Jump to content

Moto Zajednica

Guma na kacigi

Recommended Posts

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Honda CBF 600SA

Imam glup problem...

Posedujem Scorpion Exo 400 kacigu i odlepila mi se guma koja je na obodu otvora za oci. Pokusao sam da je zalepim sa super lepkom (Locktite Gel) i lepak uopste ne hvata :(

Malo sam trazio po netu i neki lik je imao isti problem koji je resio sa 3M Weatherstrip adhesive lepkom koji verujem da ne mogu naci ovde u Srbiji.

Da li je neko imao isti problem i kako ga je resio? Koji to lepak mogu da koristim? Ljubazni ljudi iz farbare poseduju tonu razlicitog lepka, ali ne mogu mi sa sigurnoscu reci koji je pravi.

Hvala Vam!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 900, FJR 1300

Koristio sam ga u mnogim situacijama i mislim da bi trebao da ti zavrsi posao ... montazni lepak MomentFix.

• Којекуде, 484 postova

Ja sam tu donju gumu zalepio silikonom ali papirnim lepljivim trakama je fiksirao u predvidjeni polozaj zbog neravnih linija. Drzi super za sada.

Tapatalk

• Ne silazi, 2915 postova

kineski akrilni dvokomponentni lepak ,100 dinara,lepim razne stvari i hobi i profesionalno ovo je najjace sigurno,cak sam zalepio i odlomljen zmigavac-raspala se, istrulila kineska guma na kina coperu,enoga drzi 100 odsto vec 5 godina,

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: zx12r

Taj 3m weatherstrip je lepak kojim se kederi lepe na auto, u principu isto sto i sintelan lepak. Probaj sa njim. Ako ne uspes, a prethodno nisi uspeo ni sa silikonom ni sa super lepkom, onda je to sto se odlepilo napravljeno od silikona i tu pomoci nema.

• U prolazu, 23 postova

Upravo sam stavio moment fix express i kaze da momentalno "hvata" ali da treba sacekati 24h do potpunog efekta. Za sad mi deluje da ce da drzi :)

Drzite fige! Javljam sutra..

otopice ti se na suncu,probaj da ga skines dok se skroz ne osusi,ovaj kineski lepi 50 do beskonacno puta jace od momenta,stvrdne se ne omeksava na suncu...Moment pocne da omeksava ,a ako je na limu koji greje sunce za 2 godine se pretvori u ugljenu prasinu-potpuno pocrni bez obzira sto pise da drzi do 140 stepeni-mozda 2 sekunde.Probajte da nadjete obicn kineski super lepak,ali kao onaj stari koji se prodavao pre 10 godina.Ima ga u madjarskoj ili nadji na pijaci od svercera.Momentalno lepi,a posle par minuta uhvati ko lud i toliko je jak da stipa oci i grlo.Ovo sto prodaju trenutno kinezi lepi ali mora a se fiksira i da odstoji celu noc i mnogo je losije zalepljeno nego madjarski kinez

• U prolazu, 23 postova

Puno hvala na savetu, ali ne mogu sad da odlepljujem. Krenucu u voznju sa Momentom i ako se dogodi to slabljenje lepka, onda cu sigurno staviti kineza. Molicu Vas da stavite fotku tube tog kineskog. Nadam se da necu morati da ga stavljam ;)

taj kinez  ima dve tube,jedna crveni a druga plavi cep ,izuzetno jako lepi sve materijale,jeftin je i ima masu da popuni rupu ako treba,jedino sto nije jako elastican.Osnovi princip kod stvari koje nemogu jako da se priljube,recimo cipele koje su lose -djon nije jako pasent u odnosu na gornji deo je da se sto bolje priljubi.Obucari to rade kalupom i stegama,ali rezultet je los jer lepe klasicnim lepkom koji moze samo tanko da se nanese.Zato je resenje MONTEGE FIX ,ima raznih proizvodjaca,u tubi su ko silikon  i imaju masu kao silikon kojom mogu debelo da se nanesu i tako ne napnu jako materijal koji se lepi.To je isto neoprensko lepilo ko i taj tvoj moment ili nekad bio najrasprostranjeniji TIGAR.ali je mnogo bolji jer ne odlazi na temperaturi.Za jako lepljenje koje je izlozeno suncu je najbolje zamoliti obucara da  nanese lepak koji se aktivira temperaturom.Nanese se i predje temperaturnim fenom-onim za farbu ,on se aktivira i izdrzava svu temperaturu.Ja sam sebi lepio duboke cipele streetfighter i luisa  sa montage fixom uspesno iako obucar nije mogao sa tim klasicnim momentom

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: yamaha 600 r thundercat

Ja sam na exo 450 zalepio sa nekim kineskim super lepkom. Drzi vec par godina bez problema.Izgleda da je to uobicajen problem sa scorpion kacigama.

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Kawasaki Zephyr 750

Isti problem sam imao pre 2 godine. Došao sa kacigom u MaxMoment i pitao da li mogu to da mi srede. Kaže mi vlasnik donesi kacigu trebaće nam jedan dan da to sredimo. Skidamo celu gumu i ponovo je lepimo. 

Odneo, momci sredili i od tada nisam imao problema sa odlepljivanjem. 

Da napomenem da mi nisu ništa naplatili jer sam kod njih uzeo kacigu, ali mislim da ne bi trebalo da bude skupo.

Da, u pitanju je Scorpion Exo450

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja