Zenit 17 Napisano Avgust 16, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Sad - Niš Motocikl: Yamaha Fazer 800 Prijavi odgovor kao problematičan Jutros krenem na posao upalim motor normalno i usput stanem do pekare da uzmem dorucak, vratim se okrenem kljuc dam kontakt (sat radi, pumpa se cuje) i samo KLIK (TAK), nece da vergla nista... okrenem kljuc probam ponovo opet isto nece. Odguram motor do garaze da probam na kleme da ga upalim misleci da je akumulator, ali pre nego sto sam spojio akumulator na auto rekoh ajde da probam jos jednom i motor upali iz prve, ugasim - upalim radi, da bi treci put opet prestao da vergla. Ostavim ga tako ceo dan vratim se s posla i probam ponovo i upalio je opet iz prve isto 2 puta i opet treci put prestao da radi. Na displeju pise umesto kilometraze broj 12 i gori lampica za motor. Ocistio sam kontakte na akumulatoru pogledao kablove, starter sve izgleda ok sem sto nece da vergla. Svetla migavci i ostale drangulije rade. Da li se neko susreo sa ovakvim problemom i da li zna kako resiti isti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 616 Napisano Avgust 16, 2016 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Internet kaže da je error 12 senzor položaja radilice. Da li si probao da, nakon što ne upali, ubaciš u brzinu i malo gurneš motor napred nazad koliko može? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zenit 17 Napisano Avgust 16, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Sad - Niš Motocikl: Yamaha Fazer 800 Prijavi odgovor kao problematičan Citam sam par sati po internetu i naisao isto na taj error 12, probao sam da ubacim u brzinu gurnem napred nazad opet nista, takodje sam probao da skinem kleme sa akumulatora na 5 minuta u nadi da ce da se resetuje i proradi ali nije uspelo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mAkInJo 112 Napisano Avgust 17, 2016 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Futog-Ns Motocikl: Yamaha fz6n 2005 Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/114873-Problem-s-fz6s-2006-godiste Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokiju 1 Napisano Avgust 17, 2016 U prolazu, 19 postova Lokacija: beograd Motocikl: FZ6n `05 Prijavi odgovor kao problematičan isti problem na istom motoru, dok nije prestao skroz da pali... narandzasta lampica motora i greska 12 na displeju... jedno vreme palio na cimanje u brzini, posle prestao... sve to jedno dva dana trajalo... ispostavilo se da je anlaser/alnaser ( jbmliga kako se ispravno kaze)... remontovao ga majstor i sve super sljaka... rece mi da se ta greska na senzoru radilice pali, zato sto je ona zadnja stavka u njegovom ocitavanj strujnog kola... senzor ne dobije struju, i izbaci gresku... imao sam negde i upitstvo za tu dijagnostiku njegovu, gde imas sve, pa i kako da resetujes/obrises greske... pustam malo kasnije kada ga nadjem... Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zenit 17 Napisano Avgust 17, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Sad - Niš Motocikl: Yamaha Fazer 800 Prijavi odgovor kao problematičan rece mi da se ta greska na senzoru radilice pali, zato sto je ona zadnja stavka u njegovom ocitavanj strujnog kola... senzor ne dobije struju, i izbaci gresku... imao sam negde i upitstvo za tu dijagnostiku njegovu, gde imas sve, pa i kako da resetujes/obrises greske... pustam malo kasnije kada ga nadjem... Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Tako sam i ja mislio jer logicno bi bilo da ako je stradao senzor onda ne bi cas palio cas ne. Ali ja sam posumnjao na relej posto je on pre senzora a ne na anlaser. Sinoc sam uspeo da ga upalim na isti nacin kao ti koji mi nije posao za rukom u toku dana... ubacio u prvu gurao napred nazad sve dok nije promenio poziciju radilice i upalio je okrenuo sam jedan krug oko zgrade sve je radilo normalno ugasio i onda opet nije hteo da upalio s tim sto sada ne izbaciju vise error 12 vec samo nece da se upali i promenio je zvuk, ranije se culo samo TAK a sada kao da nesto krci (kao da pokusava da okrene) dok verglam 2 puta i onda prestane bilo sta da se cuje osim opet istog zvuka TAK... Taj zvuk TAK bi trebalo da znaci da prekidac salje struju do releja ali ne prosledjuje dalje, danas posle posla cu izmeriti napon na akumulatoru da bih bio 100% siguran da nije do njega, ma da mi nije davao nikakve naznake istrosenosti (sto opet ne mora da znaci da ima dovoljno snage). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Avgust 17, 2016 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Kada su ovakve stvari u pitanju, uvek treba uzeti (svoje ili pozajmiti) KABLOVE, vezati na neki auto i probati da li će upaliti. Toliko ludih manifestacija i problema akumulator može napraviti, pogotovo u novijim motorima/skuterima, da to nije normalno. Ja imao sličnu situaciju na skuteru, mislio sam ko zna šta je. Što kaže bocca_bastard, prvo proveriti žice i akumulator, pa onda krenuti sa mitskim kvarovima senzora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8461 Napisano Avgust 17, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan čukni malo po releju.Ili pozajmi nečiji, lako se menja. Tako je meni zzzz i ništa, kasnije ni to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare_FZ 61 Napisano Avgust 17, 2016 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ti je star akumulator? Moj se isto ponašao, neće da upali, samo klikne, pa posle par sati pali ko nov, i tako naizmenično.. Stavio novi akumulator i rešio problem... Sent from my MI 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokiju 1 Napisano Avgust 17, 2016 U prolazu, 19 postova Lokacija: beograd Motocikl: FZ6n `05 Prijavi odgovor kao problematičan Kada su ovakve stvari u pitanju, uvek treba uzeti (svoje ili pozajmiti) KABLOVE, vezati na neki auto i probati da li će upaliti. Toliko ludih manifestacija i problema akumulator može napraviti, pogotovo u novijim motorima/skuterima, da to nije normalno. Ja imao sličnu situaciju na skuteru, mislio sam ko zna šta je. Što kaže bocca_bastard, prvo proveriti žice i akumulator, pa onda krenuti sa mitskim kvarovima senzora ma jok nije senzor sigurno, on je samo na strujnom kolu pa prijavljuje grešku... svakako treba proveriti sve ostalo, ko zna to da uradi... rece mi da se ta greska na senzoru radilice pali, zato sto je ona zadnja stavka u njegovom ocitavanj strujnog kola... senzor ne dobije struju, i izbaci gresku... imao sam negde i upitstvo za tu dijagnostiku njegovu, gde imas sve, pa i kako da resetujes/obrises greske... pustam malo kasnije kada ga nadjem... Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Tako sam i ja mislio jer logicno bi bilo da ako je stradao senzor onda ne bi cas palio cas ne. Ali ja sam posumnjao na relej posto je on pre senzora a ne na anlaser. Sinoc sam uspeo da ga upalim na isti nacin kao ti koji mi nije posao za rukom u toku dana... ubacio u prvu gurao napred nazad sve dok nije promenio poziciju radilice i upalio je okrenuo sam jedan krug oko zgrade sve je radilo normalno ugasio i onda opet nije hteo da upalio s tim sto sada ne izbaciju vise error 12 vec samo nece da se upali i promenio je zvuk, ranije se culo samo TAK a sada kao da nesto krci (kao da pokusava da okrene) dok verglam 2 puta i onda prestane bilo sta da se cuje osim opet istog zvuka TAK... Taj zvuk TAK bi trebalo da znaci da prekidac salje struju do releja ali ne prosledjuje dalje, danas posle posla cu izmeriti napon na akumulatoru da bih bio 100% siguran da nije do njega, ma da mi nije davao nikakve naznake istrosenosti (sto opet ne mora da znaci da ima dovoljno snage). identično mi je sve bilo kao tebi, samo sam ja imao samo TAK, nijedan drugi zvuk... brisao sam gresku 12 preko dijagnostike, nekad ju je palio opet nekad ne... aku je bio dobar, preko 12v provereno isto u njegovoj dijagnostici... posle dva dana oce neće pali, kad je totalno umreo, palio sam ga na gurku još dva dana... sve je radilo super, motor ide normalno, sve kao što bi trebalo, samo nisam smeo da ga gasim, osim ako ne stanem na neku nizbrdicu... pošto se stvarno ne razumem u elektroniku na motoru ( jos uvek sam pocetnik, tek godinu dana na njemu... ), oteram ga kod majstora treci dan... ostavio njemu da javi sta je... javlja mi da je anlaser, radio mi remont itd... kad sam došao po motor, kad mi je pokazao spaljene delove unutra zgrozio sam se ( a pritom se ne razumem u to što gledam... )... ne kažem da je kod tebe to, al ti prenosim šta je kod mene bilo a simptomi nam se totalno gadjaju... evo i liste grešaka i parametara koje možeš sam u dijagnostici da vidiš ( izmedju ostalog i napon na aku... ) _________________________________________________________________________________________________ FZ6n diagnostics and error codes ******************************** 01 : Throttle position - must be from 15-17 (closed) to 97-100 (opened) 02 : Atmospheric pressure given in mmHg (normal is 760 - average weather) 03 : Differential pressure between air and intake pipe 05 : Air intake temperature (in Celcius) 06 : Cooling liquid temperature (in Celcius) 07 : Absolute speed (must be 000 in garage). Check with rear weel. 08 : Lean angle safety switch control - must be from 0.4-1.4 (upright) to 3.8-4.2 (horizontal). DISMOUT THE SWITCH FOR CHECKING !!! 09 : Battery voltage - must be above 12.0 20 : Side stand switch - displays ON or OFF 21 : Neutral gear switch - displays ON or OFF Part II : ECU memory check. 60 : EEPROM error code presence - 00 means no default, 01 or 02 means default on corresponding cylinder (blinks if both cylinders). 61 : Error Code memory log - Displays 00 if no error code in memory, displays the Error Code if any (11 to 50). Display changes every two seconds if more than one Error Code in memory, then start again from first. 62 : Displays the number of Error Code in memory. To clear the memory, switch the Engine Run Switch to ON position (no backup). 70 : Check Code number, display from 0 to 255 Part III : Activators - To activate, turn Engine Run switch from OFF to ON - Engine check light is activated too. 30 : Coil 1 is activated 5 times per second. 31 : Coil 2 is activated 5 times per second. 36 : Injector 1 solenoid is activated 5 times per second. 37 : Injector 2 solenoid is activated 5 times per second. 48 : Air duct solenoid is activated 5 times per second. 49 : Air intake solenoid is activated 5 times per second. 50 : Fuel injection relay is activated 5 times per second. 51 : Cooler fan is activated every 5 seconds. 52 : Headlight relay is activated every 5 seconds (2 seconds ON, 3 seconds OFF) - 2003+ model only. Error Codes Error Number 11 : Cylinder identification sensor error - DIAG mode (none) Error Number 12 : Crankshaft posiiton sensor error - DIAG mode (none) Error Number 13 : Air intake pressure sensor error - DIAG mode 03 Error Number 14 : Air intake duct error - DIAG mode 03 Error Number 15 : Throttle position sensor error - DIAG mode 01 Error Number 19 : Sidestand sensor error - DIAG mode 20 Error Number 20 : Air pressure sensors error - DIAG mode (none) Error Number 21 : Coolant temperature sensor error - DIAG mode 06 Error Number 22 : Air intake temperature sensor error - DIAG mode 05 Error Number 23 : Ambient air pressure sensor error - DIAG mode 02 Error Number 24 : O2 (lambda) sensor error - DIAG mode (none) Error Number 30 : The bike went down - DIAG mode 08 Error Number 33 : Coil 1 open circuit - DIAG mode 30 Error Number 34 : Coil 2 open circuit - DIAG mode 31 Error Number 41 : Tilt sensor error - DIAG mode 08 Error Number 42 : Speed sensor error / Neutral sensor in short-circuit-DIAG mode 07-21 Error Number 43 : Battery voltage control error - DIAG mode (none) Error Number 44 : EEPROM read/write error - DIAG mode 60 Error Number 50 : ECU memory error - DIAG mode (none) Error Er-1 : ECU link error Error Er-2 : ECU link error Error Er-3 : ECU link error Error Er-4 : ECU link error Following ERROR codes DO NOT allow engine to run : 11-12-19-30-41-50 and Er-1 to Er-4 Error code 11 allow engine to continue running only if fault appears after engine start. Following ERROR codes DO allow engine to run but need immediate check because default values are taken by the ECU: 13-14-20-21-22-23-24-24-42-43-44 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8461 Napisano Avgust 17, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan izmeri napon akumulatora pri verglanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zenit 17 Napisano Avgust 17, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Sad - Niš Motocikl: Yamaha Fazer 800 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam ljudi na pomoci, probao sam sve gore navedeno (kablovi, kontakti, akumulator) i nista nije uspelo... izgleda da je definitivno anlaser isti slucaj kao bokiju ili relej. Da li neko moze da mi preporuci nekog dobrog majstora u Novom Sadu koji bi mogao da mi sanira problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasazr 13 Napisano Avgust 18, 2016 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije je problem do cetkica u alnaseru istrosene su pa zaglave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Avgust 18, 2016 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj bavi se čovek motorima http://www.pttimenik.com/auto-elektricari/rumenka/auto-elektricar-ljuba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokiju 1 Napisano Octobar 2, 2016 U prolazu, 19 postova Lokacija: beograd Motocikl: FZ6n `05 Prijavi odgovor kao problematičan @Zenit si resio ti ovo??? sta je bilo na kraju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zenit 17 Napisano Octobar 3, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Sad - Niš Motocikl: Yamaha Fazer 800 Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju je ispalo da je ipak anlaser - cetkica zaribala isto kao i tebi. Sredio mi to Sale Malone za 50e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...