Jump to content

Moto Zajednica

WSBK razgovori

Recommended Posts

• Drug član, 2599 postova

Ako nikome ne smeta i ako ima zainteresovanih da pročitaju po neku reč od ljudi koji učestvuju u nekom od šampionata pod WSBK kapom postaviću po neki intervju koji ću sam u slobodno vreme pokušati da sastavim preko neta. Trudiću se da pitanja ne budu sa dosadnim uvijenim odgovorima na koje smo svi navikli.

Za početak:

GAMA na japanskom znači ŽABA.

Christian Gamarino - Team Go Eleven - WSS

Kao prvo, čestitke za fantastičnu 4-tu poziciju na prvoj trci sezone. Da li misliš da je moguće približiti se fabričkim timovima ove godine?

Hvala lepo! Da, sigurno, sa novim tehničkim pravilima vezanim za elektroniku sada imamo isti ECU kao fabrički timovi, a ovo je značajno i za tim jer je nova elektronika jeftinija.

Ovo je tvoj najbolji rezultat u WSS do sada, ako se ne varam, da li možeš da nam kažeš nešto o tvojim ranijim dostignućima tokom nastupa u Stock600? Imao si jako dobar rezultat u 2013 - treći u generalnom plasmanu. Koji su tvoji planovi bili tada, a koji u ovom trenutku, šta je po tebi budućnost za mlade talentovane vozače SSP-a?

Sezona 2013. je bila divna, stekao sam sjajan osećaj sa motorom i nažalost na poslednjoj trci tehnički problem nas je onemogućio da osvojimo šampionat. WSS je druga priča, znao sam da je to jedan od najtežih šampionata, ali sam ga zavoleo bez obzira što se stvarno ispostavio kao jako težak. Moji planovi su bili da učim i sazrevam i da se nadam da ću biti brz. Moji trenutni planovi su da odvozam sezonu protiv top vozača i pređem u SBK u 2017 koji je jedan od 2 uobičajene opcije za mlade vozače, pored Moto2 kategorije.

Pobednik si 200 milja Muđela trke 2015, trka startuje old school endurance stilom sa trčanjem preko piste do motora. Da li možeš nešto više da nam kažeš o tome, kao i šta još si radio tokom pauze u smislu treninga, motocross, dirt track?

200 milja Muđela je bio zabavan izazov, bio sam u paru sa svojim menadžerom Denis Sacchetti-jem i bilo je jako lepo iskustvo. Tokom zime, najveći deo treninga je bio u teretani uz jednu nedelju motocross-a.

Novi plan je da se trke na SSP šampionata na evropskom tlu voze uz učešće vozača iz nacionalnih šampionata. Da li tvoj tim ima planove za učešće i na ostalim trkama nacionalnog šampionata i kako bi poredio nacionalni protiv svetskog šampionata. Koji je konkurentniji?

Moj tim nema interesovanje za učešće u nacionalnom šampionatu. Ono što je sigurno je da je svetski šampionat dosta teži. Ovo zbližavanje šampionata je dobro za nacionalne timove jer mogu dobro da se pokažu na stazama koje dobro poznaju.

Sezona 2016 uvodi Superpole u tvoju klasu po prvi put - koje su tvoje impresije?

Veoma mi se dopada, a definitivno je mnogo teže jer su prva 2 slobodna treninga sada važniji, a nije lako biti brz odmah na početku vikenda. Drugi ''problem'' je što za Superpole sada imate na raspolaganju 15 minuta za najbolje vreme, ne 45 minuta kao pre.

Pored već spomenutih promena, u sezoni 2016 uvedena su nova tehnička pravila vezana za elektroniku. Da li možeš uči malo više u detalje o tome kako je to ranije bilo i kako je sada? Šta elektronika na SSP motoru zapravo znači? Kako ti deluju te promene?

Novi SSP je bliži starom Stock 600 šampionatu. Sa novim pravilima ne možemo više stavljati senzor brzine prednjeg točka, samim tim nemamo traction control, anty wheelie i launch control. Imamo zatvoren ECU koji obezbeđuje proizvođač koji dopušta samo male izmene. Za mene je to bolje, jer naći savršen seting elektronike je bilo jako teško.

Za kraj, tvoj dizajn kacige prikazuje žabu. Ne baš zastrašujuće moram priznati. Zašto žaba?

Ideja je nastala pre 2 godine sa mojim bivšim dizajnerom. Saznali smo da GAMA na japanskom, jer vozim Kawasaki, znači žaba. Pa samim tim, koja maskota bi bila bolja od toga? :)

post-7487-0-07861700-1457048229.jpg

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja