Vision 3 Napisano Mart 12, 2016 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi, kako pocinje nova sezona zelim da kupim svoj prvi motor i uzivam u blagodetima istog.Procitao sam par slicnih tema tako da cu navesti informacije koje mislim da su potrebne da bih dobio odgovorVisok sam ~190, i imam 60 kila (ausvic fazon) i interesuje me koji bi mi motor preporucili za budzet od 1500-2000e (bez opreme)Kako sebe svrstavam u srpsku nejac i sa mojim budzetom mislim da bi mi motori preko 650c bili preteski, nakon citanja ovog foruma i malo istrazivanja ovo su moji izbori: KLR 650 bmw g650gs DR650 Honda Transalp Neke manje kubikaze: KLE500 DRZ400 WR250R (Mislim da je ovaj izlazi iz mog budzeta ali da bi mi najbolje odgovarao) KTM 400 Moj glavni parametar u odlucivanju motora mi je pouzdanost i tezina, posto zelim da pravim ture kroz evropu, 2000-3000 KM i ne bih imao snage da dignem 3 puta GS1200 sa opremom. Nije mi bitna brzina, lepota, potrosnja koliko ne zelim da me ostavi na putu. Takodje ne bih vozio previse teske staze niti imam zelju za bilo kakvom trkom, cilj je prilazak jezeru, istrazivanje prirode i slicno.Mislim da je klr650 najbolja opcija zato sto je pouzdan i lagan za odrzavanje ( ipak je ovo moj prvi motor i potrebno je dosta da naucim).Da li neko moze da mi pruzi savet pri kupovini, ili da me uputi na slicnu temu ako postojiHvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 12, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Da sam na tom mestu tragao bih za Kle 500, visok, ne tezak, kompromis svega, ni u cemu najbolji, al valja za sve. Registracija za motore do 500ccm je i vise nego povoljna kao i odrzavanje, o potrosnji, pa ako je ispravan oko 5l a cesto i nize.. Za pocetak, savrsen odabir. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Pouzdano, ne kvari se, lak za odrzavanje, jeftin za registraciju, japanac do 500ccm pa kada ga prevazidjes lako je naci zamjenu za vecim agregatom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti je kod polovnih motora mnogo bitnije da znas od koga ga izimas, neka preporuka da je motor redovno odrzavan i nije izdrndan od strane bijesnih vlasnika Obrati paznju i na naked varijantu, Honda Hornet 600 i Yamaha FZ6N su super pouzdani motori http://www.polovniautomobili.com/motori/7225788/honda-hornett Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Mart 12, 2016 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces da putujes onda izbegavaj jedan cilindar, jer je živi smor za putovanje. Za 2000e se može naći pristojan Transalp 600, pouzdan, štedljiv, iznad svega izdržljiv !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Mart 13, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti je kod polovnih motora mnogo bitnije da znas od koga ga izimas, neka preporuka da je motor redovno odrzavan i nije izdrndan od strane bijesnih vlasnika Obrati paznju i na naked varijantu, Honda Hornet 600 i Yamaha FZ6N su super pouzdani motori http://www.polovniautomobili.com/motori/7225788/honda-hornett cilj je prilazak jezeru, istrazivanje prirode i slicno. Hvala Вазда било и биће на овом форуму. Човек јасно и гласно каже шта га интересује и занима, шта хоће, али се увек пронађе неко да каже "размисли о овоме, можда је ипак то за тебе" @srdjan1987 имењаче, без увреде, ништа директно теби, твој пост се нашао само као пример, али исто се понавља у свакој теми где неко тражи помоћ око избора мотора, а још је и довољно рационалан не да смањи на одређену категорију мотора, него чак сведе недоумицу на свега неколико примерака. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 13, 2016 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja glasam za KLE, ako bas hoces da pravis vece ture, ima manje vibracija pri vecim brzinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16912 Napisano Mart 13, 2016 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Transalp 600. Za 5 godina sa njim sam prešao blizu 60.000 km bez većih kvarova. Gde god sam krenuo putovanje sam uspešno završio. A vožen i po kiši i snegu. Udoban, pouzdan, ekonomičan, izuzetno lagan za vožnju, može dobro da se natovari, ne traži visoke obrtaje, tih. Mane: Slabo svetlo, slaba zaštita od vetra i slabije kočenje (do 1996). Međutim sve ove mane lako se rešavaju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Mart 13, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Sa DR-om je Kawazoki proputovao obe polovine sveta! Trenutno je po Amerikama i koliko čitam, nema problema sa sokoćalom. To što se tiče pouzdanosti. Transalp je takođe visoko pouzdana mazga. Od tih modela koje si nabrojao, bilo koji da izabereš nećeš pogrešiti, usmeravaj se prema stanju i očuvanosti pojedinog primerka. Za putovanja od 2-3000 km ja bih ti preporučio kupovinu 600 + kubika, mada će i ovi niže kubikaže vršiti posao. Registracija je jednom godišnje i par hiljada dinara razlike ti neće biti preveliki problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Mart 13, 2016 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Срђане за почетак се баци на " јаку рану, да се мало поткожиш " Са 60 кила и 1,90 м висине сви мотори осим " зољице " ће ти бити тешки и јаки. Нађи неки мотор, замоли неког другара да ти да на пробу нешто од 200 кг. и 600 цм3. Потерај мало по лошијем друму. Врло брзо све ће ти бити јасно Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Mart 13, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan I sa 60 kg i sa 100 kg ne može zaustaviti motor u težnji da bočno prilegne, Normalno da je bolje da ima masu zbog lakše manipulacije motorom, ali ima dosta neuhranjenih devojaka koje se sasvim lepo snalaze u vožnji. A da bi trebalo da se podgoji-u pravu si. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 13, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti je kod polovnih motora mnogo bitnije da znas od koga ga izimas, neka preporuka da je motor redovno odrzavan i nije izdrndan od strane bijesnih vlasnika Obrati paznju i na naked varijantu, Honda Hornet 600 i Yamaha FZ6N su super pouzdani motori http://www.polovniautomobili.com/motori/7225788/honda-hornett cilj je prilazak jezeru, istrazivanje prirode i slicno. Hvala Вазда било и биће на овом форуму. Човек јасно и гласно каже шта га интересује и занима, шта хоће, али се увек пронађе неко да каже "размисли о овоме, можда је ипак то за тебе" @srdjan1987 имењаче, без увреде, ништа директно теби, твој пост се нашао само као пример, али исто се понавља у свакој теми где неко тражи помоћ око избора мотора, а још је и довољно рационалан не да смањи на одређену категорију мотора, него чак сведе недоумицу на свега неколико примерака. Imenjace, nemoj da pametujes previse, moze svako promasiti neki pasus u tekstu Sjedi malo na motor i napravi koju kilometrazu i druzenje sa bajkerima. Pusti se prozivanja na forume, jos si pexen 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 13, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan @Svaler ""Човек јасно и гласно каже шта га интересује и занима, шта хоће, али се увек пронађе неко да каже "размисли о овоме, можда је ипак то за тебе"... "" Moras malo na naucis da se izrazavas laganim tonom, dotle, sve sto kazes (iako mozda nekada ne mislis) izgleda kao prozivka Pomalo, ne zuri da se iskazes previse, ugledaj se na starije, niko ne proziva vec sve lagano daju svoje misljenje Da covjeku ne remetimo temu dalje, pisi na privatne poruke ako hoces Samo naprijed i oprezno. Moj savjet ti je da biras motor za kojeg ti moze neko pouzdano preporuciti da je bio u dobrim rukama. Motori su osjetljivije masine od automobila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Mart 13, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Mart 13, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Relan prikaz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Mart 13, 2016 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Da sasvim realan. Koje budaletine na raznoraznim enduro takmicenjima voze tamo neke ktmove husqvarne bete kad postiji ovakav motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Mart 13, 2016 Ne silazi, 7321 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sta god od navedenih je okej. Trudi se prvenstveno da kupis primerak koji je u najboljem stanju i to ce ti ujedno biti najveci izazov. Uglavnom je sve urnisano i razjebano, no sa vremena na vreme izadje po nesto da valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Mart 13, 2016 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da si lepo odabrao za pocetak tako da gledaj samo sto bolji primerak, a za te pare mozes da kupis u dobrom stanju neki od tih motora koje si naveo. Naravno subjektivno skroz glasam za Transalp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GunnerHan 107 Napisano Mart 13, 2016 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Beograd, Vladičin Han Motocikl: sv650s Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam (a ne znam mnogo) svi su okej. Ja bi gledao da bude bilo koji samo u sto boljem stanju, ni jedan te nece ostaviti nigde ako je u dobrom stanju, tako da samo polako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vision 3 Napisano Mart 13, 2016 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima, procitacu malo vise o kle-u i transalpu i pokusacu da nadjem da ih provozam oba pa cu proceniti koji mi vise odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Mart 13, 2016 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih birao izmedju KLE-a i Transalp-a...u svakom slucaju,nemoj jedan cilindar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6711 Napisano Mart 13, 2016 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima, procitacu malo vise o kle-u i transalpu i pokusacu da nadjem da ih provozam oba pa cu proceniti koji mi vise odgovara. Ako hoćeš da probaš KLE-a, javi se na pp da se dogovorimo, vrlo rado ću ti dati da probaš. Kao i svima do sad. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Mart 13, 2016 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pitenje je samo koliko ce izdzati amortizer i viljuska. Odlican motor za malo para ali je istina daleko od ovog snimka !!! Ocigledno je da je ovaj vozac maher !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žileee 3 Napisano Mart 13, 2016 U prolazu, 50 postova Lokacija: Vienna-Sr.Mitrovica Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kupovine glasam ili za KLE-a ili Transalpa jako dobri i pouzdani motocikli,a sto se tice DR vs KTM...mislim da o DR-u ne treba ni pricati jer sve se vec zna(pozitivno naravno) KTM-a nisam nikad imao,vozim hondu ali imam veliki respect prema KTM-u znam neke koji ih imaju,izdrzljivost snaga kvalitet...enduro/cross to je njihova specijalnost. Podrska novom kolegi pri kupovini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Mart 14, 2016 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima, procitacu malo vise o kle-u i transalpu i pokusacu da nadjem da ih provozam oba pa cu proceniti koji mi vise odgovara. Ako hoćeš da probaš KLE-a, javi se na pp da se dogovorimo, vrlo rado ću ti dati da probaš. Kao i svima do sad. Isto vazi za Transalpa, javi se ako hoces da probas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...