Ćale 3094 Napisano Januar 23, 2016 Samo nek je neki cirkus, 792 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: BMW R1250RS Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Nemam nekog velikog iskustva dužim putovanjima motorom, a kao što rekoh u nekim drugim temama, planiram ove godine neke mini početke. Ništa ozbiljno ali ipak recimo par dana/noći, ... Zanima me po kakvim mestima noćite? Dali ste zadovoljni sa nekim pensionima, možda preferirate hotele, motele, hostele ili je šator vaš drug? Koliko plaćate po noći? Gde smestite svoje motoriće? Dali to isplanirate pred put ili usput? Malo podelite svoja iskustva i raširite temu, da bude lakše i nama Hvala! Ćale 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Januar 23, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Ćale, mislim da si rekorder u broju otvorenih tema u jedinici vremena Samo gruvaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćale 3094 Napisano Januar 23, 2016 Samo nek je neki cirkus, 792 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: BMW R1250RS Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan E jebiga, privukao me ovaj forum zbog energije neke, a imaš još toliko nekih neobrađenih tema pa rekoh: Neko mora da počne Ako treba, staću ja. Al na prvo zeleno opet gas Pozdrav, Ćale Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skiboban 411 Napisano Januar 23, 2016 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha Tracer 900, FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Cale i mene sve ovo isto zanima. Nadam se da ce tema zaziveti i da ce biti korisnih odgovora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Januar 23, 2016 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je sator pravi dozivljaj...krenes negde dalje...predvece nadjes neko mesto gde nikome ne smetas,razapnes satorce pa neko pivo neki rostilj malo odspavas....ujutru spakivanje i nastavljane dalje....ja sam oduvek planirao takvu neku avanturu ali nisam imao ekipu za tako nesto...svi su vise voleli da kruze po gradu nego to.....sad sam sve to odjebao i vozim samo enduru i kros,ponesem koji sendvic i koje pivo i ceo dan provedem u terenu......muka mi je od pozer bajkera... 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1198 Napisano Januar 23, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1383 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Za tako nesto ne treba drusto, ako hoces nadjes nacin ako neces nadjes izgovor. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Januar 23, 2016 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan U mom slučaju ako vožnja podrazumeva bar jedno noćenje, bez vreće i šatora ne krećem. Lako ću ja naći hostel ili hotel sa 2,3 zvezdice ali pravi doživaljaj je u hotelu sa par miliona zvezdica: uploading picturesKampovanje je jednostavno prava stvar. Eh, kad će više to proleće... Motor je uvek u prvoj i zaključane guvernale, tik uz šator u kojem su sve stvari sa mnom a ključ oko vrata. Možda i preterano ali nema veze. A put je isplaniran uvek do najmanjih sitnica. Kod mene je to već profesionalna deformacija jer se inače bavim logistikom. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Januar 23, 2016 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Moze i sam ali mi nije to to... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Januar 23, 2016 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Како кад, некад унапред резервишемо,некад кад стигнемо где смо наумили нађемо неки смештај... шатор до сада нисам користио,јер углавном су то туре од 500км па на више у једном дану,и тако по неколико дана,па мислим да се не бих одморио за следећи дан. Ипак,кревет је кревет...највише што смо платили је 15 евра по човеку ноћење без доручка на Крфу,а најмање 5евра у Охриду... неки просек је од 5 до 10 евра... надам се да сам ти помогао. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1927 Napisano Januar 23, 2016 Drug član, 2875 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Šator hmmm Niste vi vozili danima i svaki dan pravili kamp i ujutru ga raspakivali. Hotel ,Hostel..... ma Booking i slični alati za nalaženje smeštaja breeee i gde god kreneš ima 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 12356 Napisano Januar 23, 2016 Drug član, 1311 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Booking pre puta,a imam ga instaliranog i na telefonu kao aplikaciju,ali bez satora i vrece ne krecemo (jednom se zajebali pa nas kostalo),naravno ne trazimo luksuz max do15-20 evra po nocenju da mozes da se odmoris i okupas i sutra nastavis jos ako bude dobra usluga p.s.jedino sto gledamo je da li mozemo da uteramo motore negde(da ima dvoriste ili tako nesto ogradjeno)ostalo nam nije mnogo bitno-kupanje,spavanje i idemo dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
