Jump to content

Moto Zajednica

Honda CM 125, koliko vredi ovaj motor?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 427 postova
  • Motocikl: CBR 900RR

Drugar je naleteo slučajno na ovaj motor pa smo išli juče da ga pogledamo. Ne znam koje je godište, ne piše na pločici a žena koja nam je pokazala motor ne zna ništa o motori niti gde je saobraćajna. Proizvodi se od 1978, pretpostvljam da je ovaj motor iz 80-ih jer nema dva okrugla sata kao oni iz devedesetih ali nisam siguran.

Šta mislite koliko je realno dati za ovaj motor?

Motor je malo zapušten, lanac zarđao, kao i rezervoar koji je skroz suv. Ulja u mašini ima ali se oseća na benzin, verovatno se spustio dole jer je slavina bila otvorena. Na satu ima 29000km. Nismo ga palili, to ćemo sledeći put kad ponesemo malo benzina :)

IMG_20160410_091711.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1710 postova

Ja mislim da je ovo model na 6 v sa platinama i dvorednim lancem bregaste, taj agregat prelazi i 150 000km. Jedino me cudi korozija u rezerv, ja imao 2 tog godista negde, a rezerv su bili kao staklo. Ima 4 brzine. Saobracajna nije problem ako je ona vlasnica ili naslednica. Sa saobracajnom vredi po meni 350-400 evra jer ima ulaganja. Da te izadje kad sredis malo skuplji od kineza ali tu nema poredjenja. Nije veliki po gabaritima, ali to si video uzivo.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 427 postova
  • Motocikl: CBR 900RR

Nije to bas totalna korozija u rezervoaru, ali ima je. Motor ima saobracajnu, samo je vracena tablica jer se ne registruje, može da se registruje sve legalno. I vrlo moguće da je 6v jer sam se sad setio da akumulator ima 3 čepa za ćelije, a ne 6. Ima 4 brzine

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :)

Ne palite ga dok ne promenite ulje, pogotovo ako se oseti na benzin. masina je jako dugo stajala i verovatno ima tragova korozije na cilindru i klipovima.... uz to i staro ulje eto recepta da zariba.

Ja bih prvo ubacio kasikicu ulja na svaki cilindar kroz otvor svecice i zaverglao malo bez svecica cisto da pogkrenem klipove pre pokusaja palenja.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

kakvih 350-400e?

pa dok se sredi trebaće još 200e, a možda i više plus prenos, registracija 100e.

Dolazimo do cifre od minimum 700e, a da je sve pod znakom pitanja.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Objasnite zeni da je kupovina tog motora " macka u dzaku " - moze da bude dobar, a moze da bude i los. Kazete joj da treba prvo promeniti ulje u motoru, skinuti i ocistiti rezervoar, skinuti ventil dekle pa podmazati klackalice, itd, itd. I kad se motor upali i ako lepo radi, opet postoji mogucnost da crkne posle nedelju dana voznje jer je mozda nesto korodiralo u masini jer se dugo ne vozi. Vidite sa njom, ponudite joj neku cenu - sto manju - to bolje po vas ! 

http://youtu.be/CMPQL-27Jgw

• Podržavam 1

• Drug član, 1710 postova

Ja polazim od pretpostavke da ako ovaj motor pretresen i servisiran izadje oko 700 evra nije skup ako uporedimo sa kinezima iz te klase. E sad ako uspeju da ga kupe sto jeftinije utoliko bolje, jer postoji rizik da nesto nije u redu sa agregatom, mada pisano je ovde na forumu kakvi su to agregati i verujem da ako ima ulja u njemu nema mnogo bojazni. Ja sam tako zagrizao sa jednim lesom sto je stajao 10 godina i jos uvek ne znam na cemu sam, ali verujem, iz licnog iskustva, da ce ta honda da se ocisti karb na 3 m guranja upaliti sa tim potpuno praznim akumulatorom, da ne pricam o ozbiljnijem servisu, novim svecicama i akumulatoru...

• duledjo, 438 postova
  • Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500

to je odlicna sprava imam ja jedan takav sa 6volti aku nema mu smrti kod pametnog coveka

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja