Jump to content

Moto Zajednica

Kako poceti ?

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: R 1150 GS

Zdravo ljudi, kako pocinje nova sezona zelim da kupim svoj prvi motor i uzivam u blagodetima istog.
Procitao sam par slicnih tema tako da cu navesti informacije koje mislim da su potrebne da bih dobio odgovor
Visok sam ~190, i imam 60 kila (ausvic fazon) i interesuje me koji bi mi motor preporucili za budzet od 1500-2000e (bez opreme)

Kako sebe svrstavam u srpsku nejac i sa mojim budzetom mislim da bi mi motori preko 650c bili preteski, nakon citanja ovog foruma i malo istrazivanja ovo su moji izbori:

• KLR 650
  • bmw g650gs
  • DR650
  • Honda Transalp

Neke manje kubikaze:

• KLE500
  • DRZ400
  • WR250R (Mislim da je ovaj izlazi iz mog budzeta ali da bi mi najbolje odgovarao)
  • KTM 400

Moj glavni parametar u odlucivanju motora mi je pouzdanost i tezina, posto zelim da pravim ture kroz evropu, 2000-3000 KM i ne bih imao snage da dignem 3 puta GS1200 sa opremom. Nije mi bitna brzina, lepota, potrosnja koliko ne zelim da me ostavi na putu. Takodje ne bih vozio previse teske staze niti imam zelju za bilo kakvom trkom, cilj je prilazak jezeru, istrazivanje prirode i slicno.

Mislim da je klr650 najbolja opcija zato sto je pouzdan i  lagan za odrzavanje ( ipak je ovo moj prvi motor i potrebno je dosta da naucim).

Da li neko moze da mi pruzi savet pri kupovini, ili da me uputi na slicnu temu ako postoji

Hvala

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Da sam na tom mestu tragao bih za Kle 500, visok, ne tezak, kompromis svega, ni u cemu najbolji, al valja za sve. Registracija za motore do 500ccm je i vise nego povoljna kao i odrzavanje, o potrosnji, pa ako je ispravan oko 5l a cesto i nize.. Za pocetak, savrsen odabir.

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 324 postova
  • Motocikl: Honda VFR1200F

Pouzdano, ne kvari se, lak za odrzavanje, jeftin za registraciju, japanac do 500ccm :) pa kada ga prevazidjes lako je naci zamjenu za vecim agregatom...

Mislim da ti je kod polovnih motora mnogo bitnije da znas od koga ga izimas, neka preporuka da je motor redovno odrzavan i nije izdrndan od strane bijesnih vlasnika :D

Obrati paznju i na naked varijantu, Honda Hornet 600 i Yamaha FZ6N su super pouzdani motori

http://www.polovniautomobili.com/motori/7225788/honda-hornett

• Andragog, 4961 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Ako hoces da putujes onda izbegavaj jedan cilindar, jer je živi smor za putovanje. Za 2000e se može naći pristojan Transalp 600, pouzdan, štedljiv, iznad svega izdržljiv !!!  

• Podržavam 1

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Mislim da ti je kod polovnih motora mnogo bitnije da znas od koga ga izimas, neka preporuka da je motor redovno odrzavan i nije izdrndan od strane bijesnih vlasnika :D

Obrati paznju i na naked varijantu, Honda Hornet 600 i Yamaha FZ6N su super pouzdani motori

cilj je prilazak jezeru, istrazivanje prirode i slicno.

Hvala

Вазда било и биће на овом форуму.

Човек јасно и гласно каже шта га интересује и занима, шта хоће, али се увек пронађе неко да каже "размисли о овоме, можда је ипак то за тебе"

@srdjan1987 имењаче, без увреде, ништа директно теби, твој пост се нашао само као пример, али исто се понавља у свакој теми где неко тражи помоћ око избора мотора, а још је и довољно рационалан не да смањи на одређену категорију мотора, него чак сведе недоумицу на свега неколико примерака.

• Podržavam 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Transalp 600.

Za 5 godina sa njim sam prešao blizu 60.000 km bez većih kvarova. Gde god sam krenuo putovanje sam uspešno završio. A vožen i po kiši i snegu.

Udoban, pouzdan, ekonomičan, izuzetno lagan za vožnju, može dobro da se natovari, ne traži visoke obrtaje, tih.

Mane: Slabo svetlo, slaba zaštita od vetra i slabije kočenje (do 1996). Međutim sve ove mane lako se rešavaju.

• Podržavam 2

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Sa DR-om je Kawazoki proputovao obe polovine sveta! Trenutno je po Amerikama i koliko čitam, nema problema sa sokoćalom. To što se tiče pouzdanosti. Transalp je takođe visoko pouzdana mazga. Od tih modela koje si nabrojao, bilo koji da izabereš nećeš pogrešiti, usmeravaj se prema stanju i očuvanosti pojedinog primerka. Za putovanja od 2-3000 km ja bih ti preporučio kupovinu 600 + kubika, mada će i ovi niže kubikaže vršiti posao. Registracija je jednom godišnje i par hiljada dinara razlike ti neće biti preveliki problem.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

Срђане за почетак се баци на " јаку рану, да се мало поткожиш " :Bokilic:

Са 60 кила и 1,90 м висине  сви мотори осим " зољице "  ће ти бити  тешки и јаки. :staa2:

Нађи неки мотор, замоли неког другара да ти да на пробу нешто од  200 кг. и 600 цм3. Потерај мало по лошијем друму. Врло брзо све ће ти бити јасно :moto2:

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

I sa 60 kg i sa 100 kg ne može zaustaviti motor u težnji da bočno prilegne, Normalno da je bolje da ima masu zbog lakše manipulacije motorom, ali ima dosta neuhranjenih devojaka koje se sasvim lepo snalaze u vožnji. A da bi trebalo da se podgoji-u pravu si.

• Podržavam 1

cilj je prilazak jezeru, istrazivanje prirode i slicno.

Hvala

Вазда било и биће на овом форуму.

Човек јасно и гласно каже шта га интересује и занима, шта хоће, али се увек пронађе неко да каже "размисли о овоме, можда је ипак то за тебе"

@srdjan1987 имењаче, без увреде, ништа директно теби, твој пост се нашао само као пример, али исто се понавља у свакој теми где неко тражи помоћ око избора мотора, а још је и довољно рационалан не да смањи на одређену категорију мотора, него чак сведе недоумицу на свега неколико примерака.

Imenjace, nemoj da pametujes previse, moze svako promasiti neki pasus u tekstu ;)

Sjedi malo na motor i napravi koju kilometrazu i druzenje sa bajkerima. Pusti se prozivanja na forume, jos si pexen

• Podržavam 1

@Svaler

""Човек јасно и гласно каже шта га интересује и занима, шта хоће, али се увек пронађе неко да каже "размисли о овоме, можда је ипак то за тебе"... ""

Moras malo na naucis da se izrazavas laganim tonom, dotle, sve sto kazes (iako mozda nekada ne mislis) izgleda kao prozivka ;)

Pomalo, ne zuri da se iskazes previse, ugledaj se na starije, niko ne proziva vec sve lagano daju svoje misljenje

Da covjeku ne remetimo temu dalje, pisi na privatne poruke ako hoces :)

Samo naprijed i oprezno. Moj savjet ti je da biras motor za kojeg ti moze neko pouzdano preporuciti da je bio u dobrim rukama. Motori su osjetljivije masine od automobila.

• Zainteresovan, 707 postova
  • Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r

Da sasvim realan.

Koje budaletine na raznoraznim enduro takmicenjima voze tamo neke ktmove husqvarne bete kad postiji ovakav motor

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7321 postova
  • Motocikl: TDM 900

Sta god od navedenih je okej.

Trudi se prvenstveno da kupis primerak koji je u najboljem stanju i to ce ti ujedno biti najveci izazov. Uglavnom je sve urnisano i razjebano, no sa vremena na vreme izadje po nesto da valja.

• Zainteresovan, 912 postova
  • Motocikl: Africa Twin AS 2024

Mislim da si lepo odabrao za pocetak tako da gledaj samo sto bolji primerak, a za te pare mozes da kupis u dobrom stanju neki od tih motora koje si naveo.

Naravno subjektivno skroz glasam za Transalp :)

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: sv650s

Koliko znam (a ne znam mnogo) svi su okej. Ja bi gledao da bude bilo koji samo u sto boljem stanju, ni jedan te nece ostaviti nigde ako je u dobrom stanju, tako da samo polako :)  

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: R 1150 GS

Hvala na odgovorima, procitacu malo vise o kle-u i transalpu i pokusacu da nadjem da ih provozam oba pa cu proceniti koji mi vise odgovara. 

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Hvala na odgovorima, procitacu malo vise o kle-u i transalpu i pokusacu da nadjem da ih provozam oba pa cu proceniti koji mi vise odgovara. 

Ako hoćeš da probaš KLE-a, javi se na pp da se dogovorimo, vrlo rado ću ti dati da probaš. Kao i svima do sad.

• Podržavam 2

• Andragog, 4961 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Pitenje je samo koliko ce izdzati amortizer i viljuska. Odlican motor za malo para ali je istina daleko od ovog snimka !!!  Ocigledno je da je ovaj vozac maher !!!

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Varadero 1000

Sto se tice kupovine glasam ili za KLE-a ili Transalpa jako dobri i pouzdani motocikli,a sto se tice DR vs KTM...mislim da o DR-u ne treba ni pricati jer sve se vec zna(pozitivno naravno) KTM-a nisam nikad imao,vozim hondu ali imam veliki respect prema KTM-u znam neke koji ih imaju,izdrzljivost snaga kvalitet...enduro/cross to je njihova specijalnost. Podrska novom kolegi pri kupovini :)

• Zainteresovan, 912 postova
  • Motocikl: Africa Twin AS 2024

Ako hoćeš da probaš KLE-a, javi se na pp da se dogovorimo, vrlo rado ću ti dati da probaš. Kao i svima do sad.

Isto vazi za Transalpa, javi se ako hoces da probas

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja