zeljko_srb 8 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan drugu je potrebno hilznovanje cilindra, za motor gilera arizona hawk 125, endura. on me je zamolio da pitam ovde, jer on ne zna bas pa je mene ovlastio da pitam sve. to je ona gilera, kada sam pisao na forumu, struju je radio joska... e sad motor je zaklan skroz, klip je bukvalno puko po sredini, celo klipa je puklo. i napravili su se, jedno, dva, tri dobra risa na cilindru, i sjeban je cilindar sad. klip isto. karike su se zalepile na jednom mestu, kao da ih je neko zakuco cekicom, bukvalno tako, i cini mi se da kada se kurbla motor, da nekako tesko ide kurbla dole, znaci cilindar je skinut i klip, i kada se kurbla sada, kao da malo, ali mozda malo, koci. znaci kad kurblam, malo teze ide. jel je moguce da su neki komadici zaglavili se negde oko klipnjace, ili dole u karteru i nesto glave? znaci potrebno je uraditi hilznovanje i kupiti klip. jel zna neko gde se moze to uraditi, i koliko kosta, klip, hilzna? bio sam u jamahi rodis, i tamo smo odneli klip da vidimo, jel imaju neki, i lik neki, majstor donese klip 56,5. a njemu treba 56. i skoro skroz su slicni, jedino se razlikuju po prozorima na klipu. taj majstor je reko da se moze uzeti taj klip. i na strugu se naprave isti prozori, i kaze to je to onda. sta mislite, da li raditi to, jer ipak tesko cu naci sad takav klip, ipak je motor star, 1988 god... sta raditi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 25, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan jel ti nikasil stublina,,ili obicna,to jest dali ti je hilzna presvucena nikasilom ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan cilindar je aluminijumski, i presvucen je nikasilom. a inace je vodeno hladjenje. e da, i u glaci se vidi par komadica metala pozabadanih, i glava je malo izbodena... jel to dovoljno samo da se malo izsmirgla, ili i to mora da se obradi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan a za hilznu neznam, jel je ona presvucena nikasilom. ja to vas pitam, da li da stavljam gusanu hilznu, u ovaj alu cilindar, valjda se to mora onda prosiriti, i ubaciti odgovarajucu hilznu, jel da? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 25, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma jeste tako,,ali ce u svakom slucaju morati da ubaci obicnu hilznu,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ako mislis na ovu gusanu, DA! to i ja znam. nego me zanima ko to radi, najbolje bi bilo ovde iz NSa, a moze i okolina... i sta za klip raditi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Mart 25, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Imas na forumu profesionalca koji nam se ovde nedavno prikljucio... username mu je farkas ... zaposlen je vec godinama u firmi koja radi obradu motora (od kosilica do kamiona). Na forumu se jos ne snalazi najbolje pa je mozda najbolje da ga kontaktiras na PP znaci farkas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan poslao sam mu p.p. videcemo sta kaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan da li je dobro staviti gusanu hilznu. koliko traje sa njom? da li se isplati nikasiliranje cilindra? 220e? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 27, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Mogao je nazvati Zoliku,i sve bi mu bilo reseno,od hilznovanja do nabavke novog klipa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 27, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan rekao sam mu ja to. a on kaze da ima ovde kuma, on ce mu to spakovati i naci klip. samo oce da nadje nekog da mu uradi dobru hilznu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano Mart 27, 2008 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan mogu ja da ti dam broj od coveka ovde iz kv-a , radi extra hilzne , gotovo da se ne oseti razlika izmedju serijskog alu i hilznovanog.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Mart 27, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan jbg,u sapcu ima par radionica koje to jako dobro rade vec godinama.ma hilznuj ga i ubaci taj klip od 56,5 slobodno,nece mu nista skoditi,ali otovori masinu skroz i ocisti da ne ostane nesto pa posle napravi stetu,lakse je i jeftinije odmah Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 27, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan rekao sam drugu, jer je njegov motor. i kaze da ce hilznu da stavi, ali kaze da nece da otvara masinu. koliko je to pametno, neznam, jel se moze za svaki slucaj izduvati kompresorom, ako ista ima u karteru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 28, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Opasna je to lutrija ne otvoriti motor posle ovakve havarije.Ako je nesto ostalo zaglavljeno u bloku,a posle to izleti u udje u cilindar...mislim da dalje ne treba ni komentarisati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 28, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ma neznam, on me je zamolio da mu samo nadjem broj od ljudi koji prave hilzne. e sad sta ce on da radi, neznam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano April 1, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan nema sanse da nesto osteti ako otvori masinu,nema sanse kolike ima ako ne otvori masinu i onda dzabe bacene pare.ne moze se izduvati kompresorom,neka samo otvori,istoci ulje i onda izduva,ali ne vidim kako da izduva dobro bez otvaranja.jeftinije je sad to uraditi nego posle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
driver_ 0 Napisano Januar 23, 2011 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan E drustvo i meni su stvarno potrebni brojevi radionicas koje se bave holznovanjem u Srbiji ili BIH.U PITANJU jE MOTOCIKL KTM EXC 125. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Januar 23, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan imas pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 23, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nosio kod Cubija cilindar na hilznovanje od XR 600 uglavnom dobro je uradjeno a to zadovoljstvo je kostalo 120E i mislim da se to ne radi u NS nego je cilindar negde poslat...nisam siguran, ali je dobro radio..... A ovo sto pricate da treba da se rastavi ceo motor zbog havarije?????? Ja sam misljenja da to moze i bez toga, za pocetak spojis sve delove tog klipa, da vidis da li su svi tu??? ako nisu onda trazis dalje, dok sve ne sakupis, karter izduvas kompresorom, sto bi to bio problem??? U svakom slucaju treba videti, mozda i ne mora da rastavi.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
driver_ 0 Napisano Januar 23, 2011 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan imas li broj od cubija jeli on clan foruma da ga potrazim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan http://www.cubi.co.rs/index.php?page=kontakt :zdravo: :zdravo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 518 Napisano Februar 17, 2011 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Hilznovanje se radi veoma uspesno cak i na silindrima koji su nikasil .Dosta cvajtaka uglavnom kroseva a nesto i zujalica ima muku sa vekom trajanja klipova a potom kad se desi havarija i sa cilindrima.Znam jer to malte ne svakodnevno vidim po radionici..... Gusana hilzna moze pod vise uslova: da je dovoljno""mesa"" ostalo u samom cilindru kako nebi prilikom razbusivanja progledale prelivne komore ako je vodenjak uglavnom u pitanju mada vecina ima dovoljno debele zidove za ugradnju hilzne drugo je da... sama hilzna mora da bude od adekvatne legure gusa a koliko znam kod nas dva coveka imaju kompletnu tehnologiju za izlivanje i pravljenje hilzni......radi se u sirovom odlivku namenski ......znaci moze i da se namenski mera poruci,......no to vec rade narudzbu sami majstori koji i rade masinsku obradu a trece .....opet ako je vodenjak a uglavnom jesu izuzetno je bitno da majstor zna da ocrta i isece precizno sve prelivne kanale na novoj hilzni te da iste ivice unutrasnjih kanala posle obori,,,,,jer ako se taj deo ne odradi odmah dolazi u vecini slucajeva do pucanja karika....mada opet mislim da vecina majstora na to obraca paznju..kazem VECINA jer ih ima koji to ne rade,,,,,, Meni covek radi vec 15-stak godina iz Kraguejvca a donose mu i drugi motoristi iz Srbije ,,,,i smem da garantujem za njega,,,, evo ti telefon pa se cuj sa njim Vitomir Todorovic 034-536232 moj ti je savet da kazes ortaku da definitivno rasturi masinu radi eventualnih opiljaka ali da se glava pregleda a po potrebi i obrusi Srecno u otklanjanju kvara! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...