Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Advanced Member, 1976 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ja sam danas zvao majstora za stelovanje ventila i vakumiranje karburatora, Za to dvoje mi je rekao sumu od 150e. sto je za mene previse, recite ako gresim i preporucite mi nekog drugog ako moze u blizini Novog Sada

Vidi sa MCM Racingom iz Temerina. Za njih sam cuo samo preporuke ali ne znam kakvi su sa cenama. I mene ovih dana ceka isti pos'o, s'tim da ja karburatore mozda ne bih ni dirao. Javi koja cifra je u pitanju ako ih budes zvao.

021/843-134, Baranji Karolja 51 21235 Temerin

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04

E ljudi, za koji dan za rodjendan dobijam od matoraca kilokljuceve pa cu se verovatno do kraja meseca jedan dan organizovati da sam nastelujem ventile. Ono sto pise u service manual-u je kevin k. i ne bih dao ni 50e za taj posao. Videcemo kako ce da prodje... Nego, ja sad vec 50k guram na cajgeru (nadam se pravih posto je kod mene dosao nakon dve sezone postojanja i 12k :) ). Jel ima neko ideju koliko moze da traje lanac bregaste na KLE-u? Dal ga je neko menjao?

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: KLE 500

Kazu iskusniji bajkeri od mene da moze da se cuje odredjen zvuk i tad se menja lanac bregaste,ja ih poslusao,promenio pre 2 godine,i stvarno,bio je istegnut,a sta su to oni culi,pojma nemam,meni

svaki KLE ispusta cudne zvuke,eto,sta da ti kazem.

Probaj da pitas matore bajkere,mozda oni znaju sta da slusaju...

Inace,kilometraza mi je tada bila 35000 kilometara,a koliko moze da izdrzi lanac bregaste,ne znam,ja ga

promenih za svaki slucaj,i to je to.

• U prolazu, 79 postova

Iskreno da ti kazem, misim da mi se cuje neki cudan zvuk, barem u poredjenju sa mladjim KLE-om kolege Adlera. Valjalo bi i to da promenim... Da se ne cimam, oslanjam se dosta na motor sto se posla tice pa necu da odugovlacim sa zamenom, ionako sam malo rasteglio servisni interval za ventile, necu i sa time da se zezam. Jesi li mozda menjao i spaner kada si menjao lanac bregaste?

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Ja sam menjao lanac bregaste i spaner kada sam kupio motor i bas se culo lupanje u masini, ali je motor normalno isao. Cak mi je i majstor rekao da je normalno da posle nekog vremena pocne da lupka.

Sve u svemu kad bude bilo zrelo za zamenu znaces jer ce se prilicno cuti, a do tada nemoj za džabe da se cimaš za male razlike u zvuku masine. :takoje:

• U prolazu, 79 postova

Ja sam menjao lanac bregaste i spaner kada sam kupio motor i bas se culo lupanje u masini, ali je motor normalno isao. Cak mi je i majstor rekao da je normalno da posle nekog vremena pocne da lupka.

Sve u svemu kad bude bilo zrelo za zamenu znaces jer ce se prilicno cuti, a do tada nemoj za džabe da se cimaš za male razlike u zvuku masine. :takoje:

Videcu sta ce da kaze nakon stelanja ventila i karburatora, mora da klepece al nisam sigurnan koja je granica :D necu da paranojisem za sada...

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

ja sam svoj iz milošte zvao KLEpetalo :) oni imaju agregat koji je po starijoj tehnologiji rađen tako da taj zvuk je zapravo normalan. ako prestane da se čuje onda se zapitajete da li je sve ok. :)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE - 2004

Sad merio potrosnju...

Sipao pun rezervoar i nakon 100km opet ga napunio.

Racunica 7.8l

Da budem iskren prvi put sam ga punio na copavoj a drugi put sam sedeo na motoru, znaci bio je uspravan...ne znam kolika je razlika ali ne verujem da je velika (mozda 0.5l).

Po meni mnogo za gradsku voznju...

Sta vi kazete?

Sent from my XT910

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

mislim da je do ćopave, kada ga tako tankuješ nikada ga ne dopuniš stvarno do vrha. uvek kada tankuješ motor sedi na njemu. ja sedim, zovem malog-od-pumpe i kažem mu da sipa. jbg to mu je posao. i kada sipa onoliko koliko ja mislim da je dovoljno onda zaključam rezervoar i siđem sa motora da platim. za to što si sipao "pod ćopavom" moguće da je to razlika. sledeći put opet sedi i videćeš da je ok.

• bu!, 609 postova
  • Motocikl: Honda Deauville 650

ako si pratio sta sam iznad pisao,video si da se i meni desilo slicno...na 161 km mi je potrosio 10,5 litara...sto mu dodje oko 6,5 na 100km...mislio sam da sam se preracunao i opet sipao do vrha i posle 51 km sipao opet do vrha ,sipao sam 3,7 litara...sto mu dodje oko 7,2 na 100km..odvezao sam ga kod majstora koji mi je radio vakume i ventile i on mu je radio nesto...u subotu cu videti koliko ce potrositi...ne znam zasto je toliko trosio.... :/

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

Pa to trosi ko hiljadarka :zbunjen: Necu da vam mracim ali ja retko kad predjem 5lit/100km i to uvek nas dvoje na motoru

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE

Kada sam merio jesenas potrosnju,po sistemu do cepa,ispalo 6,1 lit/100km.I to po malo gradske,magistralnog puta i van asfalta voznje.Da vozim kilavo za litar manje,nije to to.

• bodi biber, 729 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996

Kada nisu postelovani karburatori i ventili KLE oce vise da trosi,meni je licno trosio 7.5L gradske voznje sa postelovanim karbom i svim chudima zimus na voznji kuca-posao u razdaljini od 1km.Dakle samo sauh i kratke relacije.Dok je na medjugradskim voznjama potrosnja isla na 6 i ispod 6l zimus.

Sada kad je toplije ocekujem dosta manju potrosnju,posto je kada je bilo toplije trosio oko 6 u gradskoj sa rastelovanim karbovima i ventilima.

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

Moj GPZ 600 je trosio 6-6.5 u gradu sa svojih 85konja.KLE sa bisagama,koferom i suvozacicom do mora 4.5 a bez bisaga 4,2.Mozda nesto kod mene nije u redu :stabre: a ne davim ja to,volim da ga rastrcim.98.god je,sa grejanjem karbova, pa trosi nesto manje u odnosu na prethodne modele,nema blokadu,170km navuce.

KLE leti sa normalnom voznjom ide na 5 litara bez problema i ispod 5 litara na otvorenom putu,zimi hoce da povuce vise jer se stalno pali sauh pogotovo na malim relacijama.

Ovako je moj filter vazduha izgledao posle prvih 13500km kada je motor vozen najvecim delom po asfaltu. Tada sam mislio da je to prljavo...

7a3OfQc.jpg

Tada je detaljno ociscen i posle toga je presao jos 10500km, od toga mnogo van asfalta a ponesto i u prasini grupne voznje. Sada izgleda ovako:

ZjDWbMa.jpg

Prljavost je dostigla potpuno novi nivo :D Ono sto me raduje je da iznutra deluje potpuno cisto, odnosno da stroka nije uspela proci kroz filter. Za ubuduce je lekcija naucena: Filter cistiti ili prilikom svake zamene ulja ili posle svake ozbiljnije off voznje.

Citam ovo oko potrosnji i nesto razmisljam koliko mi je drago sto vozim novi model. Najveca potrosnja koju sam ikada imao je 5.6l/100 km, u dvoje autoputem 120-140 na sat. 5l/100 km mi je presao svega 5-6 puta i to iskljucivo na teskom off-u, kombinacija prva-druga brzina. Na otvorenom putu sa suvozacem ili bez, sa stvarima ili bez, se redovno vrti oko 4l, minimalno 3.8 l/100km.

Sve to se odnosi na redovno servisiran motor i voznju do 5000 obrtaja (100-110 na otvorenom putu). Potezanje sa semafora mi je nepoznata pojava, gradska voznja takodje- po gradu vozim samo koliko mi treba da iz njega izadjem a to je 2km u jednom pravcu.

Gorivo bas svaki put tocim do cepa dok sedim na motoru tako da tu nema nekih varijacija.

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE - 2004

Probacu jos malo...relacije su mi 1 do 2 km kratke i pod saugom ujutru...videcemo kako ce biti...i meni je ispalo jako puno + uzimam u obzir da je u rezervoaru jos proslogodisnji benzin pomesan sa ovogodisnjim :D

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Ja idem sa svojim na posao svako jutro, 10 mjeseci godisnje. Potrosnja je od 5 do 7.2 litara na asfaltu, zavisno od toga da li je cista gradska voznja ili ima i dionica van grada.

Ako idem na off-road, potrosnja varira od 5 do 8 litara, zavisno od komplikovanosti terena i podloge. Imao sam i neslavni rekord od 10 litara, ali to je bio izuzetan slucaj, gdje iz prve brzine izasao nisam, a put me je doveo sa 300 na 1500 metara nadmorske visine u par kilometara loseg makadama.

Kod mene su karburatori i filter cisti, jednom godisnje stimani i sinhronizovani, usisnik kucista vazduha je stari (siroki) tip. Za taj tip usisnika vazduha i te karburatore (do 1996-te godine), to su normalne potrosnje za KLE, ako covjek sebi pruzi malo oduska :D. Moze KLE trositi i manje, ali se brzine moraju mijenjati cesce, a obrtaji u tom slucaju ne smiju ici preko 3500-4000 rpm. Ako krenes u vise obrtaje, potrosnja progresivno skace.

Sto se sauga tice, moje iskustvo je da je 15 sekundi na prvom paljenju ujutro dovoljno za KLE ako je sve uredno sa dovodom goriva i karburatorom. Nakon toga radi normalno na leru i u temperaturama oko nule.

• Podržavam 2

Potpis za Svestenikov post.

KLE moze da ima 60ks i stariji modeli to treba da priuste,1 L gore dole,ali osmeh na licu neprocenjivo :D1jee1.gif

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja