Jova 0 Napisano Mart 22, 2008 U prolazu, 6 postova Lokacija: Visnjicka Banja, Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako, kupio sam svoj prvi motor u zivotu, i iskreno ne razumem se sad nesto specijalno u servis i odrzavanje motora pa sam hteo da se posavetujem sta bi trebalo prvo uraditi posle kupovine motora. Kratak opis motora: 2004 god. 20 000 km presao (kaze tip da ga nije vozio toliko od semafora do semafora nego uglavnom po otvorenom putu) Gume presle 2000 km relativno dobre Servis radjen u septembru 2007 (zamenjeno ulje, lanac) E sad otisao bi i u neki servis pa dal ima neko da mi preporuci neki dobar za Japance, koliko sam mogao da procitam na forumu majstor Joca je dobar, mozda jos neko? Ne bi voleo da odem kod nekog majstora pa ovaj da provali kako nemam pojma i odere me za lovu a pritom mi uvali i neke lose delove Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jova 0 Napisano Mart 22, 2008 U prolazu, 6 postova Lokacija: Visnjicka Banja, Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Sad vidim da sam trebao da postavim temu pod "servisi" jbg!!! ako neko moze da je prebaci tamo bilo bi super. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Mart 22, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...sta bi trebalo prvo uraditi posle kupovine motora. Ja kad sam kupio motor zamenio sam ulje, filter ulja, filter vazduha, svecice, rashladnu tecnost, podmazao sajle kvalcia i gasa i sve ostalo sto moze da se podmaze, prekontrolisao u kakvom je stanju prednji lancanik,istrosenost plocica, zategnutost srafova... kad to sve uradis, miran si. Sednes, vozis, ne razmisljas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jova 0 Napisano Mart 22, 2008 U prolazu, 6 postova Lokacija: Visnjicka Banja, Bgd Prijavi odgovor kao problematičan A reci mi srki gde si to uradio, u nekom servisu ili sam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Mart 22, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan A reci mi srki gde si to uradio, u nekom servisu ili sam? Sam sam radio. Poslao sam ti PP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7539 Napisano Mart 23, 2008 Drug član, 3130 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Velika istina, sto rece drugar kad sam uzeo Kawu.... vlasnici se menjaju, ulje se ne menja. Zato, od onda, prvo, cim doteram motor, prvo ide novo ulje i filter, pa onda svece, bar da se pregledaju, i kako napisa covek, podmazivanje sajli i kontrola svega sto je potrosno. Nek ti je sa srecom voznja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jova 0 Napisano Mart 23, 2008 U prolazu, 6 postova Lokacija: Visnjicka Banja, Bgd Prijavi odgovor kao problematičan hvala na savetima ljudi, sreca moja a i jedan od razloga sto sam uzeo bas ovaj motor je ta da je kupljen kod nas u Rodicu i imao samo jednog vlasnika pre mene, covek je bas vodio racuna o njemu, jos se ispostavilo da ga poznaje od mog drugara cale zajedno su na taksiju. Ostaje mi samo da odem do servisa. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 23, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Spale je doktor za taj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 23, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje da skines servisnu knjigu za taj motor. Ne vidim zasto bi ga zbog redovnog sevisa terao kod nekog, to mozes i sam da uradis a ustedeces dosta novca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris_LION 1404 Napisano Mart 24, 2008 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Ako nemas vremena i neces da stedis kao sto reche drug Evil_Zo ... Spale no.1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 24, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje da skines servisnu knjigu za taj motor. Ne vidim zasto bi ga zbog redovnog sevisa terao kod nekog, to mozes i sam da uradis a ustedeces dosta novca... Mozes tako sve osim kompjuterske sinhronizacije, a Spale to ima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 24, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje da skines servisnu knjigu za taj motor. Ne vidim zasto bi ga zbog redovnog sevisa terao kod nekog, to mozes i sam da uradis a ustedeces dosta novca... Mozes tako sve osim kompjuterske sinhronizacije, a Spale to ima A ona je neophodna jer...? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 24, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan To je samo jedna od stavki koje se provjeravaju preko dijagnostickog uredjaja. Drugacije se ne mogu odrzavati i kontrolisati agregati sa ubrizgavanjem. To je jedini razlog zasto svoj motor vozim kod servisera, inace svakako sve opet provjerim sam (zategnutost srafova, stanje sklopova itd...). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 24, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Kod Suze dijagnostika sluzi samo kad nesto krene po zlu, pa te obavesti ispisivanjem FI na tabli (puj, puj, da ne cuje zlo), a pri redovnom servisu nista se ne dira.Tako pise i u manualu. Mislim da je isto i za ostale motore i da je 'kompjuterska provera' cista otimacina para. NHF Zo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 51 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Voge SR4 Max Prijavi odgovor kao problematičan Kod Suze dijagnostika sluzi samo kad nesto krene po zlu, pa te obavesti ispisivanjem FI na tabli (puj, puj, da ne cuje zlo), a pri redovnom servisu nista se ne dira.Tako pise i u manualu. Mislim da je isto i za ostale motore i da je 'kompjuterska provera' cista otimacina para. NHF Zo... Pa ja se i ne bih slozio sa ovim,a evo i zasto: na redovnom servisu na 18000 kod Spaleta, pored osnovnih stavki koje su se zamenile (ulje, filteri, svecice itd..), ja dolazim po motor u dogovoreno vreme, a Nesha, Spaletov saradnik (da ne kazem pomocnik) mi saopsti da se Spale malo poigrao sa mojim ubrizgavanjem i da proverim kako mi se cini...elem, sedam ja na motor i maltene ga ne prepoznajem, bolje ide,vuce od nizih obrtaja itd...znaci covek mi je nastelovao ubrizgavanje po svom nahodjenju i odlicno to uradio, naravno sve po ceni redovnog servisa, niko ga nije terao da se "igra" sa mojim injection-om.. poenta: bez kompjutera bi mogao do sutra da ga steluje, a pritom mi nije naplatio taj deo svog utrosenog vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 25, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Za Yamahu ima nekoliko stavki na redovnom servisu koje zahtjevaju kompjutersku sinhronizaciju. Vjeruj da nije otimacina para, sistem ubrizgavanja je jako kompleksan i takodje zahtjeva redovno odrzavanje (vidis kako je meex-u to dobro doslo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Kod Suze dijagnostika sluzi samo kad nesto krene po zlu, pa te obavesti ispisivanjem FI na tabli (puj, puj, da ne cuje zlo), a pri redovnom servisu nista se ne dira.Tako pise i u manualu. Mislim da je isto i za ostale motore i da je 'kompjuterska provera' cista otimacina para. NHF Zo... Pa ja se i ne bih slozio sa ovim,a evo i zasto: na redovnom servisu na 18000 kod Spaleta, pored osnovnih stavki koje su se zamenile (ulje, filteri, svecice itd..), ja dolazim po motor u dogovoreno vreme, a Nesha, Spaletov saradnik (da ne kazem pomocnik) mi saopsti da se Spale malo poigrao sa mojim ubrizgavanjem i da proverim kako mi se cini...elem, sedam ja na motor i maltene ga ne prepoznajem, bolje ide,vuce od nizih obrtaja itd...znaci covek mi je nastelovao ubrizgavanje po svom nahodjenju i odlicno to uradio, naravno sve po ceni redovnog servisa, niko ga nije terao da se "igra" sa mojim injection-om.. poenta: bez kompjutera bi mogao do sutra da ga steluje, a pritom mi nije naplatio taj deo svog utrosenog vremena. I ja sam na preporuku otisao kod spaleta prosle godine.Obican servis tj. zamena ulja i filtera s` tim sto sam ja stavio K&N filter me je kostala 245eur.Svako normalan ce reci kako sam ja prosao kod njega :( To sto meex kaze za stelovanje ubrizgavanja je matori i meni uradio i to na moje oci za celih 2 minuta.Jeste se osetila razlika posle toga ali nikad nisam saznao da li je to stvarno vredelo ili sam ja istripovao da motor ide bolje. Ovaj put se slazem sa Makijem da je za neke obicne stvari bolje preskociti majstora i sam uraditi,prvo sto naucis nesto a drugo sto ces ustedeti dosta novca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 51 Napisano Mart 25, 2008 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Voge SR4 Max Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se da je bolje da neke stvari odradis sam, ali ako se vratimo na pocetak teme, i podatak da je autor kupio prvi motor u zivotu,i da sam kaze da se ne razume u servis, onda je najrealnije poslati ga kod nekog ko ce to adekvatno da mu obavi. Jeste Spale skup, ali ne mozemo svi da budemo svoji majstori... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 25, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Da na R6 oseti razliku u snazi-momentu posle igranja sa ubrizgavanjem... Malo sam skeptican povodom toga. I dalje tvrdim da je to samo... Obican servis tj. zamena ulja i filtera s` tim sto sam ja stavio K&N filter me je kostala 245eur. ... otimanje para. U svojoj reziji bi uradio 5-6 redovnih servisa (ili 3 u nekom servisu) za taj novac. I to polako i s ljubavlju ;D i onda znas svog ljubimca bolje od bilo koga drugog. No, to je i dalje samo moje misljenje. Slozio bih se sa meex-om da ako Jova nema preterano "poznavanje" materije, 6icu otera kod nekog majstora, ali, zaboga, preporucite mu nekog JEFTINIJEG! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 26, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pa od tih jeftinijih niko ne radi Yamahe sa kompjuterom. Mene je servis izasao 70 eura ruke + ulje i filter. I to je skupo ali moram zbog pecata kod ovlascenog servisera, a ionako jedino Spaletu i vjerujem. A na svako 5000 svakako sam odradim servis (isto s ljubavlju ) (tek na svako 10000 imam sastanak sa Spaletom) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Mart 27, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako se menja ulje i filter, vrlo jednostavno: http://www.angelfire.com/ia/z/R6oilchange.htm Pre nedelju dve dana smo uradili servis na burazerovom SRAD-u, a uradićemo i servis na mojoj Yamahi, samo čeka da mi stigne čep za ulje (ili što bi stari majstori rekli - štopli) sa magnetom. Ako nemaš alat i ako nikada nisi čačkao automobile ili motore, onda bolje vozi u servis. Evo ovde možeš da skineš service manual i ostalu literaturu: http://www.r6messagenet.com/forums/showthread.php?t=39254 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...