Jump to content

Moto Zajednica

Diskusija o BMW-ovom boxer agregatu

Recommended Posts

• Zainteresovan, 953 postova

"Druze" Lalajko  :)

nemoj se toliko uzbudjivati jer ovo je ipak samo rasprava o jednoj sasvim sporednoj stvari u nasim zivotima ma ko od nas bio u pravu. Ja nisam mrzitelj bilo cega ili koga (vera mi nedozvoljava tako nesto). Vise puta u temi a i uvom citatu iznad sam izneo konkretne mane ili nedostatke bokser dizajna a i uzduzno postavljenih motora uopste. Znaci nisam nikog pljunuo, niti sam bezao nego sam izneo neke zdravorazumske primedbe koje sam primetio na toj koncepciji.

Sto se budizma i "forma je praznina i praznina je forma" tice nije se odnosilo na bemve a ni bokser koncepciju konkretno vec na sve ljude koji bombardovani porukama potrosackog drustva kupuju nesto impulsom jer im se "svidja" kako Cubra rece. Jer nazalost nalazimo se u vremenu gde ne prodaje proizvod najbolji kvalitet vec najbolji marketing, ili sta vec.(to je tek tema za pricu)

Nikada ali nikada nisam rekao a ni mislio da [glow=red,2,300]jebemve[/glow] veliko sranje i nisam to uvijao u poslovice. Neznam zasto mi pripisujes tako teske kvalifikacije? Mislim da taj koncept motora ima prednosti i dobre strane ali da je primereniji za upotrebu u automobilima ili lakim letilicama (sto sam malo ima prilike da cackam u vojsci i da se upoznam) i da svakako ima nedostatke koji se najvise osecaju na motociklu. (a vlasnici neka se jave i neka kazu da se motocikl ne cima u stranu kad se doda ili otpusti gas naglo sto mozemo vrlo lako istestirati bilo kada, ako ne cima ja cu ga pojesti pocev od auspuha)  ;)

Jos jednom naglasavam da nikog nisam diskreditovao (gde si to procitao?) i ne koristim demagogiju nego sam izneo konkretne primedbe!

P.S.

Zasto me mrzite jer sam lep?  :P

P.P.S.

Sto se strucnosti i iskustva tice... Strucnost postujem, a za iskustvo reci cu vam nesto sto je rekao jedan univerzitetski profesor. Znaci samo citiram! "Ja dupe brisem vec 60 godina svakog dana, i dalje mi se desi ponekad da prst probije papir"  :-\ Toliko o iskustvu.  8)

Pozdrav

Meni, a i mnogima motocikl sluzi za uzivanje, i meni je jako bitno da mi se svidja, tako da motor biram srcem, i nikako drugacije. Nije to kamion koji treba da mi zaradi pare, pa da gledam sta je najkvalitetnije, najfunkcionalnije, najjevtinije za odrzavanje... Meni kao prosecnom vozacu nisu bitni milimetri, sekunde, litri... Bitno mi je da mi motor "lezi", i da me tera kad god ga perem posle voznje, da sedim 15 min. i da gledam u njega kao blesav. Zato, ako neko ima GS-a (ili neki drugi BMW sa boxer agregatom), i pritom mu je prirastao za srce i sluzi ga dobro, ne vidim zasto bi odustao od takvog motora samo zbog toga sto "nosi" prevazidjen agregat.

Cenim da ovo drugo podebljano nije bilo namerno. ;D

Lapsus tastaturis ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Ja sam vozio GS do prije tri mjeseca i zamjenio ga sa Afrikom i reci cu vam ovo:

Ni u jednoj situaciji koja vas moze zadesiti na drumu Afrika i drugi japanski maxi enduro motori koje sam do sada vozio ne mogu se porediti sa GS-om!

Zasluga za voznost vecine BMW-a je bas u takvom polozaju agregata, a za sve ostalo tradicionalna kvaliteta izrade i dugogodisnje usavrsavanje. Estetika BMW-a je uvjek pod nozem svih ,pa cak i BMW-ovih vozaca ,ali na to se vremenom navikne i nestane pod drugim prednostima.Vremenom pocne cak i da vam se svida ;)!

