Zloboleon 26 Napisano Jul 4, 2016 U prolazu, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ćao drugari, Pošto mi se dosta zamara ruka na dužim vožnjama razmišljao sam o tome da nabavim tempomat. Nisam siguran da li ima u Srbiji (video sam da je bio u ponudi u Markone Pegaz - sutra ću da se odvozam do tamo). Hteo sam da pitam za iskustva sa ovim stvarčicama - vredi li ili je bacanje para? Gledao sam ove u Louis-u: Scottoiler Throttle Grip Add-on Throttle Grip Add-on ali generalno mi nije bitno ni odakle je ni kako izgleda sve dok radi posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexason 127 Napisano Jul 4, 2016 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Suzuki GSX-R 750 K5, Yamaha TDR Prijavi odgovor kao problematičan I na jednom i na drugom sa linka moras da drzis ruku na gasu.. Ja sam cuo, ali opet napominjem da sam samo cuo, da postoje tegici koje se stave na rucke, i kad dostignes zeljenu brzinu samo ga lupis sa strane i on blokira rucicu gasa.. E sada, voleo bih i ja da mi neko potvrdi ovo, da ne bude da me palili dzabe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Jul 4, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim ove sa linka i super je stvar. samo sam ja uzeo sa Alija par komada pa razdelio drugarima. Meni ne smeta i ne skidam ga nikada sa rucice. Dobra je stvar sto ruku ne moras drzati jako stisnutu vec korenom dlana doziras gas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Jul 5, 2016 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan I na jednom i na drugom sa linka moras da drzis ruku na gasu.. Ja sam cuo, ali opet napominjem da sam samo cuo, da postoje tegici koje se stave na rucke, i kad dostignes zeljenu brzinu samo ga lupis sa strane i on blokira rucicu gasa.. E sada, voleo bih i ja da mi neko potvrdi ovo, da ne bude da me palili dzabe... Ako ta stvar nije povezana sa kocnicama, a nije sigurno, def ne bi hteo da mi nesto blokira rucicu gasa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Jul 5, 2016 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Da bi kocio prednjom kocnicom moras da stavis ruku preko rucice gasa, tako da ne vidimm zasto bi moralo da bude povezano sa kocnicama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Jul 5, 2016 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Da bi kocio prednjom kocnicom moras da stavis ruku preko rucice gasa, tako da ne vidimm zasto bi moralo da bude povezano sa kocnicama? "samo ga lupis sa strane i on BLOKIRA rucicu gasa" zbog toga je problem, ometas okretanje rucice na neki nacin, da ne pominjem moguce kvarove samog mehanizma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Jul 5, 2016 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Kapiram da je na ovo mislio samo je cudan termin upotrebio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Jul 5, 2016 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Kapiram da je na ovo mislio samo je cudan termin upotrebio Friction control...neka hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Jul 5, 2016 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ala si paranoican. Mada razumem te da hoces sistem iza koje stoji sama fabrika koja je napravila taj motor, a ne neku budzevinu od 50e koja moze samo da te uvede u problem. Ja mislim da bih ja pre verovao mehanici, nego necemu sto ide preko elektronike, jer ne vidim kako bi drugacije povezali kocnicu i tempomat a da izgleda lepo (neprimetno). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexason 127 Napisano Jul 5, 2016 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Suzuki GSX-R 750 K5, Yamaha TDR Prijavi odgovor kao problematičan Mind reseting, sto ne? Npr, meni se ovo svidja.. Koja bi mu mana bila, da bi se izbegavalo ovako nesto? Mozda gledas na ovo iz nekog drugog ugla u odnosu na mene.. Na moju Yamahu rucica gasa se ne vraca bas lepo i meni bas tako odgovara, ali ne razmisljamo svi isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Jul 5, 2016 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Ala si paranoican. Mada razumem te da hoces sistem iza koje stoji sama fabrika koja je napravila taj motor, a ne neku budzevinu od 50e koja moze samo da te uvede u problem. Ja mislim da bih ja pre verovao mehanici, nego necemu sto ide preko elektronike, jer ne vidim kako bi drugacije povezali kocnicu i tempomat a da izgleda lepo (neprimetno). Nisam paranoican, znas zasto nijedna fabrika nije napravila doticni sistem, zato sto je sklon greskama i problemima, sto samog mehanizma (frikcioni mehanizmi inace nisu bezgresni), sto greskama korisnika, sto je jos gore. Razmisli kako je resen tempomat na kolima, prekid rada istog ne zahteva nikakvu akciju korisnika nad samim tempomatom!!! Elektronika prekida rad istog na bilo koju od osnovnih komandi ili usled drugih parametara (prelazak preko rupa i ostecenja na putevima). Kod cisto frikcionog mehanizma toga nema, on je tu dok ga ti ne vratis rukom i omogucis gasu da se vrati na idle. Mind reseting, sto ne? Npr, meni se ovo svidja.. Koja bi mu mana bila, da bi se izbegavalo ovako nesto? Mozda gledas na ovo iz nekog drugog ugla u odnosu na mene.. Na moju Yamahu rucica gasa se ne vraca bas lepo i meni bas tako odgovara, ali ne razmisljamo svi isto Frikcioni mehanizam sluzi za kocenje, zakocenje, zaustavljanje, stopiranje, usled frikcije. To mesto koje mehanizam odredi (frikcioni mehanizmi inace uzasno podlozni promenama efikasnosti usled recimo... prasine, prljavstine itd) gde ce tvoja rucica gasa da ostane kad ti recimo pritisnes zadnu kocnicu ili recimo panicno prednju kocnicu ili gde ce da ti ostane rucica gasa kad padnes na parkingu usled trenutka nepaznje i tako dalje sve situacije koje mozes da zamislis gde bi se rucica ako je ispravna vratila u idle, tvoje motorce ce srecno da nastavi dalje... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexason 127 Napisano Jul 5, 2016 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Suzuki GSX-R 750 K5, Yamaha TDR Prijavi odgovor kao problematičan Fino objasnjeno.. Ja sam vise gledao prednosti iz mog ugla koriscenja motora, a o prasini i prljavstini nisam razmisljao.. Ali opet, mislim, da bi to moglo fino da posluzi na duza putovanja gde se ide istom brzinom duze vreme.. Ali ne ovaj sa video klipa, jer je, po meni, lose postavljen i mozes da ga zakacis rukom i budu posledice koje si naveo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dukikos 28 Napisano Jul 13, 2016 Svrati ponekad, 100 postova Motocikl: Suzuki Burgman K7 Prijavi odgovor kao problematičan Ćao drugari, Pošto mi se dosta zamara ruka na dužim vožnjama razmišljao sam o tome da nabavim tempomat. Nisam siguran da li ima u Srbiji (video sam da je bio u ponudi u Markone Pegaz - sutra ću da se odvozam do tamo). Hteo sam da pitam za iskustva sa ovim stvarčicama - vredi li ili je bacanje para? Gledao sam ove u Louis-u: Scottoiler Throttle Grip Add-on Throttle Grip Add-on ali generalno mi nije bitno ni odakle je ni kako izgleda sve dok radi posao. Ja koristim ovakav kupio ga na sajmu,bio je oko 600rsd...a svakako nije bacanje para jer je osecaj u voznji na duzim putovanjima stvarno puno lagodniji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8464 Napisano Jul 13, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan šta se bre ložite, uskoro će da naprave kacigu koja čita moždane talase i biće povezana sa kompjuterom na motoru... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nasaStvar 217 Napisano Jul 14, 2016 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav tempomat to je za devojcice,zavrci taj gas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Jul 14, 2016 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sem autoputa, ne znam gde bi to moglo jos da se koristi. Razumem laganu voznju i sve to, ali ovo je meni samo recept za problem. Jedna od osnovnih tehnickih stvari na motoru je da rucica gasa funkcionise bez ikakvih smetnji. Zavrnes-pustis...MORA da se vrati ne ler gas. Tempomati su za kamione i autobuse...mada naravno, svako moze na svoj motor da stavi sta hoce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano Jul 14, 2016 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam napravio ovakav pre mesec dana. Koristio ga kroz hrvatsku jer je put dosadan. Radi posao, a za dž. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dukikos 28 Napisano Jul 14, 2016 Svrati ponekad, 100 postova Motocikl: Suzuki Burgman K7 Prijavi odgovor kao problematičan bravo muskarcine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano Jul 15, 2016 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan Pomaze kad cepas 900km u komadu. A sad izvinite, idem da prostrem veš. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano Octobar 19, 2016 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan i ja mislim da je tempomat na motoru glupost vise je opasno nego korisno. ipak je to za kamione i autobuse mozda i na kolima koja su za duge autoputske ture 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Octobar 19, 2016 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam napisati nesto ali posto ima mnogo pametnih muskarcina odustao sam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3051 Napisano Octobar 19, 2016 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Još kad bi neko video da se koristi gumica za kosu u tu svrhu, možeš popiti i batine na nekom skupu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Octobar 19, 2016 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan glupost je za voznju do kafica ali ako neko ozbiljno putuje na dva tocka ozbiljno je koristan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Octobar 19, 2016 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Za grad i tamo gde je potrebno često (i brzo) promeniti režim vožnje, ovo nije dobro rešenje (čak može da bude i opasno), a na dužim relacijama na auto putu je verovatno od pomoći. Ja nisam stigao da isprobam ovo na auto putu iz razlogavšto ssm ga bacio nakon pokušaja vožnje u gradu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 359 Napisano Octobar 19, 2016 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan Potpisujem ovo što je Her Žika napisao,jer apsolutno nije za upotrebu u gradskim uslovima vožnje a ja ga koristim,evo već 3 sezone SAMO kad krenem na duže relacije gde mi poprilično pomaže da mi se ruka ne zamara zbog stiskanja ručice gasa(kontrola je dlanom)tako da ga preporučujem SAMO za duža putovanja. Samo da dodam da ga NIKAKO ne preporučujem za OF ROAD. ps:ovaj koristim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...