Никола 1 Napisano Maj 22, 2016 U prolazu, 3 postova Lokacija: Београд Motocikl: S2R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan После дуго бирања одабрах један мотор и после дуго цимања и провере техничке исправности договорили смо куповину. Кад смо стигли до фазе прављења купопродајног уговора, агенција која је требала да заврши пренос код пореске ме је обавестила да постоји проблем у царинској декларацији. На царинској декларацији је на месту броја мотора уписан je број неког одливка који постоји на мотору али није број мотора. Мотор је проверен у овлашћеном Дукати сервису Burnout и тврде да нема никаквих проблема што се тиче легалности. Плаћена је такса за исправку царинске декларације и чека се да царина у Новом Саду изда исправну царинску декларацију. Како читам на нету, а и у шпедицији која посредује између мене и царине су ми рекли да царина може да да нека два одговора... то ми је прилично непрецизно објашњено.... Рок царине да одговори је месец дана Ако неко зна где треба да идем, кога да јурим, како да убрзам цео поступак молим да ме посаветује. Негде на нету сам нашао да има смисла трежити вештачење у 29. новембра и да се са тим може регистровати. Хвала п.с. Ако сам на погрешном месту поставио тему, извињавам се. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clau 89 Napisano Maj 22, 2016 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Zemun Motocikl: SV 650 S Prijavi odgovor kao problematičan Ako si vec ocarinio motor tako to ne bi trebalo da predstavlja problem, samo odes i odradis tehnicki, oni ti tamo ocitaju br. motrora i daju ti uput za 29-ti. Sa tim papirima koje ti daju i motorom naravno odes u 29-ti odradi se pregled, ako nema broja salju te na ukucavanje ako broj postoji sa papirima koje ti daju, radis dalje registraciju... Tako je nesto meni bilo pre koju godinu ako se dobro secam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14463 Napisano Maj 22, 2016 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo imali par slucajeva i carina ispravi za par dana,ne duze od nedelju ali zavisi i od speditera koji nosi papire na carinu i ne treba ti nikakvo vestacenje ako se radi kontrolisanje vozila iz uvoza ili kako narod kaze AMSS pregled (da me ubijes ne znam zasto to tako zovu) i sa njihovim uverenjem registrujes. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...