Svima koji mogu da priuste sebi jedan BMW boxer preporucio bi da ne razmisljaju previse jer mi koji ih hvalimo nismo ni ludi ni pod uticajem marketinga nego smo samo poslusali iskusnije i nismo se prevarili ( inace ,trazim da kupim R1150 GS :).

• Drug član, 1779 postova

1aOMp_bmwvsguzziiw9.th.jpg

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Kako su ga dripci navukli ha ha ha .Pa o tome je rec ,a i policija ce da vozi kawasaki od sad pa ce vidimo onda.

• Drug član, 1854 postova

ja razumem korišćenje boxera u gs seriji, donekle, možda sam podlegao marketingu ali jebiga, ionako ne tražim savršenstvo od motocikla. i vozio bih GS-a, ali to i nije tako bitno jer bih vozio skoro SVE.

ali ono što ne razumem i što mi je smešno je R1200S i HP2 sport, u fazonu 1200ccm i 128 ks koje treba da se takmiče sa ZX6R ili gsxr600, ma dajte malo ozbiljnosti, još cena od puno puno hiljada evra.

eto, ne razumem korišćenje boxera u nazovi sportskim motorima, jer snaga koju daju iz svoje zapremine je bedna za današnje uslove (isključivo u sport varijantama, za drugu namennu snaga ima sasvim dovoljno).

eto, neka sad meni neko objasni cilj ova dva navedena motocikla sa boxer mmotorima.  ::)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Bez uvrede i uz dužno poštovanjeo onima koji zaista žele,vole i koriste novije GS serije onako kao je to diizajner i zamislio,taj motor postaje sve više stvar prestiža,pomodarstva...da ne kažem šminkerski.

Nekima,koji poznajem ( većinu GS forumaša ne poznajem,pa ne priznajem "replike" na ovu rečenicu ) je GS potreban koliko i mome ocu od 84 godine Klaudija Šifer ili Naomi  ;)

Cuj potreban...Sta podrazumevas pod potrebom? Da li je na neki dugi nacin tebi POTREBAN ZX12R? Nikako ne mozes bez njega? Ja uslovno receno poznajem nekoliko GS-asa. Motoholic je prokrstario USA s kraja na kraj. Mikka da ne pricam sta radi ovde. Gasho takodje, u Crnoj Gori a i sire. Nadam se da ce uskoro i Djura sa njegovim napraviti putopis iz Portugalije, koji duguje odavno. Dalje, Pudla, covek je obisao pola sveta... i tako dalje. BTW, nisam procitao da se neko od njih zali na GS-a. Kritiku upucuju dusebriznici odavde (bez potrrebnih 16000e) koji se brinu o "marketinski" obradjenim ljudima.

Vecini tih ljudi je GS bas potreba. Ogromna autonomija (34 litra rezervoar), sposobnost da velikom brzinom odrade delovi autoputa bez odricanja da se vide zabaceniji delovi svoje zemlje, a to znaci makadam i slican losiji teren ( NE pesak blato i slicno,  za to motocikl od 280kg svakako nije).

To su ljudi koji mogu da kupe bilo koji motor, ali znaju sta hoce i sta ce najbolje zadovoljiti njihove potrebe.

Mada, da budem iskren, mislim da postoji mozda i bolje resenje: R1100GS (od kog me deli jos samo 1500e). Slicne osobine za mnogo manje novca.

ja razumem korišćenje boxera u gs seriji, donekle, možda sam podlegao marketingu ali jebiga, ionako ne tražim savršenstvo od motocikla. i vozio bih GS-a, ali to i nije tako bitno jer bih vozio skoro SVE.

ali ono što ne razumem i što mi je smešno je R1200S i HP2 sport, u fazonu 1200ccm i 128 ks koje treba da se takmiče sa ZX6R ili gsxr600, ma dajte malo ozbiljnosti, još cena od puno puno hiljada evra.

eto, ne razumem korišćenje boxera u nazovi sportskim motorima, jer snaga koju daju iz svoje zapremine je bedna za današnje uslove (isključivo u sport varijantama, za drugu namennu snaga ima sasvim dovoljno).

eto, neka sad meni neko objasni cilj ova dva navedena motocikla sa boxer mmotorima.  ::)

Otvaras pandorinu kutiju! Budi spreman "na strasnom mestu postojati"  8)

Otvaras pandorinu kutiju! Budi spreman "na strasnom mestu postojati"  8)

Sve sam ja to prosao i a i mnogo gore pa sam prezive i delimicno revidirao svoj stav .Drugovi su mi objasnili i tako....

Eto vidis kako si sad socijalno prihvatljiv  ;D

I ja sam revidirao stavove. Sad znam da bemve bokser nezadrzivo srlja u progres  :D

Cini mi mada nisam bio siguran ali me je Obelisk podsetio da su kod GS 1200 bokseri na vecoj visini nego kod starijih modela tipa 1100 ili 1150 pa i starijih a samim tim i teziste im je vislje pa vozljivost opada. :-\ 8).Ispravite me ako gresim.

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Bez uvrede i uz dužno poštovanjeo onima koji zaista žele,vole i koriste novije GS serije onako kao je to diizajner i zamislio,taj motor postaje sve više stvar prestiža,pomodarstva...da ne kažem šminkerski.

Nekima,koji poznajem ( većinu GS forumaša ne poznajem,pa ne priznajem "replike" na ovu rečenicu ) je GS potreban koliko i mome ocu od 84 godine Klaudija Šifer ili Naomi  ;)

Cuj potreban...Sta podrazumevas pod potrebom? Da li je na neki dugi nacin tebi POTREBAN ZX12R? Nikako ne mozes bez njega? Ja uslovno receno poznajem nekoliko GS-asa. Motoholic je prokrstario USA s kraja na kraj. Mikka da ne pricam sta radi ovde. Gasho takodje, u Crnoj Gori a i sire. Nadam se da ce uskoro i Djura sa njegovim napraviti putopis iz Portugalije, koji duguje odavno. Dalje, Pudla, covek je obisao pola sveta... i tako dalje. BTW, nisam procitao da se neko od njih zali na GS-a. Kritiku upucuju dusebriznici odavde (bez potrrebnih 16000e) koji se brinu o "marketinski" obradjenim ljudima.

Vecini tih ljudi je GS bas potreba. Ogromna autonomija (34 litra rezervoar), sposobnost da velikom brzinom odrade delovi autoputa bez odricanja da se vide zabaceniji delovi svoje zemlje, a to znaci makadam i slican losiji teren ( NE pesak blato i slicno,  za to motocikl od 280kg svakako nije).

To su ljudi koji mogu da kupe bilo koji motor, ali znaju sta hoce i sta ce najbolje zadovoljiti njihove potrebe.

Mada, da budem iskren, mislim da postoji mozda i bolje resenje: R1100GS (od kog me deli jos samo 1500e). Slicne osobine za mnogo manje novca.

Ako se tebi učinilo da ja kudim bokser koncepciju,onda nisi razumio šta sam napisao.

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Drugim rečima, ko se sa tobom ne slaže tome nešto fali?  Ličnu prozivku ostavi pitu, on je mnogo bolji što se toga tiče.  Mozak imam, nisam ničim zaslepljen, i pored BMW-a takodje posedujem i jedan Kawasaki.  Možda bi trebao da prihvatiš to da nemaju svi isti ukus kao i ti, te da će se nekome svidjati motor koji se tebi ne svidja.  To nikako ne znači da je ta osoba maloumna i da ne ume da razmišlja svojom glavom.

Ovo vec stvarno nije u redu dragi kolega! Zahtevam moralnu satisfakciju! Tvoj mozak niko nije pominjao a pogotovo ja. Zaslepljenost nije isto sto i maloumnost! To je nesto kao trenutna slabost. Ja nizakoga nisam rekao da je MALOUMAN to sebi nebih dozvolio da kazem. To sto se drugima svidja neki motor a meni neki drugi je ok. Neko bira srcem neko glavom. Ja sam verenicu birao srcem a i glavom a sve ostalo SAMO glavom a ostali nek razmisle o svojim razlozima.  ;)

Dok god diskutujemo motor, tj mašinu, problema nema.  Problemi nastaju, što se mene tiče, kada počnu komentari na račun vlasnika.  "Podlegao marketingu ", "zaslepljen ", itd. meni ne zvuči baš kao kompliment.  Kao što rekoh, imam mozak i znam da ga koristim; vozim ono što vozim jer se meni lično svidja a ne zato šti mi je neka marketinška agencija napunila glavu glupostima.  Dakle, ‘ajde da pričamo o motoru, a o vlasniku možemo kad se upoznamo, uz neko pivo i meze.

link=topic=16523.msg221714#msg221714 date=1206351205]

strashno mnogo me boli ona stvar za taj bmw, kao i za njihov marketing i celu tu prichu...

@Motoholic

niko tebe ovde nije vredjao koliko ja vidim a i ovo je jedan od retkih napada na bmw u kome neko lepo, kulturno, pismeno i opshte prihvatljvo iznosi razloge zbog kojeg taj boxer ne valja!

ti mu sad odgovarash na jedan retko nekulturan nachin vredjajuci samog sebe i hvatajuci se za ono shto niko nije rekao...

dosta tvojih postova sam prochitao i svuda si bio kulturan i trudio se nekima nedokazanima da objasnish a sad kad imash sa kim normalno da prichash a nije pristalica boxera je Vladamir a sad radish ono shto su tebi radili.

Nije u redu.

Pozdrav,

Boki

Izvini Boki, ali ne vidim nekulturu u mojim odgovorima.  Možda su malo direktniji (agresivniji?) nego što bi trebalo, ali nikog nisam ni psovao ni vredjao.

Inače, da opet ponovim, ni malo me ne uzbudjuje diskusija o mašini, ali me iritira prozivanje vlasnika istih, medju kojima sam i ja.  Pročitaj malo bolje Vladamirov post pa ćeš videti jasnu insinuaciju da oni koji voze BMW to rade jer ne umeju da razmišljaju svojom glavom.

Da je boxer dobar to vec svi znamo, a tek GS, san je barem polovine sa foruma, pa i meni. Sticajem okolnosti, bio sam u jednom bikerskom pansionu u Hrvatskoj, gde je dolazi najvise Nemaca i gde je dvoriste non-stop puno GS-ova svih godista. Inace vlasnik pansiona je takodje jako ozbiljan biker, ali vozi Afriku. U razgovoru sam cuo da su se neki vratili sa GS-a na neke druge motore, sto me je jako pokolebalo u uverenju da je samo GS ono pravo. Ako bi neki nepristrasni vozac Gs-a (znamo da su vozaci inace svih BMW-a poznati po nepristrasnosti ;)) hteo da iznese barem neke od mana motora za kojim toliko nas cezne! Ne postoji idealan bike, zar ne?

Nema problema, evo ti mane koje sam ja do sada primetio:

1. Svaki deo za njega je skup k’o da je od zlata. Ako nešto slomiš, platićed duplo nego vlasnik nekog drugog motora. Srećom, ne lomi se lako.

2. Prva brzina mu je "predugačka ".  Problem kad voziš van asfalta – u nekim situacijama ‘oćeš da voziš sporije a ne možeš.  R1150GS je imao bolji prenos.

3. Suvo kvačilo.  Nekome ne smeta, ja bih radije "nauljeno" kao na mom F650GS-u.

4. Kad od nula gasa malo dodaš gas, oseća se trzaj (zbog kardana).  Nije toliko problem koliko iritacija.  Inače trzaj nije u stranu, već linearno u pravcu u kojem se motor kreće.

5. Težina. Zahvaljujući niskom težištu ovo uopšte nije problem u vožnji (mada mi oni koji ga nisu vozili nikad neće verovati), ali je problem kad padne pa ga treba dizati.  Kad bi mu nekako smanjili težinu za jedno 40-50 kg, bilo bi fenomenalno.

6. Ako ga nosiš u ovlašćeni servis na redovno servisiranje, smeši ti se bankrot.  Jako skupo, a mora da se radi svakih 10.000 km.  Ali ako se potrudiš bar malo da naučiš kako se radi na njemu, možeš svo redovno održavanje sam da radiš, pa je taj problem rešen (a inače, ovaj motor je veoma jednostavan za održavanje, svaki vlasnik bi trebao da nauči da radi na njemu, zaista nije problem).

Eto...  Ako se setim još nečega dopisaću...

Drugo cilindri nebi trebali da strce da se nebi nesto ostetilo prilikom pada ili da im nebi trebala zastita, pa onda zastita zastite  ;):D Koliko se secam obelix je pominjao da ti cilindri mogu lepo da struzu po asvaltu u krivini ako jahac lepo jase i koristi gumu do ivice (steta da se guma polovicno koristi  ;D)

Crash barovi rešavaju problem padanja. A Obelix malo preuveličava - on je to pomenuo kad je opisivao upravljivost BMW-a.  Prvo što zastruže pri skretanju je centralni štender, pa onda fudasteri.  Ako ti cilindar struže po asfaltu, onda znači da si pao.

Nudim opkladu u ručak ( mada...koliko jedem,gubitnicima je bolje  da mi kupe SHOEI  X- SPIRIT TC 5    :D ) onima koji u to ne vjeruju.

Da vas upozorim,imam preko 100.000 kilometara na bokserima i gomilu pehara sa ispita spretnosti i relija..

Ne da će strugati samo ukrivini,nego ću da napišem krug ventildeklovima ( Krkelja i ja smo radili često,ali kada smo se "uozbiljili bilo nam je žao ) . Napomena,ovo važi za BMW R serije od prije 10 - 20 godina. Kod savremenih verszija GS-a su cilindri malo više .

Ne sumnjam u tvoje umeće druže ;) Moj komentar se odnosio na 1200 GS.  Ja moj stružem redovno, ali uvek štender ili fudastere; cilindri su prilično visoko.

Da dodjemo Obeliks i ja da u opkladu ostruzemo ventildekle?  ;D Moze i Lalajko ako smo u pravu on placa rucak a i Bokilicu zamenu poklopaca ventila  ;)

Važi, ali na mom GS-u.  Ne sekiraj se za zamenu poklopaca; moji imaju zaštitu zaštite ;)

Moje mišljenje: ima ljudi koji su potpuno privrženi bokser agregatu, pa je BMW za njih napravio sportski motor sa tim agregatom.  Ne verujem da će ikome prvi motor biti sportski bokser, već će ga kupiti zaljubljenici u BMW.  Ja bih lično pre uzeo nekog Dukatija da me takav tip motora (sportski) zanima.

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM
Citat: Boban  danas u 01:00

Prvi suncan period ce pomiriti stavove . Ma i ja kriziram zbog ovog vremena, zmurim kad prolazim pored garaze...

Znao sam... uvek neko to kaze. Pa ako se ne vode rasprave, kako da ostvarimo bilo kakav apredak? Cemu onda ovaj forum, racunari, Internet...?

Opa, packa za peacemakera ;D Nije valjda lose pokusati malo strasti okrenuti na salu? ;) Nemam ni ja nista protiv konstruktivne rasprave o tehnici, svasta se tu cuje i nauci ali kad to malo sklizne u prozivke o licnoj doslednost i konzistentnosti izjava, onda mi to vise nije bas tako korisno :) Elem, ja cu da zadrzim pozitivan stav :D

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

nije da sanjam GS-a ali da ga imam, stvarno bih se smejao svima koji pricaju ove price kako nista ne valja :D

Motoholic druze,

pod uticajem marketinga i zaslepljen jakim marketingom nisu komplimenti ali nisu ni uvrede, to sigurno. A ti si reagovao vrlo agresivno. Mi u Srbiji imamo tranziciju koja nam unistava zivote i kida zivce svakodnevno, pa opet nismo tako agresivno reagovali. Koje je tvoje opravdanje za danas?

nije da sanjam [glow=red,2,300]GS[/glow]-a ali da ga imam, stvarno bih se smejao svima koji pricaju ove price kako nista ne valja :D

Ko kaze da nista nevalja?? Ovde pricamo o manama boksera.

A GS je i F800 GS misli o tome  ;)

• Drug član, 1854 postova

Moje mišljenje: ima ljudi koji su potpuno privrženi bokser agregatu, pa je BMW za njih napravio sportski motor sa tim agregatom.  Ne verujem da će ikome prvi motor biti sportski bokser, već će ga kupiti zaljubljenici u BMW.  Ja bih lično pre uzeo nekog Dukatija da me takav tip motora (sportski) zanima.

upravo to, ne razumem svrhu postojanja takvog motora, ko hoće sportsku vožnju i spreman je da izdvoji ogromne pare mislim da neće pogledati ove motore, činjenica je da hp2sport ima fantastično ogibljenje i kočnice ali nema ono što treba, po meni, da bude osnova svakog sportskog motora, a to je SRCE tj agregat. razumem ljubav u nekoj normalnoj svakodnevnoj vožnji, ali u ovom slučaj ta je ljubav po meni preskupa.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ja na to gledam ovako,,masa ljudi je probalo japancem da pobegne marsovcima ili ti milicionerima na bmw ima,,i masa ljudi nije uspela,,,,pa sad vi vidite kako idu te svapske masine,,inace motor nema samo agregat,ima i kocnice i ogibljenje i nisko teziste itd itd,,,a brzina  ??? ??? ???  pa treba i ukociti,meni je ovaj rt kopao u mestu,,plus abs,,,,,,a ide kao furija,,bmw ima svoju tehnologiju svoju filozofiju,,isto kao sto i japanac ima svoju tehnologiju i filozofiju..nije sve u brzini,,,,

• Drug član, 2245 postova

,ovo sam zakljucio citajuci forum i ucestvujuci u diskusijama na temu BMW.Bez namere da budem ironican ali kad se neko zali na grub menjac i pucanje kod saltanja dobnije odgovor da je to normalno i da to tako treba ,a kad recimo puca kod Suzukija tu nesto odmah nije u redu

Vidi ovako, nemam neke desetine godina iskustva u voznji motorima, ali sam sticajem okolnosti vozio zacudjujuce velik broj razlicitih motocikala za ovih npr. 5 godina. Jahao sam razne stvari od dvotaktnih kroseva od 125ccm, preko Francovih KTM od milijardu eura spremljenih od najboljih svetskih tunera za trke pa do bratovog ZX14. Odgovorno tvrdim da nikada u zivotu nisam pod nogom imao tako dobar menjac kakav je na GS-u. Jednostavno je toliko dobar, da ne mozete da se otmete utisku da tu nesto nije u redu. SVAKOM koga sretnem dajem da provoza i da se uveri sam. Dodje vam samo da saltate. Ja nisam mogao da skinem osmeh sa lica prvih par dana. Mislim da se jos uvek nisam navikao....

Nemam pojma o kakvom krckanju/puckanju pricas, mozda ih je bilo u nekom starim modelima, ali R1200GS - arija...

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

Sta je ovo? Rasprava gubi na intenzitetu? Pih, a bas je postalo zanimljivo  ;D

Ja nemam prakticnog iskustva sa bokser motorima, ni u automobilima ni u motorciklima. Teoriju ovde necu da mesam jer se govori o prakticnim i realnim manama i prednostima.

Cenim iznosenje cinjenica jedne strane (ovi koji postavljaju pitanje da li bokser motor zasluzuje da se i dalje koristi u moto svetu).

Svako nerado priznaje mane svog vozila (automobila, motora, trotineta). A posebno mi, obicni smrtnici, koji sebi ne mozemo priustiti da se nase zelje ostvare, pa vozimo ono sto "moramo". Ne bitno da li su nase zelje u vidu neke Honde, Yamahe, BMW-a ili KTM-a. Zato smo jos vise sujetni kada nas neko dira tamo gde smo osetljivi. E zato veoma cenim realno iznosenje pro/cons od strane Motoholic-a, iako je, po meni, u nekom postu imao ostriji ton.

Mada sam primetio da ima i misljenja nekih clanova na osnovu 'rekla-kazala' teoriji i necinjenicne odbrane stava (da je lose, ne bi ga BMW koristio, npr).

Pozdrav

PS. Neko rece da ne bi volela vecina forumasa da poseduje po jedan GS. Ja se sa time ne slazem. Ja bih prvi voleo da ga imam. Uf, kako bih ga slatko prodao pa kupio nesto sto vredi (ups) nesto sto se meni svidja  ;)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

E bas bih voleo da procitam to gde je Motholic imao ostriji ton, sve sam pregledao ali ne mogu da pronadjem. Da nije obrisano?

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja