek si sada u problemu, sedište je SAVRŠENO pa i ostatak motora mora da bude takav. ;D I nekako ova koža traži još kože, mnogo je dobro baš zato što je unikatno do najveće moguće mere. Ode stvar daleko majku mu, nisam očekivao da će prvi ''etno bober'' biti baš MZ. A super je, poklopilo se da ne može bolje. Sada ti je odgovornost velika, nije više fazon ''vidite šta sam uradio od motora'', sada je baš, baš dobro ispalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hocu i ja ovakvo sediste,mislim dva komada. Jedino me brine sta ce biti kada pokisne ili padne rosa,da li ce ova koza da upije vodu pa posle problemi sa zadnjicom. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je debela volovska koza od koje se prave Srpski opanci nema sanse da upija vodu... Kaze Drakce da je povremeno premazem nekom kremom za ruke i to je dovoljno! Pitao sam ga ukoliko bi jos neko od bajkera hteo seidste rekao je NE... Jedva sam ga namolio da mi i ovo napravi, kaze: "Ako hoces neki opanak, cipeli, torbicu moze a sediste nemoj molim te, pa nikada nisam pravio tako nesto"! :D Ako si stvarno zainteresovan, pitacu ga pa cu ti poslati njegov telefon, pa ga pitaj sam...!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan OK,nisam mislio sada,nego nekada kada budem farbao motor pa mozda uradim nesto tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan OK,nisam mislio sada,nego nekada kada budem farbao motor pa mozda uradim nesto tako. OK kada budes hteo ti trazi br.tel Na ovoj drugoj slici se bolje vidi Srpski vez... Gornji vez je Srpski a donji je klasican... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se vise svidja ovaj donji iako se vidi da je srpski daleko komplikovaniji i kvalitetniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Napravi navlaku od kese, celofana... čega bilo za taj deo, ne bih ja da to kisne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Januar 19, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, ako mozda imas slike o toku same izrade postuj ih sto pre!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 19, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Drakce je nadmasio sva nasa ocekivanja, a mislim sto se izrade sedista tice - mozda bi popustio ako bi se narucivalo u kompletu i opanci, i sediste ( a mozda bi mogo da oplete i neke cizme za motor - ako ameri nose kaubojke, sto mi ne bi nosili duboki opanci ? ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 20, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, ako mozda imas slike o toku same izrade postuj ih sto pre!!! Nemam...Nisam ni ja znao da je zavrsio sediste. Ja sam mu pre 20-tak dana odneo samo lim, i on me u nedelju zvao da dodjem po sediste tako da izrada nije fotodokumentovana... :'( Drakce je nadmasio sva nasa ocekivanja, a mislim sto se izrade sedista tice - mozda bi popustio ako bi se narucivalo u kompletu i opanci, i sediste ( a mozda bi mogo da opkete i neke cizme za motor - ako ameri nose kaubojke, sto mi ne bi nosili duboki opanci ? ) E pa to bi trebalo da ga pitas... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Januar 21, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Nasta bi liceli ti duboki opanci???Pazi one lule na vrhu a do kolena sara?? Pa kad ubacujes u brzinu ono se cudo zakaci za polugu menjaca pa muka i bruka hahahaha!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 23, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne.... ta kuka na vrhu je tu sa razlogom. Samo je zkacis za polugu menjac i bez problema menjas brzine na gore i na dole, bez pomeranja noge sa poluge. Kada saltas u visu brzinu onda normalno prstima na gore, a kada saltas u nizu ne moras pomerati nogu da bi nagazio polugu odozgo, vec samo prstima na dole, a kuka sa vrha radi posao. Sta li bi Valentino Rosi rekao za ovakav izum.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Januar 23, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo znam da je opasno aerodinamična. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 23, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Znate li za sta sluze te kuke (siljke) na opancima ;D ;D ;D ;D ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 23, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Kako ne bi smo znali ;D ;D ;D ali nije mesto da pricamo o tome ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 23, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Znate li za sta sluze te kuke (siljke) na opancima ;D ;D ;D ;D ?? Za spust u nuždi...........izgledaš kao skijaš a ne skijaš?????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...