njyam njyam 46 Napisano Januar 23, 2016 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: Yamaha xc300 Versity Prijavi odgovor kao problematičan Како кад, некад унапред резервишемо,некад кад стигнемо где смо наумили нађемо неки смештај... шатор до сада нисам користио,јер углавном су то туре од 500км па на више у једном дану,и тако по неколико дана,па мислим да се не бих одморио за следећи дан. Ипак,кревет је кревет...највише што смо платили је 15 евра по човеку ноћење без доручка на Крфу,а најмање 5евра у Охриду... неки просек је од 5 до 10 евра... надам се да сам ти помогао. Zanima me to na Ohridu ? Imaš li naziv, opis ili ne daj Bože link ili telefon ? Planiram i Junu na Krf skuterom pa ću spavati na Ohridu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Januar 23, 2016 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Наравно ево броја. Човек се зове Борче. +38970456689 Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
njyam njyam 46 Napisano Januar 23, 2016 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: Yamaha xc300 Versity Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 47 Napisano Januar 23, 2016 U prolazu, 90 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Januar 24, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Istina, nekada zna biti bolje od icega! Mada nekada bas i ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Januar 24, 2016 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Krećem bez nekog preciznog plana i pratim vremensku prognozu Šator i vreća uvek a i nešto para za alternativu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 813 Napisano Januar 24, 2016 Zainteresovan, 782 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan To dosta zavisi od životne dobi. Ne vjerujem da će neko sa 40 i više godina lako da se odluči za kampovanje na divlje, dok će nekome sa 20tak godina upravo to biti veliki izazov. Naravno, izuzetci uvijek postoje. Ima ovde putopis momka iz Bajine Bašte koji je sam prokrstario evropu kampujući na divlje gdje god ga je mrak hvatao. Skidam mu kapu za to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 12356 Napisano Januar 24, 2016 Drug član, 1311 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Nikad ne potcenjuj starije mogli bi te iznenaditi i to jako,jebiga neko je mlad i sa 60 a neko starac od 30 nema pravila sve je u glavi. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Januar 24, 2016 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja uvek računam (i nadam se ) da ću većinom da kampujem. Ako je put vremenski duži, poželjno je jedno noćenje na svakih 5-7 dana u civilizaciji, u najtoplije doba godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Januar 24, 2016 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Najčešće B&B, na putovanju uradim booking ujutru za isto veće. Obično tražim van grada, na 20-40 km, pa nakon raspakovanja idem u grad na razgledanje, na pivo... U Skandinaviji postoje drvene kučice (hytte) sa 4-8 ležaja, radiatorom i rešoem. Prošle godine probao sam kampiranje. Interesantno dok ne pada kiša a temperatura je iznad 15 stepeni. U inostranstvu su kampovi veoma dobro uređeni, sa svim komoditetom (ipak prija tuširanje), cena od 5€ do 20€ po šatoru. Ove godine možda ću probati i na divlje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Januar 24, 2016 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Davno sam prestao da bukiram smestaj unapred...lako moze da se desi da je lose vreme na putovanju pa bi se stizanje na bukiran smestaj pretvorilo u muku. U principu bukiram vece za vece ili u toku dana za uvece, a najcesce nista vec kada bude pred kraj dana potrazim. Sator takodje volim i koristim ga povremeno. Sto se tice cene, moze dosta da varira u zavisnosti gde se ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 642 Napisano Januar 24, 2016 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Uvek samo i isključivo hotel, motel, hostel. Cene variraju od 5-10eura po osobi. Ništa luksuzno no topla voda, krevet i kuvan obrok su mi krucijalni nakon celog dana na motoru. Probao sam da kampujem, za moj ukus previše smaranja za nikakvu razliku u parama. Dok se raspakujem, spakujem večnost mi prođe, a da ne spominjem da imam jako lak san pa se budim na svaki šum pa mi se kampovanje svede na čekanje da svane da bih seo opet na motor a onda sam posle ne prospavane noći krajnje bezvoljan da vozim par pari stotina kilometara. Da ne spominjem koliko mi godi topao tuš za zglobove i da sperem znoj i prašinu u toplim mesecima. Takođe mogu da pojedem sendvič jedan dan ali više dana za redom ipak preferiram nešto toplo i kuvano. Šta da vam kažem, ja sam konformista i hedonista... i što bi Struja koji je nekada zalazio na ovaj forum rekao: "Svaka budala ima svoje veselje." Ne osuđujem ljude koji kampuju, samo sam shvatio da to nije za mene. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Januar 24, 2016 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Na kampovanje možeš da poneseš i gotove kuvane obroke, mesance i povrće za na žicu, supice u kesici, neku konzervu mesnog nareska na žaru, krompir u žaru, šerpica pa makarone ili nudle... Ko kaže da kamperi jedu suve obroke A kupati se i prati ne mora samo u kupatilu, toliko jezera i reka ima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 642 Napisano Januar 24, 2016 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Lord, svaka čast ne kažem da nisi u pravu, delimično, no kažem probao sam i meni ne odgovara. Ne vidim sebe kako na motoru nosim žicu za roštilj (da napomenem ne znam ni gde bih je stavio ), šator, vreće, dušeke itd..... Kome odgovara ok, ali za mene što kažu englezi: "Not my cup of tea." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...