Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04

@fruitcake

Jeste, sta cu, gresnik sam :D.

Uf, za taj put sam ga natovario ko nenormalan (kofer je bio sa mojim stvarima, a bisage i torba na koferu od lepse polovine, naravno :)). Terao je isto ko i nenatovaren, trosio oko 0,5l vise nego obicno, mada nije preko 5.5 islo. Autoput BG-ZG-Karlovac pa dalje regionalnim putevima. Autoput 110 (jbg bez visokog vizira je mucenje), a ovo ostalo 80-90. Jedino sto mogu da se pozalim sa tako natovarenim da nema bas provlacenja a i oseti se dodatna tezina pri manjim brzinama. Zadnji amortizer sam stavio na 4, mada ni 5 mu ne bi bilo na odmet, al imao je jos dosta hoda pa me je mrzelo da skidam sve da stelujem.

Fina je i tvoja makina! Vidim fali ti ona mala maska na usisu za vazduh bocno od fara :D, i meni isto odlete jedna... jbg, zaboravis da stegnes jedan sraf i ode mast u propast :D

@Rolle2010

Metnuo sam progresivne, izasle su me 95e preko Sekule sa foruma, sa sve kurirom. Na prvi pogled (i probanje) mislim da ce se isplatiti. Al s obzirom da sam prosle godine napravio oko 15K km, i da je dobar deo toga bio offroad medju njivama malo sam razvalio stare opruge, i to sa 52cm koliko je fabricki na jedva 50cm (a na 51 je servisna granica) videcemo kako ce se pokazati nakon prvih par voznji po terenu. One fabricke su dosta slabe (mada teram motor bas na granici onog za sta je osmisljen), tako da cu javiti kako se ove nove ponasaju.

Inace, duze su skoro 15cm od fabrickih, i sazdane od sipke koja je oko 50% deblja, pruzaju se celom duzinom do gornjeg srafa sa ventilom, ne ide uopste ona cev sto ih sabija u stap. Mada cu mozda dodati valjak od 2cm ako mi budu slabe.

Javljam cim testiram.

Adler

Voznja ceka :). Sledeca investicija mi je crash bar, verovatno kao taj tvoj, mozda malo doradim da bude visi. To cu videti sa tobom da upotrebim tvoje kao modlu pa da dodam nesto ako izmislim, jer onaj sw-motech-ov otpada definitivno kao opcija.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

Nema problema! 0takoje.gif

Ja sam ga kupio takvog, ali mislim da je radio covek iz Panceva.

Pitacu coveka od kog sam kupio, ako hoces da das nekom da radi(mislim da je platio 6000)

A ako hoces sam, tu sam da pomognem, kako god treba. :)

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

Evo i naseg,natovarenog :zvizduk: Do Crne Gore i nazad prosek potrosnje 4,6lit,a peglalo se u drustvu.Ne nesto divljanje ali preticanje i tako to :takoje: Inace bez bisaga 4,3 i uvek nas dvoje na motoru

post-4526-0-38110100-1347652325_thumb.jpg

• U prolazu, 79 postova

Nema problema! 0takoje.gif

Ja sam ga kupio takvog, ali mislim da je radio covek iz Panceva.

Pitacu coveka od kog sam kupio, ako hoces da das nekom da radi(mislim da je platio 6000)

A ako hoces sam, tu sam da pomognem, kako god treba. :)

Jos bolje ako je neko pravio, verovatno ima neki nacrt i vec zna kako.

@ aspar

to je ta predivna potrosnja :)! letos sam izmedju ostalog pravio dve lepe ture, jedna do Kursumlije, natovaren, sa drugaricom, normalna voznja, 80-90 i to je to 4.3l. I do Nove varosi sam(tj. seoce na Milesevki blizu Aljinovica), tu sam uspeo u povratku 4.2, al bas nisam zurio.

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Na forumu ima jedan drug clan koji radi crash barove i nosace zadnjih kofera. Radio ih j gomili kolega sa foruma za razne motore i koliko sam video nije ni skup. A znam da je Popsy nenamerno uradio atest istih i da ih je bas nahvalio :)

@ Vukasin:

Znam da mi fali ali ovako vise azduha ulazi :) iskreno, pojma nemam sta cu da radim sa tim verovatno cu samo taj "intake" ofarbati u mat crnu kada dodje KLEpetanko na farbanje.

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

A mozemo slobodno da kazemo da je taj drug clan seba011, poznajem dosta vlasnika klea koji su kod njega radili crash barove. Meni je radio za sv i jako sam zadovoljan.

Visok si ti covek, kada KLE, izgleda duplo manje naspram tebe. :D

Hehe,sta mislis kako sam tek izgledao na GPZu? :lol: A vozili se dve sezone,putovali :moto3:

Hehe,sta mislis kako sam tek izgledao na GPZu? :lol: A vozili se dve sezone,putovali :moto3:

Tebe jedino Afrika onda moze da skrasi. 1moto3.gif

@ aspar

Marushin M400 ako se ne varam ?? Kako si zadovoljan?

