Adler 189 Napisano Maj 12, 2013 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ove godine sipao Ipone, manje lupa nego ranije. Cuje se u prvoj, u drugoj tek ponekad, ali redje zaista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano Maj 12, 2013 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan To lupanje koje se čuje pri ubacivanju u I verujem da se sa svakim uljem čuje, sad manje ili više- mislim da ne postoji objektivna metoda kojom bi odredili stepen glasnoće ako mogu tako da se izrazim. Negde sam pročitao da je preporučljivo pre ubacivanja u I brzinu par puta stisnuti i odpustiti kvačilo pa tek onda ubaciti menjač u I. Probao sam i nekad lupi nekad to izostane tako da.... Trenutno koristim Bardahl xtc c60 15w-50 i pre dva dana sam po drugi put sipao isto ulje. Prilikom ispuštanja iskorišćenog ulja prijatno sam bio iznenađen kada sam ustanovio da je boja tog ulja tamno žuta a sa njim sam prešao negde oko 6500km. Majstor koji mi je izvršio zamenu ulja kao i uljnog i vazdušnog filtera i opšti pregled pred sezonu je prekaljeni bajker sa jakooo dobrom ergelom u svojoj garaži. Videvši ulje koje je sam ispustio odlučio je da ne dovlači isto iz Nemačke već da počne sa korišćenjem Bardahla kupljenog uSrbiji. Pa ako će to ulje biti dobro Ducati-ju, BMW-ejcu, Triumphu, Harley-cu onda će sigurno odgovarati i KLEopatri. Nisam skeptik po pitanju ELF-a i verujem da je odnos cene naspram kvaliteta dosta dobar samo iznosim svoja iskustva. Do naredne zamene mnogi drugari iz sekte će ovde izneti svoja iskustva tako da pomno pratim analizu svih koji su sada u svoje mašine sipali ovo ulje. E sada mene interesuje jedna druga stvar a to je gradacija ulja, 10w-40 jeste ono što se preporučuje mada velike vrućine preko leta više nas približavaju područjima gde korisnici koriste ulja tipa 15w-50. Šta mislite o tome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penzioner 127 Napisano Maj 12, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Kawasaki zrx 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Mali savet: Meni je uspelo bukvalno 99%. mašina radi po pravilu na 1150 obrtaja to je fabrički i menjač lupa prilikom ubacivanja u prvu a nekad i u drugu dok se kasnije nečuje, bilo kakvo ulje da sipate.Smanjite obrtaje motora, moji su na 1000 čak i malo manje i prilikom ubacivanja u prvu skoro se ništa nečuje osim onog osećaja da menjač malo trgne.Takav je menjač kod kle-a. nemože se ublažiti to lupanje.Sad dali će da smeta motoru smanjeni obrtaji to je drugo pitanje jer ta mašina treba da radi na pomenuitim obrtajima.Da se razumemo posavetovao sam se sa eminentnim majstorom koji odobrava smanjenje obrtaja ali ne previše jer kaže da mašina treba da radi na velikim obrtajima, probajte pa odlučite. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Maj 12, 2013 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je do skoro radio negde na 900, cak ispod 1000, dakle, tako sam ga i kupio, i bilo je samo gore iskreno. Sad posle zamene ulja, korigovanja lera, imam bolje rezultate sa menjacem, i cenim da je to-to, ne moze mnogo bolje. Mada cu zasigurno eksperimentisati sa uljima, eto, sledece ce mi biti Elf, pa cemo videti kako ce se pokazati. Pre ovog ipona u motoru je bio Motul, iako je presao 1000-2000, bio je crn i menjac je bio uzasan, culo se lupanje i u trecoj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano Maj 13, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Stigao paket od Roberta danas Jednom rečju bez preterivanja....SAVRŠENSTVO.... izrade, gledam i ne verujem kako je ovo napravljeno, nema packe (sem mojih otisaka prstiju), nema greške, ne vide se varovi, spojevi perfektni, čovek je apsolutno neverovatan, malo je reći da sam oduševljen ....odoh negde da montiram makar iskiso Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Stigao paket od Roberta danas Jednom rečju bez preterivanja....SAVRŠENSTVO.... izrade, gledam i ne verujem kako je ovo napravljeno, nema packe (sem mojih otisaka prstiju), nema greške, ne vide se varovi, spojevi perfektni, čovek je apsolutno neverovatan, malo je reći da sam oduševljen ....odoh negde da montiram makar iskiso Super, ja zakazao sutra da montiram. A kakva ti je ovo "grill" ja to nisam dobio? Jel si dobio i reducir cev koje se vari na granu pa na nju ide top? Nisi trebao da skidash foliju sa njega, to se skida tek kada se namontira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle kš 20 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Kawasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Zaista izgleda extra... Iznesi utiske kada namontiras Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano Maj 13, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Evo ronda kiša u inat i ne mogu da mrdnem, a taj grill što se vidi i jeste zavaren na kraj reducir cevi samo što sam slikao od gore pa se ne vidi valjak. Verovatno utiče na zvuk, ne znam da li si imao neke posebne prohteve u vezi dubine zvuka, pa možda je zato poslao različito. Okačiću slike nakon montaže, možda i neki video, a treba i bi xenon set sutra da stigne pa će i tu biti čeprkanja, ako neko ima iskustva u montaži bio bih zahvalan za savet, nadam se da nije komplikovano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 13, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Strpljenja malo namontiracete ih (jabi 5 kila smrsao dok ih nebi montirao) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan A to je to, nisam imao nikakve prohteve, meni nema tog grilla al nije ni bitno, taman da nam se ne chuju isto . Kachim i ja sliku i video kad namontiram, dodushe snimicu mobilnim pa kako ispadne . Imash negde temu kako je kolega Gliga montirao projektore pa odatle mozhesh da vidish kako je skinuo sve i gde je smestio elektriku, balaste... Link ka temi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gospodar_samoce 68 Napisano Maj 14, 2013 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Бијељина Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, pretpostavljam da je tema već bila negdje aktuelna, ali ako neko može da mi kaže kako da spustim zadnji amortizer, tj. kako da podesim visinu motora ili da mi kaže gdje je tema, bio bih mu neizmjerno zahvalan. Naime, interesuje me samo da li je to "viša matematika", tj. da li je nešto zaista komplikovano što zahtijeva majstorsku ruku ili mogu li i sam uraditi. Koliko sam vidio, visinu reguliše onaj šaraf povezan sa amortizerom (na prvi pogled mi se čini da treba ključ 13). Kako ima četiri rupe, kod mene je postavljen na četvrtu, tj. najvišu rupu... Kako sam "visok" 173 , kad sjedem s obje noge jedino prstima mogu da dohvatim tlo... Iz tog razloga hoću da spustim bar na drugu rupu, da dobijem tih nekih 3-4cm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Maj 14, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan produžiš dogbounse, prelistaj topik unazad, bilo je bas dosta reči o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Maj 14, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Ne, to je za štelovanje amortizera, ne visine. Visinu možeš podesiti promenom "dog bones"-a, tj. njihovim produženjem, bilo reči o tome baš u ovoj temi, neko je to uspešno rešio za relativno male novce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Maj 14, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Preduhitrio me kolega... Da dodam i ovo: u toj varijanti bi možda trebalo i malo skratiti ćopavu, bio bi malo nestabilniji pri parkiranju ako ostaje originalna dužina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gospodar_samoce 68 Napisano Maj 14, 2013 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Бијељина Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan hvala, hvala naravno da nisam bio u pravu Akaću se sutra ujutro sa tim,ako ne uspijem sam- idem na konsultacije (čitaj 90% prvo idem na konsultacije) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Maj 15, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Napokon ugradjen chunak, grmi, seva, dobio je na snazi, tj mnogo je upotrebljiviji na nizim obrtajima i mnogo bolje prima gas. To su prvi utisci i to sa db killerom, bez njega josh nisam probao jer i ovako grmi poprilichno, moram negde na livadu da ga isteram pa da skinem killera . Slike su slikane mobilnim telefonom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 15, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Auuu brate kako mocno izgleda,nadam se da se tako i cuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Maj 15, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Zvuk je fenomenalan, kao ktm. E sad ono oko preshtelavanja karburatora, to nije potrebno, samo kada se stavi novi top digne malo ler gas, to se smanji na tochkic i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Maj 15, 2013 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Bravo upravo me je to interesovalo da li mora da se naknadno steluje karb? Primetio sam da nemas bravicu na bocnoj plastici,jesi li probao da upasujes neku od onih koje sluze za ormarice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Maj 15, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Bravo upravo me je to interesovalo da li mora da se naknadno steluje karb? Primetio sam da nemas bravicu na bocnoj plastici,jesi li probao da upasujes neku od onih koje sluze za ormarice. Nisam, nadao sam se da cu da nadjem originalnu i nisam je nashao nigde, ali moracu da probam da upasujem neku takvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fischer 10 Napisano Maj 15, 2013 U prolazu, 67 postova Lokacija: Bad Wörishofen Motocikl: Yamaha xv535 virago Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan takođe sam izgubio bravicu i stavio od ormarića. original nigde nisam našao iako sam bio ubeđen da ću naći na nekom holandskom sajtu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Maj 15, 2013 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan mogao bi da snimis zvuk motora sa novim auspuhom i da nam okacis ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano Maj 15, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Xexexe...jedva me u kuću uvukli......evo par sličica radova od danas. Montirali smo auspuh Akrapovič može u penziju što se mene tiče, Robert je doktor svog zanata i tačka. Sve je ispalo kako smo zamislili, ubacili smo i bi xenon set, ali svetla još nisam podesio i u sumrak nisam mogao da ocenim kako i šta osvetljava, pala je i led poziciona ...Motor se preporodio, druga mašina, ne guši se, lepo gas prima, miran, nekako se lakše vozi, ne mogu da objasnim, ...evo i link okačio sam kratak klip kad smo ga prvi put upalili .....ovo je sa db killerom inače....a bez njega je....grmljavina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Maj 15, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan E sad bi trebalo prestelovati karburatore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Maj 15, 2013 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Uf sta radi. Ovo definitvno ide na must do list. Lep motor! Danas u Pancevu videh 3 KLE-a na jednoj raskrsnici plus Ja, i ni jednog nisam video pre toga, sve nas je vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...