Davor91 0 Napisano Februar 14, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Problem je sledeci: Pre neki dan sam promenio svecice jer sam mislio da je problem do njih al sve je isto. Motor tesko pali i hladan i vruc. Karburator je dobar i nastelovan. Kad ga upalim posle nekoliko kurblanja moram da budem dosta nezan na gasu jer se ugasi ako malo naglije dam gasu. U voznji trza u startu, cim dam jaci gas gusi se vratim gas pukne iz auspuha al ne uvek. Ako polako dodajem gas nema gusenja ali nema rad kakav je imao. Malopre u mraku sam gledao da li negde kablovi probijaju ali nisam mogao da primetim. Kod novih kao i kod starih svecica sam primetio plavu svetlost na mestu gde pocinje deo od keramike, znaci kao neko probijanje. Ne znam bas puno oko struje. Kad skinem kabal sa prve i kapu prislonim na masu tj deo na glavi kod dekomp. motor pali iz prve, druge. A kad su povezane obe svecice bas tesko pali. Nadam se da sam lepo objasnio. Da li neko moze dam mi pomogne da resim problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranl 28 Napisano Februar 15, 2016 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: temerin Motocikl: yamaha virago 125,Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan da nisi pomesao kablove?i to sto vidis svetlost znaci da ne naleze lepo kabel na svecicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 15, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ih pomesao sigurno, jer sam ih obelezio ranije. Jutros mi upalio iz prve sa jednom svecicom dok sam drugi kabal prislonio na masu. Cim prikljucim drugi gasi se i bas tesko pali. A kablovi nalezu sto se toga tice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dominator96 864 Napisano Februar 15, 2016 Svrati ponekad, 475 postova Lokacija: Temerin-Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri bobine, slican problem sam imao na dominaotru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 15, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Da li to moze sa nekim instrumentom da se proveri ili samo da trazim drugu? Najgore je sto ne znam nikog u mom kraju da ima ovakav motor pa da skinem i da probam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 15, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Ima jednu bobinu sa dva kabela, a kablovi ne mogu da se menjaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 15, 2016 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan posudi od nekoga bobinu sa dva kabla (sa bilo kojeg motora) i probaj . drugo, skini lulicu sa kabla i odreži 1cm kabla i vrati lulivu nazad, pa probaj . treće... stavi novo friško gorivo u rezervar .. pogledaj da ti se nije negdje presavilo crijevo od goriva, pa ne dobiva gorivo kako treba .. provjeri jel žice koje dolaze na bobinu imaju dobar spoj (jedna bi trebala biti na šaraf, jedna na klemu (ako se dobro sjećam) provjeri kill switch ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 15, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Sve cu to proveriti temeljno pa cu javiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenada 289 Napisano Februar 15, 2016 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilija Pegaso 650 Cube, MZ TS 125, BMW R 65 Prijavi odgovor kao problematičan Meni to mirise na los dovod goriva,kao sto rece ,das mu veci gas a on se ugasi jer nema sta da povuce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 15, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Ma ovaj light show oko svecica me brine, znaci pali sa jednom, sa obe nece. Al eto prekontrolisacu i gorivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 15, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Ma ovaj light show oko svecica me brine, znaci pali sa jednom, sa obe nece. Al eto prekontrolisacu i gorivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 16, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Nije do goriva sigurno. Da li neko ima na prodaju bobinu za DR 600s po razumoj ceni? Ne znam sta drugo da radim sve sam proverio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 16, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pasuje ti bombina od bilo kog suzukija. 1bombina 2 kabla,proveri otpor lulice. Ili skini lulice kapice kago kod,i vidi jel baca na obe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 16, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan P.s.mislio sam na oba kabla jel baca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 16, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam proverio baca na oba. Problem je sto u mom kraju ne znam nikog od koga bih mogao da posudim bobinu pa mi nista drugo ne preostaje od kupovine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 16, 2016 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan može bobina i sa starijeg 4 cilindraša... ... stari gixxer ima dvije bobine i paše ti i lijeva i desna .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 16, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ako baca na oba kabla,znaci nije bombina..kakve su ti lulice..proveri dali imaju otpora ,od 5 do 10 10 kilo oma..ako nemaju tu je problem..ili zameni svecice...znaci odvijes lulice sa kablova i izmeris unimerom...ako nemaju otpor objasnicu ti sta ces uraditi...ili na kraj krajeva stavi kablove direkt na svecice bez lulica pa vidi kako ce se ponasati,mada meni to sve lici na gorivo .to sto si odradio karb nemora da znaci da je odradjen... p.s. kod mene u servisu su dva motora iz prijepolja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Februar 16, 2016 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo promeni lulice ili sto kaze Bokilic,probaj bez lulica,direkt kabal na svecice.Najverovatnije su one u piatnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 16, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Isprobacu sve opet. Ako mozete da mi kazete sta znaci ovo plavo svetlucanje oko rubova na svecicama, isto i na novim i na starim, onde gde je hvatanje za stezanje svecica. Na koji problem vuce? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 16, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa na crknute svecice,,ako nisu nove to nemoj da te cudi..ako su nove...e onda i mene cudi..ali ...stavi ti svecicu na masu..nova svecica ili ti ispravna nesme to da radi,stara i neispravna da..bas to se desava...ali lepo stavi svecicu na masu... mada to trzanje itd na naglo dodavanje gas lici na karbove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 16, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan I sa novim ista pojava hm. Nadam se da cu ga srediti pre pocetka sezone. Javicu sta sam uradio ovih dana, hvala za dosadasnje savete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 19, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Stigla mi bobina od ispravnog dr-a. Namontirao, obradovao se, kao sad ce on da sastavi iz prve. @Bokilic: nisam skidao kapice i merio otpor jer racunam da je deo ispravan. Medjutim sve isto. Baca varnicu na obe svecice. Ali NECE da upali. Probam isti sistem kao i sa mojom bobinom tj jednu raskacim, skinem kapicu i kabal prislonim na masu on upali... Radi tako minut, dva onda uzmem klesta i odmaknem kabal od mase odnosno glave. U onom trenutku kad prestane varnicenje slobodnog kabla tj. odvajanje od mase gasi se... Isto vazi i za drugu svecicu samo obrnuto.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 20, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pa onda kreni redom,cdi,pikap, neka glupost jeste,nije lako popravljati motor telefonom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 21, 2016 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan probaj prvo sa banalnim glupostima .. kao recimo da itkopčaš kill svitch na ručici i da premostič prekidač na nogari (čopavoj kako vi kažete.. ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor91 0 Napisano Februar 23, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prijepolje Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S, Prijavi odgovor kao problematičan Kolega sa foruma @icatenej mi je objasnio kako da premerim otpore pikapa, namotaja, to je ok. Znaci vrednosti su dobre. Opet zamenio svecice. Isto svetlucanje. Motor upalio na staru foru znaci drugi kabal na masu. I direkt i sa kapicom na drugu svecicu ne pali. Tako se vozio na jednoj 15ak km, znaci vruc, hladan pali super. Isto zamenim svecicu(drugu normalno povezem, prvi kabal na masu) takodje sve super. Nema trzanja, lepo vuce, ide u obrtaje lepo. Ne bi onda trebalo da je do cdia jel da? Zasto nece da radi na jednoj svecici kad je drugi kabal neutralan, nego samo na masi?? Zaboravio sam da kazem da je boja elektroda ok, smesa podesena sve ok. Nema prekidac na nogari. Kill switch raskacio motor pali isto kada je povezan tj. na ,,run". Da li je to normalno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...