Mali Braco 1 Napisano Februar 28, 2016 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Lifan 125-30 Prijavi odgovor kao problematičan Uf, bilo je više odgovora nego što sam mislio. Nakon svih vaših sugestija i savjeta, najbliži sam tome da to odgodim za sledeću sezonu i naravno povećam budžet. Za sad sam najbliži Freewindu ili Pegasu, ali gledaću da uhvatim priliku da isprobam ostale motore sa liste. ajd sad ja da li si razmisljao o Super Teneri ili Africi? Na oba motora mozes jednostavno rdresis problem visine. Kakva crna ST ili Afrika on sa njegovom visinom i kilazom borio bi se s njima najstrasnije,naravno ne u voznji.TDM je takodje dosta tezak.Ako mu ne smetaju jednocilindrasi Pegaso ili Freewind a moze i BMW(F 650),su najbolje opcije za njegove gabarite. Vozio sam BMW 650, kratko, ali sam vozio. Smetalo mi je na početku, čudan osjećaj, ali sam se navikao, tako da mi to neće smetati. Pošto živim u RS/BiH, znam pomalo i cene. Nema ništa za te pare da valja. Ovde su motori preskupi a i prilično loše održavani. Ako ćeš nešto za daleke puteve onda vidi 2 cilindra, a opet ništa ispod 600 ccm. Po svemu ovome do sad najbolji je TDM, sa dobrim gumama može i van asfalta ali bez bilo kakve borbe s njim po vukojebinama. Ali budžet skoro duplo moraš uvećati. Ima lijepih primjeraka za oko 3,5 do 4k, malo ih ima, ali ima. Ipak ću te poslušati i nastaviti štekati lovu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Braco 1 Napisano Februar 28, 2016 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Lifan 125-30 Prijavi odgovor kao problematičan Planiraš da kupiš motor do 2800 maraka i sa njim ideš do Ohrida?! Vjerujem da si planirao i pare za dobar servis i sređivanje motora, registraciju itd... To mi je budžet samo za kupovinu motora. A imam još i za ostale troškove, servis, registraciju i još malo opreme. Volim biti spreman za sve situacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Braco 1 Napisano Februar 28, 2016 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Lifan 125-30 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi Yamahu xj 600 i Bog da te vidi! Izuzetno pouzdan, jeftin za održavanje i registraciju, nije enduro, ali nije ni TDM, koga si naveo u listi. Može se kupiti dosta jeftino, a odgovaraće ti i što se tiče visine. Nekako sam previdio ovaj motor. Hvala na sugestiji, uzeću ga u razmatranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 28, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Pa xj 600 je veoma jeftin,bas dobar motor,nizak je dosta,pitom ,a opet moze da se potera. za te pare mozes naci neki koji valja sigurno.. probaj ga obavezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan78 28 Napisano Februar 28, 2016 U prolazu, 55 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Fazer,Transalp... Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi Yamahu xj 600 i Bog da te vidi! Izuzetno pouzdan, jeftin za održavanje i registraciju, nije enduro, ali nije ni TDM, koga si naveo u listi. Može se kupiti dosta jeftino, a odgovaraće ti i što se tiče visine. Moglo bi se reci da bi Diverzija 600 bila dobar izbor za tebe iz vise razloga,procitaj u "vozili smo" o njoj,u pravu je kolega Sumadinac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Februar 28, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Ljudinpa ispadoh samo ja van standarda.Ja na tom motoru nikako nisam mogao da se namestim,nonstop nabijen napred ruke ubijaju,posle 5 minuta prepone pocunju da me bole.A tako sam hteo da je kupim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Braco 1 Napisano Februar 28, 2016 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Lifan 125-30 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.olx.ba/artikal/18993786/yamaha-xj-600-s-diversion/ Baš danas gledam na oglasima XJ 600-.... Ovaj se uklapa. Pa xj 600 je veoma jeftin,bas dobar motor,nizak je dosta,pitom ,a opet moze da se potera. za te pare mozes naci neki koji valja sigurno.. probaj ga obavezno. Uzmi Yamahu xj 600 i Bog da te vidi! Izuzetno pouzdan, jeftin za održavanje i registraciju, nije enduro, ali nije ni TDM, koga si naveo u listi. Može se kupiti dosta jeftino, a odgovaraće ti i što se tiče visine. Moglo bi se reci da bi Diverzija 600 bila dobar izbor za tebe iz vise razloga,procitaj u "vozili smo" o njoj,u pravu je kolega Sumadinac E sad ste uboli . Iz ovoga što sam pročitao večeras i vidio, Diverzija je ono što mi treba. Hvala društvo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Februar 29, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan http://www.olx.ba/artikal/20576595/yamaha-tenere-660/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mitax 3 Napisano Februar 29, 2016 Svrati ponekad, 109 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Sa Freewindom neces pogresiti, ja sam visok 170cm, i taman mi je, lak i pouzdan motor koji se uklapa u tvoj budzet.. Inace sam 2 god. vozio Winda i BMW f650gs, oba su bila kod mene, bmw tezi, i kvarova jako puno, dok na Windu nista, a i Aprilija je verovatno takva (rotax) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovac996 43 Napisano Februar 29, 2016 U prolazu, 72 postova Motocikl: Honda CR250R Prijavi odgovor kao problematičan pogledaj na stranici http://cycle-ergo.com/ izaberes motor,uneses visinu i jos neke detalje i vidis otprilike da li ceti odgovarati po visini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Braco 1 Napisano Februar 29, 2016 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Lifan 125-30 Prijavi odgovor kao problematičan pogledaj na stranici http://cycle-ergo.com/ izaberes motor,uneses visinu i jos neke detalje i vidis otprilike da li ceti odgovarati po visini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5075 Napisano Februar 29, 2016 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Pocinje zurka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 29, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam 187 cm visine i nekih 75 kila... TDM mi uopšte ne deluje da je nešto težak za manevrisanje. Jedino što je meni malko problem to je da ga guram iz mesta negde, pa još ako je malo uzbrdo, e tu zna njegovih 230 kila da bude baš previše, ali u vožnji mi je kao bicikla. Slažem se da TDM nije za van puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojssa 1746 Napisano Mart 1, 2016 Којекуде, 484 postova Lokacija: Borča-Bgd Prijavi odgovor kao problematičan pogledaj na stranici http://cycle-ergo.com/ izaberes motor,uneses visinu i jos neke detalje i vidis otprilike da li ceti odgovarati po visini Jedna mala dopuna, nisu bas naj tacniji sa dimenzijama. Ja sa 184cm visine na mom motorciklu dotacinjem cvrsto zemlju sa oba stopala a po ovom sajtu to mogu samo sa vrhovima prstiju. Inace sve je fabricki na motorciklu, noge mi skladne telu tako da eto, naj bolje da sedne i proba... Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 1, 2016 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Posjedovao sam ili posjedujem u ovom momentu od motora sa tvoje liste TDM 850, Freewinda i Teneru 660. Motor vozim gotovo svakodnevno, idem na posao sa njim u svim uslovima osim bas kad zapada snijeg. Zavisno od afiniteta, neces pogrijesiti ni sa jednim od ovih motora, ali ja licno bi TDM-a izbacio iz razmisljanja jer je znatno skuplji za posjedovanje u Republici Srpskoj od ostalih pobrojanih, a ne nudi toliko bolje vozne sposobnosti u odnosu na ostale sa liste. TDM850 je prvenstveno cestovni motor za vangradsku voznju i tu se odlicno snalazi, a sto se makadama i trave tice, jednako se snalazi kao i bilo koji drugi cestovni motor, tj. moze, al da ces nesto voziti i neces. U svakodnevnoj gradskoj upotrebi je malo tezak za manevrisanje. Takodje ima dobro vecu potrosnju od ostalih sa liste. Prednost je najnize sjediste od svih pobrojanih, tu sigurno neces imati problema sa dohvatom. Freewind je odlican motor, jako sposoban, lijepo se vozi, pouzdan je i malen potrosac i najlaksi od svih sa tvoje liste. Ako trazis motor za svaki dan, cista preporuka. Polovni primjerci kakvi su kod nas znaju trositi ulje, pa pripazi malo na nivo, kontrola barem jednom sedmicno. Sic je udoban i ne previse visok, neces na windu imati problema sa dohvatom do zemlje. Po meni je najveca mana ergonomija, jer je meni (visok sam 182) na momente bio skucen sa prostorom na duze relacije. Prvenstveno tu mislim na odnos fuzasteri <> sjediste. Opet, zavisno od toga koliko hoces da modifikujes motor, da se rijesiti. Takodje, agregat daje malo vise vibracija od Tenere i BMW-a. Tenera 660. Odlicna ergonomija, velik rezervoar, motor za sjesti i odvesti vece ture bez problema. Odlicno se snalazi na svim oblicima makadamskih cesta, a moze se voziti i po malo grdjim sumskim putevima . Za svakodnevnu upotrebu u gradu je malo nezgrapna, prvenstveno zbog visine sjedista i visokog centra gravitacije. Opet, na sve se da navici , ja sam je koristio kao motor za svakodnevnu voznju u svim uslovima i nisam imao nikakvih problema. Ja bi ti iskreno preporucio Freewinda, ali se potrudi da nadjes dobar primjerak sa malo kilometara, jer na piku ima par dobro izraubovanih. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Braco 1 Napisano Mart 12, 2016 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Lifan 125-30 Prijavi odgovor kao problematičan E raja, sta mislite o Triumfu Tigru 900? Nasao sam jedan u besprijekornom stanju, za smjesne pare. Cini mi se da je jako rijedak na nasim prostorima, bila bi frka za servis i dijelove? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 13, 2016 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi koji Tiger si nasao. Model do 1999. godine je stari model sa karburatorima i imao je par promasenih konstrukcijskih resenja, kao sto je npr. premekano prednje ogibljenje. Njega bi valjalo obici jer za slicne pare verovatno mozes kupiti bolji motor. Posle njega stize prvi model sa elektronskim ubrizgavanjem kojie se proizvodio od 1999.-2001. koji se jos oznacava i kao 900i, 885i ili T709. Njega je nasledi veci brat 955i koji ima malo vecu zapreminu ali je 95% delova isto kao i kod 900i. Posto vozim 900i mogu da ti prenesem neke utiske. Motor ima izuzetno veliko i udobno sediste koje se steluje u tri visine. Generalno motor je prilicno velik i kabast pa to imaj u vidu zbog svojih gabarita. Na putu se odlicno ponasa, odlicno koci(2 prednja i 1 zadnji disk), ne oseca se nikakva tezina motora u voznji. Ubrzava kao lokomotiva, konstantno i jako, nema nepredvidjenih provala snage osim ako mu sam ne zavrnes rucicu, i ne pravi veliku razliku da li imas saputnika. Mane: iako izgleda kao enduro nije bas za offroad. Moze on ali se vidi da mu to nije namena, jer mu je sediste presiroko da bi udobno stajao na fuzasterima, a polozaj kormana i generalno visina motora ti odmah rasciscava sve nedoumice za sta je namenjen. Napominjem moze on to ali nije uzivanje ni tebi ni njemu. Druga mana je zastita od vetra ali ovo uzmi sa rezervom posto sam ja gradjen ko trokrilni sifonjer i cisto sumnjam da postoji motor koji ce mi po ovom pitanju odgovarati. Zatim kao sto sam ti vec napomenuo motor je dosta kabast pa ne ocekuj da se sa njim provlacis po gradskoj guzvi lagano kao sa nekim skuterom, ali se zato ivicnjaka ne boj. Potencijalna mana bi mogla da bude potrosnja koja je cini mi se malo veca od proseka, ali posto je do sada nisam precizno merio necu nista da tvrdim. Sto se tice delova, za ove skoro dve godine sam menjao samo potrosni materijal koji sam nabavljao u lokalnim radnjama direktno sa stanja. ne znam ako nesto krupnije ode koliko ce biti komplikovano za nabavku. Racunaj da je 955i slican i za nijansu bolji motor od 900i, a da je 1050 jos bolji motor definitivno orjentisan ka asfaltu ali ne verujem da ce ti on upasti u cenovnu kategoriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Braco 1 Napisano Mart 13, 2016 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Lifan 125-30 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi koji Tiger si nasao. Model do 1999. godine je stari model sa karburatorima i imao je par promasenih konstrukcijskih resenja, kao sto je npr. premekano prednje ogibljenje. Njega bi valjalo obici jer za slicne pare verovatno mozes kupiti bolji motor. Posle njega stize prvi model sa elektronskim ubrizgavanjem kojie se proizvodio od 1999.-2001. koji se jos oznacava i kao 900i, 885i ili T709. Njega je nasledi veci brat 955i koji ima malo vecu zapreminu ali je 95% delova isto kao i kod 900i. Posto vozim 900i mogu da ti prenesem neke utiske. Motor ima izuzetno veliko i udobno sediste koje se steluje u tri visine. Generalno motor je prilicno velik i kabast pa to imaj u vidu zbog svojih gabarita. Na putu se odlicno ponasa, odlicno koci(2 prednja i 1 zadnji disk), ne oseca se nikakva tezina motora u voznji. Ubrzava kao lokomotiva, konstantno i jako, nema nepredvidjenih provala snage osim ako mu sam ne zavrnes rucicu, i ne pravi veliku razliku da li imas saputnika. Mane: iako izgleda kao enduro nije bas za offroad. Moze on ali se vidi da mu to nije namena, jer mu je sediste presiroko da bi udobno stajao na fuzasterima, a polozaj kormana i generalno visina motora ti odmah rasciscava sve nedoumice za sta je namenjen. Napominjem moze on to ali nije uzivanje ni tebi ni njemu. Druga mana je zastita od vetra ali ovo uzmi sa rezervom posto sam ja gradjen ko trokrilni sifonjer i cisto sumnjam da postoji motor koji ce mi po ovom pitanju odgovarati. Zatim kao sto sam ti vec napomenuo motor je dosta kabast pa ne ocekuj da se sa njim provlacis po gradskoj guzvi lagano kao sa nekim skuterom, ali se zato ivicnjaka ne boj. Potencijalna mana bi mogla da bude potrosnja koja je cini mi se malo veca od proseka, ali posto je do sada nisam precizno merio necu nista da tvrdim. Sto se tice delova, za ove skoro dve godine sam menjao samo potrosni materijal koji sam nabavljao u lokalnim radnjama direktno sa stanja. ne znam ako nesto krupnije ode koliko ce biti komplikovano za nabavku. Racunaj da je 955i slican i za nijansu bolji motor od 900i, a da je 1050 jos bolji motor definitivno orjentisan ka asfaltu ali ne verujem da ce ti on upasti u cenovnu kategoriju. Kao prvo hvala na detaljnim informacijama . Kao drugo, motor je 1996 godište, čovjek ga prodaje već dugo, bezuspješno. Koliko sam mogao shvatiti, motor je tip top, servisna knjiga, nove gume, uvezen i ocarinjen, stvarno u dobrom stanju. I meni kao ljubitelju Triumpha ( Bonneville ) zapadne za oko. Cijena je stvarno smiješna, ali dao si mi dobre razloge da odustanem od njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 13, 2016 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam, potrazi malo po netu, ima i video prestavljanja tog starijeg tipa a ima i utisaka po stranim forumima. Svi Tigeri imaju tri cilindra, i ne bi trebalo da imaju bilo kakvih problema sa agregatom. Za taj prvi model koliko se secam je bio taj problem mekanosti prednjeg ogibljenja i cini mi se da su se ljudi zalili na tezinu na volanu. U svakom slucaju potrazi po netu pa se mozda i prepoznas u onome sto nudi. Ne znam koliko je to malo koliko trazi prodavac za njega, ali ako je cenovno blizu AT ili ST mislim da bih pre isao na njih nego na Tigera prve generacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Braco 1 Napisano Mart 13, 2016 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Lifan 125-30 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam, potrazi malo po netu, ima i video prestavljanja tog starijeg tipa a ima i utisaka po stranim forumima. Svi Tigeri imaju tri cilindra, i ne bi trebalo da imaju bilo kakvih problema sa agregatom. Za taj prvi model koliko se secam je bio taj problem mekanosti prednjeg ogibljenja i cini mi se da su se ljudi zalili na tezinu na volanu. U svakom slucaju potrazi po netu pa se mozda i prepoznas u onome sto nudi. Ne znam koliko je to malo koliko trazi prodavac za njega, ali ako je cenovno blizu AT ili ST mislim da bih pre isao na njih nego na Tigera prve generacije. To malo je oko 1200 jevreja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2428 Napisano Mart 13, 2016 Andragog, 4993 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan pogledaj na stranici http://cycle-ergo.com/ izaberes motor,uneses visinu i jos neke detalje i vidis otprilike da li ceti odgovarati po visini Jedna mala dopuna, nisu bas naj tacniji sa dimenzijama. Ja sa 184cm visine na mom motorciklu dotacinjem cvrsto zemlju sa oba stopala a po ovom sajtu to mogu samo sa vrhovima prstiju. Inace sve je fabricki na motorciklu, noge mi skladne telu tako da eto, naj bolje da sedne i proba... Tapatalk Kada ti sednes, motor legne dole nekoliko cm zbog tvoje tezine a i zbog godina starosti opeuga ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojssa 1746 Napisano Mart 13, 2016 Којекуде, 484 postova Lokacija: Borča-Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, mada i kada stojim nisu mi noge samo prstima u kontaktu kao na sajtu, možda pete da nisu skroz pri tlu ali 80% noge jest sigurno mada opet i to zavisi od dužine nogu itd, zato i napisah ništa dok ne sedne i vidi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...