Jump to content

Moto Zajednica

Drumske kafane

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 279 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50
  On 5. 10. 2019. at 16:11, Zeleni 65 je napisao:

Ne razumijem zasto bih nesto trpio, nije vrijedan ni izgubljenog vremena. Cevap je dobar ali nije jedini na svijetu, takvih ima u Bosni koliko hoces...

Raširi  

On 5. 10. 2019. at 16:11, Zeleni 65 je napisao:

Ne razumijem zasto bih nesto trpio, nije vrijedan ni izgubljenog vremena. Cevap je dobar ali nije jedini na svijetu, takvih ima u Bosni koliko hoces...

Raširi  

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Online, 952 postova
  • Motocikl: Kalkhoff

Ja sam samo jednom svratio kod Jonuza i to pre 3-4 godine i tada sam još rekao nikad više. Totalno razočarenje.
Sa druge strane jako lepo mi je bilo u kafani, tj više brzoj hrani "Sidro". Mantije fenomenalne, roštilj korektan skroz. Poslednjih par puta, kada nas je put naveo u NP, uvek jeli u Sidru.

Inače, moram da pomenem jednu beogradsku kafanu, tj restoran...

Nije baš drumka kafana, a nije baš ni kafana više restoran, a i verovatno većina beogradskih kolega zna za nju.
Odavno nisam jeo bolji roštilj. Njihov specijalitet je punjena bela vešalica. U tom ovalu pored vešalice koja je inače za 4 osobe, je bila jedna ogromna kobasica, možda 10ak ćevapa, kao neki isečeni biftek i punjeni uštipci. Sve super, ali bela vešalica što je bila dobraaaa, odavno neko bolje meso nisam jeo...

• Drug član, 1075 postova
  • Motocikl: YZF R1

Lokal u kome se ćevapi služe u tanjiru VAN lepine (uz  to što je po slici lepina presuva), je smiješno nazvati ćevabdžinicom, a kamoli legendarnom...

Kako npr izgleda porcija ćevapa:

Image result for ćevapi

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 895 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer

Za ljubitelje pečenja evo informacija gde se na periferiji Novog Sada (6 km od centra) može pojesti odlična jagnjetina. Preporuka je restoran KOD DUĆE u Veterniku. Njihova fb stranica:

https://www.facebook.com/UR-KOD-DUĆE-1930065413886259/

Što se tiče prasećeg pečenja još bolje je u pečenjari PARDIJA (još 2 km dalje u pravcu B. Palanke). Njihova fb stranicu.

https://sr-rs.facebook.com/RestoranPardija

Ne poznajem nijednog od vlasnika tako da nije u pitanju reklamiranje prijatelja nego su naprosto pečenja kod njih uvek bila izvanredna. Oba restorana imaju natavno oba pečenja pa može i da se kombinuje, ali gore je navedeno ko je bolji za koje pečenje.

Cene su korektne jer ta mesta ne spadaju u ekskluzivne restorane...

PRIJATNO! 

• Zainteresovan, 576 postova
  • Motocikl: MS 1000DS, Apeninac
  On 11. 10. 2019. at 22:18, ZoraNS je napisao:

Za ljubitelje pečenja evo informacija gde se na periferiji Novog Sada (6 km od centra) može pojesti odlična jagnjetina. Preporuka je restoran KOD DUĆE u Veterniku. Njihova fb stranica:

https://www.facebook.com/UR-KOD-DUĆE-1930065413886259/

Što se tiče prasećeg pečenja još bolje je u pečenjari PARDIJA (još 2 km dalje u pravcu B. Palanke). Njihova fb stranicu.

https://sr-rs.facebook.com/RestoranPardija

Ne poznajem nijednog od vlasnika tako da nije u pitanju reklamiranje prijatelja nego su naprosto pečenja kod njih uvek bila izvanredna. Oba restorana imaju natavno oba pečenja pa može i da se kombinuje, ali gore je navedeno ko je bolji za koje pečenje.

Cene su korektne jer ta mesta ne spadaju u ekskluzivne restorane...

PRIJATNO! 

Raširi  

A ona skockana prasetina, to ima samo u NS mislim...

• Zainteresovan, 631 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000L

@Vaske4s dobrodosao u klub!:) Inace,na 3 mesta je po meni vrhunsko pecenje u Arandjelovcu,Mali hrast,Orahov hlad,i kod Postara! Ima na forumu jos kolega iz Arandjelovca pa mogu da potvrde.:happy:

• Drug član, 913 postova
  • Motocikl: Yamaha R1
  On 14. 10. 2019. at 9:52, lestra je napisao:

@Vaske4s dobrodosao u klub!:) Inace,na 3 mesta je po meni vrhunsko pecenje u Arandjelovcu,Mali hrast,Orahov hlad,i kod Postara! Ima na forumu jos kolega iz Arandjelovca pa mogu da potvrde.:happy:

Raširi  

Za Postara sam cuo i to mi je sledeca destinacija :)

On 14. 10. 2019. at 10:16, ZEMZEM je napisao:

U Malom hrastu uvek frka za mesto ako nas više navrati, sad se prebacili u Orahov hlad.

Raširi  

Da,zato ne krecem tamo bez rezervacije.

• U prolazu, 61 postova
  • Motocikl: U potrazi

Evo i ja potvrdjujem da se slobodno moze preskociti Jonuz, bio pre dva dana. Cevapi nista posebni, a usluga katastrofa.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L
  On 22. 9. 2019. at 17:29, Ssone je napisao:

Moze i Stara Hercegovina. Odlicna klopa, pristupacne cene, imaju svakodnevno sve od onih pravih jela,  iz davno zaboravljenih vremena.. Skembici,  butkice u kiselom kupusu, svinjska rebarca (po meni su malo vise suvlja, ali ima ko to voli) ribic u kajmaku.. Pivo na tocenje, niksicko. Odlicna klopa, nema promasaja.

Raširi  

Stara Hercegovina je zadnjih 2 godine a mozda i duze totalno bez veze. Nema to vise veze sa onom starom Starom Hercegovinom. Slicno i Lido i Dzakarta, ali je SH najvise propala.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: piaggio beverly 500
  On 1. 11. 2019. at 14:33, markodjurovic je napisao:

Stara Hercegovina je zadnjih 2 godine a mozda i duze totalno bez veze. Nema to vise veze sa onom starom Starom Hercegovinom. Slicno i Lido i Dzakarta, ali je SH najvise propala.

Raširi  

U Staru Hercegovinu idem jos od kad je bila Skoplje, i to barem jednom mesecno (leti) a zimi i pa dva i tri puta mesecno. U zadnje dve godine, ama bas nista se nije promenilo. Isti meni, isti kvantitet, kao i kvalitet porcija, isto osoblje, cak se ni konobari ne menjaju. Cak bi se moglo reci, isti i gosti :) Sad, da to vise nije "ona" Hecegovina, pa ni Lido i Dzakarta, to se zlazem sa tobom, jer od starih kafana na Dorcolu, gde se moglo nesto i lepo, domace pojesti, ostala je samo Hercegovina,a od ostalih, poput, Donjeg grada,Uzicke Kremne, Marsa na Drinu, Vasingtona, Vidin kapije, sve u jednom nizu u razmaku od po dvesta, trista metara, su postali kafici i kladionice. Nema vise kafana, Brate, gde mozes sesti i pojesti skembice, barene butkice, prebranac i ta sve sa salatom od kiselog kupusa.. Tako, generalno se slazem sa tobom da to vise nije "ona" Hercegovina, ali samo zbog toga jer se izgubila ona nit koja nas je drzala za kafane, doslo je neko drugo vreme, gde se ne cene te kafane, kad smo mi domaci u pitanju, nama se serviraju kafici i ostala s.anja, a kad dodje stranac, e onda se navrat na nos, sete kafana sa kariranim stoljnacima, sa domacom hranom, jer strancima nuditi kafice, to je smesno, pa oni ih izmislili.. Uzecemo na primer "Brankovinu", mesta odavno vise nema za rucak, vec zadnje dve tri godine, samo stranci, i samo se jede domaca klopa, a cene puta dva...

• ODUSTO OD DIJETE, 2741 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

Ko je u blizini Zemuna topla preporuka za ovo mesto, klopa odlična, cene dobre usluga vrh.

Često ovde svraćam sa ženom, slavimo i rođendane sa društvom kod njih.

Ceo meni je extra, nisam imao zamerke ni na šta.

Preporuka teletina, tava Gigo, dimljena rebra, gulaš od divljači a i ostalo ne zaostaje :Bokilic::Bokilic::Bokilic:

Rakija od divlje kruške kao obavezno.

• Zainteresovan, 687 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Kafana kod Braneta - Selo Štubik (put Donji Milanovac - Negotin)...vec je pominjano ali ga nema na mapi.

Ovcetina na zaru, kobasice i pljeskavice od ovcetine, domaci sir, vruce pogace, domace vino i ladno pivo...

Pozz

• Zainteresovan, 363 postova
  On 13. 11. 2019. at 11:42, ZEMZEM je napisao:

Ko je u blizini Zemuna topla preporuka za ovo mesto, klopa odlična, cene dobre usluga vrh.

Često ovde svraćam sa ženom, slavimo i rođendane sa društvom kod njih.

Ceo meni je extra, nisam imao zamerke ni na šta.

Preporuka teletina, tava Gigo, dimljena rebra, gulaš od divljači a i ostalo ne zaostaje :Bokilic::Bokilic::Bokilic:

Rakija od divlje kruške kao obavezno.

Raširi  

Kad god sam prosao, nisam primetio da je nesto posecen. Ili mozda gresim ?

• ODUSTO OD DIJETE, 2741 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

Samo svrati i probaj. Nije onaj tip fenseraj restorana gde najmanje na tanjiru ima mesa.

Dosta ljudi tako razmišlja kao ti i ne svrati. Oni koje smo mi odveli na klopu prvi put sad redovno dolaze koliko kome džep dozvoljava.

• Drug član, 895 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer

I ja bih da dodam kolegino i moje iskustvo od pre dva dana - iz Leskovca . Moguće je da je već ranije pominjano pa se izvinjavam ako ponavljam.  Kafana se zove SANDOKAN (stariji znaju po kom "junaku" je dato ime). Mesto nam je preporučio iskusan meštanin iz Leskovca i stvarno nema greške. Atmosfera prava, opuštena, kafanska, roštilj sjajan, a cene - da ne poveruješ. Pivo 100 din, ćevapi 5 komada (pristojna veličina) 130 din, mešano meso 460 din (sve odlično, a posebno kobasica), uštipak mesni 130 din komad. Za normalnu osobu dva uštipka + salate sasvim dovoljno. Bili smo tamo prvi put (nadam se ne i poslednji) pa nismo znali normative, bili znatiželjni i poručili - mešano meso (da probamo razno) + dva uštipka + 5 ćevapa + mala šopska (solidna) + urenbes + pečene paprike + dosta luka + 3 lepinje + 3 piva. Bili prilično gladni i jedva uspeli da savladamo poručeno. Ukupan ceh - 1.530 din.

Vivaaaa Les-kovac...:Bokilic:

• Hvala 1
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: piaggio beverly 500

Kabir Bedi :sampion:Svaki drugi Brat Ganci se u moje vreme zvao Sandokan.... Cuvena serija, sa jos cuvenijom spicom, ono Saaandoookan ta na na na naaaaa.....

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja