lalajko 2021 Napisano Maj 20, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me ova kaciga, za touring. Znam da ima unutrasnji tamni vizir protiv sunca i da nema trkacku kopcu Zanima me kakva je sto se tice buke? Cena je prilicno povoljna, oko 120e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Maj 20, 2016 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Dok se ne javi neko od vlasnika, da ti izlozim ono sto sam iskopao na netu posto je i meni bila interesantna. Ima dosta komentara gde joj se zamera buka, kod nas su dostupne uglavnom tamnije sare, a ono sto me je na kraju definitivno odbilo jeste sto ima samo 2 zvezdice na Sharp testu. http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/hjc-tr1 Pokretac ove teme: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/111651-doslo-vreme-da-se-menja-kaciga/page-8 je na kraju kupio bas tu kacigu i takodje joj zamerio buku, ali eto mozes da mu pustis pm za vise detalja, verujem da ju je do sada jos bolje istestirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 20, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ma razmisljam i o FG15 i FG17 ali nikog da navatam za iskustvo. Zanima me prvenstveno za touring, ne znam kakve su njih dve za tu namenu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 200 Napisano Maj 20, 2016 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio pre 3 godine onu rpha 10, Lagana, udobna, nije ni bucna, ali originalni pin lock sranje i kaciga je nula za hladno vreme, sve mi glava utrne od zime. Po pravom pljusku je nisam probao. Posto imam i Shoei x Spirit a i arai rx 7 ova nije u istoj kategoriji (za mene) Ja vise ne kupujem HJC Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 1005 Napisano Maj 20, 2016 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Pa Lalajkov motor i ne moze preko 120 Zavisi koliko si zasticen od vazduha na tvom motoru. HJC su prilicno tije, barem FG serija, ali preko 120 nisu bas ako zastita nije dobra kao sto na TDM-u nije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 616 Napisano Maj 21, 2016 drkadzija, 1226 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Lale, žena mi koristi baš tu TR1 , video si je kada smo bili kod tebe, meni deluje ok. Što se tiče buke nije to ništa što čepovi za uši nemogu rešiti , mada se moja gospođa nije zalila da joj šušti oko glave a nisam ni primetio da posle vožnje moram glasnije da joj se obraćam . Kacigu nosi celu sezonu, unutrašnjost je ostala ista, kao i farba na kacigi (iako je mat crna pa je osetljiva) i viziri. Ako ti je buka problem možda da pogledaš scorpion exo500 - exo510 mislim da su tiše a nisu mnogo skuplje. P.S. Ja kacigu nisam probao jer nestajem u XS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Maj 21, 2016 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim FG17, odlicna kaciga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 21, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Tih, bucna,... ? Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Maj 21, 2016 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nezgodno pitanje, mozda je za tebe bucno nesto sto meni nije. Imam 193cm i poprilicno strcim iznad vizira, kada zatvorim vizir nije bucna da smeta i odvraca paznju. Generalno, finis je super, ne guli se, postava je kvalitetna i lepo opsivena, vizir dobar, mehanizam takodje, ventilacija ODLICNA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Maj 21, 2016 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan FG17 je svakako bolja ali i skuplja kaciga! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 21, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, jedino sto nije mnogo skuplja. Ono sto ja zelim je da nije (previse) bucna vizir za sunce je pozeljan kao i trkacka kopca. Fg17 nema suncani vizir, ali ima trkacku kopcu. Od svih kaciga koje sam imao prilike da probam, prema obliku glave (duguljast) mi najvise odgovara HJC. Voleo bih da imam veci izbor, ali to je sto je. Sa drugim kacigama mogu da jedem a da ne skidam kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 200 Napisano Maj 21, 2016 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Arai chaser V pro? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 21, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ma batalite me sa Araijem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Maj 22, 2016 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan EXO 510...Posjedujem i vjerujem da je najbolja kaciga za dati novac...Sunčani vizir, Air-fit sistem, postava odlična, ventilacija ludilo... (otvor na bradi plus tri na gornjoj strani)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Maj 22, 2016 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne probaš pojma nemaš, k'o ni sam... P.S. moja glava je sve osim okrugla, i kaciga na njoj kao salivena.Cijelim obimom glave osjetim prisustvo postave... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Maj 22, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Ајде га *еби ако ја знам каквог је облика моја тинтара. Ти описни придеви ми никако не иду Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Maj 22, 2016 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Zena ima TR1, ali to joj je prva kaciga pa ne znam koliko je merodavno. U svakom slucaju ne buni se. FG15 je super, malo bolja od FG14. Nije bucna. Po gradu su katastrofa zbog debele postave. FG17 je kupio ortak i ne buni se, mada uvek vozi motore gde si prilicno zasticen od vetra ili koji ne idu brze od 120 Ja sam za sada imao samo Nolan, Caberg i HJC kacige. HJC mi definitivno ostaje omiljena od tih brendova. Ne vidim zasto je toliko bitna sportska kopca? Ali suncani vizir je po meni fenomenalna stvar, kao i pin lock. Bez toga ne vredi kupovati kacigu osim ako bas neko nije zaljubljenik nekog specificnog modela koji to nema ili trazi za specificnu namenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Maj 23, 2016 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan EXO 510: Pogledajte ove klipove... meni je pomoglo da se odlučim u jednu ruku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Maj 23, 2016 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, deluju ekstra. Koja im je cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Maj 23, 2016 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svoju platio 239€ - 19% Mwst = 194€ Jednobojna košta 179€ u startu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Maj 23, 2016 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da najskuplje varijante TR1 kostaju oko 150, ali ovo je mozda bolji izbor kome ne smeta jednobojna varijanta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1264 Napisano Maj 23, 2016 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se javim i ja... kao neko ko ima TR1. Evo ovako... kacigu imam par meseci (tek) ali sam je isprobao u skoro svim uslovima. Zakljucak je sledeci: Kaciga ima fenomenalnu ventilaciju (meni je to vrlo bitno jer se jako znojim), u gradu buka i nije toliko strasna ali je zato na otvorenom veliki problem. Doduse nisam probao da zatvorim luftere i da spustim vizir do kraja. Suncani vizir je odlicna stvar i moram priznati da neku veliku razliku u tezini u odnosu na kacigu bez vizira nisam primetio. Za vangradsku voznju kaciga je vrlo udobna... lepo legne na glavu i ne zamara. Pinlock jos uvek nisam dokupio ali planiram. Sve u svemu ja sam vrlo zadovoljan pogotovo sto za te pare ne moze bolje. Ako ima nekih pitanja tu sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 23, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, gde u Srbiji mogu da probam ili kupim ovu kacigu? Deluje bas OK Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 23, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mislim na Scorpion. Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1264 Napisano Maj 23, 2016 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan U Guevari... ako jos uvek imaju. Ja kad sam kupovao ostala su samo dva komada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...