Nije Marushin,Duchinni D601.Prosek,zvizdi pri vecim brzinama ali sluzi svrsi.Prava pusacka,nemoram da skidam kacigu na kratkim stajankama :lol: Sve u svemu,nista posebno

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

Ok, aj sad edno glupo pitanje. Gde je taj praten/navoj/stavec preko koga se podesa opterecenje na Kle-u?

on se nalazi u gornjem delu zadnjeg amortizera,a do njega imaš prilaz kada skineš desnu bočnu plastiku ispod sedišta. To je mesingani prsten sa krupnim kockastim zubima. U uputstvu od KLE-a piše da je jedan podeok za 36 Kg,a ima ih ukupno 5. Položaji od 1-3 se koriste samo za off road vožnju jer je tada motor mekši i udobniji, ali je nestabilniji po asfaltu u krivinama i na većim brzinama. Meni stoji na 4 i zadovoljan sam, imam 85 Kg i ponekad još i ženu od 50Kg + kofer oko 10 Kg. Probao sam sve položaje tvrdoće,ali mi 4 najviše odgovara. 99% vozim po asfaltu. Nemoj samo da neko ovo meša sa visinom motora,ovo je samo tvrdoća špilovanja. Visina se menja totalno drugačije, promenom DOGBONNES-a i neznatnim spuštanjem trokuta prednje viljuške,ali ja ne bih to radio niti sad pričao o tome,to je za neku posebnu temu.

• Advanced Member, 1979 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ok, aj sad edno glupo pitanje. Gde je taj praten/navoj/stavec preko koga se podesa opterecenje na Kle-u?

Na gornjoj strani zadnjeg amortizera, videces prsten sa zarezima po obodu u koje se uglavi alat. Mora se skinuti bocna plastika ispod sedista da bi imao pristup. Prednje ogibljenje nema podesavanje sem ventila za vazduh.

• U prolazu, 79 postova

Testirane progresivne opruge :D

Danas sam poterao međ njivama i moram da kažem da mi je neizmerno drago sto sam uložio tih 95e za nove opruge. Stavio sam i nove gume (k60 scout), tako da sam ga propisno poterao po podlozi sabijena zemlja, rastresita zemlja, prašina, ponegde i dosta duboka.

Osećaj je neuporediv sa fabričkim oprugama, prvo, ove su dosta tvrđe, tako da se mnogo lepše oseti put, druga stvar, pri susretu sa većim rupama ili manjim kamenjem kao i pri naglom kočenju, ne dešava se da se motor nabije naglo skroz unapred kao da će da me katapultira iz sedišta.

Topla preporuka za one koji su u dilemi dal da ulože u progresivne opruge, definitivno DA :)

• Svrati ponekad, 109 postova

Posle procitanih 111 strana da se prijavim i ja kao vlasnik klementine...posle svakojakih starudija odlucih se na nesto novije i ekonomicnije,izbor je sta drugo nego kle...jos uvek se upoznajemo

post-499-0-55713900-1347831599_thumb.jpg

• oddball, 1146 postova

Hvala svima na pomoci, bacicu pogled. Nije mi cilj da ga podizem vec upravo malo da podesim opterecenje posto j imam oko 110kg i ako jos neko sedne samnom malo crtamo trupom po putu :)

@ flash: dobrodosao!

• Svrati ponekad, 305 postova
  • Motocikl: KLE 500

Posle procitanih 111 strana da se prijavim i ja kao vlasnik klementine...posle svakojakih starudija odlucih se na nesto novije i ekonomicnije,izbor je sta drugo nego kle...jos uvek se upoznajemo

Dobro nam došao i budi sigurn da će KLEopatra opravdati tvoja očekivanja. Srećno pa se nadam da se vidimo na nekoj od zajedničkih vožnji! :BJB-KLE::moto3:

• oddball, 1146 postova

Danas na poslu sam video onaj navoj za povecavanje opterecenja na KLEpetanku, i meni je po fabrickom na dvojci. Treba neki kljuc koji ja nemam ali cu prvom prilikom otici do drugara i podesiti to.

Da li se planira neko okupljanje KLEpetanaka uskoro? Ja, na moju zalost/srecu mogu samo nedeljom, ili radnim danima uvece.

Moze okupljanjac neki, malo je zahladnelo, ali mozemo da przimo trafike, na keju kod Tamisa, u PA, tu gde je motoskup. :D

• U prolazu, 79 postova

Moze okupljanjac neki, malo je zahladnelo, ali mozemo da przimo trafike, na keju kod Tamisa, u PA, tu gde je motoskup. :D

Kad god, fala bogu pa mi treba 5min do tamo :moto3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja