Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav od buduceg kolege!

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Kancelarijska stolica iz JYSK-a

Veliki pozdrav svima sa foruma! Da vam se prvo svima zahvalim sto ovaj forum postoji i sto ste ga ucinili tako korisnim i dostupnim jednom pocetniku, kome je svaka informacija i iskustvo merljiva u zlatu! Zovem se Luka i imam 27 godina, zivim u milom nam i autima krcatom Beogradu.

Odavno gajim ljubav prema coperima, a odnedavno sam odlucio da kupim jednog, sto iz prakticnih razloga, sto da bih sebi ispunio dugo neostvareni san. Sa motorom bih isao najvise po gradu, ponekad sa curom do Novog Sada na kafu ili izlet. Odlucio sam se da za pocetak pazarim nekog kineza, bacio sam oko na Sprint Prince model od 250 kubika. Koliko kapiram, to su vrlo solidni motori za pocetnike, po pristupacnim cenama.

Uskoro krecem sa obukom za A kategoriju, a u medjuvremenu merkam svog buduceg ljubimca. Za pocetak sam se odlucio da kupujem polovno zbog poprilicne ustede.

E sad, da ne bih pravio novu temu, trazio bih savet ovde. Po oglasima nailazim na dosta razlicite cene, a tu pocinje i moja prva glavobolja: kako uociti u kakvom je stanju motor. Naime, ne znam koliko tacno godine uticu na motor, kapiram da se mnogo manje vozi od automobila, ali nemam predstavu u kakvom prosecnom stanju bi bio motor iz recimo 2009. godine. Takodje, ono sto me isto zanima je i kakve sve kvarove bih mogao da ocekujem na toliko starim kineskim motorima. Koliko bi kostale "worst case scenario" popravke?

Primera radi, video sam na oglasima jednog princa od 250 kubika, prodavac tvrdi da ,,pomalo pusta ulje na semeringu radilice". Pretpostavljam da to ne mora biti ogroman problem, da se resava zamenom semeringa, ali da verovatno moze biti i nesto ozbiljnije? Moje mehanicarsko znanje dolazi iz sveta automobila, i mnogo stosta je primenjivo i na motore, mada su oni zverka za sebe.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 427 postova
  • Motocikl: CBR 900RR

Pozdrav i tebi, i srećno sa kupovinom :) ja bih ti samo  napomenuo da kod motora nije toliko bitna godina proizvodnje, bitnije stvari su u kakvom je realnom stanju motor i da li je imao neku havariju.. treba proceniti i šta ima od ulaganja u njega odmah po kupovini (registracija, gume, akumulator, lanac...) čisto da znač u startu na čemu si i da se ukalkulišeš u budžet, tako da bi najbolje bilo da povedeš nekog ko ima nekog iskustva sa motorima 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja